• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakış Kanaviçe Arşivim

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

ilgi duyduğunuz hobiler nelerdir

• Ankete Katılan
    602
052ez6.jpg

331xp9.jpg

merhaba, gönderdiğiniz hatları elimden geldiğince şema haline getirdim ama bir şey soracağım, büyük mü istersiniz boyutlarının yoksa küçük mü? birde sadece yazıları çevirdim etrafındaki süslemeleri çevirmedim, uygun mu sizin için?

çok teşekkürler aslında büyük pano yapmayı düşünüyırum 60x60 veya 60x40 gibi. etrafındakıler önemli değil. ellerine sağlık

tamam öyleyse, ben şemaları büyütmeye çalışayım, bu arada resimleri aldığın siteye de girdim çok güzel hatlar var, belki onlardan da yaparım bir kaç tane...
ben şemaları büyük hale getireyim, sonra buraya yüklerim, ama biraz zaman alacak, bugün halletmeye çalışırım olur mu?

kusura bakma ama düşündüm de çok mu büyük ölçüler verdim diye...siz nasıl güzel ayarlanıyorsa boyutunu öyle ayarlayın illa o boyutu tutturmak için uğraşmayın. hangi boyutta daha güzel olacağını siz daha iyi bilirsiniz.....bu arada acelesi yok bu kadar bekledim bir kaç gün beklerim

kusura bakma ama düşündüm de çok mu büyük ölçüler verdim diye...siz nasıl güzel ayarlanıyorsa boyutunu öyle ayarlayın illa o boyutu tutturmak için uğraşmayın. hangi boyutta daha güzel olacağını siz daha iyi bilirsiniz.....bu arada acelesi yok bu kadar bekledim bir kaç gün beklerim

doktorcum, bitti şemanız, en rahat şekilde kullanılabilecek hale getirdim sanırım...siz ilk deneyen olacaksınız şablonu, bakalım sonuç nasıl olacak, kolay gelsin şimdiden...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş....inşallah en kısa zamanda yapacağım. Bir de semada gri çıkan kısımları var onlar da işlenecek di mi?....kolay gelsin

ellerinize sağlık çok güzel olmuş....inşallah en kısa zamanda yapacağım. Bir de semada gri çıkan kısımları var onlar da işlenecek di mi?....kolay gelsin

şemayı hazırlarken olabildiğince az renk kullandım, renk paletinden bakarsanız 3 renk var, dmc nin renkleri, şema da da açık gri yerler renk paletinde gösteriliyor, onları da işlemeniz gerekiyor. bu sayfalarda daha önce vermiştim bi çevrim tablosu var, dmc - anchor arasında, onu kullanabilirsiniz, malum her yerde dmc olacak diye bir şey yok di mi? aklıma geldikçe size işinize yarayabilecek püf noktalarını vermeye çalışıyorum, siz de dilediğinizce sorun olur mu?
bir de bunu işlerken sanırım kendinden desenli kumaşlar varmış onlara işlerseniz daha bir güzel olur diye düşünüyorum. bir öneri daha, dmc nin ve anchorun simli ipleri var, bizim paletteki renkler o seri de var mı bilmiyorum, varsa onlarla da işleyebilirsiniz...

evet kaydederken farkettim. Ben dmc nın simli etamin üstüne tek renk yapmayı düşünüyordüm veya düz kumaş üstüne simli iple. hat yazılarında renk tek olunca daha güzel oluyor. tek renk yapsam olur inşallah diye düşünüyorum...sizce???? yanlış anlamayın ne olur emeğinize saygısızlık etmek istemem...

evet kaydederken farkettim. Ben dmc nın simli etamin üstüne tek renk yapmayı düşünüyordüm veya düz kumaş üstüne simli iple. hat yazılarında renk tek olunca daha güzel oluyor. tek renk yapsam olur inşallah diye düşünüyorum...sizce???? yanlış anlamayın ne olur emeğinize saygısızlık etmek istemem...

estağfurullah bende başta tek renk düşünmüştüm, ama şemaya geçirirken böyle oldu bir deneyeyim belki tek renge de çevirebiliriz bunu...

allah razı olsun....sizin kullandığınız programı dün akşam eşimle birlikte biraz kurcaladık ama dosya uzantısını bilmediğimizden dolayı yapamadık.cross stitch XPress diye program bulduk, güzel ceviriyor ama arka fonda kareler yok...velhasıl zor işmiş ellerine sağlık...devamını diliyoruz:)
( o programda hangi uzantısını kullanacağımızı yazarsan belki kendim de yapablrm)

allah razı olsun....sizin kullandığınız programı dün akşam eşimle birlikte biraz kurcaladık ama dosya uzantısını bilmediğimizden dolayı yapamadık.cross stitch XPress diye program bulduk, güzel ceviriyor ama arka fonda kareler yok...velhasıl zor işmiş ellerine sağlık...devamını diliyoruz:)
( o programda hangi uzantısını kullanacağımızı yazarsan belki kendim de yapablrm)

ben pc stitch diye bir program var onu kullanıyorum, şimdilik bu program işimi görüyor, sizde bir deneyin isterseniz...

Back