- 16 Şubat 2020
- 421
- 532
- 53
İnşAllah canımRica ederim. Umarım dileklerimiz kabul olur![]()
![Revolving hearts :revolving_hearts: 💞](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f49e.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşAllah canımRica ederim. Umarım dileklerimiz kabul olur![]()
Çok teşekkür ederimProxywomen kullanıyorum, eşim de proxymen
Merhabalar geçmiş olsun. Aynı doktora bende aldım randevu 13nde gideceğim inşallah ama eşime ayriyetten de randevu almam gerekir mi ki?evet eşimle ikimize aldım ama sadece benimle görüştü doktor pandemiden dolayı. ali karaman doktorumun adı. gayet iyi bi doktordu. sorduğum sorulara sabırla cevap verdi.
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı yere bende gidecegim, aynı gün gittiğimizde yapıyorlar mı gerekli testleri, muayene felan olmusmuydunuz yoksa direk teste mi gonderiyorGidebilirsiniz. Biz gittik. Yaparlar testlerinizi. En az 1 yıldır çocuğunuz olmuyorsa yapıyorlar. Sonuçlar 1 ya da 1.5 ayda çıkıyor.
Teşekkür ederim. Biz ikimize de aldık arkarkaya randevu ama illa gerekli mi bilmiyorum. Eşimi içeriye almadılar bana sorular sordu doktor sonra teste gönderdi ikimiz de kan verdik. Herhangi bir muayene olmadı.Öncelikle geçmiş olsun. Aynı yere bende gidecegim, aynı gün gittiğimizde yapıyorlar mı gerekli testleri, muayene felan olmusmuydunuz yoksa direk teste mi gonderiyor
Aynı gün içinde hallediliyor bu dediğiniz şeyler değil mi? Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah. Selametle..Teşekkür ederim. Biz ikimize de aldık arkarkaya randevu ama illa gerekli mi bilmiyorum. Eşimi içeriye almadılar bana sorular sordu doktor sonra teste gönderdi ikimiz de kan verdik. Herhangi bir muayene olmadı.
Perinatolog, testlerin sonu gelmez, bütçe de yetmez dedi.. vücut bebeği zararlı bir oluşum olarak görüyor olabilir. Bağışıklık mekanizması devreye giriyor olabilir dedi. Bu sebepten kortizon verip ters köşe yaparız demişti
Hangi ilaci kullandınız 3 ay.. bizde basladık simdi ama yayinlarda 10 hafta kadar diyormus bizim denememiz fazla oldugunu icin kafamız karisik acikcasi 8 dusugumuz varBen de perinatolog önerisiyle ilk 3 ay kullandım bu ilaçtan. Sonra yavaş yavaş azaltarak kesti. Tam da covitin başlamasından az öbceydi. Bağışıklık baskıladığı için rapor alıp evde kaldım sonra da karantina başladı. Korkmayın dr un tecrübesine güvenin, sadece bi tık daha fazla dikkat edin şu süreçte. Allah hayırla sağlıkla bebeğinize kavuştursun
Hangi ilaci kullandınız 3 ay.. bizde basladık simdi ama yayinlarda 10 hafta kadar diyormus bizim denememiz fazla oldugunu icin kafamız karisik acikcasi 8 dusugumuz var
Deltacortril ile bende 15 haftaya kadar geldim ama asırı kanamam vardı rahimnciinde kesik damar varmıs o nedenle kaybettim ben bebegimi.. simdi tekrar basladm gunde 1 iciyorum fakar kan sulandiricida baslamisti doktorum kanama yeniden baslayinca ben biraktim kan sulandiriciyi bakalim sadece deltacortril ile napicazDelatacort gibi bi adı vardı, gğnde iki doz aldım. 5. Hafta başladım (gebeliği geç farkettiğim için) 12. Hafta bitince azaltmaya başladık, azaltarak 12 günde bıraktım. Market vb kalabalık yerlere hiç girmememi önermişti dr.
Nolur bi doktor bulursaniz banada haber verin ben bugun yine kalbinin durdugunu ogrendim cok kotuyum kan sulandirici kullaniyorum kanama oluyor kese bozulmaya basliyor kan sulandiriciyi birakiyorim kalbi duruyor nolur artik caresizim rabbim istemiyormu istemiyorsa niye veriyor verince niye aliyor dayanamiyorum artik 9 oldu bu dayanamiyorumMerhaba kızlar bebişim 8 haftalik oldu. Pıhtılaşma eğilimi var diye oksapar 4000 binlik ve aspirin kullanıyorum. 4 haftalıkken başlayan kese etrafındaki kanama bir türlü geçmiyor. 2-3 güne bir kanamam oluyor. Daha önce iki düşük oldu. Bu kez de aynısı olacak diye korkuyorum. Allah korusun. Doktora gidiyorum ultrason da bakıyor bebeğin gelişimi iyi ama kese etrafında kanama var. Düşük riski var. İnşallah geçer diyor. Kanamanın neden olduğunu bilmiyorum diyor birden fazla doktora gittim. Hepsi de bilemiyorum diyor. Acabakan civiltici mi tetikliyor kanamayı. Bu durumda olanlar var mı kızlar?
Evet yarım saatlik iş sıra yoksa rica ederim. Sizin de Allah işinizi rast getirsinAynı gün içinde hallediliyor bu dediğiniz şeyler değil mi? Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah. Selametle..
Sizin hangi geniniz de pıhtılaşma cikmistiMerhabalar geçmiş olsun. Aynı doktora bende aldım randevu 13nde gideceğim inşallah ama eşime ayriyetten de randevu almam gerekir mi ki?
Canım çok çok geçmiş olsun. Bende de aynı durum oluyor kese bozuluyor ya da kalbi duruyor. Allah yardımcımız olsun.Nolur bi doktor bulursaniz banada haber verin ben bugun yine kalbinin durdugunu ogrendim cok kotuyum kan sulandirici kullaniyorum kanama oluyor kese bozulmaya basliyor kan sulandiriciyi birakiyorim kalbi duruyor nolur artik caresizim rabbim istemiyormu istemiyorsa niye veriyor verince niye aliyor dayanamiyorum artik 9 oldu bu dayanamiyorum
Çok teşekkürler bilgiler içinkizlar tekrardan merhaba.ben pihtilasma sonucumu aldigimdan beri doktora gitmemistm cok basarili oldugunu ogrendigim bir doktorun ise baslamasini bekliyordum.sonunda bugun kendisinle gorusme firsatim oldu.durumumu anlattim ilk gebeligimde kesem gorunmustu ama bebek olusmamisti.2.sinde de 8.haftada kalp atimi sonrasi durmustu gelisimi.doktorla baya bi konustuk.sizle de paylasmak istedim.şoyle ki bana gebelik kayiplarinin binlerce nedeninin olabilecegini bunu tam olarak nedeninin bulunmasinin imkansiz olacagini soyledi.kromozom analizi pihtilasma gibi testler icin ancak bu kadarina bakabiliyoruz dedi.yine 10 hafta onceki kayiplarin cogunlugunun bebegin sagliksiz olusu( ciddi derecede anomalili) kaynakli olabilecegini soyledi.ayrica hicbir neden yoksa bile vucut yabanci madde olarak gorup atmak sonlandirabiliyor dedi.bu arada kizlar bende protein c ve s gibi degerlerin hepsi normal.pai mthft ve faktor 13 te mutasyon var.bu 3 gendeki mutasyon icinde doktor kesin dusuk nedeni olabilir denemez dedi.milyonlarca kisi uzerinde calisma yapildi bugune kadar kanitlanmis bir veri bulunmamakta dedi.ama benim ailemde gebelik zehirlenmesi seker kolesterol gibi seyler oldugundan kesinlikle igne baslayacagiz dedi.kilomu yuksek buldu( 170 boyunda 74 kilo biriyim)kolesterolumde yuksek bu yuzden diyet uygulamami soyledi ama agir degil yavas yavas hayatimda pirinci boregi vs. tamamen cikarmam gerekiyormus bunlar gebelikte benim icin cok tehlikeliymis.ayrica kesinlikle multivitamin almami soyledi(kilomdan dolayi).sadece folbiol kullan dedi ilaca guvenebilirsin dedi( daha onceki doktorum asla kullanma demisti).smear testide alalim dedi hemen (hayatimda hic yaptirmadigim icin) hemen arkasindanda jinekolojik muayene oldum yumurtlama gunum bugundu.ultrasonda da gorundu catlamak uzere baya yumurta gorunuyor rahimde herhangi bir sikinti gorunmuyor dedi.rahim filmi cektirmem gerekiyor mu dedim.hemen hamile kalabiliyorsunuz adetlerinizde duzenli olduguna gore ben gorek gormuyorum dedi.rahim filmine adet duzensizligi hamile kalamama gibi durumlarda bakiyoruz dedi.istersen hemen hamile kalabilirsin beklemeni gerektircek bisey gormuyorum dedi.folik asit 3 ay kullanin diyoruz ama sizin folik asit duzeyiniz de normal cikmis( 5 gun once butun degerlerimi olcturtmustum) o yuzden hamile kalsanizda sorun olmaz dedi. kan da gebelik ciktigi an hemen gel igneye baslariz dedi....benim doktor hikayem boyle kizlar belki ayni durumda olanlarimiz vardir bu yazida burada dursun dedim.![]()
Allah sabır versin güç versin size,çok çok üzücü...Başınız sağolsunNolur bi doktor bulursaniz banada haber verin ben bugun yine kalbinin durdugunu ogrendim cok kotuyum kan sulandirici kullaniyorum kanama oluyor kese bozulmaya basliyor kan sulandiriciyi birakiyorim kalbi duruyor nolur artik caresizim rabbim istemiyormu istemiyorsa niye veriyor verince niye aliyor dayanamiyorum artik 9 oldu bu dayanamiyorum
Allah razi olsunÇok teşekkürler bilgiler içinbende de aynı genlerde pai ve mthfrde mutasyon ve 2 kayıp var, benzer bilgileri duymak içimi daha da rahatlatıyor ve cesaretlendiriyor..
Allah sabır versin güç versin size,çok çok üzücü...Başınız sağolsun
Rabbim yardim etsin gücüm tukendi artikCanım çok çok geçmiş olsun. Bende de aynı durum oluyor kese bozuluyor ya da kalbi duruyor. Allah yardımcımız olsun.