Kan Uyuşmazlığı İğnesi Hakkında Acil Yardım!!!

Ben de özelde yapacağım doğumu ama özelde ücret aldıklarını bilmiyordum. Devlette doğumdan sonra vuruyorlar iğneyi ücretsiz. Ama yarın hastaneyi arayıp daha sağlıklı bir cevap verebilirim. :)
Özellerde ücretli diye biliyorum malesef,biz dışardan almıştık o zaman,mor reçeteyle ücretsiz alındığını okudum bazı yerlerde ama doğum sonrası için geçerlimi araştırmak lazım.Bende kontrole gittiğimde sorucam,sizde haberdar ederseniz sevinirim :) eğer ücretsiz yaptırabilme ihtimalimiz varsa boşuna para ödemeyelim :)

Gerçekten mi ay öyleyse çok sevindim :) benim çok gözüm korkmustu igneden sırf bu yüzden. Ama bana neden oyle söylediler ki o zaman :/
benide gözlem altında tutmadılar sadece 5–10 dk dinlemenizi isteyebilirler belki,korkulucak hiç bişey yok yani.Ben kalkıp gitmiştim iğneden sonra

Kızlar 9 yıl önceki dogumum da özel hastanede doğum yaptım ordan çıktım devlet hastanesine yatış yaptırdıktan sonra geldiler igneyi vurdular ve ben çıkış yaptım ücret ödemedim ....özellerde paralı bu iğne.

Kızlar 9 yıl önceki dogumum da özel hastanede doğum yaptım ordan çıktım devlet hastanesine yatış yaptırdıktan sonra geldiler igneyi vurdular ve ben çıkış yaptım ücret ödemedim ....özellerde paralı bu iğne.

Özelde o kadar para verip doğum yapıyoruz zaten bir de igne icin ayrı para alıyorlar demek. :/ Dedigim gibi ben yarin hastane ile görüşüp hemen nasıl olduğunu yazarim buraya da :)

Acil demissin ama ben yeni gordum yaptirdin mi bilmiyorum. Sana soyle soyleyim. Benim ikizlerim var. 7. Haftada kanamam olunca her ihtimale karsi ( biri duserse digeri ikinci bebek gibi oluyormus) yaptilar acilden yatis yaptim. Igne icin cok ciddi para odemedim. Hatta galiba igne ve vurdurma ucreti yansimamisti faturaya ya da cok cuzi. Cunku musahade ucreti almislar bizden. Neyse 28. Haftada indirect coombs tahlili yapildi. Cok sukur negatifti baska bir hastanede dr.um sgk yla anlasmali ama pahali bir yer. Dr.um mor recete ile yazdi igneyi. Bize dr acilde yaptirin dedi. acile gittik gecenki gibi basit vurdurup cikacaz zannediyoruz. 30 lira giris ucreti yaptilar. Tamam ee hadi ignenizi eczaneden alin gelin dediler. Benim tepem atti. Tam yarim saat giris yaptirmak icin bekledik ki riskli gebelik agrim var acilde bekletiyorsun tartistim ciktim oradan. Eczaneye gittik ilaci almaya baska yerde yaptiririz dedik. Eczane 200 lira fiyat verdi. Eger dr. Mor recetenin yaninda beyaz receteye de yazsaymis biz o ilaci eczacilar odasindan ucretsiz alabiliyormusuz ( ya da parasini alabiliyormusuz oyle bisey) neyse ucretle aldik. Mahalle arasi bir hastanenin acilinde de yaptirdik ignemizi ucretsiz.
yani kisaca biraz prosedurlu de olsa bu igneyi ucretsiz alip ucretsiz vurdurabiliyorsunuz. Pozitif cikmasina gerek yok

Benim doktorumun özel kliniği var o yüzden de yazdığı receteleri bir de hastanelerde yazdirmam gerekiyor SGK karşılamıyor yoksa. Igneyi yazdirmak icin hastaneye gittiğimde de artık kanama, testin pozitif cikmasi ya da riskli gebelik durumları yoksa ve hele de ilk gebelikse bu iğneyi pahalı olduğu için yazmadiklarini çünkü prosedürün bu yönde değiştiğini söylediler. Yani bebek icin riskli ve acil durumlarda yazılıp ücretsiz yapılıyor. Bana söylenen bu şekilde en azindan. Kadın Doğum hastanesinde bile yazmadılar yani bi kaç hastaneye gidip sordum. Doktorumla da konuştum ilk gebelik olduğu için illa yaptirman gerekmiyor dedi ben de yaptırmadım.

Tesekkür ederim insallah sende bir avazda kurtulur bebisini saglikla kucagina alirsin:)

Bizde mecburi vuruluyor burda eğer kan uyuşmazlığı varsa tedbir amaçlı. Eğer çocuğun kan grubu negatif olursa vurulmuyor pozitif olunca doğumdan sonra vuruluyor hemen ve burda ücretsiz bu iğne tr de nasıl bilmiyorum. Ikinci cocuk için önemli 0 rh - ler her gruptan kan alamadığı için.

Arkadaslar dısarda ignenin fiyati 200 tl denildi bu yuzden dun devlet hastanesine gittim bir gunluk yatisim yapildi ignem vuruldu o gece orda kalma zorunlulugu yok izinli cikis yapip evime gelip dinlendim simdide hastaneye gidip taburcu islemlerimi yapicam birilerine faydam dokunur diye yaziyorum disarida ayni islem icin para odemenize gerek yok

Ben de de kan uyusmazligi var fkat doktor bana indirect dediginiz testi soylemedi,her ay bu testin yapilmasi mi gerekiyor,bu testten ne ogreniliyorrr

Ben de de kan uyusmazligi var fkat doktor bana indirect dediginiz testi soylemedi,her ay bu testin yapilmasi mi gerekiyor,bu testten ne ogreniliyorrr

Kan grubunun negatif ya da pozitif olmasını belirleyen kanda bulunan D vitaminidir. Eğer RH(+) ise kan grubu kanda D vitamini var eğer RH(-) ise kanda D vitamini yok demek.
Kan uyuşmazlığı olmasının temel nedeni de bu zaten. Eğer bebek RH(+) ise ve kanı annenin kanıyla karışırsa Annedeki antikor üretiyor bebeğin kanında bulunan D vitaminini düşman olarak algılıyor ve bebeğin kanına saldırıyor.
Indirect-coombs testinde bu antikorların oluşup oluşmadığına bakılıyor. Eğer NEGATİF çıkarsa antikor oluşmamış oluyor. Ama POZİTİF çıkarsa anne antikor üretmiş demek oluyor. Bu yüzden de Kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor.

Bugünkü kontrolümde iğne olmam gerektiği söylendi özel hastaneler dede rapor çıkartılarak mor reçeteyle iğnenin fiyati 27 liraya falan gelicekmiş tabi ben geç kaldım çünkü Dr um beni daha önce bilgilendirmedi bugün farklı bi doktora gitmemle öğrendim kesin iğne olmam gerektiğini gecte olsa yapılacak tabi ...birde bebeğim 5 gün küçük çıkıyor problem yok dediler ama ben yinede üzüldüm

kızlar ben A rh (-) esım ıse A rh (+) kan uyusmazlıgı var bızde de doktorum ılk cocukta sıkıntı değil gerek olursa dogumdan sonra vururuz onemlı olan ıkıncı cocuk dedı saglık ocagındakı ebemde aynı seylerı soyledı ama sımdı burda yazılanları okuyunca aklım karıstı :/

Bebeğinizle kanınızın karışma ihtimali binde bir o da doğum sırasında ya da bebek anne karnındayken çok nadir durumlarda ortaya çıkıyor. İlk bebekte herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmiyor bu durum ancak eğer antikor üretmişseniz ikinci gebeliğinizde sıkıntılar yaşamanız muhtemel. bu iğne de zaten sonraki gebelikler için doğumdan sonra ya da doktorunuzun isteği ile gebeliğinizin herhangi bir döneminde vuruluyor. Kürtaj, düşük yapıldıysa yine bu iğneyi olmak gerekiyor.

Bizde de kan uyuşmazlığı var ve her kontrolde yapılıyor Indirect-coombs testi (3. Gebeliğim bu)sebebini, sonuçlarını biliyordum da bu kadar ayrıntılı bilmiyordum çok güzel açıklamışsn canım bilmeyenlere çok yardımcı oldun Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…