• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan sulandırıcı kullanılmasına rağmen gelişim geriliği ve tekrarlayan düşükler

Geçmiş olsun sizede.benim sağlıklı bi çocuğum vardı üç düşük yaşadım üst üste en son bebeğimi 14.haftada kaybettim .genetik testi üniversite hastanesindeki dr gereksiz dedi özelde yaptırdım sonuç bekliyorum.üçüncü düşükte kürtaj materyaline genetik test yapıldı kromozomla ilgili problemler çıktı .bu sonuç sadece bu düşüğü Bağlar dedi dr.diğer tüm testlerimde temiz çıkt.dr coraspririn başla dedi deneyeceksen bebek sonrasında iğne dedi .spnrasında perinatolog buldum ona gittim corasprini kesti bu ilaç zaten sakat bebek doğumuna neden oluyo dedi .kafa karışıklığıyla bekliyorum denemeye cesaretim yok şimdilik 😔
Size de geçmişler olsun😔benim 3.sünde de genetik aynı şeyi söyledi, bu sonuç sadece bunu bağlar ve tekrarlayan siz ve eşinizden kaynaklanan birşey değil dedi. Yani başa döndük. Şöyle düşünüyorum ben artık bu bizim sınavımız, zamanı gelince verecek Rabbim sağlıkla🤲🤲

Bende 4 kez yaşadım bu durumu bağışıklık testlerin8izi mutlaka yaptırın bağışıklık sistemi bebegi yabancı madde olarak görüyor ve saldırıyor ramotoji ye gidin mutlaka

Geçmiş olsun sizede.benim sağlıklı bi çocuğum vardı üç düşük yaşadım üst üste en son bebeğimi 14.haftada kaybettim .genetik testi üniversite hastanesindeki dr gereksiz dedi özelde yaptırdım sonuç bekliyorum.üçüncü düşükte kürtaj materyaline genetik test yapıldı kromozomla ilgili problemler çıktı .bu sonuç sadece bu düşüğü Bağlar dedi dr.diğer tüm testlerimde temiz çıkt.dr coraspririn başla dedi deneyeceksen bebek sonrasında iğne dedi .spnrasında perinatolog buldum ona gittim corasprini kesti bu ilaç zaten sakat bebek doğumuna neden oluyo dedi .kafa karışıklığıyla bekliyorum denemeye cesaretim yok şimdilik 😔
34 . Haftaya kadar ecosprin kullandım canım hiç öyle bişey duymadım

İki sağlıklı çocuktan sonra 2 boş bir kimyasal yaşadım son gebelikte yumurtlamadan sonra progestron fitil ve ecosprin kullandım saglıkla gitti 16 günlük oğlum var çok şükür

1 kimyasal 1 26 haftalik kayıp sonrası tup bebeğe başvurdum ngs pgt tup bebek denedik ilk transferim 5+3 yogun kanama ile düştü 2.transferimin 5.gunu adet oldum 3.transferim de oglum oldu 36 haftaya zor tasidim cok sukur su an 2 yasinda bugun 8+3 gebeligimi kontrole gittim ve kalbi durmuş... erken doğum sonrasında romatoloji hematoloji tıbbi genetik hepsini gittim herseye bakildi 2 defa rahim filmi çekildim eşime de bakildi ama yok yine bebegim ölmüş sali günü kurtaj olacağım ruh halim su an berbat hocaya bile gittim istanbulda 5 perinatolog gezdim en iyi hastanelere gittim ama yok bilmiyorum ruh gibiyim düşünemiyorum birsey

Mrb sevgili hanımlar. İlk 2 gebeliğimde biri 7 diğeri 8.haftada kalbi durunca kürtaj oldum. Bayağı test yapıldı. Kromozom analizi, hormon testleri, pıhtılaşma testleri... Sadece trombofili panelinde 6 farklı değerden 3 heterozigot ve paı homozigot bulundu. Hematoloji bize göre sorun yok dedi ama kadın doğumcum 3.sünde coraspin ve oksapar 4000 başlattı hcg 15 değerinden sonra. Ama maalesef onda da aynı şey oldu hatta daha erken, 6.haftada gelişimi durdu ve bu sefer daha farklı bişey de oldu, yolk sac büyüktü ve giderek de büyüyordu. Yani yine kürtaj. Bu sefer materyali genetiğe gönderdik yakın zamanda çıkacak muhtemelen sonuç. Benimle aynı yada benzer durumu yaşayanlar gelin beyin fırtınası yapalım. Çözümü bulanlar birbirine destek olsun. Ne dersiniz:))
bende ilk bebegim 16 haftalik kanamam vardi erken dogdu..Ikinci bebegim 9 haftada kalbi durdu..Arastirmalar falan yapildi iki faktor heterozigot cikti..Ucuncu gebelikte oxapar 4000 verdi..Bukez bebegin kalp atisini bile duymadik.Gelisme geriligi dedi..3 kez kurtaj oldum...Son olarak bir prof a gittik.Gecen gun histeroskopi yapti.Perde var yapisiklik var dedi..Bilmiyorm cozum olurmu allah bilir..Rabbim yuzumuzu guldursun hepimizin

bende 3 düşük 2 kürtajım var. ilki tüp bebekti tüp bebek olunca kan sulandırıcı iğne ilaç hepsini kullandık. ikiz tutmuştu ilki düştü diğeride kürtajla alındı. 10 ay sonra ben kendiliğimden hamile kaldım. doktor her ihtimale karşı yine kan sulandırıcı iğne ilaç yazdı. 9. haftada kalbi durdu. bebek patolojiye gitti. bizde o arada tahliller felan yaptırdık genetikde sorun çıkmadı. pıhtılaşma testi seninkiyle aynı. bir çok doktora gösterdim kimi diyor ki iğne kullan kimi diyor hiç birşeye gerek yok. ee zaten her iki gebelikte kullandım bunları demekki onunla alakalı birşey değil. 1 yıl oldu gebelik olmadı eğer nasip olursa yeni bir hamilelik kan sulandırıcı iğnede ilaçta kullanmak istemiyorum bu sefer.
Merhaba gebelik varmi acaba

Merhaba öncelikle cok cok geçmiş olsun😣 kalp durması yaşadığınız gebelikte belirtileriniz azaldımı acaba kanamamı oldu gebelik belirtileriniz devam ettimi
2.gebekigimde bebegin kalbi 9.haftada durdu..Asiri kusma vardi.Suphelendim.Gittim kalbi durmustu.Kanama yoktu

2.gebekigimde bebegin kalbi 9.haftada durdu..Asiri kusma vardi.Suphelendim.Gittim kalbi durmustu.Kanama
Herkeste belirtiler hakıkaten çok farklı kimi belirtiler aniden kesildi derken senın de mide bulantın artmıs🥺 hani derler ya kusuyorsan iyidir canlılık gostergesidir oyleyse sen capcanlı orneğisin bununla ılgısı olmadıgının

Bende 3 kere düşük yaşadım kan pıhtılaşmamda paı:homozigot çıktı ama sonkinde oksopar kullanmama rağmen kaybettim gelişmedi.ramatoloji ne gibi testler yapıyo acaba?

gecmis olsun. ben cok iyi bir tup bebek merkezinde iki kere tup bebek denedim sorun spermde morfolojiydi, hic problem gorunmezken ilkinde kimyasal oldu. genetik testler yapildi pai heterezigot ve beta 2 glikoprotein igm yuksek cikti. ikincide diger ilaclara ek olarak oksapara basladik, 6 haftasinda kalp atimini duyduk(cok iyi gelismisti hamilelik), 7hafta 5gunlukken icimde bir rahatsizlik hiss ettigim icin yeniden kontrola gittik kalbi durmus malesef, kurtaj olcam ben de. transferden sonra surekli lekelenmeler yasadigim icin araliklarla oksapari doktor kestirip yeniden baslatiyordu. yani uc gun, dort gun yapmiyip lekelenmem bitince yeniden basliyodum oksapara. hesaplayinca kalbinin durmasi oksapar vurmadigim gunlere denk geliyor. doktor ama sebep bu olamaz dedi, lekelenme varsa demek ki hala kanin sulu, vurursan kanamaya donusurdu. bizim de kurtajdan ornegi genetige gondercekler bakalim ne olcak. bana garip gelen hep bu forumda iki cocuk, uc cocugu olanlar o cocuklarina zaman ayircaklarina yeniden cocuk yapip, saglik problemlerini arastirmalaridir. Allah size saglikli tek cocuk vermisse, ikincisi olmuyorsa bile tum imkanlarinizi o tek cocugun egitimine, sagligina, gelecegine yatirin ve tum sevginizi ona verin derim. biz ilk cocugumuz icin bu kadar ugrasiyoruz arti kendi sagligimizi da riske atiyoruz. vurdugumuz ignelerin cocuga da faydali olcagini dusunmuyorum. hamileyken sonucta kahve, cay bile icme diyorlar, 3 cu cocuk yapmak icin hamileliyi igneyle yurutmek ne kadar saglikli ola bilir

Bende 3 kere düşük yaşadım kan pıhtılaşmamda paı:homozigot çıktı ama sonkinde oksopar kullanmama rağmen kaybettim gelişmedi.ramatoloji ne gibi testler yapıyo acaba?
Gelişimi kaçıncı haftada durdu?
Mesela ben 9 haftaya kadar geliyorum bebek gelişmemiş büyümemiş oluyo 6+4 günlük gibi gelişimi duruyo. 4 defa aynı yaşadım
Artık ileri haftalara gelip doğurmayı imkansız gibi görüyorum

Back