• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kan pıhtılaşması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım o sonuçlarda ne görüyosun bende pıhtılaşma mı var anlamıuorum ben hiç doktor pıhtılaşma var az ama gene de iğne vereyim dedi bide iğneyi kalp atışından sonra vercem dedi önce olması gerekmiyormu 😞😞
Pıhtılaşman var evet ama hangi genler oldugu onemli doktorlar coğu bu genlere iğne vermiyor canım dediğim gibi perinatoloji bolumune iyi bir doktora gitmelisin gerekli testleri yapar eksikler de var inşAllah rabbim bir daha yasatmaz benim de 2 kaybım oldu çok zor

Selam saglikla kucaginiza alin bebeginizi. Bendede ayni sorun var doktorum bana hibor 5000 lik 0.2ml verdi ve bebegimin gelisimi durdu kürtaj oldum.siz hangi igneyi kullaniyorsunuz ml olarak. Sanirim benim igne bana yeterli gelmedi
Ben ilk gebelikte hibor 3500 ve coraspin kullandım, 32 hafta civari coraspin kestik,kilo da önemli demişti doktorum her ay 1 kilo alarak devam edersek bu doz yeterli demişti ve dediği gibi oldu. Şimdiki hamilelikte Oksapar 4000 kullanıyorum, şimdilik sorun yok. Belki doz düşük gelmiştir ya da sağlıksız gebelik de olabilir, pıhtılaşmadan bağımsız olarak gelişmemiş de olabilir

Bende tedavi öncesi coraspirin kullandım..gebelik olunca 5 haftalik keseyi görünce iğneye başlandı..herkeste sıkıntı başka oluyo demek ki
Ben 2. Kaybımı aspirinle. Yasadım kanama alanı olustu bende o yuzden şimdisadece iğne kullanıyorum

Ben 2. Kaybımı aspirinle. Yasadım kanama alanı olustu bende o yuzden şimdisadece iğne kullanıyorum
Yaaa geçmiş olsun bu yavrunuza saglikla kavusmak nasip olur..benimde 3 kaybim var bu 4.cu gebeligim..coraspirin kullandım yetmedi artı igneyle devam ediyoruz..rabbim yardımcımız olsun..32.ci haftada yani geçen hafta coraspirin birakmami istedi drum şimdi tek igne kullanıyorum kalbim ağzımda dogumu bekliyorum🤲

Ben ilk gebelikte hibor 3500 ve coraspin kullandım, 32 hafta civari coraspin kestik,kilo da önemli demişti doktorum her ay 1 kilo alarak devam edersek bu doz yeterli demişti ve dediği gibi oldu. Şimdiki hamilelikte Oksapar 4000 kullanıyorum, şimdilik sorun yok. Belki doz düşük gelmiştir ya da sağlıksız gebelik de olabilir, pıhtılaşmadan bağımsız olarak gelişmemiş de olabilir

Insallah saglikla alirsin kucagina hayal kirikligi cok zor rabbim size yasatmasin ben 0.2ml kullandim ama herkes 0.4 kullaniyor hatta benim fazla kilomda var benimgibiler 0.6 ml kullaniyormus.tüp bebek merkezi ml az gelmistir dedi.

Kızlar günaydın iyi bayramlar kıromozon testi ile pıhtılaşma testi yaptırdım kıromozon temiz çıktı ama pıhtılaşma böyle çıktı Böyle olupta iğne kulanıp bebeğini kucana alan varmı ve iğne kulanmam gerekiyormu bu ara bir kimyasal yaşadım birde iki aylık ken kalbi durdu bebeğimin bana da acil yardıme dermisiniz kızlar 🤲🏻🤲🏻
Sizinle aynı durumu yakınım yaşadı bebeğinin 2 aylıkken kalbi durdu şimdi yine hamile kan pıhtılaşması olduğu için karnından kendine iğne yapıyor düşük olmaması için.. mutlaka hemen doktorunuzla görüşün bence durumu..

Oksapar kullanıyorum canım ama belki pıhtılaşma dısında baska bir sorunda vardır bagısıklık testlerini yaptrıdın mı

Benim 1 tane 6 yasinda oglum var bütün testler temiz ama 4 yildir olmadi. Oksapar 0.4 ml sanirim.ben 0.2 kullandim kilomda var benimde ayni durumdakiler 0.4 0.6 ml kullaniyor. Rabbim size yasatmasin

Yaaa geçmiş olsun bu yavrunuza saglikla kavusmak nasip olur..benimde 3 kaybim var bu 4.cu gebeligim..coraspirin kullandım yetmedi artı igneyle devam ediyoruz..rabbim yardımcımız olsun..32.ci haftada yani geçen hafta coraspirin birakmami istedi drum şimdi tek igne kullanıyorum kalbim ağzımda dogumu bekliyorum🤲
Sağlıkla al canım kucagına 30lu haftaları gördün bende bi gelsem o haftalara

Benim 1 tane 6 yasinda oglum var bütün testler temiz ama 4 yildir olmadi. Oksapar 0.4 ml sanirim.ben 0.2 kullandim kilomda var benimde ayni durumdakiler 0.4 0.6 ml kullaniyor. Rabbim size yasatmasin
Amin canım pıhtılaşma 2. Cocukta daha cok meydana cıkıyor genelde okuduklarımdan cıkarttım bu Rabbim herkese sağlıklı gebelikler nasip etsin

Canım bende doktor nokta kadar keseyi gördükten sonra verdi iğneyi. Kalp atışı bile yoktu henüz. Daha sonra kalp atışı için gittiğimde tekrar kan verdim ve iğneye rağmen pıhtılaşma hala vardı. Üzerine bide hap yazdı. Şimdi 6.ayım iğne+hap devam ediyorum hala.
Bu pıhtılaşma çok dikkat edilmesi gereken bir konu canım. İhmal etme. Rabbim tez zamanda sağlıklı evlatlar versin inşallah 🤲
Amin ozaman bende hemen isitiyim iğneyi hiç kalp atişini beklemiyim çok sağol canım 🤲🏻🤲🏻

Bu sorunlara pıhtılaşma çok denmiyor, bazı doktorlar iğne öneriyor bazıları önermiyor. Benim iki düşüğüm olduğu ve pıhtılaşmayı gösteren bazı testlerde de pıhtılaşma görüldüğü için iğne verildi. Aktif protein C rezistansı idi sanırım. Doktorun dediği şey teorik ve pratik her zaman uyumlu olmuyor, bazı doktorlar mthfr leri pıhtılaşma olarak görmüyor ama benim doktorum kendi hastanesinden başka yerde yaptırdı kan testimi bizim hastanede o değerlere bakılmıyor ama onlar da pıhtılaşma ve düşük yapıyor dedi. Hamile kalmadan önce coraspin kullanıyordum, hamile kalıp kese görününce iğneye başladık. Kalp atışını beklemedik çünkü düşüyordu kalp atışına gelmeden. Siz de bu değerleri pıhtılaşma olarak gören ve size iğne yazacak bir doktor bulun onunla devam edin
Bana mesela bir üniversite hastanesinde Hematoloji bölümü iğne gerekir hamilelikte dedi başka hastane gerek yok dedi. Gerek yok diyen hastanenin kadın doğumu ama iğne gerekir dedi. Çok farklı yorumlar var. Çok uzattım ama benim test sonuçlarım sizinkiyle aynı, coraspin ve iğne ile olumlu sonuç aldım, inşallah sizin de olur🤲
Amin Allah razı olsun peki bende kor aspirini kendim şimdiden alıp kulansan olurmu doktor deme den 🤲🏻🤲🏻

Pıhtılaşman var evet ama hangi genler oldugu onemli doktorlar coğu bu genlere iğne vermiyor canım dediğim gibi perinatoloji bolumune iyi bir doktora gitmelisin gerekli testleri yapar eksikler de var inşAllah rabbim bir daha yasatmaz benim de 2 kaybım oldu çok zor
Bende bu testleri özel hastane istedi yaptırdım götürdüm iğne desi devleteki de keseyi gördükten sonra iğne dedi acaba sizin fikrinizce yünede başka test yaptırmalımıyım

Sizinle aynı durumu yakınım yaşadı bebeğinin 2 aylıkken kalbi durdu şimdi yine hamile kan pıhtılaşması olduğu için karnından kendine iğne yapıyor düşük olmaması için.. mutlaka hemen doktorunuzla görüşün bence durumu..
Görüştün ama kalp atılı duyulnca iğne yazalım diyo ozaman geç olmazmı sizce

Bana da gebelik oncesi gittigim doktor pihtilasma oldugunu ve bol su icersem degerimin normale donebilecegini soyledi. Eger olmazsa da gebe kalinca asprin bslatacagini soyledi. Yorumlari okuyunca korktum😥

Amin ozaman bende hemen isitiyim iğneyi hiç kalp atişini beklemiyim çok sağol canım 🤲🏻🤲🏻
Evet canım iste bak bakalım ne diycek. Benim önceki hamileliğimde ilaç falan kullanmadım o zaman doktorum başkaydı. Git kalp atışı için gelirsin dedi yolladı beni. 8.hafta gittiğimde gelişiminin 5.haftada durduğunu öğrendim. Şimdiki doktorum pıhtılaşmadan olduğunu söylüyor. Keseye yeterince kan gitmemiş ve gelişimi durmuş dedi. O yüzden hemen kalp atışına bile bakmadan başladık iğneye. Çok şükür bu aya kadar ilerledik.
İnşallah darısı sana canım

Back