Çok iyi iğne dozu bana az geldi 0,4 üç progestan iki fitil bir iğne deltacortril sanırım diğer tüm ilaçlarımız aynı ben ikizlerimi kaybettim daha öncede bir iki aylık bebk iğne dozum yetersiz elli kere söyledim dinleyen olmadı. Demekki iğne dozunu fazla kullanmak şart düşük yaşıyorsak bundan artık kesin eminim.Aspirin (günde 1) 34. Haftaya kadar kullandım.
Oksapar (0.6 günde iki) doğumdan 24 saat önce kesilmesi kararlaştırıldı. Doğumdan 12 saat sonra 0.6 x 1 olarak başladık 40 gğn kullanacağım.
Kortikostreoid (0.25 mg x 3) ilk 3 ay kullandım sonra aşamalı olarak kesildi. Tamamen kesilmesi sanırım 10 gün falan sürdü.
Progestan günde 3 kez vajinal fitil olarak kullandım. 12. Haftadan sonra günde 2 tane, 17 sonrası günde tek doz olarak kullandım. 24 sonrası tamamen kestik diye hatırlıyorum. Bu ilacı ağızdan da alabiliyorsunuz ancak ben de çok fazla yan etki yaptı, yan etkiyi azaltmak için fitil olarak kullandım.
Bunun dışında b vitamini ilk zamanlar kullandık tam kesildiği haftayı hatırlamıyorum. (10-12 olabilir)
Decavit, calcimax ve gynoferon kullandım. Kan değerlerim yükselmeyince ferro sanola geçtik, gene yükselmedi
Çok iyi iğne dozu bana az geldi 0,4 üç progestan iki fitil bir iğne deltacortril sanırım diğer tüm ilaçlarımız aynı ben ikizlerimi kaybettim daha öncede bir iki aylık bebk iğne dozum yetersiz elli kere söyledim dinleyen olmadı. Demekki iğne dozunu fazla kullanmak şart düşük yaşıyorsak bundan artık kesin eminim.
Merhaba benimde içim hiç rahat değildi sonra 900 tl muayane ücreti verip iyi bir hematoluğa gittim güya ardından başka hematoluğa gittim dozumu arttırmadılar ve ben ikizlerimi kalp atışlarını duyduğum halde 9. Haftada kaybettim.. Doz testi var onunla takipte kalın.ben kaç kere dedim kiloya göre ayarlanıyormuş reçetede bile yazıyor ayrıca doz testi varmış vs dinlemediler. Oysaki benim genlere sahip hiçbir hasta 0,4 kullanmıyordu.lütfen dikkatli olun dün bir farklı doktora gittim özel hastanede direk bu doz sana yetmez dedi dünyam başıma yıkıldı.her doktorun görüşü farklı ama pıhtılaşmadan geçen arkadaşım bebeğini kaybetti onla genleriniz aynı onada enaz 0,6 demişler şimdi. Zaten diğer hematolog pişkin pişkin anne bebek kaybedince doz yetersiz geliyor deyip anca ozaman arttırırız demişti.Olan bebeklerime onca ay verdiğim emeğe olduMerhaba arkadaşlar. Tüp bebekle hamileyim, kalp atışlarını gördük çok şükür.
Daha önce 1 dış gebelik 2 kimyasal benzeri düşük yaşadım kese göremeden.
Mthr 677 heterozigot pai homozigot genlerim.
Şimdi sadece oksapar 4000 kullanıyorum. Tüp bebek doktoruma sordum bU dozda devam edeceğiz dedi profilaktik doz buymuş, genlerim için fazlasına gerek yokmuş. ama içim rahat değil. Devletteki doktorum sen corasprin de kullan dedi dün.
Sizce corasprin de kullanmalı mıyım? Siz kullanıyor musunuz?
Bana söylediği 120 kilo üstüne yapıyoruz fazla doz kanama yapıp bebeği öldürebilir gibi şeyler ama facede yüzlerce bayan var bu pıhtılaşma grubuna üye kime bakıyorsan 3-5 evlat kaybetmiş sonra doğru doza ulaşmış. elli kere söyledim tüp bebekçime hematologlara bu doz bana yetmez çünkü benim genimle hangi dozla nasıl sağlıklı gebelik elde ettiklerini sürekli okuyordum araştırıyordum. Ama doktorlar arasındada görüş ayrılığı var kimisi direz doz testiyle hastaya kiloda arttıkça dozunu ayarlıyor kimisi sabit fikirli reddediyor.tüp bebek doktorum bile sorumluluk almaktan kaçındı bemi hematoğa yolladı o doğru dozu ayarladın dedi. Transferden 15 gün çnce kendisi 0,4 oskapar ve coraspirinr başlatmıştı üstelik sonrası bana nasıl ikiz gebelikte yetebilirdiki bu dozBu doz testi tam güvenilir değil mi acaba neden ısrarla yapmak istemiyor hematolog? O kadar basit olsa yapar geçer ama bir çoğu yapmıyor. Ne zor işler.. Allahım rast getirsin inşallah
Benimde doktorum aspiriini biraktirdi sadece oksapar kullaniyorum cok az lekelenmem olunca aspirini birak dedi progestan igne kullaniyorum keseyi gördüm kalp atisi için cuma gunu gidecegim kac haftalik kalp atışını gördünüzMerhaba arkadaşlar. Tüp bebekle hamileyim, kalp atışlarını gördük çok şükür.
Daha önce 1 dış gebelik 2 kimyasal benzeri düşük yaşadım kese göremeden.
Mthr 677 heterozigot pai homozigot genlerim.
Şimdi sadece oksapar 4000 kullanıyorum. Tüp bebek doktoruma sordum bU dozda devam edeceğiz dedi profilaktik doz buymuş, genlerim için fazlasına gerek yokmuş. ama içim rahat değil. Devletteki doktorum sen corasprin de kullan dedi dün.
Sizce corasprin de kullanmalı mıyım? Siz kullanıyor musunuz?
7. Haftada gördüm.Benimde doktorum aspiriini biraktirdi sadece oksapar kullaniyorum cok az lekelenmem olunca aspirini birak dedi progestan igne kullaniyorum keseyi gördüm kalp atisi için cuma gunu gidecegim kac haftalik kalp atışını gördünüz
Hangi genlerde sıkıntı var sizin?Benim 4 genim sıkıntılı ve protein s düşük.Bende ikiz gebeliği 0.6 ile kaybettim.Ayrıca şunu söyleyebilirim ki bu iğnelerin kilo ile hiç alakası yok.o normal pıhtılaşması olanlar için geçerli hastalığı ameliyatı vs olanlar için.Ben günde iki kere 0.4 vurularak gebeliğimi 20.haftaya kadar ilerletmiştim doz testi de bunun yeterli olduğunu ispatlamıştı ancak bebeğimi engelinden dolayı kaybettim yani pıhtılaşmadan değil.şu an yine hamileyim 17.haftama giriyorum yarın. 8000anti 4ml iğne vuruluyorum bu da iki tane oksapar 4ml e eşit içerik olarak.Yanında da coraspin var şükür herşey yolunda.6 haftada bir bana doz testi yapılıyor.Merhaba benimde içim hiç rahat değildi sonra 900 tl muayane ücreti verip iyi bir hematoluğa gittim güya ardından başka hematoluğa gittim dozumu arttırmadılar ve ben ikizlerimi kalp atışlarını duyduğum halde 9. Haftada kaybettim.. Doz testi var onunla takipte kalın.ben kaç kere dedim kiloya göre ayarlanıyormuş reçetede bile yazıyor ayrıca doz testi varmış vs dinlemediler. Oysaki benim genlere sahip hiçbir hasta 0,4 kullanmıyordu.lütfen dikkatli olun dün bir farklı doktora gittim özel hastanede direk bu doz sana yetmez dedi dünyam başıma yıkıldı.her doktorun görüşü farklı ama pıhtılaşmadan geçen arkadaşım bebeğini kaybetti onla genleriniz aynı onada enaz 0,6 demişler şimdi. Zaten diğer hematolog pişkin pişkin anne bebek kaybedince doz yetersiz geliyor deyip anca ozaman arttırırız demişti.Olan bebeklerime onca ay verdiğim emeğe oldu
Aa evet şimdi baktım hangi genlerde sıkıntı olduğuna.rabbim yardımcğmız olsunMerhaba benimde içim hiç rahat değildi sonra 900 tl muayane ücreti verip iyi bir hematoluğa gittim güya ardından başka hematoluğa gittim dozumu arttırmadılar ve ben ikizlerimi kalp atışlarını duyduğum halde 9. Haftada kaybettim.. Doz testi var onunla takipte kalın.ben kaç kere dedim kiloya göre ayarlanıyormuş reçetede bile yazıyor ayrıca doz testi varmış vs dinlemediler. Oysaki benim genlere sahip hiçbir hasta 0,4 kullanmıyordu.lütfen dikkatli olun dün bir farklı doktora gittim özel hastanede direk bu doz sana yetmez dedi dünyam başıma yıkıldı.her doktorun görüşü farklı ama pıhtılaşmadan geçen arkadaşım bebeğini kaybetti onla genleriniz aynı onada enaz 0,6 demişler şimdi. Zaten diğer hematolog pişkin pişkin anne bebek kaybedince doz yetersiz geliyor deyip anca ozaman arttırırız demişti.Olan bebeklerime onca ay verdiğim emeğe oldu
Geçmiş olsun.Doktora inanın çünkü tüp bebekte süreç farklı.Bu arada ben iki kerede tüp bebek yaptırdım hep ilk günden başladım iğnelere.Zaten ben hiç transfer olamadım.Yeterli kalitede yumurtam yoktu.Tüm gebeliklerim doğal yoldan oldu.Kizlar merhaba...
4.tup bebek denemesinden yeni çıktım negatif sonuclandi ve baska bir doktora görüşmeye gittim bugün 2 3 ay si ra yeniden tedavi düşünüyorum on gorusme yaptim ve bu doktor bana senin kan pihtilasman baya ciddi omur boyu aspirin kullanmalısın ve de oksapar igneyi de transfer günü değil de.daha once başlamalısın dedi siz ignelere transfer.gunu mu once mi başladınız.. Neye inanacağım şaşırdım ben
Faktör v heterozigot bende..
Mthfr C677T heteeozigot diyor iste ne bileyim.
Canım bendede faktör 5 heterizihot transferden 15 gün önce başladım iğne ve coraspirine birde kottizon oda bizlerde etkili ikiside tutmuştu önceki tedavimde kullanmamıştım embiryolarım daha kaliteli olmasına rağmen tutmadı yani bağlantılı benceKizlar merhaba...
4.tup bebek denemesinden yeni çıktım negatif sonuclandi ve baska bir doktora görüşmeye gittim bugün 2 3 ay si ra yeniden tedavi düşünüyorum on gorusme yaptim ve bu doktor bana senin kan pihtilasman baya ciddi omur boyu aspirin kullanmalısın ve de oksapar igneyi de transfer günü değil de.daha once başlamalısın dedi siz ignelere transfer.gunu mu once mi başladınız.. Neye inanacağım şaşırdım ben
Faktör v heterozigot bende..
Mthfr C677T heteeozigot diyor iste ne bileyim.
Çok sağol canım bende faktör5 heterizigot, mthfr928 homozigot ve protein s biraz düşükAa evet şimdi baktım hangi genlerde sıkıntı olduğuna.rabbim yardımcğmız olsun
Kottozin nedirncanim ne ise yarıyor bana hic vermediler onu...kan sulandjrjcjyi da hep transferle beraber veriyorlardı ilk kez bu doktor tedaviye başlayınca vereceğim dediCanım bendede faktör 5 heterizihot transferden 15 gün önce başladım iğne ve coraspirine birde kottizon oda bizlerde etkili ikiside tutmuştu önceki tedavimde kullanmamıştım embiryolarım daha kaliteli olmasına rağmen tutmadı yani bağlantılı bence
Biz gibilerde bağışıklık sistemide düşük oluyor pıhtılaşmadan dolayı dolayısıyla bebeği vücut yabancı madde olarak kabul edip atıyor.kortizon bağışıklığı baskılıyor bebeği atmasın diye bana doktorum bağışıklık için transfer öncesi ve günü 5-6 saatte verilrn serumdanda taktı.Kottozin nedirncanim ne ise yarıyor bana hic vermediler onu...kan sulandjrjcjyi da hep transferle beraber veriyorlardı ilk kez bu doktor tedaviye başlayınca vereceğim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?