Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Montreal var mııııı?
selam tum turkiyede yasayanlara
turkiyede yasamak adina tum alternetifleri tukettiyseniz ve ya sevdiginizle baska turlu bulusamiyacaksiniz gurbetin disinda elbetteki gurbet belki cekilebilir.. Ama eger turkiyede bir yasaminiz var ise baska ulkeler olumden beter olabiliyor.. Ilk 6 ay inailmaz bir stres ve muthis bir sok yasiyorsunuz.. Hatta psikolijik danismanlik almaniz bile gerekebilir..ve sokakta yuruyen insanlari artik unutuyorsunuz, insana hasret oluyorsunuz,her yerde derin bir sessizlik sizi karsiliyor ve bazen markette gordugunuz bir turk markasi biskuvit icin hickira hickira aglayabiliyorusunuz..
Bunlari anlatirken tek bir noktaya dikkat cekmek isteiyourm: Dunya da hic bir yer meleket degil hic bir yer mukemmel degil , en guzel dunya sevdiklerinizin oldugu yer..
Geleyim gocmenlik icin en kolay bolgeye: En cok gocmen alan bolge alberta...
Daha soguk olmasi ve cok fazla is gucune ihtiyac duymalari nedeni ile gocmenler icin neredeyse reklam bile verecekler.. Basvurmak icin alberta ( eger size sponsor olacak kimse yok ise) daha uygun..
Quabec denilen bolge ise fransiz kolonisinin bulundugu bir yer fransizcanin var ise bu bolgeye de basvurabilirsiniz..
Gocmenlik icin basvurunuzda sizden belli bir teminat istiyorlar bankada hesabinizda olmasi gereken, tum basvuru formlari ingilizce olup en azindan kendinizi ifade edicek kadar ingilizceye sahip olmaniz gerekiyor..
Sizden son dort ayda calsitiginiz yerin ssk bodrosunu ve maas bodronuzu istiyorlar..ve bir cok bilgi polis kaydindan tutun da anne babaninizin bilgilerine kadar..
Eger ogrenci olmak icin vize basvurus yaptiysaniz okulun size gonderdigi davet ve yillik harc miktarini gosteren belgeyi ve orda okul boyunca nerede kalacaginiza dair bilgileri istiyorlar. Eger ki es durumundan ise sizin esiniz ile ilgili bilgileriniz dugun resimlerinizi ve sizi taniyan kisilerin bilgilerini istiyorlar formla birlikte.konsolosluk safasinda guclu olmaniz ve duzeltilmesi gereken seyleri hizlica duzeltmeniz gerekiyor..
Karar sizlerin iyi sanslar..kanada da bir gurbetci
merhaba, ben yeni uye oldum siteye.canada gocmenlik vizemiz cikti ama gelip gelmemekte kararsiziz.calgary ye gelmeyi dusunuyoruz.esim petrol muhendisi.acaba orada is bulma ve duzgun bir hayat surme sansimiz var mi?calgary nasil bir yer? Bilgi verebilirseniz cok sevinirim.sonucta en iyisini orada yasayan bilir..
slm arkadaslarşeniz, ben canada'da yasiyorum. Toronto'dayim. Sormak istediginiz seyler olursa cevaplayabilirim. 8 yildir burdayim az cok biliyorum yani buralari..a.s
arkadaşlar 50 mesaj hakkım olmadığı için sizlere ayrı konularda farklı sorular sormak yerine aynı yerde toplamak zorunda kaldım üzgünüm
ama hepinizin ayrı deneyim ve bilgisi var.ben ve nişanlım 30 yaşındayız ve orta derece de ingilizce bilgimiz var. O makine mühendisi ben bilgisayar mühendisiyim ve kanadaya kalıcı olarak yerleşmek istiyoruz yani göçmen olarak.göçmenlik te hangi aşamaları takip ettiniz nasıl kabul gördünüz.orda nasıl çalışırım geçim nasıl olur göçmen olarak nereler çalışmak için avantajlıdır yoksa çok mu zor vazmı geçelim lütfen bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.ve bu konuda eğer mümkünse msn adreslerinizi en azından biriniz benle paylaşırsa harika olucak (neden böyle birşey yapmak istoyorsun diye soracak olursanız hayat şartları çocuğumun burda eğitim almasını istemiyorum çünkü ben çok zorlandım) şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
cevabim baya gec olacak:) size bu sorularinizin cevabi icin kanadam.com'un forumuna goz atmanizi oneririm, gerekli bilgiyi edinirsiniz. yurt disinda yasam zannettiginiz gibi guzel ya da kolay degil bunu aklinizdan cikarmayin.
aslinda yasam hic de kolay degil aksine oldukca zor ve pahalli...
bu arada herkese selamlar ben de calgaryde oturuyorum..sositososito[/QU
merhaba unknown bende calgaryde oturuyorum tanismak isterim.
canım bunları ben zaten biliyorum o sitelerin hepsine baktım okudum bana orda uzun yıllar yaşamış birinin tecrübeleri ve izlediği yol lazım ben kendim londrada 7 ay kaldım biliyorum kolay olmadığını hemde hiç değil ama ben londra istemiyorum halbuki orda birsürü eş dost akraba olduğu halde oranın havası çok pis ve cinsel ilişkiye girme yaşı nerdeyse 13-14 gittim gördüm o çocukları ben şok oldum öyle bir yerde çocuk yetiştiremem deliririm.
arkadaşlar istanbulda artık cebine silahı alan dayı olmuş kanunlar sıfır işliyor.burda hergün trafik kazaları,tecavüz ve durduk yere cinnet , kadınlara şiddet sıradan haberler haline geldi ve gitgide kötü oluyo zaman geçtikçe türkiye hele hele istanbul.artık ülkem için çok korkuyorum ve burda kesinlikle çocuk doğurmayı düşünmüyorum ve ben zaten ömrümü yalnız geçirdim yalnızlığı seviyorum ben insan sevmem sadece güvenliğim olsun yeter geçincek kadar da param.
aslinda yasam hic de kolay degil aksine oldukca zor ve pahalli...
bu arada herkese selamlar ben de calgaryde oturuyorum..sositososito[/QU
merhaba unknown bende calgaryde oturuyorum tanismak isterim.
herkese slm
garfield calgaryde olmanıza çok sevindim bende nisanda dil eğitimi için orda olucm inş bi aksilik çıkmazsa
herkese slm
garfield calgaryde olmanıza çok sevindim bende nisanda dil eğitimi için orda olucm inş bi aksilik çıkmazsa
zeynep verda cok sevindim burda bi akrabaniz varmi? tanisip elimden geldigince yardimci olmak isterim.. hangi okulu dusunuyosun? ben burda dil kursunu bitirdim simdi universite icin ugrasiyorum.
Merhaba
Bende kanada'da yasiyorum saglik sektorunde caisiyorum.. Saskatoon'da oturuyoruz.. Bu taraflardan olan varmi? :)