• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kızlar oksapar 4000 kullanıyordum.Cok şükür bu zamana kadar hiç morarma,kanama olmadi fakat enoxa geçince iğnenin kapağını açar açmaz damla şeklinde kendi kendine akiyor ve acıtıyor..Ayriyetten kanama ve morarma yaptı.Neden böyle oluyor anlamıyorum iğne ucuylami alakalı dicem ama anlayamadım?

Son düzenleme:
Bu 3 ay bekleme sürecinde vitamin ya da ilaç kullandın mı peki
Yok canım bu konu hakkında bişey demediler ama düşükten bu yana 4 ay oldu. Ben 1 aydır folik asit içiyorum arada bir de multivitamin alıyorum hamilelik düşündüğüm için bu ay, öncesinden folik asite başladım..
mthfr genimde de bozukluk olduğu için folik asiti de biraz fazla almam gerekiyormuş

Kizlar anlayan olurmu tromboli paneli sonucum bende pihtilasma varmi simdi .?? Doktorum onemli bir sey gozukmuyor diyor hala

Eklentiler

• C66D67ED-BB9E-4BAD-83CC-718241BC8ACE.jpeg
    C66D67ED-BB9E-4BAD-83CC-718241BC8ACE.jpeg
    252 KB · Görüntüleme: 97
Merhaba arkadaşlar. Şu anda hamile olup iğne kullananlar acaba nasıl temin ediyorsunuz? Arkadaşım ilk bebeğinde kullandı şimdi 2.ye hamile ve iğne bulamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden

L

5+2 dusuk yapmistim tup bebekle kan pihtilasmasi yokmudur
Varsa da doktorlsr bu değerlerin düüşüğe sebep olmayacağını söylüyorlar. Bende 20 haftalık düşük yaptım 4 ay önce ondan önceside düşüğüm var genlerim pai mthfr homozigot iğne verilecek hamile kalınca ona rağmen önemli değil önemli değil diyorlar ama sırf bebeğim 5 aylık kaybettiğim için mecbur verilecek artık tedbir için ilk düşüğün mü?

Eki Görüntüle 2752727
iyi geceler pıhtılaşma sonuçlarım çıkmış tam anlamadım ama sorun var herhalde dimi 🙄 ikizlerimin 7. haftada kalbi durdu doktor ısrarla iğne vermemişti
buyrun bu da benimki.. doktorum 'biraz' pıhtılaşması var demiş.. 3 heterozigot 5 homozigot. gebelik olursa iğne verilebilir!? demiş..

Kendi kendine alışırsan daha kolay emin ol bende igneden korkuyordum mecbur kalinca alıştım bir gun bile morartmadim bu arada kalp atışıni kac hafta kac günlükken duydun
Merrhaba siz bebeginizin kalbini duydunuz mh?onceki dusuklerinizden farkli ne kullandiniz acaba?tum gebeliklerinizin belirtileri aynimiydi mesela hepsinde meme agriai varmiydi veya mide bulantisi

Mthfr c677t ve mthfr A1298C heterezigot çıktı benim sonuçlarım kızlar. Henüz doktorla görüşmedim. Nasıl sizce bilgilerinize göre yorumlar mısınız

Evet benim 4 genimde sıkıntı olduğu için ve ailemde pıhtılaşma kaynaklı ölüm ve felç olduğu için bana ömür boyu corazpir içmem söylendi
Siz hematologa mı gittiniz acaba? Dahiliyeye randevu almak mı gerekir sevk içim biliyor musunuz acaba ? Bende pai 4g/4g var. Anladığım kadarıyla baya arttırıyor pıhtılaşmayı. Ben de endişe ettim bunları okuyunca 😔

Siz hematologa mı gittiniz acaba? Dahiliyeye randevu almak mı gerekir sevk içim biliyor musunuz acaba ? Bende pai 4g/4g var. Anladığım kadarıyla baya arttırıyor pıhtılaşmayı. Ben de endişe ettim bunları okuyunca 😔
Ben üniversite hastanelerinin tıbbı genetik bölümünde bu testleri yaptırmıştım ve genetik profesörü yorumlamıştı ölür boyu coraspin iç devamlı hareket et varis çorabı kullan sağlıklı beslen çok kilo almamaya çalış demişti.Tek gende sıkıntınız varsa önemli olmaya bilir.Önemlileri faktör 5 faktör 2 diye biliyorum.şu an pandemiden dolayı randevu nasıl alınır bilemiyorum

Hemotolojiye gitmek istiyorsanız önce dahileyeden yeşil alan açtırmanız lazım benimki. De pai homozigot ama çok tehlikeli değil dedi doktor. Faktör yazanlar homozigot olduğunda riskli diye biliyorum. Merak etmeyin yine de içiniz rahat edecekse gidin

Yani görünmekte fayda var belki her gün coraspin iç der ben kendi kendime her gün bir ilacı kullanmaya cesaret edemiyorum. Bence bu genetik mutasyonların etkisi tam olarak bilinmiyor. Yeni araştırılan bir konu.

Merhaba https://www.haydarbagis.com/tr/news/desc/4599/tibbi-genetikte-kardiyovaskuler-risk-paneli-nedir.html buradaki linke göre kan pıhtılaşması gebelik kaybının yanında başka sorunlara da sebep oluyor. Gebelik dışı etkileri ile ilgili doktorla görüşen var mı acaba ?
doğum sonrası iğneye devam etmek gerekiyor. doğumda pıhtı atabiliyor. ben yeni öğrendim pıhtılaşmamı, ablamın beynine pıhtı attı defalarca, böyle bir durum olabilir mi diye hematolojiye falan gideceğim ortalık biraz sakinleşince

ilinizde şehir hastanesi varsa hematolojiye direkt gidilebiliyor üniversite hastanesinde de böyle. eğer varsa mhrs de çıkar

Back