- 1 Nisan 2012
- 3.281
- 577
-
- Konu Sahibi selcuk_betul
Özellerde ücretli diye biliyorum malesef,biz dışardan almıştık o zaman,mor reçeteyle ücretsiz alındığını okudum bazı yerlerde ama doğum sonrası için geçerlimi araştırmak lazım.Bende kontrole gittiğimde sorucam,sizde haberdar ederseniz sevinirim :) eğer ücretsiz yaptırabilme ihtimalimiz varsa boşuna para ödemeyelim :)Ben de özelde yapacağım doğumu ama özelde ücret aldıklarını bilmiyordum. Devlette doğumdan sonra vuruyorlar iğneyi ücretsiz. Ama yarın hastaneyi arayıp daha sağlıklı bir cevap verebilirim. :)
benide gözlem altında tutmadılar sadece 5–10 dk dinlemenizi isteyebilirler belki,korkulucak hiç bişey yok yani.Ben kalkıp gitmiştim iğneden sonraGerçekten mi ay öyleyse çok sevindim :) benim çok gözüm korkmustu igneden sırf bu yüzden. Ama bana neden oyle söylediler ki o zaman :/
Özellerde ücretli diye biliyorum malesef,biz dışardan almıştık o zaman,mor reçeteyle ücretsiz alındığını okudum bazı yerlerde ama doğum sonrası için geçerlimi araştırmak lazım.Bende kontrole gittiğimde sorucam,sizde haberdar ederseniz sevinirim :) eğer ücretsiz yaptırabilme ihtimalimiz varsa boşuna para ödemeyelim :)
Ben oldum ozelde parada vermedim.istemediler
28. Ho.anizda mı oldunuz daha once mi?
Merhaba arkadaşlar;
Her ay düzenli olarak Indirect Combs testi yaptırıyorum kan uyuşmazlığı olduğu için. Bu ayki sonucumu da dün aldım ve sonuç yine NEGATİF. Doktorum kan uyuşmazlığı için bu hafta içerisinde iğne olmam gerektiğini söyledi tedbir amaçlı ama hastanelerde 200-300TL arası bir fiyata yapılıyormuş. İğnenin kendisi de zaten 200TL. Benim için çok fazla. Forumdaki bazı arkadaşlar hastaneye yatış yapıp iğneyi ücretsiz yaptırabilirsiniz diye yazmış. Bunun için test sonucunun pozitif çıkması gibi bir koşul gerekiyor mu yoksa benim gibi sonuç negatif çıksa da hastanede ücretsiz yaptırabilir miyim?
Bu iğneyi yaptıran ya da daha önce yaptırmış olan anneler konu hakkında beni ve bu durumu yaşayan anneleri bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler..
Acil demissin ama ben yeni gordum yaptirdin mi bilmiyorum. Sana soyle soyleyim. Benim ikizlerim var. 7. Haftada kanamam olunca her ihtimale karsi ( biri duserse digeri ikinci bebek gibi oluyormus) yaptilar acilden yatis yaptim. Igne icin cok ciddi para odemedim. Hatta galiba igne ve vurdurma ucreti yansimamisti faturaya ya da cok cuzi. Cunku musahade ucreti almislar bizden. Neyse 28. Haftada indirect coombs tahlili yapildi. Cok sukur negatifti baska bir hastanede dr.um sgk yla anlasmali ama pahali bir yer. Dr.um mor recete ile yazdi igneyi. Bize dr acilde yaptirin dedi. acile gittik gecenki gibi basit vurdurup cikacaz zannediyoruz. 30 lira giris ucreti yaptilar. Tamam ee hadi ignenizi eczaneden alin gelin dediler. Benim tepem atti. Tam yarim saat giris yaptirmak icin bekledik ki riskli gebelik agrim var acilde bekletiyorsun tartistim ciktim oradan. Eczaneye gittik ilaci almaya baska yerde yaptiririz dedik. Eczane 200 lira fiyat verdi. Eger dr. Mor recetenin yaninda beyaz receteye de yazsaymis biz o ilaci eczacilar odasindan ucretsiz alabiliyormusuz ( ya da parasini alabiliyormusuz oyle bisey) neyse ucretle aldik. Mahalle arasi bir hastanenin acilinde de yaptirdik ignemizi ucretsiz.Canım ben iğneyi yaptırmadım çünkü hastanede yazmadılar reçeteye. Pahali bir ilac oldugu icin artik yazmiyorlarmis. Ya herhangi bir kanama ya da testin pozitif çıkması gerek dediler. Doktorumla da konuştum her ay düzenli test yaptırarak takip edelim dedi. Ama sen receteyi almışsın doktorun yatış isteyecek sende igneyi vurdurcaksin yani ben oyle biliyorum. Yatış yapilmadan vurdurmak istersen igne parasi aliyorlarmis. Dediğim gibi ben yaptirmadigim icin tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum.
Acil demissin ama ben yeni gordum yaptirdin mi bilmiyorum. Sana soyle soyleyim. Benim ikizlerim var. 7. Haftada kanamam olunca her ihtimale karsi ( biri duserse digeri ikinci bebek gibi oluyormus) yaptilar acilden yatis yaptim. Igne icin cok ciddi para odemedim. Hatta galiba igne ve vurdurma ucreti yansimamisti faturaya ya da cok cuzi. Cunku musahade ucreti almislar bizden. Neyse 28. Haftada indirect coombs tahlili yapildi. Cok sukur negatifti baska bir hastanede dr.um sgk yla anlasmali ama pahali bir yer. Dr.um mor recete ile yazdi igneyi. Bize dr acilde yaptirin dedi. acile gittik gecenki gibi basit vurdurup cikacaz zannediyoruz. 30 lira giris ucreti yaptilar. Tamam ee hadi ignenizi eczaneden alin gelin dediler. Benim tepem atti. Tam yarim saat giris yaptirmak icin bekledik ki riskli gebelik agrim var acilde bekletiyorsun tartistim ciktim oradan. Eczaneye gittik ilaci almaya baska yerde yaptiririz dedik. Eczane 200 lira fiyat verdi. Eger dr. Mor recetenin yaninda beyaz receteye de yazsaymis biz o ilaci eczacilar odasindan ucretsiz alabiliyormusuz ( ya da parasini alabiliyormusuz oyle bisey) neyse ucretle aldik. Mahalle arasi bir hastanenin acilinde de yaptirdik ignemizi ucretsiz.
yani kisaca biraz prosedurlu de olsa bu igneyi ucretsiz alip ucretsiz vurdurabiliyorsunuz. Pozitif cikmasina gerek yok
Tesekkür ederim insallah sende bir avazda kurtulur bebisini saglikla kucagina alirsin:)Ben yaptırmadım dediğim gibi ilk gebelik benimki ve herhangi bi antikor oluşma durumu olmadığı için devlet hastanesinde Reçeteye bile yazmadılar. Şimdiden çok geçmiş olsun rabbim bebişini sağlıcakla kucağına almayı nasib etsin inşallah :)
Ben de de kan uyusmazligi var fkat doktor bana indirect dediginiz testi soylemedi,her ay bu testin yapilmasi mi gerekiyor,bu testten ne ogreniliyorrr
kızlar ben A rh (-) esım ıse A rh (+) kan uyusmazlıgı var bızde de doktorum ılk cocukta sıkıntı değil gerek olursa dogumdan sonra vururuz onemlı olan ıkıncı cocuk dedı saglık ocagındakı ebemde aynı seylerı soyledı ama sımdı burda yazılanları okuyunca aklım karıstı :/
Kan grubunun negatif ya da pozitif olmasını belirleyen kanda bulunan D vitaminidir. Eğer RH(+) ise kan grubu kanda D vitamini var eğer RH(-) ise kanda D vitamini yok demek.
Kan uyuşmazlığı olmasının temel nedeni de bu zaten. Eğer bebek RH(+) ise ve kanı annenin kanıyla karışırsa Annedeki antikor üretiyor bebeğin kanında bulunan D vitaminini düşman olarak algılıyor ve bebeğin kanına saldırıyor.
Indirect-coombs testinde bu antikorların oluşup oluşmadığına bakılıyor. Eğer NEGATİF çıkarsa antikor oluşmamış oluyor. Ama POZİTİF çıkarsa anne antikor üretmiş demek oluyor. Bu yüzden de Kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor.