• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan sulandırıcı sorunu

Daha yeni yapıyorsun ya canım zamanla elin alışacak. Sen her ihtimale karşı bastır.
Bastirmazsan ilaçta çıkıyor bir miktar. Gebeysen 3 aydan sonra yapılmıyor göbeğe iğne.
Hergün farklı yerden yap.
Hangi iğneyi kullanıyorsun ben enox kullanıyorum. Havasını alıyorum. Ne kadar hava kalacak tüm ilaç gitsin diye biliyorum. Biraz tutup iğneyi yaptıktan sonra bastırıyorum.
Geçen benimde çok kanadı şakır şakır.
Benim ki de enox canım hiç havasını almıyorum ben sıkıştırıyorum direk iğneyi batırıp ilacı veriyorum çekince de kanama oldu işte

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullanmam gerek ben de hastahaneye gitmeye kotktugum için kendim yapmak istedim ilk bi kaç gün sorum yoktu.fakat bugün normal iğneyi batırdım ilacı verdi bi çektim kan çıktı iğne vurduğum yerden bilen yardımcı olsun lütfen bişey olur mu bundan sonra hemen durdu kanama
Korkmayın ben ilk hamilelikte 9 ay boyunca yaptım , şimdi de yapıyorum sabah yapıyorum mesela öğleden sonra göbeğime çatlak kremi sürmek için ovuyorum saatler sonra bile kanayabiliyor. Benim karnım delik deşik olduğu için arada damara denk geliyor sanırım ondan olabilir. İğne yaparken parmak aranızda sıkıca tutun derinizi çıkarırken hızlıca çıkarın. Pamuk’la güzelce bastırın ovmayın geçmiş olsun

Ben gebeligimde 9 ay kullandim igneyi vurmadan ters cevirin ve tirnaginizla vurup havasini alin hatta 1 samla ilac aksin dik vurun ben kol ve karindan vurdum bazen egik vurdugum zaman kan geliyordu bazende vurdugum yerler biraz sertlesiyordu igne girmekte sıkınti cekiyordu bide igneyi cektikten sonra kesinlikle pamuk yada elinizle sallamayin doktorum oyle demisti.
Korkmayin birsey olmaz benim karnim mosmor olmustu muaynede daha ksrnindan vurma bebek buyudugu icin koldan devam ettim zor gunlerdi sukur gecti bitti 💕

Ben gebeligimde 9 ay kullandim igneyi vurmadan ters cevirin ve tirnaginizla vurup havasini alin hatta 1 samla ilac aksin dik vurun ben kol ve karindan vurdum bazen egik vurdugum zaman kan geliyordu bazende vurdugum yerler biraz sertlesiyordu igne girmekte sıkınti cekiyordu bide igneyi cektikten sonra kesinlikle pamuk yada elinizle sallamayin doktorum oyle demisti.
Korkmayin birsey olmaz benim karnim mosmor olmustu muaynede daha ksrnindan vurma bebek buyudugu icin koldan devam ettim zor gunlerdi sukur gecti bitti 💕
Bebeğe gelme gibi bi durum olabilir daha yeni kese oluştu gerçi

Yok canim bebege gelmez korkma sen sezeryanda bile kac kat kesiyorlar rahim kalin bi duvar ama bir sure sonra gobekten vurman yasak oluyor doktorum gobegin sag ve solu sonra bacak sag sol sonra kol sag sol donusumlu vur ki cok morarma olmasin ayni yere vurdugunda dedi bilmeden bacagimin yanlis yerine vurdum az daha sakat birakiyordum kendimi ben gobek bittikten sonra koldan devam ettim bacaga vurmaya cesaret edemedim cunku ama korkma oluyor minik 2 3 damla kan korkma igneyi egik vurursan canin acir dik vurucaksin ve vurulan bolgeyi elinle azicik sık et parcasi tut yani oyle vur aci oluyor ama cok olmuyor oyle

Korkmayın bebek çok derinde😊 ben 25 haftadayım hala karından yapıyorum son dönemlere doğru bacağa geçicem. En az acıyan yer göbek ilerleyen dönemde göbekteki deriyi sıkıştırmak zor olduğu için yoksa hep göbekten yapardım

Yanlış anlamayın yargılamak için sormadım. Evde vurulan iğneler var zaten. Sağlık çalışanı değilseniz, kendi kendinize iğne vurmaya cesaretiniz, bilginiz, deneyiminiz yoksa bu şekilde tedirgin olmaktansa sağlık ocağında yaptırmak daha iyi değil mi?
kan sulandırıcı iğnesi için hastaneye/sağlık ocağına çağırmıyolar başka bi durum yoksa, insülin gibi evde yapıyosun onu hemşire ya da doktor gösteriyo

kan sulandırıcı iğnesi için hastaneye/sağlık ocağına çağırmıyolar başka bi durum yoksa, insülin gibi evde yapıyosun onu hemşire ya da doktor gösteriyo
İnsülini biliyorum da hiç kan sulandırıcı iğne kullanmadım, kullanan birini de bilmiyorum. Konu sahibi hastaneye gitmek istemedim diyince öyle bir seçeneği var demek ki diye düşündüm.

Benim ki de enox canım hiç havasını almıyorum ben sıkıştırıyorum direk iğneyi batırıp ilacı veriyorum çekince de kanama oldu işte
Kanama olur arada canım damara gelir kasa yapmayız kanar.
Korkma bastır.
Bak ben iğne yapmayı unuttum konunu görünce yaptım hemen, kanadı bacağım elimle bastırdım hemen hiç çekmedim elimi durdu.
Geçen sene oğluma hamileyken acemiyim bı gün kaç saat kanadı yaptığım yer.
Ben alıyorum havasını canım. Ama hepsini değil, önce çekiyorum enjektörü sonra vuruyorum iğne ucundaki ilaç gitsin dışarı çıkmasın diye sonra ilacı iğneye ittiriyorum biraz hava bırakıyorum.
Sonra şak vuruyorum 😂

Daha yeni yapıyorsun ya canım zamanla elin alışacak. Sen her ihtimale karşı bastır.
Bastirmazsan ilaçta çıkıyor bir miktar. Gebeysen 3 aydan sonra yapılmıyor göbeğe iğne.
Hergün farklı yerden yap.
Hangi iğneyi kullanıyorsun ben enox kullanıyorum. Havasını alıyorum. Ne kadar hava kalacak tüm ilaç gitsin diye biliyorum. Biraz tutup iğneyi yaptıktan sonra bastırıyorum.
Geçen benimde çok kanadı şakır şakır.
Ben de hamileyim, 3 aydan sonra neden göbekten vurulmuyor acaba ?

Sanırım su sebepten 3 aya kadar rahim içinde bebek büyüyor, 3 aydan sonra rahimde büyümeye başlıyor karında büyüyor ondan.
Perinatoloji doktorum bana 3 aydan sonra karından yapma iğne dedi.
Yapılabilecek yerleri gösterdi oralardan yapıyorum.
Bacak kolay oluyor ben bacaktan vuruyorum devamlı.

Bana hiç öyle bir şey söylenmedi 8. Aya kadar göbekten yaptım sonra deriyi sıkıştırmak zor olduğu için bacağa geçtim. Şimdi de 25. Haftadayım hala göbek. Bacak acıtıyor zaten mümkün olan en geç zamanda bacağa geçicem

Çok ilginç ben hep karından yaptım bana da aksine karından yapılırsa daha kolay olacağını söylemişti. Ama şu var benim karnım hiç bir zaman çok gergin kocaman olmamıştı. Son dönemlerde bile karındna yapmak zor değildi.

Sanırım su sebepten 3 aya kadar rahim içinde bebek büyüyor, 3 aydan sonra rahimde büyümeye başlıyor karında büyüyor ondan.
Perinatoloji doktorum bana 3 aydan sonra karından yapma iğne dedi.
Yapılabilecek yerleri gösterdi oralardan yapıyorum.
Bacak kolay oluyor ben bacaktan vuruyorum devamlı.
Peki teşekkür ederim

Bana hiç öyle bir şey söylenmedi 8. Aya kadar göbekten yaptım sonra deriyi sıkıştırmak zor olduğu için bacağa geçtim. Şimdi de 25. Haftadayım hala göbek. Bacak acıtıyor zaten mümkün olan en geç zamanda bacağa geçicem
Ben derimi sıkıştırmadan yaptırıyorum eşime. Böyle yapınca acımıyor çok. Aslında benim canimi iğne değil ilaç yakıyor

Ben derimi sıkıştırmadan yaptırıyorum eşime. Böyle yapınca acımıyor çok. Aslında benim canimi iğne değil ilaç yakıyor
İlaç yayılırken yanma oluyor, kendinizi sıkmayın yapılırken derin nefes alıp verin. Aslında kendiniz yapsanız kontrol sizde olacağı için daha rahat edersiniz. Bebeğime şifa olsun diye diye yaptım ve yapıyorum ben, bebeğimi besliyorum bu sayede diyip motive ediyordum kendimi😊

İlaç yayılırken yanma oluyor, kendinizi sıkmayın yapılırken derin nefes alıp verin. Aslında kendiniz yapsanız kontrol sizde olacağı için daha rahat edersiniz. Bebeğime şifa olsun diye diye yaptım ve yapıyorum ben, bebeğimi besliyorum bu sayede diyip motive ediyordum kendimi😊
Teşekkür ederim 🤗

Selam arkadaslar kan sulandirici iğneler covid tedavisi için hastanelere dağıtıldığından depolarda eczanelerde bulamıyorum. Elimde 10 günden az doz kaldı aynı problemi yaşayan var mı? 9 ay kullanmam gerek pıhtılaşma sorunum var. Ve daha 5 aylık bebeğim ne olacak bilmiyorum

İğneyi yaptıktan sonra bastırın baktınız kan gelmiyor bastirmayi bırakın gelirse bitene kadar bastır.
Çok da bastırma hafif orta derece bastır yoksa beze oluyor.
Bacaktan, yan yağlardan, koldan, göbekten yapabilirsin.
Bana perinatoloji doktoru yapabileceğim yerleri gösterdi.
Bana en kolay bacak geliyor şak şak batırıyorum 😂 yıl oldu yapıyorum.
Yıl oldu derken gebelikten oncemi başlamak gerekiyor bu iğneye benimde genetikte pıhtılaşma sorunu çıktı gebelik olursa iğneye başlamak gerekiyor dedi bu ay düşük yaptım bilmiyordum hamile olduğumu acaba diyorum pıhtılaşma sorunu olduğu için mi düşük yaptım

Yıl oldu derken gebelikten oncemi başlamak gerekiyor bu iğneye benimde genetikte pıhtılaşma sorunu çıktı gebelik olursa iğneye başlamak gerekiyor dedi bu ay düşük yaptım bilmiyordum hamile olduğumu acaba diyorum pıhtılaşma sorunu olduğu için mi düşük yaptım
Yıl oldu derken oğlumda kullandım doğurdum, 8 ay sonra tekrar gebe kaldım. Aralığı çok az oldu ya o yüzden dedim.

Sizin hangi genler sorunlu?

Back