• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan sulandırıcı kullanılmasına rağmen gelişim geriliği ve tekrarlayan düşükler

Mrb sevgili hanımlar. İlk 2 gebeliğimde biri 7 diğeri 8.haftada kalbi durunca kürtaj oldum. Bayağı test yapıldı. Kromozom analizi, hormon testleri, pıhtılaşma testleri... Sadece trombofili panelinde 6 farklı değerden 3 heterozigot ve paı homozigot bulundu. Hematoloji bize göre sorun yok dedi ama kadın doğumcum 3.sünde coraspin ve oksapar 4000 başlattı hcg 15 değerinden sonra. Ama maalesef onda da aynı şey oldu hatta daha erken, 6.haftada gelişimi durdu ve bu sefer daha farklı bişey de oldu, yolk sac büyüktü ve giderek de büyüyordu. Yani yine kürtaj. Bu sefer materyali genetiğe gönderdik yakın zamanda çıkacak muhtemelen sonuç. Benimle aynı yada benzer durumu yaşayanlar gelin beyin fırtınası yapalım. Çözümü bulanlar birbirine destek olsun. Ne dersiniz:))
Öncelikle geçmiş olsun
Benzer durumda olan bir yakinimdan duyduğuma göre bazen kan sulandırıcının dozu az gelebiliyormus bir bebek kaybetmiş bu şekilde özel bir klinikte kan testi verip değerlerini ölçtürmüş ona göre de doz belirlemişler dediğine göre ve şimdi bebeği büyüdü kocaman oldu
Benzer sıkıntılar bende de var kan sulandırıcı kullanmam gerekiyor ama yeterli gelecek mi yoksa yine bebeğimi kaybedecekmiyim korkusu sardı daha yeniden gebe kalmadan Allah sağlıkla isteyen bütün anne adaylarına nasip etsin inşallah çok zor gerçekten

Hanımlar merhaba, ben de 3 gebelik geçirdim. Ilkinin kapl atışı duyulmuştu 9. Haftada kalbi durdu. Ikincisinde kese görülmedi gebelik sonlandırıldı. Ikinciden sonra pıhtılaşma testi yaptırdım ve mtfrh a1298c geni homozigot çıktı. Doktorum iğne ve asprin kullanmamı önerdi. 3. Gebeliğimde de igne ve ilaç kullanmama rağmen bebek gelişmedi. Bebeği patalojiye gönderdik ve sağlıklı olduğu anlaşıldı. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili doktorlar çok farklı seyler söylüyorlar. Ben Konya da yaşıyorum ve karşımada bununla ilgilenen doktor hiç çıkmadı. Eger bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Back