• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanamalı Sistit

intim jeller dogal florayi bozar kullanmayin.belki o bile yapiyor olabilir.oraya sabun kopuk bile kullanilmamasi taraftari dr lar.bol suyla yikayin ve mutlaka kuru tutun.ic camasirlariniz pamuklu olsun v3 surekli değiştirin bol su icin en az 3 lt gunluk
Su içerken zorlanan insanlardanım ama artık sürahinin içine karanfil limon ne gelirse atıp içiyorum. Doktor verdi o jeli bana. O yüzden kullanıyorum. Özellikle ilişki öncesi kullanıyorum.

Merhaba Kızlar,
Evlendiğimden beri nerdeyse her ay sistit oluyorum. İki tanesini kanamalı geçirdim. Antibiyotik kullanınca geçiyor. Fakat yine tekrarlıyor. Sistite çare bulan var mı acaba?
Bebekte istiyoruz fakat olmuyor. Bu mikrobunda etkisi var mıdır?
Merhabalar, çook geçmiş olsun az önce sistiti ile alakalı birşeyler araştırırken sizin açtığınız konuyu gördüm, aynı sorun maalesefki 2 yıldır bendede var, evlenmeden önce hiç olmazdı evlendikten Sonra olmaya başladı,, son 5 aydır özellikle neredeyse her ay tekrar ediyor ve çok şiddetli geçiyor en son böbrekte bir sorunmu var diye düşünerek ürolojiye yönlendirildim ancak temiz çıktı, gerçekten çok yorucu bir süreç... Tam bitti derken bu hafta sonu tekrar oldu ve kadın doğum doktorum 10 günlük antibiyotik 6 günlük fitil ve suya karıştırıp içilecek bir ilaç verdi bun ramen tekrar ederse başka birşey düşüneceğiz dedi.... İnşallah artık tekrar etmez bizde bebek istiyoruz ancak olmuyor önümüzdeki ay HSG çekilecek.. Sanırım iltihap varsa oda engel olabiliyor demişti doktor..sizede acil şifalar diliyorum inşallah en kısa zamanda bu illetten kurtulurz çok zor bir durum çünkü....

Merhabalar, çook geçmiş olsun az önce sistiti ile alakalı birşeyler araştırırken sizin açtığınız konuyu gördüm, aynı sorun maalesefki 2 yıldır bendede var, evlenmeden önce hiç olmazdı evlendikten Sonra olmaya başladı,, son 5 aydır özellikle neredeyse her ay tekrar ediyor ve çok şiddetli geçiyor en son böbrekte bir sorunmu var diye düşünerek ürolojiye yönlendirildim ancak temiz çıktı, gerçekten çok yorucu bir süreç... Tam bitti derken bu hafta sonu tekrar oldu ve kadın doğum doktorum 10 günlük antibiyotik 6 günlük fitil ve suya karıştırıp içilecek bir ilaç verdi bun ramen tekrar ederse başka birşey düşüneceğiz dedi.... İnşallah artık tekrar etmez bizde bebek istiyoruz ancak olmuyor önümüzdeki ay HSG çekilecek.. Sanırım iltihap varsa oda engel olabiliyor demişti doktor..sizede acil şifalar diliyorum inşallah en kısa zamanda bu illetten kurtulurz çok zor bir durum çünkü....
Bana doktor kızlık zarın kalın o yüzden tahriş oluyor. Bebe yağı gibi kayganlaştıran şeyler kullanın dedi. Yeteri kadar ıslaklık ve kaygandık oluyor aslında. İhtiyaç duymuyorum ama zedeleniyormuş. Size öyle bir şey dedi mi doktor? Magnezyum yazıyor bana hep. Orada ki spazmı azaltıyormuş. Bu seferkine antibiyotik vermedi.

Merhaba Kızlar,
Evlendiğimden beri nerdeyse her ay sistit oluyorum. İki tanesini kanamalı geçirdim. Antibiyotik kullanınca geçiyor. Fakat yine tekrarlıyor. Sistite çare bulan var mı acaba?
Bebekte istiyoruz fakat olmuyor. Bu mikrobunda etkisi var mıdır?
O berbat hastaliktan bende muzdaribim. Evlenmeden once yoktu bendede,ama gecmiyor kac tane ozel hastaneye gittim kac tane doktora gittim hep ilac verildi kesin gecer denildi ama gecmiyorr. Esimde ilac kullandi bende kullandim malesef ki her ay yine yine tekrarliyor. Gecen sene gebeyken yine enfeksiyonum vardi doktor ilac veriyordu rahatliyordum 8 haftalikken bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum. Doktorum sistitten olabiilir tedavi gormen lazim dedi tedavide gordum yok banamisin demiyor bu pisik sey. Bu ay cok az akintim olmustu kirmizimsi ins tutunma akintisidir diye doktora gittim ama megersem sistittenmis :((( Bu ay 14 gun boyunca sogan kuru uygulicam cok iyi diyorlar hem enfeksiyon icin hem bebis icin denemekte fayda var sende dene istersen.

Bana doktor kızlık zarın kalın o yüzden tahriş oluyor. Bebe yağı gibi kayganlaştıran şeyler kullanın dedi. Yeteri kadar ıslaklık ve kaygandık oluyor aslında. İhtiyaç duymuyorum ama zedeleniyormuş. Size öyle bir şey dedi mi doktor? Magnezyum yazıyor bana hep. Orada ki spazmı azaltıyormuş. Bu seferkine antibiyotik vermedi.
Yok öyle birşey demedi bana ama tabi başka bir yerde okumuştum dediğiniz gibi tahrişten dolayıda olabiliyormuş.... Ben bir dönem cranberry kapsülü kullandım iyi geldiğini duymuştum ama yine de tekrar etti artık bilemiyorum sürekli tekrar ediyor inşallah bu seferki tedavi bir işe yarar...

Yok öyle birşey demedi bana ama tabi başka bir yerde okumuştum dediğiniz gibi tahrişten dolayıda olabiliyormuş.... Ben bir dönem cranberry kapsülü kullandım iyi geldiğini duymuştum ama yine de tekrar etti artık bilemiyorum sürekli tekrar ediyor inşallah bu seferki tedavi bir işe yarar...
Ben o kapsülü her gün alıyorum kuzum işe yaramıyor sanki

Bende kanamalı sistit geçirdim böyle nasıl desem bildiğiniz çamur gibi idrar yapmıştım. Maydonoz suyu içiyorum bende iyi geliyor ama tabi adete 10 gün kala falan içmiyorum gebelik olursa diye düşük sebebi olablirmiş yani öneririm

O berbat hastaliktan bende muzdaribim. Evlenmeden once yoktu bendede,ama gecmiyor kac tane ozel hastaneye gittim kac tane doktora gittim hep ilac verildi kesin gecer denildi ama gecmiyorr. Esimde ilac kullandi bende kullandim malesef ki her ay yine yine tekrarliyor. Gecen sene gebeyken yine enfeksiyonum vardi doktor ilac veriyordu rahatliyordum 8 haftalikken bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum. Doktorum sistitten olabiilir tedavi gormen lazim dedi tedavide gordum yok banamisin demiyor bu pisik sey. Bu ay cok az akintim olmustu kirmizimsi ins tutunma akintisidir diye doktora gittim ama megersem sistittenmis :KK43:(( Bu ay 14 gun boyunca sogan kuru uygulicam cok iyi diyorlar hem enfeksiyon icin hem bebis icin denemekte fayda var sende dene istersen.
Ben biraz soğan kürü ve hayıt tohumu çayı denedim bu ay ilk defa folikül kisti oluştu. Fsh i yükseltmişim bilmeden. O da kist yapmış.

Bende kanamalı sistit geçirdim böyle nasıl desem bildiğiniz çamur gibi idrar yapmıştım. Maydonoz suyu içiyorum bende iyi geliyor ama tabi adete 10 gün kala falan içmiyorum gebelik olursa diye düşük sebebi olablirmiş yani öneririm
Aşırı su içebilsek sanki olmayacak gibi hissediyorum. Regl oldum doktor o temizler tüm rahimi gerek yok antibiyotiğe dedi. Fakat bu idrar yolu iltihabı değil mi? Rahimle çokta alakası yok diye düşünüyorum 🤔

Merhaba bende de aynı sorun var. Evlendiğimden beri uğraşıyorum şu son iki senedir rahatlamıştım ki hortladı 😔 bol su içmekten başka yapabileceğim bişe kalmadı. Bel ve pelvik ağrılar, spazm, huzursuzluk...rabbim hepimize şifa versin 🙏adacayı iyi geliyor antiseptik özelliği var. Sıcak tutmak gerekiyor kendimizi, bol istirahat bide.

Limon suyu icme bence cunku limon idrar kesesini idrar yolarini tahris edebiliyormus bu yuzden enfeksiyonu dahada tetikler diye okumustum.
Limonu ince ince kesip 1 litre suya koyuyorum. Sıkmadığım için öyle çok asitli olmuyor. Esansını veriyor suya 🤗

Aşırı su içebilsek sanki olmayacak gibi hissediyorum. Regl oldum doktor o temizler tüm rahimi gerek yok antibiyotiğe dedi. Fakat bu idrar yolu iltihabı değil mi? Rahimle çokta alakası yok diye düşünüyorum 🤔
Kesinlikle canım ama ben de çok az su içiyorum hayır hijyene o kadar dikkat ediyorm ki çok sıkıntılı bir rahatsızlık

Merhaba kızlar :) Geçmiş olsun bu hastalıktan muzdarip herkese.. Bendede vardı şükür kaç aydır yok. 3 ay düzenli su için ve urinonvef diye bir gıda takviyesi var fiyatı 30 TL civarı nette oldan 2 ay boyunca günde 2 defa bir sabah bir akşam olmak üzere için. ( Rahatsızlığınız olsun olmasın geçti diye bırakmayın.) Bizimde antibiyotikler, suda çözünen tozlar kullanmadığımız kalmadı ama ben Allahın izniyle çözümü böyle buldum şükür işe yaradı. Birde bir kaç tavsiye ters ilişkide bulunmayın. (Eşinizin cinsel organı değse bile temizlenin ilişkiye öyle devam etmeyin. Dışkıda bulunan e coli bakterisini mesanenize taşıyor ve bu bakteri yapışkan bir tür antibiyotik filan hak getire yani :) ) İkinci tavsiyem kayganlık olmadan cinsel ilişkide bulunmayın ve mesaneyi zorlayacak pozisyonlarda devam etmeyin. Tahrişte en önemli tetikleyici faktörü. Uzun oldu ama umarım işinize yarar.

Merhaba bende de aynı sorun var. Evlendiğimden beri uğraşıyorum şu son iki senedir rahatlamıştım ki hortladı 😔 bol su içmekten başka yapabileceğim bişe kalmadı. Bel ve pelvik ağrılar, spazm, huzursuzluk...rabbim hepimize şifa versin 🙏adacayı iyi geliyor antiseptik özelliği var. Sıcak tutmak gerekiyor kendimizi, bol istirahat bide.
Allah hepimize şifa versin. Adaçayı oturma banyosu mu yoksa çay olarak içerek mi fayda sağladı? Ben hep içerim. Spazm için magnezyum verdi doktor. Belki magnezyum içeren meyveler sebzeler bize iyi gelebilir.

Hadi yaa. Bendede sistit var acaba banada yan etkisi olurmu ki bugün başladım bende
Bilmiyorum ki ben korktum böyle bir durum olunca. İkisini de uyguladım fakat düzensiz olarak. Belki soğan değilde hayıt yapmıştır. 🤷🏻‍♀️

Merhaba kızlar :) Geçmiş olsun bu hastalıktan muzdarip herkese.. Bendede vardı şükür kaç aydır yok. 3 ay düzenli su için ve urinonvef diye bir gıda takviyesi var fiyatı 30 TL civarı nette oldan 2 ay boyunca günde 2 defa bir sabah bir akşam olmak üzere için. ( Rahatsızlığınız olsun olmasın geçti diye bırakmayın.) Bizimde antibiyotikler, suda çözünen tozlar kullanmadığımız kalmadı ama ben Allahın izniyle çözümü böyle buldum şükür işe yaradı. Birde bir kaç tavsiye ters ilişkide bulunmayın. (Eşinizin cinsel organı değse bile temizlenin ilişkiye öyle devam etmeyin. Dışkıda bulunan e coli bakterisini mesanenize taşıyor ve bu bakteri yapışkan bir tür antibiyotik filan hak getire yani :) ) İkinci tavsiyem kayganlık olmadan cinsel ilişkide bulunmayın ve mesaneyi zorlayacak pozisyonlarda devam etmeyin. Tahrişte en önemli tetikleyici faktörü. Uzun oldu ama umarım işinize yarar.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Doktora bir danışayım. Ben de b grubu beta streptokok üremişti. E- coli yoktu. Doktor dedi sendeki antibiyotiğe dirençsiz. Hemen geçer. Son testimde çıkmadı zaten ama ağrılı kanamalı oldu işte. Onun sebebi bulunamadı. Eşimde de bir şey çıkmadı. Ters ilişki gibi bir şeye kesinlikle yanaşmadık. Belki terle dokunmayla taşınabilir. Çok sıkıcı bir durum ya. Geçti demeye korkuyor insan.

Back
X