Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kizlar az once hamile oldugumu ogrendim.2 defa kalp durmasi yasadim.4g 4g mutasyon ve hetorozigot var.coraspin ictim ama igneye baslamak gerekiyormu dundu adetimin ilk gunu.igne bulunuyormu su an piyasada.birde b 12 hamilelikte kullaniliyormu dr hamile kalmadan once ic demisti ama su an icmek dogrumu hamileyken kullananiniz varmi

Hayırlı olsun. Sağ salim kavuşun inşallah. İğne önerdiyse dr vakit kaybetmeyin başlayın hemen. İğne için rapor çıkartın. Raporla 3 aylık iğne alınıyor. Şu an iğne var ama bu tablo iç açıcı değil yine sıkıntı yaşayabiliriz 😕

Geçen sene bu zamanlar her gün girdiğim, okuduğum, hatmettiğim konu, her gün birşeyler öğrenmek için, sağlıkla kucağına alan güzel örnekleri okumak için, tanımadığım insanlardan rahatlatıcı sözler duymak için okuyordum. Bazen ben bilgimi paylaşıp başkalarına destek oluyordum. Çok şükür doğum yaptım şimdi 6 aylık yanımda beşikte yatıyor. Benim de bazen ümidim kalmıyordu, her gün her sabah hareket ediyor mu diye kontrol ediyordum. Bunun ne demek olduğunu siz çok iyi bilirsiniz. Birbirimizi tanımasak da kader ortağıyız. İnşallah siz de sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi.

Hayırlı olsun. Sağ salim kavuşun inşallah. İğne önerdiyse dr vakit kaybetmeyin başlayın hemen. İğne için rapor çıkartın. Raporla 3 aylık iğne alınıyor. Şu an iğne var ama bu tablo iç açıcı değil yine sıkıntı yaşayabiliriz 😕
Cok tsk ediyorum.insallah hepimizin .umarim sikintilar yakinda son bulur😔

Geçen sene bu zamanlar her gün girdiğim, okuduğum, hatmettiğim konu, her gün birşeyler öğrenmek için, sağlıkla kucağına alan güzel örnekleri okumak için, tanımadığım insanlardan rahatlatıcı sözler duymak için okuyordum. Bazen ben bilgimi paylaşıp başkalarına destek oluyordum. Çok şükür doğum yaptım şimdi 6 aylık yanımda beşikte yatıyor. Benim de bazen ümidim kalmıyordu, her gün her sabah hareket ediyor mu diye kontrol ediyordum. Bunun ne demek olduğunu siz çok iyi bilirsiniz. Birbirimizi tanımasak da kader ortağıyız. İnşallah siz de sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi.
Yaziniz beni cok duygulandirdi.gercekten hepimizi kader ortagiyiz.insallah Rabbim kim ne kadar candan istiyorsa o kadar tez zamanda versin.masallah hayirlisiyla buyutun bebeginizi😊

Bakabilirmisiniz arkadaşlar ilaç kullanmam gerekiyormu çarsamba günü tıbbi genetğie gidecem tekrar sonucu gostermeye Prof aklımı karıstırdı
Merhaba bende trombofili paneli yaptırdım benimde XIII bu genimde sadece heterozigot çıktı diğerleri temiz benimde 7. haftada düşüğüm var hematolouiye gittim onlar daha ayrıntılı bakarlar diye 7 tüp kan verdim bütün testlerim temiz çıktı lupus, antikorlar (fosfolipid v.s.., ana nükleer, protein s , protein c, ve tam kan sayımı gibi tahliller.... ve hikayemi anlattım doktora dediği şu ; heterozigotta önemli bir durum yok taşıyıcısınız coraspin kullanın ve hamile kalırsanz gelin tedbir amaçlı kan sulandırıcı iğne başlarız . Heterozigotta çok önemli değil gibi sizin 2 değeriniz de heterozigot var kadın doğuma gidin perinatologa istek yapılır ordan bakılırsınız. Hamile kalırsam bende perinatologla devam edicem kısmet

Kaybınız için üzgünüm. Ben ilk geneliğimde kalp atışını duydum, sonraki kontrole gittiğimizde büyümesi durmuş kalp zayıflamış dedi. Düşük oldu. Hemen genetik test yaptırdık. Tıbbi genetik prof. Gerek tok hiç bir şeye dedi. Yine de risk almak istemediğimi söyledim ikinci gebeliğimde kadın doğum dr u iğne ve coraspin başladı. Yine aynı, 8. Haftada kalp atımı zayıfladı ve kaybettik. Sonra öneriler üzerine perinatoloji ızmanına gittim. Çok şükür Allah’a onun izlediği yolla bu gün doğumu bekliyorum. Benim mutasyonlarım en riskli görünen f5 ve f12 olmasına rağmen hamile kalabiliyorsun şükret ve yeniden dene bi şeye gerek yok dediler. Vakit kaybetmeyin ve perinatolojiye gidin. Tıp fakültesinde varsa bölüm sekreterini arayıp özel muayene isteyebilirsiniz. Ücretler çok yüksek değil. Ya da şehrinizde özel muayene vardır. Mutlaka araştırın. Allah tez zamanda güzel haberler nasip etsin.
Bilgilendirdignz için cok teşekkür ederim öyle yapacagm insan hayatı cok kolay geliyor herhalde doktorlarada Prof olmalarına ragmen oyle önemsiz bakıyorlar ki olaya neyse tekrar teşekkür ederim hepimiz insallah en yakın zamanda sağlıkla anne oluruz

Merhaba bende trombofili paneli yaptırdım benimde XIII bu genimde sadece heterozigot çıktı diğerleri temiz benimde 7. haftada düşüğüm var hematolouiye gittim onlar daha ayrıntılı bakarlar diye 7 tüp kan verdim bütün testlerim temiz çıktı lupus, antikorlar (fosfolipid v.s.., ana nükleer, protein s , protein c, ve tam kan sayımı gibi tahliller.... ve hikayemi anlattım doktora dediği şu ; heterozigotta önemli bir durum yok taşıyıcısınız coraspin kullanın ve hamile kalırsanz gelin tedbir amaçlı kan sulandırıcı iğne başlarız . Heterozigotta çok önemli değil gibi sizin 2 değeriniz de heterozigot var kadın doğuma gidin perinatologa istek yapılır ordan bakılırsınız. Hamile kalırsam bende perinatologla devam edicem kısmet
Sizce bende hematologa gidip diğer testleride yaptırmalı mıyım perinatologa gideceğim bu hafta da lupus filan nedir hiç bilmiyorum ilk defa duydum

Merhaba kızlar..
Kan sulandırıcı hap ve iğneleri saat kaçta kullandınız yada kullanıyorsunuz kaç saat aralikla yani?

Merhaba kızlar..
Kan sulandırıcı hap ve iğneleri saat kaçta kullandınız yada kullanıyorsunuz kaç saat aralikla yani?
Canım ben kullandığım zaman iğneyi öğleden önce 11 gibi, corasprin hapı gece 11 gibi kullanıyordum. İğnenin etkisi geçerse hap etkili olsun diye. Tabi yarım saat bir saat fark edebiliyordu. Bir gün 10 buçukta iğne yapıp ertesi gün 11 buçuk 12 gibi yaptığım oluyordu.

Canım ben kullandığım zaman iğneyi öğleden önce 11 gibi, corasprin hapı gece 11 gibi kullanıyordum. İğnenin etkisi geçerse hap etkili olsun diye. Tabi yarım saat bir saat fark edebiliyordu. Bir gün 10 buçukta iğne yapıp ertesi gün 11 buçuk 12 gibi yaptığım oluyordu.
Benim iş durumundan dolayı iğneyi gece 12 ye düşündüm canım kesin evde olacağım bir saat dilimi çünkü..Arada 12 saat olması yeterli sanırım..

Bende herhangi bir önlem almadan korunmayı bırakmak istemiyorum aynı zorlukları tekrar yaşama düşüncesi bile korkutuyor
Genetik testlrtinizi yapın öncelikle. Okuduğum ve denk geldiklerimin çoğu sebepsiz kayıplarda yaşamız yani genetik temiz çıkıp o yüzden bi çok dr önlem amaçlı veriyor ilaçları kimiside vermiyor.

Bende gündüz 12 de iğne akşam 7 gibi de hap alıyorum.

Sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Sizin neydi nasıldı hikayeniz? Ben yeni sayılırım benmde 2 kaybım oldu ilki boş 2.de yolk vardı ama anomali dedi dr. Hiçbirinde kalp duyamadık. Şmdi 5+5 gebeyim 0,4 Oksopar ve coraspirin alıyorum çok korkuyorum bu cuma gdcm kalp için. Genetik yda trombofoli yaptırmadım.

Kozlar pıhtılaşma sorunu olanların genelde kalp atışı duyulduktan sonra gebelik olumsuz sonuçlanıyormuş benım kese oluşuyor sonrası ilerlemiyor maalesef doktorlar normal olarak kdugunu söylüyor ama bi yerde bi sıkıntı var ki gelişim duruyo kime nereye gideceğimi şaşırdım
Bende de öyle oldu 2 defa şuan yine hamileyim genetik test trombofili paneli yapmadım bikaç test yaptı o kdr. Şuan önlem amaçlı ipne ve hap kullanıyorum. Kalp içşn bu hafta gidcem.siz ne yaptınız gittiniz mi dr yda hamile kaldınız mı.

Sizce bende hematologa gidip diğer testleride yaptırmalı mıyım perinatologa gideceğim bu hafta da lupus filan nedir hiç bilmiyorum ilk defa duydum
kan pıhtılaşma için genetiğe gittikten sonra eğer orda kan pıhtılaşmaya yatkınlık çıkarsa burda okudum bebeğini kaybedenler olmuş ki benimde düşüğüm var biraz korktum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye hematolojiye gittim ayrıntılı bakılması için. Bende bir sorun çıkmadı heterozigot ta çok skıntı değilmiş.
Tedbir amaçlı yapılsın bence.

Bende de öyle oldu 2 defa şuan yine hamileyim genetik test trombofili paneli yapmadım bikaç test yaptı o kdr. Şuan önlem amaçlı ipne ve hap kullanıyorum. Kalp içşn bu hafta gidcem.siz ne yaptınız gittiniz mi dr yda hamile kaldınız mı.
Ben hamileyim şükür canım hiç bişey kulannmadım 13, haftadayım

Maşallah sağlıkla al kucağına. Genetik test yapmışmıydnz herhangi ilaç kullwnmsdnz demi kan sulandırıcı felan
Yok canım benim çok şükür iki oğlum var o yüzden test yapmadılar benim progestronum diğer hamileleiklerim de 1. De 7,23 2. De 6,63 3. 10,35 çıkmıştı onlarda emziriyodum bunda 18,2 çıktı ve sağlıkla ilerledi inşallah böyle devam eder ben progestrona bağladım düşükleri

Arkadaslar merhaba dogum yapanlariniz vardir kan sulandirici kullanirken hangi anestezi yontemiyle dogum yaptiniz ? Spinal ya da epidural sorun oluyor mu acaba ?

Back