Kanada Paylasim Alani(Tanisma)

dunya

Yanliz
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2006
178
2
52
benden baska kanadali oldugunu sanmiyorum ama yinede yazayim dedim belki kayit olan olur diye ben kanadanin toronto ilcesinde kaliyorum insallah bir gun kanadadan uyeler olurda bende tanisirim onlarla :teselli:

selam dünya ben kanadayı çok merak ediyorum çok güzel bir yer olduğunu söylüyorlar bir ara bizim de kanada ya gitme durumumuz vardı kısmet olmadı gidemedik ama bizim çok samimi arkadaşlarımız var orda bide bebekleri oldu bi defa da olsa gitmek isterdim türkiyeden selamlar

a.sha ben şunu merak ediyorum yurt dışında oturma izni nasıl alınıyor yada ne gerekiyoa.sa.s

merhaba dunya kendini yalniz hissetmene uzuldum ama diger ulkelerde bulunan arkadaslarla nikin gibi dunyayi kesfedebilirsin . benim kucuk kaynim eltim ve cocuklari torontoda pek gorusemiyoruz saaat farki dolayisiyla ama tum kanadada bulunan gurbetcilerimize selamlar olsun.

merhaba dunya benimde gorumcem kanadaya gelin gitti bu yaz
oda ottowa da kaliyor
haaa bide esimin dayisi var torontoda
allah yardimciniz olsun canim
oralar coook uzak cook....

selaM en kolay göçmen kabul eden kanada da neresi, biz başvurmak istiyoruz da, yardımcı olursanız sevinirim

selam herkese,

ben de kanada'da yasiyorum.Toronto da etobicoke bolgesindeyim.Su anda burada Humber College 'da okul oncesi egitim son sinifogrencisiyim.Kanada'da yasayan turk dostlasimizla tanismak ve gorusmek cok isterim....

Merhaba kanadali arkadaslar! Turkiyemin guzel insani memleketini birakip dunyanin taaa öbür uclarina kadar gitmisiz. Bende almanyaya 3 sene once gelin geldim. Allah hepimize sabir versin gurbetin kahrini cekmek zor.!! Okul okuyangencnur arkadasim sana derslerinde basarilar diliyorum. Umarim Ramazan bayraminiz iyi gecer iyi bayramlar!!

merhabalarr,benim 1 ay sora sevgilim kanada vancouer'a gidiyor.İngilizce eğitimi için 6-9 ay kalıcakk.nasıl bir yer yapabilir mi acaba offf napcam ben onsuzzz:KK43:(((

bayanlar bende kanada bu aralar işçi alıyor,imkanlarıda iyi diye duydum var mıdır Kanada da çalışan kalan yada bi yakını kalan ve bilgi sahibi olan önerileriniz bekliyorum.evlemek üzereyim müstakbel eşimle de düşünüyoruz ama cesaretimizde pek yok

selam herkese,ben de kanada da vancouver bolgesinde yasamaktayim , ve turk bir arkadasa ihtiyacim var gercekten. hepimizin allah gonlune gore versin dilerim, tekrar gorusmek uzere hoscakalin arkadaslar,

selincim merhaba, arkadasin yapabilir tabiiki burda gayet guzel sakin bir yer umarim oda herseyin ustesinden gelebilir. ben turkiyeye ziyaret ettim ve yeni dondum bir hafta kadar oldu. gelirken bir bayan arkadasla tanistim oda arkadasin gibi dil egitimi icin geldi bi ailenin yaninda kaliyor. ve gorusuyorum onunla gayet mutlu. darisi arkadasinin basina sen de iyi bak kendine iyi seyler dusun allah sizi korusun.gorusmek uzere canim.

sanirim yok vancouverde yasayan bende burdan belki bir arkadas bulabilirsem diye umutlandim

merhaba ben kanada da yasiyorum..kanada da turk kadinlarinin neler yaptigini, klube uye olup olmadiklarini tam olarak bilmiyorum..ben vancouver island dayim..kanadalilik eger yasadigin topraklari sahiplenmekse evet o anlami ile burda cevreyi sahipleniyorum.. ama memleket hasret ise o zaman memleketim icin oluyorum sanirim..ozlem simitte buyuyebiliyor, ozlem bulgurun kokusu olabiliyor, ozlem istanbul ise sanirim bir hamsiyim istanbula duydugum hasret icin..bu topraklarda yasamak ne denli bizi sansli kiliyor iste onu bilemiyorum kanadadan herkesle ozlemleri paylasmak bu ulke de turk kadinlari olarak nasil bir guc olabiliriz konusmak dilegi ile..
gorusmek uzere..

selam tum turkiyede yasayanlara
turkiyede yasamak adina tum alternetifleri tukettiyseniz ve ya sevdiginizle baska turlu bulusamiyacaksiniz gurbetin disinda elbetteki gurbet belki cekilebilir.. ama eger turkiyede bir yasaminiz var ise baska ulkeler olumden beter olabiliyor.. ilk 6 ay inailmaz bir stres ve muthis bir sok yasiyorsunuz.. hatta psikolijik danismanlik almaniz bile gerekebilir..ve sokakta yuruyen insanlari artik unutuyorsunuz, insana hasret oluyorsunuz,her yerde derin bir sessizlik sizi karsiliyor ve bazen markette gordugunuz bir turk markasi biskuvit icin hickira hickira aglayabiliyorusunuz..
bunlari anlatirken tek bir noktaya dikkat cekmek isteiyourm: dunya da hic bir yer meleket degil hic bir yer mukemmel degil , en guzel dunya sevdiklerinizin oldugu yer..

geleyim gocmenlik icin en kolay bolgeye: en cok gocmen alan bolge alberta...

daha soguk olmasi ve cok fazla is gucune ihtiyac duymalari nedeni ile gocmenler icin neredeyse reklam bile verecekler.. basvurmak icin alberta ( eger size sponsor olacak kimse yok ise) daha uygun..
quabec denilen bolge ise fransiz kolonisinin bulundugu bir yer fransizcanin var ise bu bolgeye de basvurabilirsiniz..

gocmenlik icin basvurunuzda sizden belli bir teminat istiyorlar bankada hesabinizda olmasi gereken, tum basvuru formlari ingilizce olup en azindan kendinizi ifade edicek kadar ingilizceye sahip olmaniz gerekiyor..
sizden son dort ayda calsitiginiz yerin ssk bodrosunu ve maas bodronuzu istiyorlar..ve bir cok bilgi polis kaydindan tutun da anne babaninizin bilgilerine kadar..
eger ogrenci olmak icin vize basvurus yaptiysaniz okulun size gonderdigi davet ve yillik harc miktarini gosteren belgeyi ve orda okul boyunca nerede kalacaginiza dair bilgileri istiyorlar. eger ki es durumundan ise sizin esiniz ile ilgili bilgileriniz dugun resimlerinizi ve sizi taniyan kisilerin bilgilerini istiyorlar formla birlikte.konsolosluk safasinda guclu olmaniz ve duzeltilmesi gereken seyleri hizlica duzeltmeniz gerekiyor..
karar sizlerin iyi sanslar..kanada da bir gurbetci

merhaba ranagul
vancouver island damisin? yoksa vancouver da misin?
ne kadar zamandir kanada dasin?
sevgiler

X