• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bu pıhtılaşma kromozom analizi ile belli oluyor, diğer tahlillerden anlaşılmaz. Öyle bir şüpheniz varsa kromozom analizi yaptırmalısınız. Genelde üst üste düşüklerde şüpheleniyor doktorlar, uzun aralıklı olduğu için belki düşünülmemiş olabilir.
Facebook'ta kan pıhtılaşması olan gebeler grubu var oraya gelin

Slm. Ben şuan 38 yaşındayım. evlendiğimde hemen hamile kaldım ve hiç bir sorun olmadan bebişim doğdu. 2 sene sonra 2. bebeği düşünmeye başladık. korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra kadar hamile kaldım. 10 haftalıkken kontrole gittiğimde kalbi durduğunu öğrendik ve ertesi gün kürtaj oldum. sonra 2 ay bekledik ve 3. ayda yine hamile kaldım. tabi bu bekleme arasında hiç tahlil vs. yaptırmadık. doktor yönlendirmedi bende ilk defa yaşadığımdan bilmiyordum ve özel birşey istemedim. bu hamileliğimde koronaya denk geldiği için 6 haftalık doktora gittik ve kalp atışı almadık. 1 hafta daha bekleyelim dedim ve 1 hafta sonra bebeğin 6 haftalık kalbinin durduğunu öğrendik. sonra 1 ay bekledik ve bu arada sadece trombofili panelinde 4 adet değere baktırdı doktorum. ve 1298 heterezigot olduğum çıktı. 2. ayda hamile olduğumu öğrendim daha 4 haftalık bile değildi hemen iğneye başladık ve bu bebişde 7,5 haftalık kalbi durdu. hep aynı doktorla devam ettim. sonrasında bu doktorda hata yaptığımı anlayıp yeni bir doktora gittim. oda bana rahim filmi , genetik test , ve tromboli panelinde 6 test yaptırdı. sonra amh değerime bakıldı. sonuç olarak 1298 heterezigot + 4g/5g + rahim yapışıklığı+ amh:0,28 çıktı. genetikte bir sorun yok.

rahim için histereskopi oldum. hamile kalmadan önce aspirine kalınca iğneye başlıyacağım. amh için birşey yapamıyorum. sadece rsağlıklı beslenmeye çalışıyorum. aynı zamanda haşimato hipotiroid olduğumdan selenyum + b12 kullanıyorum.
doktorum çok vitamin yanlısı değil ama ben yumurta kalitem artsın diye omega ve Q10 vitamini kullanmaya başladım. ve birde arı sütü içmeye başladım. önümüzdeki aylar tekrar denemeye başlayacağım.
Allah herşeyin hayırlısını versin diyorum.
Çok geçmiş olsun Allah kucağını doldursun ya şu doktorlar bakkaldan alıyorlar diplomayı bu kadar mesleğinden bı haber insanlar bazıları şuraya bak ilk kayipta insan hemen rahim filmi genetik test ister ne yetersizlik ya

Merhaba arkadaşlar, kan sulandırıcı kullanmama rağmen yine gebelik kaybı yaşadım, protein s düşüklüğü ,anti nükleer antikor(ana) pozitifliği ve mhtfr c677t homozigot gende pıhtılaşmam var,iğne yeterli gelmeyip kortizon da kullananlarınız oldu mu ? Lütfen yardım edin...
Merhaba. Allah yardımcınız olsun. Benim de protein s düşük ve mthfr c677 homozigot. Gebeliklerim 10 haftadan ilerlemedi hiç. Kortizon kullandınızmı? Doğum yaptınızmı?

Slm. Ben şuan 38 yaşındayım. evlendiğimde hemen hamile kaldım ve hiç bir sorun olmadan bebişim doğdu. 2 sene sonra 2. bebeği düşünmeye başladık. korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra kadar hamile kaldım. 10 haftalıkken kontrole gittiğimde kalbi durduğunu öğrendik ve ertesi gün kürtaj oldum. sonra 2 ay bekledik ve 3. ayda yine hamile kaldım. tabi bu bekleme arasında hiç tahlil vs. yaptırmadık. doktor yönlendirmedi bende ilk defa yaşadığımdan bilmiyordum ve özel birşey istemedim. bu hamileliğimde koronaya denk geldiği için 6 haftalık doktora gittik ve kalp atışı almadık. 1 hafta daha bekleyelim dedim ve 1 hafta sonra bebeğin 6 haftalık kalbinin durduğunu öğrendik. sonra 1 ay bekledik ve bu arada sadece trombofili panelinde 4 adet değere baktırdı doktorum. ve 1298 heterezigot olduğum çıktı. 2. ayda hamile olduğumu öğrendim daha 4 haftalık bile değildi hemen iğneye başladık ve bu bebişde 7,5 haftalık kalbi durdu. hep aynı doktorla devam ettim. sonrasında bu doktorda hata yaptığımı anlayıp yeni bir doktora gittim. oda bana rahim filmi , genetik test , ve tromboli panelinde 6 test yaptırdı. sonra amh değerime bakıldı. sonuç olarak 1298 heterezigot + 4g/5g + rahim yapışıklığı+ amh:0,28 çıktı. genetikte bir sorun yok.

rahim için histereskopi oldum. hamile kalmadan önce aspirine kalınca iğneye başlıyacağım. amh için birşey yapamıyorum. sadece rsağlıklı beslenmeye çalışıyorum. aynı zamanda haşimato hipotiroid olduğumdan selenyum + b12 kullanıyorum.
doktorum çok vitamin yanlısı değil ama ben yumurta kalitem artsın diye omega ve Q10 vitamini kullanmaya başladım. ve birde arı sütü içmeye başladım. önümüzdeki aylar tekrar denemeye başlayacağım.
Merhaba öncelikle düşünlerimiz için geçmiş olsun demek istiyorum. Coraspirine başladınız mı?

Kılzar selam benim test sonucumu yorumlayabilir misiniz. Genetik doktor şuanbirşey kulalnmana gerek yok hamila kalırsan doktorun ilaç başlatır dedi. ama benim içimrahat değil. en azından coraspin mi kullansam

Eklentiler

• genetik rapor.jpg
    genetik rapor.jpg
    73,1 KB · Görüntüleme: 68

SElam canım, öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın.

Ben de 38 yaşındayım. Benim de bir kürtajım oldu 8 haftalıkken kalp atışı alamadık ve hazin son. Buradan yaptığım araştırmalar sonucu genetik ve pıhtılaşma testimi yaptırdım. Yine gebelik oluşursa ikinci kayıba dayanamam önlemini almam gerekiyor düşücesiyle yola çıktım. Ve bir genimde hafif pıhtılaşma var dedi genetik uzmanı ama herhangi bir ilaç vermedi. Gebelik oluşursa dr veecektir dedi. Benim sorunum da gebe kalamıyorum hiç bir sorun da yok ne eşim de ne bende. Rahim filmi vs hepsine baktırdık. Bak sen yapışılığa rağmen gebe kalabiliyorsun. Ve amh değerin de düşük ama maşallah gebelik oluşuyor. İnşallah bundan sonraki gebeliğin sağlıcakla ilerler. Ben de arı sütü bal polen karışımı kulanıyorum ve bir multivitamin içiyorum 3 aydır. Ama onu da artık bırakağım 3 ay oldu. Benim genetik raporum da bu eşkilde çıktı. Dün ben yine de her ihtimale karşı cosaspin aldım başladım içemeye.

Eklentiler

• genetik rapor.jpg
    genetik rapor.jpg
    73,1 KB · Görüntüleme: 50
Benim de az benim de hafif pıhtılaşma çıkmıştı ba i doktorlar gebe kalmadan önce aspirin kullan dedi ve kullandım için rahat etmedi perinatolog gittim o da aspirin yeterli dedi. Trabzonda bor doktora gittim süleyman güven diye o iğne başlattı kalp atışı başladığında birkaç doktora göster sonucunu bence

Merhaba bende bu ay gebe kalmayı planlıyorum 2 gende mutasyon var. Coraspin ve diğer ilaçları doktor mu başladı. Ben henüz bişey
kullanmıyorum da
Evet doktorum kullanmamı söyledi, vitamin bunlar, gebelik öncesi hazırlık. Coraspin bıraktım ama hamile kalmadan bi faydası olmaz dedi doktorum

SElam canım, öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın.

Ben de 38 yaşındayım. Benim de bir kürtajım oldu 8 haftalıkken kalp atışı alamadık ve hazin son. Buradan yaptığım araştırmalar sonucu genetik ve pıhtılaşma testimi yaptırdım. Yine gebelik oluşursa ikinci kayıba dayanamam önlemini almam gerekiyor düşücesiyle yola çıktım. Ve bir genimde hafif pıhtılaşma var dedi genetik uzmanı ama herhangi bir ilaç vermedi. Gebelik oluşursa dr veecektir dedi. Benim sorunum da gebe kalamıyorum hiç bir sorun da yok ne eşim de ne bende. Rahim filmi vs hepsine baktırdık. Bak sen yapışılığa rağmen gebe kalabiliyorsun. Ve amh değerin de düşük ama maşallah gebelik oluşuyor. İnşallah bundan sonraki gebeliğin sağlıcakla ilerler. Ben de arı sütü bal polen karışımı kulanıyorum ve bir multivitamin içiyorum 3 aydır. Ama onu da artık bırakağım 3 ay oldu. Benim genetik raporum da bu eşkilde çıktı. Dün ben yine de her ihtimale karşı cosaspin aldım başladım içemeye.
elam. çok sağolasın. bencede iyi yapmışsın ilk kayıptan sonra testlerini yaptırmakla. evet seninde çok aman aman bir pıhtılaşman yok. ama tabi önlem amaçlı içmek lazım. bende aslında başlayacaktım ama doktor korunmayı bırakınca başla dedi. onu bekliyorum.
artık hayırlısı bizler elimizden geleni yapıyoruz. takdir Allah'ın.
inşallah hayırlısı ile bebişlerimize kavşuruz.

elam. çok sağolasın. bencede iyi yapmışsın ilk kayıptan sonra testlerini yaptırmakla. evet seninde çok aman aman bir pıhtılaşman yok. ama tabi önlem amaçlı içmek lazım. bende aslında başlayacaktım ama doktor korunmayı bırakınca başla dedi. onu bekliyorum.
artık hayırlısı bizler elimizden geleni yapıyoruz. takdir Allah'ın.
inşallah hayırlısı ile bebişlerimize kavşuruz.
İnşallah canım

Kızlar merhaba benim trombofili sonuçlarım çıktı çoktandır ama bakamıyorum e nabızdan "sonuçlar ektedir" yazıyor sadece anlayan varmı göremedim kaç gündür..:KK43::KK43::KK43:
Yukarıda pdf kısmını tıklayın indirin
bu indirilecek bir dosya değilki ekran görüntüsü üzerinde screenshot jpg. yazıyor zaten ben mi yanılıyorum açamadım bende

Arkadaşlar sizin bilginizi olucagini düşünüyorum.Kurtaj olduktan sonra adetim oldu .. Bitti ama şimdi tekrar kanamam var.. adet biteli bir kaç gün oldu .. Neden olabilir ..Bilen var mı acaba.
Geçmiş olsun Çok normal canım merak etme 2-3 ayda düzene oturur. Bende kürtajdan sonra yaklaşık 1 buçuk ay leke görüp adet oldum çok daha sinir bozucuydu
Yani tipik pıhtılaşma sorunu sanırım
Bu arada biberiyenin pıhtılaşmaya iyi geldiğini duydum varmı bilgisi olan...

C
Geçmiş olsun Çok normal canım merak etme 2-3 ayda düzene oturur. Bende kürtajdan sonra yaklaşık 1 buçuk ay leke görüp adet oldum çok daha sinir bozucuydu
Yani tipik pıhtılaşma sorunu sanırım
Bu arada biberiyenin pıhtılaşmaya iyi geldiğini duydum varmı bilgisi olan...
Çok sağol canım 😊neyse geçti,baya agriliydi ve sinir bozucuydu Dediğin gibi .. Evet iki ay yakın sürdü 😊Pıhtılaşma ihtimali aklıma gelmemişti doğrusu ☺️ sanirim benim tam temizlemedi ..Biberiye hiç duymamıştım .

Back