kan pıhtılaşma sonucum acillll lütfennnn

Merhaba, kan sulandırıcıyı kaçlık kullanmıştınız acaba? Bir de folik asit olarak ne marka kullanmıştınız?

Çok tesekkur ederim yanitiniz için, peki sizde hamileliginiz süresince hiç lekelenme ve kanama tarzında bir probleminiz olmuş muydu? Bgn 6. Haftamda kanamam oldu benim malesef.
Hayır olmadı. Ben 2 kez düşük yaptım, ikisinde de 6 haftalık iken kalbi durdu bebeklerin, ikisinde de kanamam olmadı hastanede ilaçla düşük yaptım.
Bu son gebeliğimde oksapar kullandım, çok şükür sağlıklı doğum yaptım.
Kişiden kişiye değişir, sizde düşük riski mi var? Doktora gitmişsinizdir muhtemelen, onun için ilaç vermiştir.

Bende pıhtilaşma egilimi oldugu için doktorum oksapar ve coraspirin vermisti. Bgn kanamam olunca coraspini kesti. Ben de daha onceden iki kez düşük yaşamıştım ama digerinde böyle bir rahatsızlığım oldugunu bilmiyorduk. Bu gebeligimde tüm önlemler alındı umarım bu sefer ben de sizin gibi kavuşurum yavruma

Bende 6 haftalık hamileyim. Kanamam oldu az önce hastahaneden geldim. Şuan ne durumdasınız? Çok korkuyorum ben bebeğime bişey olacak diye . Düşük tehlikesi var dedi.

Bende 6 haftalık hamileyim. Kanamam oldu az önce hastahaneden geldim. Şuan ne durumdasınız? Çok korkuyorum ben bebeğime bişey olacak diye . Düşük tehlikesi var dedi.
Merhaba bnm kanamam şimdilik durdu. Iğneden sonra lekeye döndü, beş gün leke şeklinde seyir etti. Bir gündür de yok, inşallah da olmaz. Haftada bir proluton depot vurulucağım. Size önlem amaçlı ne verdi acaba?

Merhaba o genim benim de heterozigot doktorum 0,4lük oksapar verdi. Siz hangi hematologa gittiniz acaba ve sağlıklı doğum yaptınız mı?

Bir de kilonuz kaç acaba? Bu kan sulandırıcılar kilo da baz alınarak verilebiliyormuş sanırım.

Hiçbirşey vermedi zaten acile gitmiştim.
Ben en baştan belli kullanıyorum proluton depot. Ve yanında exstra iğneler haplar.

Hiçbirşey vermedi zaten acile gitmiştim.
Ben en baştan belli kullanıyorum proluton depot. Ve yanında exstra iğneler haplar.
Anladım, depot keser muhtemelen kanamanızi merak etmeyin lekeye döner yakında. Doktorunuza da mutlaka görünün, progestan kullanmiyorsaniz ondan da yazar büyük olasilikla. 6.haftada devir daim diye bir durum oluyormuş; progestan hormonu plesanta araciligiyla bebege geciyormus ve artik o hormonu bebek uretmeye basliyormus kanamalarin bir cogu ona bagli olabiliyormuş. Siz tedbiri elden bırakmayın hiç bir şekilde.

Benim genim sizin gibi heterozigot degil daha kotu olan homozigot. Siz tasiyicisiniz ben de gen tamamen hasta. Bu nedenle ilac dozumuz ayni olmaz.
Kiloya gore doz ayarlaniyor. Sizin heterozigot oldugu icin igneye gerek bile duymayabilirler. Hematolog olarak prof. Dr suleyman Dinçer e gitmistim.

merhaba, hematalog başka hangi testleri istedi acaba aynı genlerimiz sıkıntılı doktorumdan memnunum fakat kese görününce iğneye başlayacağız dedi bende zaten kimyasal oluyor hep şimdilk corasprin ve folikasit kullanıyorum

Anladım, valla hiç bir doktor da açıklama yapmadı konuyla alakalı eğilimin var ilaç kullanacaksın dediler gectiler. Ben de hatta ara ara hani bu Allah korusun beyne, akciğere pıhtı atan insanlar oluyor ya, acaba o ihtimale yakın mı olmuş oluyorum diye kafamdan geciriyorum.

Umarım hepimiz bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alırız. Bu arada pıhtılaşma konusunda benden daha çok bilginiz olduğu kesin, o yüzden sonucumu aşağıya yüklüyorum

Eklentiler

• IMG-20211104-WA0000.jpg
    43,4 KB · Görüntüleme: 329
Canim ne dozda ilac kullanacagini burdan kimse bilmez. Ama faktor 5 ve faktor 7 onemli bir gen. Heterozigot olmasi iyi bir sey. Ama tum hamilelik boyunca muhtemelen kan sulandirici igne kullanacaksin.
Ben once ki gebeligimde 7 haftada kalp atisi duyulmadigindan kurtaj olmustum. Su an her gun pihtilasma ignesi enox 6000 lik kullanihorum

Çok şükür hemencecik geçti. Devam eden bi kanaman yok demişti doktor. Şuan da iyiyim ama yinede korkuyorum bişey olacak diye. Cuma günü kontrole gideceğim inşallah bi sıkıntı çıkmaz.

Kusura bakmayın bir süredir girmiyordum foruma. Hematolog, Lupus antikoagülan taraması, Homosistein, ANTİ KARDİYOLİPİN LGM, ANTİ KARDİYOLİPİN LGG, ANTİ FOSFOLİPİD IGM, ANTİ FOSFOLİPİD IGG ve Anti Thrombin 3 aktivitesi için de tahlil istedi. Onlar temiz çıktı. Tedbir amaçlı oksapar da kullandırıyor doktorum.

Merhaba sonuclarınız ne kadar sürede çıktı acaba tam olarak

Peki kızlar benim yaşadıklarım ne dersiniz mthfr homozigot benimkide
İlk gebeliğim tüp Bebek genetiği temiz olan kondu 6 haftalıkken kalbi durdu sulandırıcı kullandıgim halde ve sulu kanamalı bir şekilde başladı
İkinci kendiliğinden oldu oda aynı zamanda düştü sulandırıcı kullandıgim halde 8000 günde
Üçüncü gebelik yine kendiliğinden oldu oda aynı zamanda düştü bu sefer 12 binlik sulandırıcı kullandım yine leke oldu gerisi geldi kalbi durdu kürtaj oldum
Bu son gebelikte hiçbir doktora gitmedim tüm doktorlardan nefret ettim şuan sadece coraspin kullanıyorum lekem yok herşey normal gidiyor
Ben anlamış değilim iğne kullandigimda bu haftaya gelmeden lekem oluyordu bunada cevap verirseniz sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…