Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

prof. dr. mustafa başbuğ Kayseri'de.
Benim canım doktorum.Allah öyle doktorların sayısını arttırsın inşallah.Tek güvendiğim doktor.dozu antifaktör testi ile ayarlıyor çocuğun herşeyini inceliyor saatlerce uğraşıyor.Siz çok şanslısınız önce allaha sonra hocama güvenin inş çocuğunuzu kucağınıza alacaksınız.

Yurtdışında yaşıyorum burda da cok zor iyi doktor bulmak bi sürü doktor değiştim. Şu anda 6 haftada bir kan veriyorum çıkan değerlere göre pıhtılaşma merkezindeki doktor karar veriyor dozuna.
Yurtdışında neredesiniz acaba?

Kuzum bu lupus testi benim de sanirim pozitif ama yüzümde döküntü felan yok sende var mi böyle bir bulgu

Aynen öyle, Allah razı olsun, dediğiniz gibi çok titiz ama aynı zamanda da ğanikletmeyen bir tarzı var. o kadar güven veriyor ki...

Mustafa hocam size kortizonda verdi mi başlarda acaba?

Evet ilk trimesterda kullandım.

Kuzum bu lupus testi benim de sanirim pozitif ama yüzümde döküntü felan yok sende var mi böyle bir bulgu

ben bu bulgular için romatoloji uzmanına da gittim. Ancak istediği ek testleri yaptıramadan araya bebiş girdi. Doğumdan sonra devam edeceğim inş.
Bende de döküntü yok ancak sırt ve göğüs bölgemde minik minik lekeler var, bir süre sonra pul pul olıyor. İlk defa 8 yaşında çıktılar ve çeşir çeşit dr a gittim, testler yaptırdık yıllarca mantardan cilt kanserine uzanan bir çok tanı düşünüldü ama hiç bir tanı doğrulanamadı ve tedavi şe yaramadı son gittiğim romatolog ise lupusla ilgili olabileceğini düşündü. Ama işte yarım kaldı süreç.

Mustafa hoca bana lupus ana falan yaptırmadı.Son gebeliğimde sağolsun kortizon ve sabah akşam 0.4 iğne verdi.gebeliğim güzel ilerledi ama ayrıntılı ultrasonra engel durumuyla karşılaştık yani yaşamla bağdaşmayan bir engel durumuydu.inanın onu bile hocam anlayıp söyledi.öncesinde özelde bi doktora gitmiştim ayrıntılı incelemişti farketmedi bile ama hocam 3 saat inceledikten sonra engeli buldu ve çocuk yaşamaz dedi 21.haftada sezaryenle kaybettim.yaptırdığımız otopside hocamın tüm dedikleri hatta fazlası çıktı.Benim ablamın iki çocuğu da önce allah sonra mustafa hocam sayesinde oldu.

Fikri olan arkadaş var mı acaba?

Sanirsam bende de var ki ana testim pozitif benimde benim de elimin ustu aynı sekilde

Çok üzüldüm Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Ana ve lupus testini önceki doktorum istemişti benden. Daha sonra mustafa hocayı buldum. Mustafa hoca gerçekten çok iligili, her kontrol detaylı ultrason titizliğinde geçiyor, Allah razı olsun kendisinden.

Sanirsam bende de var ki ana testim pozitif benimde benim de elimin ustu aynı sekilde
belki ilgilidir, geçmiş olsun. bebek için perinatologa danıştım. Kendi yaşantımda dikkat etmem gerekenleri öğrenmek için de romatologa gittim ben. ama benim başka genetik mutasyonlar (faktör5 ve faktör 12) da çıktı. sizin tek bunlarsa inşallah bana göre daha hafiftir.

Canim benim paı 4g 4g homozigot mthfrc1298 heterozigot. Igne dozunu dr 04 den 06 aspirini 150 mg cekti.. tabi kilom fazla ve belki lupus teshisi oldugu icin bu kadar doz yuksek .04 ustu tedavi dozu cunki ..tek korkum canım bunlar dogum yada herhangi bir durumda kanama riski fazla olur mu

Kızlar bi acil yardımcı olur musunuz rica etsem?
Bebim daha evvel 3 kşmyasalım var, genetik testte mthfr1298, mthfr677 heterozigot, pai 5g5g çıktı, kan sulandırıcı iğne gerektiğini söyledi doktorlar, benim size soracağım şey şu, siz kan sulandırıcı iğneye ne zaman başladınız?öğrenir öğrenmez mi? Keseyi gördükten sonra mı?

Canım benim de 2 düşüğüm var bat 'den 4-5 gün önce kan testi veya gebelik testi yapıp hemen dr git derim kesenin oluşmaya başladığını görürse hemen ilk iğneni vurul dış gebelik ihtimaline karşı böyle yapiliyor ne kadar erken başlarsan o kadar iyi buradaki gebeliği erken dönemde yakalayan arkadaşların büyük çoğunluğu problemsiz hamileliğini tamalayıp bebeklerini kucaklarına aldıklarını okudum darısı başımıza inşAllah

Canım benim çok sağol, doktorum cevap vermiş, dün akşam hemen yaptım iğnemi, iki sefer de kan testi yaptıracağım iki gün üst üste, çok teşekkür ederim, Allah hepimize yavrularımızı kucağımıza alıp sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, amin

Merhaba araniza yeni katıldım bi arayış içindeyim kizlar hikayem uzun ama kisaca konuya gireyim bir ölü erken dogum 3 kürtajım var kan pihtilasmasi testleirm pozitif çıktı en son gebeligimde oksapar 0.4 iğne coraspin kullandim ancak yine kalbi durdu bu sefer tüp bebek uzamnina gittim başka araştırmalara yapti antikor testleri yaptirdim lupus 32 44 sınırları icinde ama benim degerim 45 cikti doktor bi tık yuksek dedi birde rahimde kurtajlardan dolayı yapisiklik olmuş hosteroskopi yapacak onun disinda esimin testi çok iyi diğer kan sonuçlarında normal sizce lupus değeri düşüklerimin sebebi olabilir mi ? Bu lupus hakkinda bilgisi olan varmi ?

İğne dozu yeterli gelmemiş olabilir.

Alyaliya ninda dediği gibi iğne dozu yetersiz gelmiş olabilir.Ama bana kalırsa lupus da olabilir.Lupus otoimmun bir hastalık sadece bir organa özgül değil vücudun tüm sistemlerini tutabilen vücudun kendi hücrelerini yabancı algılayıp yani tehlike gibi algılayıp saldırması.
Bu tip hastaliklar düşüklere çok etki ediyor.
Bunun için kortizon türevi yani bağışıklık sisteminin yanlış çalışmasını engellemeye çalışan ilaclar veriliyor.Sonucta vücut olmayan bir şey için kendi kendine savaş açıyor ve bunu minimuma indirmek icin doktorunuz ilaç verebilir.Tabi gerek görürse.

Evet bana doktorum bu testleri yaptırmadı.ama son gebeliğimde kortizon verdi dozları ayarladı gebeliğim güzel ilerledi.ama kaybettim başka bir nedenden.önceki gebeliğimde 0.6 yla başladım kortizon verilmemişti 8.haftada kaybettim ikizdi üstelik.inşallah bundan sonra hepimiz kucaklarımıza alırız zor bu işler

İnanıyorum bir gün olacak

Merhaba, 2019 yilinda faktor 5 genimde homozigot oldugum ortaya cikti. Daha once 2 dusugum var biri kimyasal biri kalp atislarini duyamadik. Suan 3. Hamileligim ikizlere 6 haftalik hamileyim. Dun bir kanamam olmustu bugun doktora gittim kanama bolgesi olusmus. Doktor dun kan sulandiricilari kestirdi. 4 gun de yapmayacagim, ancak factor 5 homozigot oldukca riskli ve cumartesi gununden bu yana sol baldirimda agri var, bugun de uyusma oluyor gibi geliyor. Benim gibi kanama bolgesinden dolayi kan sulandiriciya ara veren oldu mu aramizda ve verdiginiz arada herhangi bir sorun oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…