• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan sulandırıcı sorunu

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar kan sulandırıcı iğne kullanmam gerek ben de hastahaneye gitmeye kotktugum için kendim yapmak istedim ilk bi kaç gün sorum yoktu.fakat bugün normal iğneyi batırdım ilacı verdi bi çektim kan çıktı iğne vurduğum yerden bilen yardımcı olsun lütfen bişey olur mu bundan sonra hemen durdu kanama

Ignedeki ilac bitince hemen cekmeyin biraz bekleyn. Deriye basarak cekin damara gelmistr bisey olmaz. Morarabilir korkmayin

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullanmam gerek ben de hastahaneye gitmeye kotktugum için kendim yapmak istedim ilk bi kaç gün sorum yoktu.fakat bugün normal iğneyi batırdım ilacı verdi bi çektim kan çıktı iğne vurduğum yerden bilen yardımcı olsun lütfen bişey olur mu bundan sonra hemen durdu kanama
Kan sulandırıcı igne ben de kullaniyorum. iğneleri zaten evde kendiniz yapiyorsunuz, hastaneye gitmenize gerek yok. Siz yapmaya cesaret edemiyorsanız -varsa- evde başka biri yapabilir. Ben eşime yaptırıyorum. Eliniz zamanla alışır korkmayın. Çok az kan cikabilir. Gobekten yapıyorsanız , göbek deliğinin 3-4 parmak sağ ve sol tarafindan yapın.

Sağlık çalışanı mısınız?

Kan sulandırıcı igne ben de kullaniyorum. iğneleri zaten evde kendiniz yapiyorsunuz, hastaneye gitmenize gerek yok. Siz yapmaya cesaret edemiyorsanız -varsa- evde başka biri yapabilir. Ben eşime yaptırıyorum. Eliniz zamanla alışır korkmayın. Çok az kan cikabilir. Gobekten yapıyorsanız , göbek deliğinin 3-4 parmak sağ ve sol tarafindan yapın.
Aynen dediğiniz gibi yaptım aslında ama 3-4 damla kan çıkınca kötü oldum bişey olur sandım o yüzden

İğneyi yaptıktan sonra bastırın baktınız kan gelmiyor bastirmayi bırakın gelirse bitene kadar bastır.
Çok da bastırma hafif orta derece bastır yoksa beze oluyor.
Bacaktan, yan yağlardan, koldan, göbekten yapabilirsin.
Bana perinatoloji doktoru yapabileceğim yerleri gösterdi.
Bana en kolay bacak geliyor şak şak batırıyorum 😂 yıl oldu yapıyorum.

Yok değilim kendime yapıyorum
Yanlış anlamayın yargılamak için sormadım. Evde vurulan iğneler var zaten. Sağlık çalışanı değilseniz, kendi kendinize iğne vurmaya cesaretiniz, bilginiz, deneyiminiz yoksa bu şekilde tedirgin olmaktansa sağlık ocağında yaptırmak daha iyi değil mi?

Yanlış anlamayın yargılamak için sormadım. Evde vurulan iğneler var zaten. Sağlık çalışanı değilseniz, kendi kendinize iğne vurmaya cesaretiniz, bilginiz, deneyiminiz yoksa bu şekilde tedirgin olmaktansa sağlık ocağında yaptırmak daha iyi değil mi?
Evet haklısınız ama virüs kaparım diye huzursuz oldum yoksa gitmek isterim tabi ki

İğneyi yaptıktan sonra bastırın baktınız kan gelmiyor bastirmayi bırakın gelirse bitene kadar bastır.
Çok da bastırma hafif orta derece bastır yoksa beze oluyor.
Bacaktan, yan yağlardan, koldan, göbekten yapabilirsin.
Bana perinatoloji doktoru yapabileceğim yerleri gösterdi.
Bana en kolay bacak geliyor şak şak batırıyorum 😂 yıl oldu yapıyorum.
Canım ben iğneyi batırıyorum iğneyi bastırıyorum ilaç gidiyo ondan sonra hızlıca çekiyorum ole bakıyorum göbeğime 😂Sonradan bastırıyorum iğneyi çıkarınca hemen bastırmıyorum

Alışırsınız zamanla .hergün aynı saatte sağlık ocağına gidilmez. Yaptıktan sonra biraz bekleyin.yapılan yer yanlışsa morarıyor.gerçi biyerden sonra her yanın morarıyor 😂 yapacak bisey yok. Korkmayın kendiniz yapın. Netten izleyin videoları

Alışırsınız zamanla .hergün aynı saatte sağlık ocağına gidilmez. Yaptıktan sonra biraz bekleyin.yapılan yer yanlışsa morarıyor.gerçi biyerden sonra her yanın morarıyor 😂 yapacak bisey yok. Korkmayın kendiniz yapın. Netten izleyin videoları
Ben de morarma Yok sadece kan fışkırdı iğneyi çeker çekmez neyi yanlış yaptım bilmiyorum

Benimde esim vuruyor bazen nasil oluyorsa igne ucu kadar belki ondamda minik bir kan oluyor endise edilecek bir durum degil

Canım ben iğneyi batırıyorum iğneyi bastırıyorum ilaç gidiyo ondan sonra hızlıca çekiyorum ole bakıyorum göbeğime 😂Sonradan bastırıyorum iğneyi çıkarınca hemen bastırmıyorum
Daha yeni yapıyorsun ya canım zamanla elin alışacak. Sen her ihtimale karşı bastır.
Bastirmazsan ilaçta çıkıyor bir miktar. Gebeysen 3 aydan sonra yapılmıyor göbeğe iğne.
Hergün farklı yerden yap.
Hangi iğneyi kullanıyorsun ben enox kullanıyorum. Havasını alıyorum. Ne kadar hava kalacak tüm ilaç gitsin diye biliyorum. Biraz tutup iğneyi yaptıktan sonra bastırıyorum.
Geçen benimde çok kanadı şakır şakır.

Bir kere sağlık ocağına gidin onlar yapan öğrenin yada internette kan sulandirici iğne nasıl yapılır videolar var. Bir kere yapsanız alışırsınz bu hergun kendine insülin yani şeker iğnesi yapanlar ile aynı bölge okdr alisiyorlarki artık direk yapıyorlar hergun bu iğne için tabiki hastaneye gidilmez

O iğneler kastan yapıldığı için sıkıntı olmaz her türlü kendiniz yapabilirsiniz

Tam 230 tane vuruldum. Ben yapamadım ya eşim ya annem yaptı. Eğer bastırırsan daha çok morarır hiç birşey yapma. Bazen moraracak bazen kanayacak hepsi normal.

Başlarda insan biraz tedirgin oluyor ancak zamanla gözü kapalı yapmaya başlıyorsunuz. Muhtemelen bir kılcala denk gelmişsinizdir. İlacı zerk edince hemen çekmeyin dört/beş saniye kadar bekleyin. Kola bacağa da yapanlar oluyor ama karın bölgesi daha yağlı olduğu için bana en rahat orası gelmişti kol bacak daha çok yakmıştı.

Back