• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan pıhtılaşmasını önleyici iğne nasıl yapılıyor?

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
53
arkadaşlar hemşireler babama gelmenize gerek yok kendiniz yapabilirsiniz demişler.
Allah korusun bir şey olur diye korkuyorum.ameliyat oldu hastaneyede gidemez hergün:(
bilen varsa tane tane anlatabilirmi lütfen..
iğne yapılacak yere nasıl karar veriyorsunuz,iğnenin hepsi ete girecekmi mesela?
şimdiden teşekkürler

arkadaşlar hemşireler babama gelmenize gerek yok kendiniz yapabilirsiniz demişler.
Allah korusun bir şey olur diye korkuyorum.ameliyat oldu hastaneyede gidemez hergün:KK43:
iğne yapılacak yere nasıl karar veriyorsunuz,iğnenin hepsi ete girecekmi mesela?
şimdiden teşekkürler
arkadaşım bunu sana diyen hemşirenin Akıl sağlığı bozuk galiba. sakın böyle bir riske girmeyin derim ben. ama şeker iğneleri tarzında koldan yapılıyorsa bişey diyemem. Allah korusun eyvah para etmez o zaman

arkadaşım bunu sana diyen hemşirenin Akıl sağlığı bozuk galiba. sakın böyle bir riske girmeyin derim ben. ama şeker iğneleri tarzında koldan yapılıyorsa bişey diyemem. Allah korusun eyvah para etmez o zaman
evet koldan yapıyorlar canım.tehlikeli bi durum olsa evde yapın demezler sanırım:KK17:dur bakalım,kullananlar ne diyecekler..

geçmiş olsun ne ameliyatı oldu babanız?
mahallenizde illaki hemşire vardır eve çağırabilirsiniz,
sanırım şuanda 5 tl bir iğneyi vuruyorlar

benim annem de oldu o iğnelerden ama her seferinde eczane ya da klinikte oldu.
evde vurmayın Allah korusun.
önemli bir iğne o.

Bana da tuhaf geldi. Yani öyle bir şey olsa herkes kendi iğnesini kendisi yapsın madem kar kış insanlar yollara düşüp neden hastaneye falan gidiyor?

Allah korusun bir şey olur diye korkuyorum.ameliyat oldu hastaneyede gidemez hergün:KK43:
şimdiden teşekkürler
bende kullanıyorum canım bu öğlen yine vuracağım,çok kolay

bir de o iğneleri olurken INR diye bir tahlil var düzenli olarak ona bakılmalı.
kanın sululuk seviyesini ölçen bir tahlil bu, mutlaka söylemişlerdir size ama.
belli bir seviyede olması lazım. üstüne çıkarsa dozu azaltılmalı , eğer istenen seviyede değilse arttırılmalı falan.
çünkü kanın sululuk seviyesi besinlerle de çok ilgili olduğu için bir besin örn. ilk aklıma gelen kiraz kanı sulandıran bir besin.
hem bunu yiyip hem aynı dozda iğneye devam ederse kanama başlıyor vücutta.
ayrıca yeşil yapraklı besinlerden çok tüketmemesi gerekiyor.

Bana da tuhaf geldi. Yani öyle bir şey olsa herkes kendi iğnesini kendisi yapsın madem kar kış insanlar yollara düşüp neden hastaneye falan gidiyor?
ya anladığım kadarıyla şeker hastaları falan kendi kendilerine yapıyorlar ya öyle bi iğne.ama yine de tedirgin oldum

benim arkadaşım gebelikte vurdu 9 ay her gün koldan yapıyordu ama siz bi sağlıkçıyla anlaşın gelsin vursun

göbek deliğinin 5cm uzağından bir yeri çimdikleyip tutuyorsun.çimdiklediğin yere iğneyi dik Bi şekilde tamamen batırıp içindekileri yavaşça boşaltıyorsun bu arada eti bırakmıyorsun çimdiklediğin yeri enjektörü çıkarırken yavaşça bırakıyorsun.aynı şekilde kolundaki bir yerde de fazla eti tutup yapabilirsin

Allah korusun bir şey olur diye korkuyorum.ameliyat oldu hastaneyede gidemez hergün:(
şimdiden teşekkürler
clexane mi verdi fraxiparine mi

Ben bildiklerimi anlatayım.. İğneyi koldan ya da göbek deliğinin çevresinden yağlı kısımdan yapıyorsunuz.. İlk önce alkolle sil (yoksa da sorun değil) sonra iğne yapacağınız yeri iki parmakla kavra, cimcirir gibi düşün, zaten ince uçlu bir iğne hemen girer, doz bitince kendisi atıyor zaten.. Tekrar alkolle sil, bu kadar.. Bu tarz iğneler biraz yakıcı oluyor , uyarayım ama hemen geçiyor.. Geçmiş olsun..

yediğimiz içinde k vitamini olan besinler kanın pıhtılaşmasını sağlıyor ama(yeşil sebzeler)vücudumuzun ihtiyacı olan kadar atıyorum50gr falan yemenin hiç Bi zararı yokmuş abartmadan yemek lazım oturup kilolarca ot yiyemeyiz zaten.yani beslenmede değişikliğe gerek yokmuş

ya anladığım kadarıyla şeker hastaları falan kendi kendilerine yapıyorlar ya öyle bi iğne.ama yine de tedirgin oldum
Evet konunu ilk okuduğum zaman benim de aklıma geldi o. Doktora bir sor bence yine de ama hemşire de yanlış bir şey söylemez bence yine de tedbiri elden bırakma.

Back