Kanama ve progestan

merhaba yoncagül. teşekkür ederim iyi dileklerin için. benim de ilk gebeliğim değil. 4. tüp bebek denemem. o yüzden bir yandan kaygılıyım, diğer yandan bunları daha önce tecrübe ettiğim için sükunetimi korumaya çalışıyorum.

daha kalp atışını duymadık önümüzdeki hafta gel dedi doktor. doğru söylüyorsun. ben de hep aynı şeyi düşünüyorum. daha ileri safhalarda bu sıkıntıları yaşayanlar kim bilir ne haldedir diyorum hep. Allah beterinden korusun.

işte oyalanıyorum aslında ama her fırsatta gebelikle ilgili bir şeyler okuyorum. elimde değil. hobiye gelince, bende derya deniz ama stresten yüzlerine bakamıyorum. yalnız seni dinleyip dizimi kırıp hafta sonu bi şeyler yapmayı deneyeceğim. en son dikişe başlamıştım, yazlık bir şeyler dikerim belki.

hepimiz için hayırlısı, hem anneler hem bebekler için... umarım sağlık ve mutlulukla büyüyecek hayırlı evlatlarımız olur.

Insanin daha oncesen kayiplari olunca daha hassas oluyor fakat elden birsey gelmiyor. Benimde progestona ragmen kahve lekelenmem devam ediyor. Bugun saah pembe gelince apar toplar doktora gittik ama sonuc ayni. Sebebi yok. Hersey yolunda gorunuyormus. Peki neden oluyor diye kendimi yiyip bitirdim. Doktor en son dediki seni yogun bakima da yatirsak dusecegi varsa duser. Sagliksiz bebek olacaksa olmasin ne yapalim. Herkes anne baba olmak ister ama nasip olmayinca olmuyor. Sen hic aklini bulandirma. Dualarim seninle hep. Insallah sag salim alirsin kucagina. Moral onemli. Sevgiyle kal :)

Hamileliğim 6.haftasında kahverengi lekenlenmelerim başladı. Sabah aksam progestan 200mg kullandım. Önce vajınadan sonra da oral almaya başladım kanama fazlalasınca. 8 ya da 9. Haftamda kanama bu sefer kırmızıya dönüştü tabi biz cok korktuk kırmızı dıye doktora gittik şükür bebek yerındeydı. Sonra bi ara kesıldı tkrsr kahverengi olmaya başladı 12. Hafta da tekrar kırmızı kan geldi doktorum yıne progestan yatıs devam dedi. Sonra sinirlendım baska doktor arastırdım.ona randevu aldım. Ona gitmeden gecen carsamba gecesı cok büyük kanama yasadım neredeyse dolu dolu 8-10 ped.. tam bir yıkımdı bu sefer kesın bebeği kaybettıgımızı dusunduk sabahı zor ettik. Sabah yenı doktoruma gittim meğersem ben de miyom varmıs 2 cm lik miyom 6 cm cıkmıs ve kasılma yaparak kanama yapıyormus. Hep pıhtı olmus. Hastaneye yatırdı beni. Ertesı gun ben bu pıhtıları dusurdum. Gunde 3 serum iğne jel progestan kullandım. Suan hastanedeki 8. Günüm ve kanamam yok derecesıne azaldı. Yanı siz siz olun yok kırmızı kanamadan korkun dıye yazanlara aldırıs etmeyın. Her sey olacagına varıyor.İnancımı tam kaybetmıstım ama sımdı tekrar umutlandım 16 haftalık olduk ınsallah daha iyi olacaz bundan sonra

içimdekileri aynen yazmışsın yoncagül. ben de neden neden diye diye bir hal oldum. yeni yeni biraz sakinledim. doktor bana da benzer şeyler söyledi. tedbir bizden takdir allah'tan. bu hafta kalp atışlarını duyarmışız belki. bakalım hayırlısı...

çok teşekkür ederim desteğin için. inşallah allah sana da bana da sağlıklı, mutlu ve hayırlı evlatlar verir.

Kizlar arkadasimin 5 ayi gecik hergun kanamasi oldu. Ilac kullandi, ona ragmen yine kanama vardi. Cok sukur kucagina aldi bebegini. Icinizi ferah tutun insallah Allah'in izniyle yiyecegi ekmegi varsa bir seycik olmaz

Selam bende de kanama oldu dün 6 hafta 1 günlüktüm aynen. Doktor önce bu gebelik biter dedi beni korkuttu. Ama sonra kan aniden durdu. Çamaşırım baya kırmızı kandı doktora gittiğimde zaten su gibi aktı ilk. Sonra kramp da girdi ama 1 saat olmadan hepsi bitti. Geçen hafta doktora gittiğimde her şey normaldi. Bu hafta neden böyle oldu anlamadım hiç ilaç iğne kullanmıyordum ben ama dün iğneye başladım. Bugün de ilaca. Doktor sana da %50’si tutunmuş gibi bir şey dedi mi acaba ? Geçen hafta hiçbir şey yokken bu hafta bu bebek aşağıya inmiş biraz dedi. Bu arada dün kesenin ve rahmin tepesinde kocaman bir kan pıhtısı vardı bugün o çözülmüş biraz ve kesenin yanından aşağı doğru inmiş.
Kalp atışı 105 ama doktor zayıf dedi. Özetle sende durum Ne merak ettim. Dün direkt düşüyor bebek dediğinde kötü oldum ama bugün de dedi “bir şans daha verelim, kalbi atıyor.” İlaç almaya başladım.

merhaba pınarino. öncelikle geçmiş olsun.

benim doktorum, nasıl ifade ederim en iyi bilmiyorum ama, kese iki uçtan tutunuyor ortası kopmuş dedi. hamak gibi düşün. sanırım senin doktorunun %50 tutunmuş demesi gibi bir durum. benim o günden sonra 1-2 kere kahverengi lekelenmem oldu, normal dedi doktor. eski kanmış gelen. sonrasında kanama olmadı çok şükür. düşük riski var dedi ama bu tutmaz falan demedi. ilk postta dediğim gibi sağlıklı devam ihtimali %85 demişti. eski muayeneye göre gelişimi de devam ediyordu.

bu hafta sonu netleşir durum; çünkü ben daha kalp atışını duymadım. kanama olmazsa 2 hafta sonra gel demişti, kalp atışını da duyarız diye. o da bu hafta sonuna denk geliyor. sen benden daha çok veriye sahipsin şu an. ben kalp sesini bu hafta sonu duyacağım inşallah...

İnşallah bir sorun çıkmaz ve ikimizde sağlıkla kavuşuruz çocuklarımıza.

Not: sana tek tavsiyem var, kendini yorma ve dikkatini dağıt. komple bu konudan uzaklaşman mümkün değil ama ben "orada ve sağlıklı" diye düşünerek başka şeylerle ilgilenmeye çalışıyorum 2 haftadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…