merhaba fındıkiçi ben pek anlıyamadım ne tahlili yani hamilelikte sorunmu yaşadın kusura bakma anlıyamadımarkadaşlar bu tahlil devlet has. dışında nerede yaptırılabilinir >?? adı ne tam olarak? yani ne tahlili diycez ? bi de maliyetine kadar???
ben de kendimden şüpheleniyorum..ne olur yardım edin..
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı
- Konu Sahibi sevinc007
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?aekadasim ben varim.bende iki bebek kaybettim.biri düstü digeri karnimda öldü.testler yapildi ve kan pihtilasmasi yani faktor v leiden mutasyonu var dediler.dr ler bana hamile kalma kani biraz acalim yani ilac kullan dediler fakat ben o testlerin yapildigi sirada hamile kalmisim.hamie oldugum anlasilinca kadin doktorum ben kan dokturuna gönderdi.kan doktoru bana bebegi yasatacagiz bir sorun olmayacak dedi ve ben bebegim karnim 6 haftalikkken hergün sabah ayni saatde üst bacagimdan igne vuruldum.igneyi kendim yapiyordum cok basit bir igneydi acisi yoktu damar bulma derdi yoktu.ama cok sik dr ye kontrole gittim ignemi aksatmadim bebek 6 aylik olunca sabah aksam dr ye gidiyordum cunku kan düzenine bakiyorlar.bebegim 36 haftalik olunca sezeryan ile aldilar.kucuk dogmustu 6 hfat hastanede kaldi.bu arda ben dogumdan sonra 6 hafta daha igneye devam ettim.simdi oglum 2,5 yasinda cok saglikli.ikinci cocuguda yapabilecegimi söyledi doktorum.korkulacakk bir sey yok sadece tedavini aksatma kontrollerine duzenli git bol yürüyüs bol sivi sogara ve dogum kontrol hapindan uzka dur bunlar bas düsman cünkü.seninle ayni hastaligi paylasiyoruz sormak istedigin birsey olursa sor.sana yardimci olurum yalniz degilsinn
arkadaslar hamile kalmadan önce doktorunuza gidin.ben önceki doktorumda iki dusuk yasadim ve bana herseyin normal oldugunu söylemisti.o ara dogum kontrol hapi kullaniyordum korunmayi birakinca folik ..... kullan demisti ve yazmisti.ben bu doktora guvenimi yitirip baska dr ye gittim ise anlattgim gibi testler yapildi.bu arda ben folik ....kullaniyordum.yeni doktorum iyi yaptigimi hamile kalmadan önce bu ilaci kullanmak bebegin gelisimi icin faydali oldugunu söylemisti.sizde hamile kalmadan önce doktora gidip ben bebek yapacam deyin ve size ihtiyaniz olan ilaci yazsin
ırmakcım,ben ilk hamileliğimde bebeğin kalp atışları olmadığından dolayı 10 haftalıkken kürtaj olmuştum canım..genetik araştırmada bişey çıkmadı ama bu pıhtılaşma denen tahlil yapılmadı..şimdisizin yazılarınızı okuyunca kendimden şüphelendim..şu an yine 6 haftalık hamileyim de...kaybetme korkusu yaşıyorum,o yuzden sormuştum canım...dr a hangi tahlili yaptırmak istiyorum diycem,adı ne yani? bi de TAM KAN SAYIMI yaptırsak,şüpheli durum varsa orada çıkar mı?
Bendede aynı sorun var. Tesetin adı FAKTÖR V (BEŞ) LEİDEN testi.Kan testi.Kan sayımında çıkmaz.Eğer böyle birşeyden şüpheleniyorsan mutlaka doktotuna başvur, zaman kaybetme bu çok önemli bir durum. bu sayfaların hepsini dikkatle okursan bilgilenirsin canım.Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
FİGENN;
canım öncelikle beni günlerdir yoran ve bir türlü cevap bulamadığım sorulara yanıt verebilecek birini bulduğum için çok mutluyum.Bana büyük bir moral kaynağı oldun,bende de aynı sorun var. Hatta benim pıhtılaşmadan dolayı bacak damarlarım tıkandı ve ameliyat oldum şuanda kan sulandırıcı ilaçlar(coumadin) kullanıyorum ve ömür boyu da kullanmak zorundaymışım.Bu ilacı kullanırken hamile kalmak bebek açısından zararlıymış,her adetimin 24. günü hcg testi oluyorum eğer hamilelik oluşursa ilacı bırakıp iğneye geçecekmişim.Ama o iğneleri kullananların kanları fazla sulanıp bebeğe giden damarlarda kanama vs. oluşturabiliyormuş yani tehlikeliymişte.Ben küçük bir ilçedeyim tedavimi ancak 1,5 saatlik yakın bir ilde yaptırabilirim.
O iğneler DMAH içerikli iğneler heralde senin kullandığın iğnelerin adını yazar mısın?
İğneleri olurken kanın INR değerlerine mi bakılıyor? Hergün dr ye gittiğini yazmışsın neye bakıyorlardı?
O iğneleri 6 aymı kullandın?sonra ne kullanmayabaşladın?
Sorularımı yanıtlarsan beni çok mutlu edeceksin.Başından geçenleri ayrıntılı olarak anlatır mısın? Şimdiden çok teşekkür ederim lütfen yardımcı olur musun?
canım öncelikle beni günlerdir yoran ve bir türlü cevap bulamadığım sorulara yanıt verebilecek birini bulduğum için çok mutluyum.Bana büyük bir moral kaynağı oldun,bende de aynı sorun var. Hatta benim pıhtılaşmadan dolayı bacak damarlarım tıkandı ve ameliyat oldum şuanda kan sulandırıcı ilaçlar(coumadin) kullanıyorum ve ömür boyu da kullanmak zorundaymışım.Bu ilacı kullanırken hamile kalmak bebek açısından zararlıymış,her adetimin 24. günü hcg testi oluyorum eğer hamilelik oluşursa ilacı bırakıp iğneye geçecekmişim.Ama o iğneleri kullananların kanları fazla sulanıp bebeğe giden damarlarda kanama vs. oluşturabiliyormuş yani tehlikeliymişte.Ben küçük bir ilçedeyim tedavimi ancak 1,5 saatlik yakın bir ilde yaptırabilirim.
O iğneler DMAH içerikli iğneler heralde senin kullandığın iğnelerin adını yazar mısın?
İğneleri olurken kanın INR değerlerine mi bakılıyor? Hergün dr ye gittiğini yazmışsın neye bakıyorlardı?
Sorularımı yanıtlarsan beni çok mutlu edeceksin.Başından geçenleri ayrıntılı olarak anlatır mısın? Şimdiden çok teşekkür ederim lütfen yardımcı olur musun?
aekadasim ben varim.bende iki bebek kaybettim.biri düstü digeri karnimda öldü.testler yapildi ve kan pihtilasmasi yani faktor v leiden mutasyonu var dediler.dr ler bana hamile kalma kani biraz acalim yani ilac kullan dediler fakat ben o testlerin yapildigi sirada hamile kalmisim.hamie oldugum anlasilinca kadin doktorum ben kan dokturuna gönderdi.kan doktoru bana bebegi yasatacagiz bir sorun olmayacak dedi ve ben bebegim karnim 6 haftalikkken hergün sabah ayni saatde üst bacagimdan igne vuruldum.igneyi kendim yapiyordum cok basit bir igneydi acisi yoktu damar bulma derdi yoktu.ama cok sik dr ye kontrole gittim ignemi aksatmadim bebek 6 aylik olunca sabah aksam dr ye gidiyordum cunku kan düzenine bakiyorlar.bebegim 36 haftalik olunca sezeryan ile aldilar.kucuk dogmustu 6 hfat hastanede kaldi.bu arda ben dogumdan sonra 6 hafta daha igneye devam ettim.simdi oglum 2,5 yasinda cok saglikli.ikinci cocuguda yapabilecegimi söyledi doktorum.korkulacakk bir sey yok sadece tedavini aksatma kontrollerine duzenli git bol yürüyüs bol sivi sogara ve dogum kontrol hapindan uzka dur bunlar bas düsman cünkü.seninle ayni hastaligi paylasiyoruz sormak istedigin birsey olursa sor.sana yardimci olurum yalniz degilsinn
figenn canım seni nerden buldum ya çok sevindim iğki yazdın canım ya ne olur bana yardım et yani birşeyler yaz.benim san çok sorum olacak sen nerde tedavi gördün ve bu iğneler nezaman başladın,canım ne olur yazışalım ben çok merak ettim dr. kim ve nerde teşekkürler canıma.s.
ırmakcım,ben ilk hamileliğimde bebeğin kalp atışları olmadığından dolayı 10 haftalıkken kürtaj olmuştum canım..genetik araştırmada bişey çıkmadı ama bu pıhtılaşma denen tahlil yapılmadı..şimdisizin yazılarınızı okuyunca kendimden şüphelendim..şu an yine 6 haftalık hamileyim de...kaybetme korkusu yaşıyorum,o yuzden sormuştum canım...dr a hangi tahlili yaptırmak istiyorum diycem,adı ne yani? bi de TAM KAN SAYIMI yaptırsak,şüpheli durum varsa orada çıkar mı?
fındıkiçi canım aman dikkat et kendine ben bu testleri ikimci bebğimi düşürdüğümde genetik testti yaptırdım ozaman söylediler ve bu kan sayımında çıkmıyor yani senin geetikte baktırman gerekiyor
figenn canım ya bende tromboli faktör v den yani trombolimiydi seninkiaekadasim ben varim.bende iki bebek kaybettim.biri düstü digeri karnimda öldü.testler yapildi ve kan pihtilasmasi yani faktor v leiden mutasyonu var dediler.dr ler bana hamile kalma kani biraz acalim yani ilac kullan dediler fakat ben o testlerin yapildigi sirada hamile kalmisim.hamie oldugum anlasilinca kadin doktorum ben kan dokturuna gönderdi.kan doktoru bana bebegi yasatacagiz bir sorun olmayacak dedi ve ben bebegim karnim 6 haftalikkken hergün sabah ayni saatde üst bacagimdan igne vuruldum.igneyi kendim yapiyordum cok basit bir igneydi acisi yoktu damar bulma derdi yoktu.ama cok sik dr ye kontrole gittim ignemi aksatmadim bebek 6 aylik olunca sabah aksam dr ye gidiyordum cunku kan düzenine bakiyorlar.bebegim 36 haftalik olunca sezeryan ile aldilar.kucuk dogmustu 6 hfat hastanede kaldi.bu arda ben dogumdan sonra 6 hafta daha igneye devam ettim.simdi oglum 2,5 yasinda cok saglikli.ikinci cocuguda yapabilecegimi söyledi doktorum.korkulacakk bir sey yok sadece tedavini aksatma kontrollerine duzenli git bol yürüyüs bol sivi sogara ve dogum kontrol hapindan uzka dur bunlar bas düsman cünkü.seninle ayni hastaligi paylasiyoruz sormak istedigin birsey olursa sor.sana yardimci olurum yalniz degilsinn
figenn canım seni nerden buldum ya çok sevindim iğki yazdın canım ya ne olur bana yardım et yani birşeyler yaz.benim san çok sorum olacak sen nerde tedavi gördün ve bu iğneler nezaman başladın,canım ne olur yazışalım ben çok merak ettim dr. kim ve nerde teşekkürler canıma.s.
mormenekse ile bu konuda yazisiyorum tabiki sorularina elimden geldigince cevap vermek isterim.yazdiklarimizi takip edersen belki sana yardimim olur.
ırmakcım sen bu testi tıp fakültesindemi yaptırmıştın?
genciza canım nasılsın evet canım bu testler fakultede yaptırdım araştırmada,bilmiyorum canım ne olacak inan kafayı üşütecem düşünmekten biraz kafamı rahatlatayım diye halk eğitim ahşap boyamaya gidiyorum,biraz orada rahatlıyorum sen nasılsın nasıl gidiyor:1hug:
FİGENN;
mor menekçşe seninle kaderimiz aynı bu nasıl bir hastalık anlamadım sanırım senin faktör v ama bir sorum olacak trombolimi rahatsıslığın yazarsan sevinirim
genciza canım nasılsın evet canım bu testler fakultede yaptırdım araştırmada,bilmiyorum canım ne olacak inan kafayı üşütecem düşünmekten biraz kafamı rahatlatayım diye halk eğitim ahşap boyamaya gidiyorum,biraz orada rahatlıyorum sen nasılsın nasıl gidiyor:1hug:
teşekkürler ırmakcım.bende çalışıyorum işte aynen devam.hafta sonu istanbula gidicez bizimkileri çok özledim.hem bi değişiklik olur.bu arada adetimi bekliyorum işte bakalım durum ne.geçen adetimden sonra bebe aspirini kullanmaya başladım doktor kontrolünde.pıhtılaşma testi yaptırmadım henüz.doktor ısrarla bi düşükle araştırmaya gerek yok şimdilik aspirin önlem olsun diye yeter diyor ama bilmiyorum kafam çok karışık.
Canım aynı şeyi benim arkadaşımda yaşadı hatta oda 3 düşük yaptı hatta ilk düşüğü biraz büyüktü.Neyse 4.hamileliğinde tedavi gördü ve şuan nur topu gibi bir oğlu var.Problemin halen çözülmediyse doktor adı alabilirim.Ama arkadaşıma ozamanlar söylerdim şimdi sanada söyleyeyim.Herşey pozitif düşünmeylede ilgili.Korkma bu sefer hiçbirşey olmayacak diye düşün tamammı.
Canım aynı şeyi benim arkadaşımda yaşadı hatta oda 3 düşük yaptı hatta ilk düşüğü biraz büyüktü.Neyse 4.hamileliğinde tedavi gördü ve şuan nur topu gibi bir oğlu var.Problemin halen çözülmediyse doktor adı alabilirim.Ama arkadaşıma ozamanlar söylerdim şimdi sanada söyleyeyim.Herşey pozitif düşünmeylede ilgili.Korkma bu sefer hiçbirşey olmayacak diye düşün tamammı.
ozgurdu teşekkür ederim yazın için acaba arkadaşındaki sorun benimki gibimi ve dr.kim öğrenebilirmisin
ozgurdu teşekkür ederim yazın için acaba arkadaşındaki sorun benimki gibimi ve dr.kim öğrenebilirmisin
Canım benim arkdaşım kan pıhtılaşmasıyla ilgili tedavi oldu seninki de öyleyse sorayım .