Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ben 06x2 kullanıyorum, üstüne 100mg aspirin. Sezeryan mi normal mi Kişiye özel, pıhtılaşmaya rağmen normal doğum da yapanlar var. Benim için kuvvetli ihtimal sezeryan ancak dr unuz size uygun seçeneği değerlendirip anlatacaktır Kanama riskine göre dr önelmleri Belirliyormuş. Sağ salim gelsin bebeklerimiz inşallah

Canım sen baştan beri mi 0.6×2 kullandın.yoksa 0.4×2yle mi başlemıştın

Hemen başladım ben, be kadar erken o kadar iyi. Sağlıcakla kavuşun bebeğinize inşallah.

Merhaba, arkadaş lupusla ilgili yazmış zaten. Benim de iki kaybım var hem lupus değerim yüksek hem de faktör 5-12 mutasyonum var. Daha bilgili olur diye düşünerek tüp bebek yaptırmama rağmen tüp benek ızmanı bir dr seçtim. Ancak iki kez bebeğimi kaybettim. İknci düşüğümün de doz yetersizliğinden olduğunu öğrendim. 3. Gebeliğimde perinatoloji uzmanına gittim. Hem ilaç dozumu kan testi ile emin olarak ayarladı hem de bağışıklık sistemine yönelik steroid kullandım.
Özetle size önerim perinatoloji uzmanına test sonuçlarını göstermeniz. Beneğinize Sağlıkla kavuşmanız dileğiyle

Canım sen baştan beri mi 0.6×2 kullandın.yoksa 0.4×2yle mi başlemıştın

İlk gebelik kaybından sonra testlerim yapıldı ikinci gebeliğimde 06 tek doz kullandım. Ancak 8. Haftada kaybettim. Görüştüğüm iki farklı dr da doz yetersiz gelmiş dedi. 3. Gebeliğe 04x2 ile başldık ancak kan testinde doz yine yetersiz çıkınca 06x2 ile devam ettim canım.

Anladım canım bende bir önceki gebelikte 04×2 yle başladım doz yeterli gelmişti bi de 100 mg coraspin benexol deltacortil folbiolla ilerledim 5 aya kadar sorun yaşamadım bu konuda.Ama benim bebekte anomali vardı o da doz kaynaklı değildi.şimdi tekrar gebelikte aynı yolu izleyeceğiz dedi mustafa hocam.

Biz de mustafa hocamla bu gebeliğimde aynı süreci izledik canım, onunla devam etmesek bu haftaları görebilir miyidim bilmiyorum. Allaha çok şükür, inşallah sağ salim doğuma erişiriz. Senin de Tez zamanda sağlıkla kavuşmanı diliyorum bebeğine, güzel haberini duyalım inşallah

Çok çok teşekkür ederim, hepimiz inşallah

Ama bana kimse bi şey yazmamış
Ben faktör 5 sonuçlarımı bekliyorum ama diğer sonuçlarım çıkmış internette de asla yeterli bilgi yok net anlamıyorum
Lupusum var mı yoksa ifa neden zayıf pozitif
Lupus antikoagülan taraması negatif
Ana ifa zayıf pozitif çıkmış granüler granüler kromozom
Anti ds dna da 6,94 çıkmış
Protein s değerim de 44 çıkmış normal aralığı en az 59dan başlıyor

Canim pek bilgim yok ama protein s dusuklugu kanda pıhtılaşmayı artiriyor benimde sınır da cikmisti.ilk kurtajdan sonra bakıldı protein s de dusuk çıkmıştı. Dr bana senin igne kullanman lazim demisti.tabi bunların yanında paı 4g 4g mthfrc1298 heterozigot benim.

bunlar genetik testle birlikte değerlendirildiğinde ancak anlam kazanır diye biliyorum, beklemek çok yorucu ama sabır :) diğer testlerinizi internet üzerinden göremeyeceksiniz biliyorsunuzdur belki ama yine de söylemek istedim.

Merhaba lupusu araştırırken gördüm yazınızı bende 18haftalık hamileyim ancak son 3haftadır kasıklarımda çok ağrı yaşıyorum ana testim pozitif diğerleri negatif bundan anlayan iyi doktor arıyorum Ankaradayım bu bahsettiğiniz Mustafa hoca merede acaba?

Merhaba,
Prof dr Mustafa başbuğ hoca Kayseride çalışıyor. Gebelik öncesi lupus vs gibi durumumu danışmak için ankarada prof. Dr ayhan dinçe gitmiştim ben, romatolog kendisi gebelikle ilgili bir faydası olmaz sanırım. . Ama Ankarada iyi perinatoloji uzmanı bulabileceğinzii umuyorum.

Canim ayni şekilde benimde ana pozitif ..lupus olabilcemi düşünüyorum. Fakat dr gebelikte bakikmaz bu dedi.sen gidersen beni de bilgilendrrmsn.allah korusun bu önemli bir hastalık sanirim gebelik dede önemli.sen kan sulandırıcı iğne kullanıyormsun

Benim kan testlerim yapıldı başka ne testi varmış ki bnmde bi sorunum var ama bulunamıyor cnm ben hiç iğne kullanmadım tek sorunum bnm kasıklarımda ağrı sebebini arıyorum sadece oda 3haftadır var malesef geçmiyor bu hastalıkların yapabileceğini düşünüyor doktorum ...eğer iyi bir doktor bulursam haber veririm ama hiçbi hastaneye ulaşamıyorum

Aslında iyi bir perintolog bulmam lazım herkes ayrı birşey söylüyor bu hastalıklardan anlayan bi doktor olmalı ...Ama bulamıyorum gerçekten eğer sizin doktorunuz burda olsaydı giderdim memnuniyet önemli

Merhaba protein s testini nerde yaptırdınız. Benim de genetik testimde 4g 4g gentotip ve mthfrc 1298 heterozigot cıktı. Temmuz ayında düşük yaptım. Genetik test sonuclarını iç hastalıkları doktoruna mı göstermeliyim ?

protein c ve s bunun disinda baska testlerde var.ben hepsini arastirma hastanesi tibbi genetik bolumunden yaptirdim.sonuclarda hemen cikti pihtilasma ve kromozom analizi gibi uzun surmedi.gebelik icin genetik sonuclarinizi kadin dogum doktouna gostermeniz daha dogru olacaktir diye dusunuyorum.benim 3 genimde mutasyon var mesela erken dusukler icin bu 3 genin dusuge neden olmayacagini soylemisti doktorum.ancak baska degerlerimide goz onune alarak( kilo kolesterol gibi) gebeligin ileriki donemde sorun yasayabilecegim icin hamileligi ogrendigim gibi igneye baslayacagimizi soyledi.

Teşekkürler cevaplar için. Ben genetik testlerimi tıbbi genetikten yaptırdım bana hiç bunlardan bahsetmediler. Gebe kalınca doktorunuz iğne başlar büyük ihtimalle dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…