Merhaba canım arkadaşlarım , bi süredir giremiyorum. En son girdiğimde limburgcuğuma başın sağolsun diyen bi mesaj görmemle çıkmam bir oldu. Çok kötü oldum , ayrıntılarını , şu an Limburg un nasıl olduğunu hiç bilmiyorum. Canım Limburgcum , tazelemek istemiyorum ama başın sağolsun diyorum , Allahım sabır ve güç versin diyorum , çünkü çok üzgünüz ama emilimizden birşey gelmiyor , Allaha sığınmaktan başka.
Canlarım , benim de 10 gündür moralim çok bozuk , çok kötü günler geçirdim. Şu an ben ve bebeğim iyiyiz çok şükür , merak etmeyin ama çok kötü zamanlar geçirdik , erken sezeryan tarihi aldık.
Hızlı hızlı anlatayım canlarım. Herşey 34. haftada aspirini bırakmamla başladı. Ben sabah aspirin , akşam 0,6 iğne oluyordum. Sabahtan akşama kadar iğne yeterli olur mu diye içime kurt düştü .Osman hocayı aradım , yeterli olur merak etmeyin dedi , acaba 0,6 yı ikiye bölüp mü uygulasam diye sordum hiç farketmez tek doz da korur , içiniz rahat edecekse öyle yapın dedi ve D-DİMER denilen bi test yaptırmamı istedi. Neyse ben tedbir olarak iğneyi ikiye böldüm , testi de yaptırdım . Sonucu bi aldık , normal aralık 250 , benim değer 3300 lerde. Şok olduk tabii. Sonucu kadın-doğumcu hocaya gösterdim , bi yanlışlık olabilir , bu sonuca göre ayakta duramamanız lazım dedi. Pıhtılaşma oranını gösteriyormuş bu test , pıhtı oluştuğunu sonra eridiğini gösteriyormuş. Bir de burda Düzen Lab da yaptırmıştım Ankaraya gitmişti , yolda bozulmuş olabileceğini söyledi doktorum , burda fakültede tekrarladık 0,5 ten küçük olması gereken değer 2,8 çıktı. Tekrar Osman hocayı aradım , burda doğru düzgün hematolog yok çünkü. Çok yüksek buldu , bi test daha istedi gene yüksek çıkarsa iğne dozunu iki katına çıkaracağını söyledi , hatta o zaman 36. haftadaydım , 36 oldukça iyi bi hafta bebek doğarsa yaşar , kadın-doğumcunuzla doğum tarihini konuşun , kararı kadın-doğumcunuz versin dedi. Tabii nasıl moralimin bozulduğunu tahmin edersiniz , bebegime birşey olursa diye ağlaya ağlaya kadındoğumcu hocaya gittim , hematoloğun söylediklerini anlattım . Hoca aynı görüşte olmadığını , klinik bulgulurla değil ultrasona göre yani bebeğin durumuna göre doğum tarihinin belirleneceğini söyledi. 39-40 a kadar bekleme taraftarı olduğunu söyledi. Tabii başından beri gittiğim doktor doğum tarihi konusunda böyle düşününce ona da moralim bozuldu , ben o zamana kadar değerlerim yükselirken nasıl bekleyebilirim ? Neyse ben bu arada tedbir olarak 3. testi beklemeden iğneyi iki katına çıkardım , sabah 0,6 akşam 0,6 şeklinde ve 3. defa tahlili yaptık ve sonuç tam bir yıkım oldu , değil düşmek daha da yükselmişti , 3,8 olmuş. Moral sıfır tabii , Osman hocayı aradık iğneyi iki katına çıkarıyorum dedi , daha da yükseltemem dedi .Biz sonucu alır almaz hastaneden çıkıp doğumu yaptırmasını istediğimiz özel hastanedeki doktorun yanına gittik ve 1-2 gün içinde doğumu yapmasını istedik , hematoloğun söylediklerini anlattık. O doktor da iğne tam doz olunca riskli bi doğum olur , özel hastanede yapamazsınız , kanamayı durdurma konusunda size garanti veremem deyip bizi ortada bırakıverdi. Yani artık halimizi siz düşünün , hiçbi doktor beni ameliyat etmek istemiyor. Özel hastanedeki kanama riski yüzünden , ki benim heparin kullandığımı başından beri biliyordu , 6. aydan beri doğumu yaptıracağı için hem hocaya hem bu doktora gidiyordum . Tekrardan hocayı bari ikna etmeye gidelim dedik , hoca da bütün hafta için şehirdışına çıkmasın mı ? Üzüntü -stres tavan yaptı tabii. Sonra acilen fakülteden bi başka hocanın muayenesine gittik , neyse uzatmayayım , hoca prof ve o da d-dimer bizim için önemli değil , kadındoğumcularla hematologların yaklaşımı farklı ben birşey olmayacağını düşünüyorum ama sizi anksiyete halinde görüyorum çok da üzüntü yaşamışsınız kayıplarınız olmuş bu bebeğe çok emek vermişsiniz , risk almak istemiyorsunuz hiç değilse 37 nin bittiği gün doğumu yapalım diye gün verdi .
Bu perşembe doğuma giriyorum kızlar , sabahtan inşallah kızıma kavuşacağım. Dualarınıza çok ama çok ihtiyacım var. Bir daha yazamayacağım , doğumdan sonra hayırlı haberler veririm inşallah. Son iğnemi salı akşamı yapacağım. Hoca iğne dozumu düşürmemi istedi ama ben düşürmedim. Allahım yardımcımız olur inşallah. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin . Hepinizi öpüyorum. Görüşmek üzere inşallah.