Slm. Ben şuan 38 yaşındayım. evlendiğimde hemen hamile kaldım ve hiç bir sorun olmadan bebişim doğdu. 2 sene sonra 2. bebeği düşünmeye başladık. korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra kadar hamile kaldım. 10 haftalıkken kontrole gittiğimde kalbi durduğunu öğrendik ve ertesi gün kürtaj oldum. sonra 2 ay bekledik ve 3. ayda yine hamile kaldım. tabi bu bekleme arasında hiç tahlil vs. yaptırmadık. doktor yönlendirmedi bende ilk defa yaşadığımdan bilmiyordum ve özel birşey istemedim. bu hamileliğimde koronaya denk geldiği için 6 haftalık doktora gittik ve kalp atışı almadık. 1 hafta daha bekleyelim dedim ve 1 hafta sonra bebeğin 6 haftalık kalbinin durduğunu öğrendik. sonra 1 ay bekledik ve bu arada sadece trombofili panelinde 4 adet değere baktırdı doktorum. ve 1298 heterezigot olduğum çıktı. 2. ayda hamile olduğumu öğrendim daha 4 haftalık bile değildi hemen iğneye başladık ve bu bebişde 7,5 haftalık kalbi durdu. hep aynı doktorla devam ettim. sonrasında bu doktorda hata yaptığımı anlayıp yeni bir doktora gittim. oda bana rahim filmi , genetik test , ve tromboli panelinde 6 test yaptırdı. sonra amh değerime bakıldı. sonuç olarak 1298 heterezigot + 4g/5g + rahim yapışıklığı+ amh:0,28 çıktı. genetikte bir sorun yok.
rahim için histereskopi oldum. hamile kalmadan önce aspirine kalınca iğneye başlıyacağım. amh için birşey yapamıyorum. sadece rsağlıklı beslenmeye çalışıyorum. aynı zamanda haşimato hipotiroid olduğumdan selenyum + b12 kullanıyorum.
doktorum çok vitamin yanlısı değil ama ben yumurta kalitem artsın diye omega ve Q10 vitamini kullanmaya başladım. ve birde arı sütü içmeye başladım. önümüzdeki aylar tekrar denemeye başlayacağım.
Allah herşeyin hayırlısını versin diyorum.