Kanada Paylasim Alani(Tanisma)

bir-senedir-kanada'dayim-montreal-den-arkadaslarla-tanismak-isterim
burayi-gordugum-iyi-oldu:KK6:

selam tum turkiyede yasayanlara
turkiyede yasamak adina tum alternetifleri tukettiyseniz ve ya sevdiginizle baska turlu bulusamiyacaksiniz gurbetin disinda elbetteki gurbet belki cekilebilir.. Ama eger turkiyede bir yasaminiz var ise baska ulkeler olumden beter olabiliyor.. Ilk 6 ay inailmaz bir stres ve muthis bir sok yasiyorsunuz.. Hatta psikolijik danismanlik almaniz bile gerekebilir..ve sokakta yuruyen insanlari artik unutuyorsunuz, insana hasret oluyorsunuz,her yerde derin bir sessizlik sizi karsiliyor ve bazen markette gordugunuz bir turk markasi biskuvit icin hickira hickira aglayabiliyorusunuz..
Bunlari anlatirken tek bir noktaya dikkat cekmek isteiyourm: Dunya da hic bir yer meleket degil hic bir yer mukemmel degil , en guzel dunya sevdiklerinizin oldugu yer..

Geleyim gocmenlik icin en kolay bolgeye: En cok gocmen alan bolge alberta...

Daha soguk olmasi ve cok fazla is gucune ihtiyac duymalari nedeni ile gocmenler icin neredeyse reklam bile verecekler.. Basvurmak icin alberta ( eger size sponsor olacak kimse yok ise) daha uygun..
Quabec denilen bolge ise fransiz kolonisinin bulundugu bir yer fransizcanin var ise bu bolgeye de basvurabilirsiniz..

Gocmenlik icin basvurunuzda sizden belli bir teminat istiyorlar bankada hesabinizda olmasi gereken, tum basvuru formlari ingilizce olup en azindan kendinizi ifade edicek kadar ingilizceye sahip olmaniz gerekiyor..
Sizden son dort ayda calsitiginiz yerin ssk bodrosunu ve maas bodronuzu istiyorlar..ve bir cok bilgi polis kaydindan tutun da anne babaninizin bilgilerine kadar..
Eger ogrenci olmak icin vize basvurus yaptiysaniz okulun size gonderdigi davet ve yillik harc miktarini gosteren belgeyi ve orda okul boyunca nerede kalacaginiza dair bilgileri istiyorlar. Eger ki es durumundan ise sizin esiniz ile ilgili bilgileriniz dugun resimlerinizi ve sizi taniyan kisilerin bilgilerini istiyorlar formla birlikte.konsolosluk safasinda guclu olmaniz ve duzeltilmesi gereken seyleri hizlica duzeltmeniz gerekiyor..
Karar sizlerin iyi sanslar..kanada da bir gurbetci

merhaba, ben yeni uye oldum siteye.canada gocmenlik vizemiz cikti ama gelip gelmemekte kararsiziz.calgary ye gelmeyi dusunuyoruz.esim petrol muhendisi.acaba orada is bulma ve duzgun bir hayat surme sansimiz var mi?calgary nasil bir yer? Bilgi verebilirseniz cok sevinirim.sonucta en iyisini orada yasayan bilir..

slm arkadaslarşeniz, ben canada'da yasiyorum. Toronto'dayim. Sormak istediginiz seyler olursa cevaplayabilirim. 8 yildir burdayim az cok biliyorum yani buralari..a.s

arkadaşlar 50 mesaj hakkım olmadığı için sizlere ayrı konularda farklı sorular sormak yerine aynı yerde toplamak zorunda kaldım üzgünüm:KK43:
ama hepinizin ayrı deneyim ve bilgisi var.ben ve nişanlım 30 yaşındayız ve orta derece de ingilizce bilgimiz var. O makine mühendisi ben bilgisayar mühendisiyim ve kanadaya kalıcı olarak yerleşmek istiyoruz yani göçmen olarak.göçmenlik te hangi aşamaları takip ettiniz nasıl kabul gördünüz.orda nasıl çalışırım geçim nasıl olur göçmen olarak nereler çalışmak için avantajlıdır yoksa çok mu zor vazmı geçelim lütfen bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.ve bu konuda eğer mümkünse msn adreslerinizi en azından biriniz benle paylaşırsa harika olucak:KK43: (neden böyle birşey yapmak istoyorsun diye soracak olursanız hayat şartları çocuğumun burda eğitim almasını istemiyorum çünkü ben çok zorlandım) şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

arkadaşlar 50 mesaj hakkım olmadığı için sizlere ayrı konularda farklı sorular sormak yerine aynı yerde toplamak zorunda kaldım üzgünüm:KK43:
ama hepinizin ayrı deneyim ve bilgisi var.ben ve nişanlım 30 yaşındayız ve orta derece de ingilizce bilgimiz var. O makine mühendisi ben bilgisayar mühendisiyim ve kanadaya kalıcı olarak yerleşmek istiyoruz yani göçmen olarak.göçmenlik te hangi aşamaları takip ettiniz nasıl kabul gördünüz.orda nasıl çalışırım geçim nasıl olur göçmen olarak nereler çalışmak için avantajlıdır yoksa çok mu zor vazmı geçelim lütfen bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.ve bu konuda eğer mümkünse msn adreslerinizi en azından biriniz benle paylaşırsa harika olucak:KK43: (neden böyle birşey yapmak istoyorsun diye soracak olursanız hayat şartları çocuğumun burda eğitim almasını istemiyorum çünkü ben çok zorlandım) şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

cevabim baya gec olacak:) size bu sorularinizin cevabi icin kanadam.com'un forumuna goz atmanizi oneririm, gerekli bilgiyi edinirsiniz. yurt disinda yasam zannettiginiz gibi guzel ya da kolay degil bunu aklinizdan cikarmayin.

Bizim de yurtdışına taşınma ihtimalimiz var. Hem istiyorum hem korkuyorum. Beni korkutan annemdan babamdan uzaklaşacak olmak.. Nasıl olcak bilemiyorum. Allah bütün uzaklardakilere sabır ve güç versin, onları buradan bile anlayabiliyorum :KK43:

cevabim baya gec olacak:) size bu sorularinizin cevabi icin kanadam.com'un forumuna goz atmanizi oneririm, gerekli bilgiyi edinirsiniz. yurt disinda yasam zannettiginiz gibi guzel ya da kolay degil bunu aklinizdan cikarmayin.

canım bunları ben zaten biliyorum o sitelerin hepsine baktım okudum bana orda uzun yıllar yaşamış birinin tecrübeleri ve izlediği yol lazım ben kendim londrada 7 ay kaldım biliyorum kolay olmadığını hemde hiç değil ama ben londra istemiyorum halbuki orda birsürü eş dost akraba olduğu halde oranın havası çok pis ve cinsel ilişkiye girme yaşı nerdeyse 13-14 gittim gördüm o çocukları ben şok oldum öyle bir yerde çocuk yetiştiremem deliririm.
arkadaşlar istanbulda artık cebine silahı alan dayı olmuş kanunlar sıfır işliyor.burda hergün trafik kazaları,tecavüz ve durduk yere cinnet , kadınlara şiddet sıradan haberler haline geldi ve gitgide kötü oluyo zaman geçtikçe türkiye hele hele istanbul.artık ülkem için çok korkuyorum ve burda kesinlikle çocuk doğurmayı düşünmüyorum ve ben zaten ömrümü yalnız geçirdim yalnızlığı seviyorum ben insan sevmem sadece güvenliğim olsun yeter geçincek kadar da param.

Bende Toronto'dan yani Kanada'dan Istanbula gitmek istiyoruuumm :))

ahhh, bu tip fakultesi okulu nezaman biticek :KK43:

canım bunları ben zaten biliyorum o sitelerin hepsine baktım okudum bana orda uzun yıllar yaşamış birinin tecrübeleri ve izlediği yol lazım ben kendim londrada 7 ay kaldım biliyorum kolay olmadığını hemde hiç değil ama ben londra istemiyorum halbuki orda birsürü eş dost akraba olduğu halde oranın havası çok pis ve cinsel ilişkiye girme yaşı nerdeyse 13-14 gittim gördüm o çocukları ben şok oldum öyle bir yerde çocuk yetiştiremem deliririm.

arkadaşlar istanbulda artık cebine silahı alan dayı olmuş kanunlar sıfır işliyor.burda hergün trafik kazaları,tecavüz ve durduk yere cinnet , kadınlara şiddet sıradan haberler haline geldi ve gitgide kötü oluyo zaman geçtikçe türkiye hele hele istanbul.artık ülkem için çok korkuyorum ve burda kesinlikle çocuk doğurmayı düşünmüyorum ve ben zaten ömrümü yalnız geçirdim yalnızlığı seviyorum ben insan sevmem sadece güvenliğim olsun yeter geçincek kadar da param.

cinsel iliskiye girme yasi gelismis ulkelerde boyle, Kanada'da bu ulkelerin icinde farksiz degil ki...
Musluman ulkelerde bile cinsel munasebet yasi hayli dusmus durumda ona bakarsaniz...
yani bu tur seyleri dusunmekten ziyade hangi ulkede mutlu olacaksiniz bunu dusunerek bir karar vermelisiniz...
Amerika bir cok kisi tarafindan cennet gibi gosteriliyor cok rahatmis bilmemneymis ama bir cok pislik te Amerika'dan cikiyor, ben guvenli bir ulke oldugunu dusunmuyorum...
Turkiye'de de cok olumsuz taraflar var ama en azindan esin dostun orada, dustugunde elini tutacak insan orada...bir de bu acidan bakmak lazim...
tabii yalniz yasamaya raziysaniz o zaman sizin icin sorun yok, kutuplara da gitseniz sikinti cekmezsiniz...ama yalniz da yasanmiyor bence cok zor...
Kanada gocmenlerin maddi acidan zorluk yasadigi bir ulke bence...

aslinda yasam hic de kolay degil aksine oldukca zor ve pahalli...

bu arada herkese selamlar ben de calgaryde oturuyorum..sositososito[/QU
merhaba unknown bende calgaryde oturuyorum tanismak isterim.

herkese slm

garfield calgaryde olmanıza çok sevindim bende nisanda dil eğitimi için orda olucm inş bi aksilik çıkmazsa

Merhaba

Bende kanada'da yasiyorum saglik sektorunde caisiyorum.. Saskatoon'da oturuyoruz.. Bu taraflardan olan varmi? :)

Merhaba arkadaşlar

Bende 2010 yılının başında gittim ve 6 ay Toronto'da kaldım dil eğitimi için.

Herkes gurbetlikten dert yanmış ve oranın hiç güzel biryer olmadığını söylemiş.Bu değişir kişisine göre tabi,ama illede bir kıyaslama yapılacaksa tabi ki Türkiye'nin yerini dünyadaki hiçbir ülke alamaz.Çünkü orda yaşanmışlıklar var,sevdiğin insanlar var,ana baba,arkadaşlar var...Ve onlarsızda dünyanın en güzel yerinde bile olsanız tadı çıkmıyor.Bizzat yaşayarak öğrendim bunu bu kısa süre zarfında.
Ama diğer yanına bakarsak işinde,Kanada boşuna ''yaşanabilir en iyi ülke'' seçilmemiş bence.Kimisi sadece alışveriş merkezi ve publardan ibaret olduğunu söylemiş.Ben o kadar güzel yerlerini keşfettim ki Kanada'nın...Benim şansım gittiğimde dil okulunda en az 20 tane hazır arkadaşlarımın olmasıydı,yalnızlık çekmedim hiç.Ama emin olun eğlenmke isteyen biri Kanada'da çokça yer bulabilir.Ben teyzemin evinde kaldım ve onun öncesinde varolan bir türk-yabancı çevresi vardı.Onlarla bidolu aktivitelere katıldım.Müslümanlık adına çok güzel dernekler açmışlar ve hiç yabancılık çekmiyorsun aksine hergün yeni bir deneyim kazanarak,hergün şehrin merkezinde bir macera yaşayarak bitirdim bu 6 ayımı.Ve şimdi Türkiye'deyim,çok özlüyorum orayı...Tekrar gitmeyi kesinlikle isterim,ama bu sefer yalnız değil sevdiklerimi de beraberimde götürerek tabi,çünkü onlarla çok daha bi başka olur Kanada eminim...

Dil okulu hakkında sormak isteyenler varsa,elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Herkese sevgiler,tüm gurbetçi arkadaşlarımıza Allah kolaylıklar versin...

Arkadaşlar nasıl gidiliyor Kanada'ya,nereye başvurmak gerekir ne gibi şartlar gerekli bilgi verir misiniz

Merhaba

Bende kanada'da yasiyorum saglik sektorunde caisiyorum.. Saskatoon'da oturuyoruz.. Bu taraflardan olan varmi? :)

Merhaba Ozel mesaj yazdim ama 100 measj yollamam gerekiyormus ozel mesaj yollayabilmem icin.Bende saskatoon da yasiyorum.yasadigi sehirden birini gorunce insan seviniyor selamlar.

X