• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan pıhtılaşması nedeniyle ikinci kürtajımı oldum yardımcı olacak var mı

İlk düşüklerde yapmıyorlar ama 2. Düşük ve sonrasında kromozom analizi şart.
Pıhtılaşma probleminizin düşüklerde %100 sorumlu olduğuna doktorunuz nasıl emin olabiliyor?
Embriyodan bakılmadıysa siz eşinizle kapsamlı bir genetik taramaya girin
Özellerde pahalıysa üniversite hastanelerine de gidebilirsiniz
Tekrar hamile kalmadan mutlaka işinin ehli bir uzmana gidin

Pıhtılaşma probleminizin düşüklerde %100 sorumlu olduğuna doktorunuz nasıl emin olabiliyor?
Arkadaşın sorunu protein s düşüklüğü

Kızlar merhaba biraz uzun olacak kusura bakmayın ben ilk bebeğimi martta iki aylıkken kaybettim kalbi durdu kürtaj oldum başka doktora gittim testlerimi yaptı kan pıhtılaşması çıktı coraspin ve clexane 0.4 kullandım bir ay önce doktor ultrasonda kanama gördü 10 gün dimlendim her şey yoluna girmişti kese kalp atışı gelişim hepsi iyiydi ama dün kontrole gittik kalbi durmuş ama çok yeni durmuş dedi doktor dün 11haftalık olduğu için önce sancıyla açılma olmasını bekledik saatlerce acı çektim ağlayarak sonra da kürtaja alındım hala ağlıyorum sabrediyorum ama belki bi daha anne olamıycam diye korkuyorum doktor bebeğin kalbinin yine pıhtılaşmadan dolayı durduğunu bi sonraki gebelikte clexane 0.6 ya 0.8 kullancaz dedi ama bunun anne için büyük riski var beyin kanaması veya iç kanama geçirebilirsin dedi şimdi eşim ben seni kaybedemem diyo ben de korkuyorum ama anne olmayı da çok istiyorum konya veya ankara da tıp fakültesinde kapsamlı test yaptıralım diyo eşim var mı bildiğiniz iyi doktor?
Canım allah bi daha kötü olaylr yasatmasınninş bende de gebelik pıhtılaşması oldugu tespit edilmişti ancak ben bununnyanında ayrıntılı olarak diğer genetik testleri de yaptırdım belki farklı bir durum olabilir diye. Özellikle eğitim araştırma hastanelerin genetik birimi bu konuda cok iyi bence yaptırmalısın aklında kalmasın çünkü ni arkadaşımın kromozomlarda sıkıntı cıktı mesela ki bu yüzdesi cok düşük bi ihtimaldi ayrıca eğitim araştırma hastaneleri ücretsiz lütfen konunun üzerine gidin. Merak etmeyin bebeğiniz olacak benim oldu cok şükür ve dedğim arkadasımın da oldu ama testleri detaylı yaptırmalısınız sonra da bir riskli gebelik uzmanıyla dogum sürecine girmelisiniz

Ben de onu diyorum her protein s düşüklüğü yaşayan kadın hamileliklerinde düşük yaşamıyor.
Doktor değiştirmesi şart.
Sizce?
Doktor değiştirmesi şart bence de. bir de o iğneyi 0,6 lık değil 0,9 luk kullananlar var burada. Beyin kanaması diye korkutmasına gerek yoktu. Sonuçta her ilacın yan etkisi var. Aspirinin kanama yapma ihtimali daha yüksek mesela. Şu an bir iğne kullanıyorum yan etkisi intihar. Doktor yalnız kalma dedi. Ee gidip illa kendimi öldürmüyorum hepsi bir ihtimal.

Canım allah bi daha kötü olaylr yasatmasınninş bende de gebelik pıhtılaşması oldugu tespit edilmişti ancak ben bununnyanında ayrıntılı olarak diğer genetik testleri de yaptırdım belki farklı bir durum olabilir diye. Özellikle eğitim araştırma hastanelerin genetik birimi bu konuda cok iyi bence yaptırmalısın aklında kalmasın çünkü ni arkadaşımın kromozomlarda sıkıntı cıktı mesela ki bu yüzdesi cok düşük bi ihtimaldi ayrıca eğitim araştırma hastaneleri ücretsiz lütfen konunun üzerine gidin. Merak etmeyin bebeğiniz olacak benim oldu cok şükür ve dedğim arkadasımın da oldu ama testleri detaylı yaptırmalısınız sonra da bir riskli gebelik uzmanıyla dogum sürecine girmelisiniz

İçimi o kadar rahatlattınız ki inşallah bizim de olur inan dün kendime geldiğimden beri düşünüyorum eşime de söylemiş birisi kromozom testi flan yaptırın diye biraz toparlaniyim inşallah işk işim o testleri yaptırmak olcak sanırım bi adet geçirmem gerekiyo testleri yaptırmak için diğerinde testlerimi öyle yaptılar

Biz de anlamadık gerçekten neden dedik elle tutulur tek sebep kan pıhtılaşması dedi bizi başka bi ile büyük hastaneye sevketseniz dedik yapılacak tek şey bu isterseniz gönderirim de dedi bebeği de patolojiye gönderdi dediğim gibi zaten kapsamlı test yaptırcaz inşallah başka bi ilde o yüzden kendime gelir gelmez araştırmaya başladım

İçimi o kadar rahatlattınız ki inşallah bizim de olur inan dün kendime geldiğimden beri düşünüyorum eşime de söylemiş birisi kromozom testi flan yaptırın diye biraz toparlaniyim inşallah işk işim o testleri yaptırmak olcak sanırım bi adet geçirmem gerekiyo testleri yaptırmak için diğerinde testlerimi öyle yaptılar
Kromozom testleri, Trombofili paneli, jak2 testleri her zaman yapılabiliyor. Zamanı farketmiyor

Doktor değiştirmesi şart bence de. bir de o iğneyi 0,6 lık değil 0,9 luk kullananlar var burada. Beyin kanaması diye korkutmasına gerek yoktu. Sonuçta her ilacın yan etkisi var. Aspirinin kanama yapma ihtimali daha yüksek mesela. Şu an bir iğne kullanıyorum yan etkisi intihar. Doktor yalnız kalma dedi. Ee gidip illa kendimi öldürmüyorum hepsi bir ihtimal.

Ya öyle deyince ben yıkıldım zaten beyin kanaması ya iç kanama geçirebilirsin dedi doktorun yanından çıkınca eşim kulandırtmam o iğneyi seni kaybetme riskini göze almam dedi ben o zaman anne baba olamıycaz dedim yıkıldım ya sağolun şurda okuduğum yorumlarla rahatladım

Burada kan pıhtılaşması sorunu yaşayanların kurduğu sayfa var. Sayfalarca herkes deneyimini tecrübesini sıkıntısını yazmış. Bende de kan pıhtılaşması var ancak tek taraflı çift taraflı olup olmamasına göre de ilaç kullanımı değişiyor. Allah en kısa sürede yavrunu kucagina almayı nasip etsin..

Burada kan pıhtılaşması sorunu yaşayanların kurduğu sayfa var. Sayfalarca herkes deneyimini tecrübesini sıkıntısını yazmış. Bende de kan pıhtılaşması var ancak tek taraflı çift taraflı olup olmamasına göre de ilaç kullanımı değişiyor. Allah en kısa sürede yavrunu kucagina almayı nasip etsin..

Evet arkadaşlardan birisi gösterdi sayfayı sağolsun amin inşallah

Zekai Tahir Burak eğitim araştırma hastanesinde kadın doğumdan randevu al. Durumunu anlat. Onlar genetik testlerini yapacaklardır. Ancak gebelik takibi için önermem. Kimi arkadaş gaziyi önermiş, ancak kadın doğumda pek memnun kalan duymadım. kan pıhtılaşması konusu çözümsüz ağır bir konu değil merak etme :)

Zekai Tahir Burak eğitim araştırma hastanesinde kadın doğumdan randevu al. Durumunu anlat. Onlar genetik testlerini yapacaklardır. Ancak gebelik takibi için önermem. Kimi arkadaş gaziyi önermiş, ancak kadın doğumda pek memnun kalan duymadım. kan pıhtılaşması konusu çözümsüz ağır bir konu değil merak etme :)

Teşekkür ederim bütün eğitim araştırmaların kadın doğumları yaptırır mı testleri?

Evet ilk adetinden sonra gidebilirsin bol dua et ve rahat ol emin ol senin de bir bebeğin olucak yalnız eğitim araştırma hastanelerinşn genetik birimi oluo direk oraya gidebilirsin

Back