Sağlıkla olsun da her birimizin gelir geçer insallahYapiliyor ya merak etmeyin
Merhaba arkadaşlar, fikirlerinize deneyimlerinize ihtiyacım var. Aslında tam olarak da güzel şeyler duymaya..
Yaklaşık 4 ay önce preeklampsi yüzünden 6,5 aylık bebeğimi erken doğurdum ve kaybettim. Bebeğime giden kan akışında bir problem vardı çünkü. Ardından trombofili testi yapıldı. Bugün doktorun söylediğine göre mthfr ve factor V de bozukluklarım varmış. Mthfr nin çok fazla sorun teşkil etmediğini ancak factor V nin bu anlamda ciddi bir sorun olduğunu okumuştum daha önce..
Buna ek olarak ana ve anti ds DNA tetkiki istemişti. Anti ds DNA testim negatif olarak görünüyor ancak ana testim ++ olarak çıkmış. Doktor bir ramatoloğa görünmemde fayda olacağını söyledi. Bulunduğum yerde de yok malesef ve çok uzakta. En azından ramatoloğa gidene kadar sizden bu konuda varsa fikirleriniz almak isterim. Sanırım lupus için tek başına Ana pozitifliği yeterli değilmiş. Anti ds DNA da önemli deniliyor. Biraz olsun iyi düşünmeye çalışıyorum ve bilgilerinize gerçekten ihtiyacım var..
merhaba bu doğru mu acaba ben de kullanmasam da adete yakın mi başlasam coraspirini.engel olur mu ki hamile kalmama.zaten coraspirin kullanınca benim adet erken geliyor hamile kalamiyorum sanki ondanDoktor corasprini bırak dedi yumurtanın çatlamasına engel oluyormuş.aşılamadan sonra ya da döllenmeden sonra kullanmak lazımmış.aşılama sonrası iğne vercem karından dedi. Belki birinin işine yarar diye yazıyorum.
Öncelikle tebrik ederim inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Pıhtılaşma testi için gebeliğin belli bir haftasını beklemene gerek yok her zaman yapılabilir. Ancak Hemogram gibi Bugun veririm yarın sonuç alabilirim diye düşünme. Devlette en az 15-20 gün özel laboratuvarlarda da 1 hafta süre veriyorlar.Merhabalar hanimlar. Soracagim Konu hakkinda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.2 düşük yaşadım.ikiisinide birbirine yakın haftalarda yasadim. Biri 5 haftalik digeri 6 haftalık düşüklerim oldu.her iki gebelik surecimde kalca agrilari ve bel ağrıları yaşadım.dr gittim devlete ilgilenilmedi. Simdi küçük bi ilçedeyim cok dr imkanım yok. Ve tekrar 2 haftalık gebeyim.kan pıhtılaşmasindan şüphe ediyorm.saracoglunu dinledim limon suyu önerdi.dünden bu yana bolca limon suyu içtim.ve agrilarim yok şimdi.pıhtılaşma testi hangi haftalarda yaptirmaliyim.? Veya cok mu pahali bi test
Merhabalar hanimlar. Soracagim Konu hakkinda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.2 düşük yaşadım.ikiisinide birbirine yakın haftalarda yasadim. Biri 5 haftalik digeri 6 haftalık düşüklerim oldu.her iki gebelik surecimde kalca agrilari ve bel ağrıları yaşadım.dr gittim devlete ilgilenilmedi. Simdi küçük bi ilçedeyim cok dr imkanım yok. Ve tekrar 2 haftalık gebeyim.kan pıhtılaşmasindan şüphe ediyorm.saracoglunu dinledim limon suyu önerdi.dünden bu yana bolca limon suyu içtim.ve agrilarim yok şimdi.pıhtılaşma testi hangi haftalarda yaptirmaliyim.? Veya cok mu pahali bi test
Faktor 5 teki bozukluk homozigot mu heterozigot mu?
Hematolog ve romatologa gorunun onlarla gorusemeden kendinizin yapacagi bisey yok. Lupus icin dogrulama testi ister gerekli gorurse.
Doktorumun attığı cevap
factor 2,5 MTHFR:N/heter/heter
Ana pozitifliği de hep-2 ++ 1/100 nükleer ince benekli
Bulundugunuz yerde yıbbı gebetık uzmanı varsa onlarda verıyolar bıraz uzun suruyo 10 gun gıbı ozelde pahalı sanırsam testlerMerhabalar hanimlar. Soracagim Konu hakkinda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.2 düşük yaşadım.ikiisinide birbirine yakın haftalarda yasadim. Biri 5 haftalik digeri 6 haftalık düşüklerim oldu.her iki gebelik surecimde kalca agrilari ve bel ağrıları yaşadım.dr gittim devlete ilgilenilmedi. Simdi küçük bi ilçedeyim cok dr imkanım yok. Ve tekrar 2 haftalık gebeyim.kan pıhtılaşmasindan şüphe ediyorm.saracoglunu dinledim limon suyu önerdi.dünden bu yana bolca limon suyu içtim.ve agrilarim yok şimdi.pıhtılaşma testi hangi haftalarda yaptirmaliyim.? Veya cok mu pahali bi test
tamamen kendi şehrimdeki fakültenin tüp bebek merkezinin basındaki hoca dedi.kendisine güveniyorum.ki ben hamile kaldıgım ay bıraktım aşılamadan sonra başladım geri.merhaba bu doğru mu acaba ben de kullanmasam da adete yakın mi başlasam coraspirini.engel olur mu ki hamile kalmama.zaten coraspirin kullanınca benim adet erken geliyor hamile kalamiyorum sanki ondan
Bilmiyorum dogru mu olur ama .Ben normalde ne zaman denesem hamile kaliyorum.sadece kimyasal oluyordu hep.2 kere kan sulandirici kullandim hamile kalamadim.erken adet geldi 3 gün.Bu sefer deneyeyim bir de öyle kullanmayayim bat a 5 6 gün kala başlarım belki coraspirinetamamen kendi şehrimdeki fakültenin tüp bebek merkezinin basındaki hoca dedi.kendisine güveniyorum.ki ben hamile kaldıgım ay bıraktım aşılamadan sonra başladım geri.
Valla ben bıraktım aşılama sonrası başldım.sizde dediğiniz gibi sonlara doğru kullanırsınız çatladığından emin oluncaBilmiyorum dogru mu olur ama .Ben normalde ne zaman denesem hamile kaliyorum.sadece kimyasal oluyordu hep.2 kere kan sulandirici kullandim hamile kalamadim.erken adet geldi 3 gün.Bu sefer deneyeyim bir de öyle kullanmayayim bat a 5 6 gün kala başlarım belki coraspirine
Evet inşallah bir de oyle deneyeyim olmadi.siz ne kadarlik hamilesiniz hayırlısi olsun insallah sağlıklaValla ben bıraktım aşılama sonrası başldım.sizde dediğiniz gibi sonlara doğru kullanırsınız çatladığından emin olunca
Amin inşallah.2 aylık henüz. inşallah sağlıkla alırım ben deEvet inşallah bir de oyle deneyeyim olmadi.siz ne kadarlik hamilesiniz hayırlısi olsun insallah sağlıkla
Sizin pıhtılaşma hangi genlerdeydi ve ne kullaniyorsunuz ilaç iğne .gercekten yürekten söylüyorum, sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah kucaginiza aldığınız gün cabucak geliversin sağlıkla zamanindaAmin inşallah.2 aylık henüz. inşallah sağlıkla alırım ben de
amin inşallahh çok çok sağolun. Allah herkese nasip etsin.Sizin pıhtılaşma hangi genlerdeydi ve ne kullaniyorsunuz ilaç iğne .gercekten yürekten söylüyorum, sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah kucaginiza aldığınız gün cabucak geliversin sağlıkla zamaninda
Amin.Benim de size çok benzer.4g4g paı.mthr 677 ve a1298 hetorozigot.2 kimyasal.bakalim bu ay inşallah hamile kalabilirimamin inşallahh çok çok sağolun. Allah herkese nasip etsin.
Mthr c677t hetero
Paı 4g homozigot
Fv g1691a (leiden) hetero
aşılamadan itibaren hem corasprin hem oksapar 0.4 kullanıyorum.iki doktora gidiyorum ikisi de aynısını tavsiye etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?