• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamp meselesi

Valla topic güzel olur bence de. Hem gittiğimiz yerleri yazarız gitmek isteyene tavsiye olur.
Ben açamam şimdi hiç tecrübem yok. Ama ilerde tecrübe edinirsem yazarım.

Şirinceye çıkarken orman içindeymiş haykonun yeri. Selçuk güzeldir bak, gezilecek çok yeri var. Buharlı tren müzesini tavsiye ederim mesela. Pek kimse bilmez orda böyle bir müze olduğunu. Hava alanında da paraşütle atlayabiliyorsun ya da şu motorlu paraşutlerle -adını unuttum- uçabiliyorsun. Ben yükseklik korkum nedeniyle cesaret edemedim ama aklımın bir köşesinde. Bir gün yapacağım tüm cesaretimi toplayıp.
ay paraşüt bende istiyorum bu yaz kesinlikle yapacağım.. aaa iki kez gittim fakat tren müzesi olduğunu bilmiyordum mutlaka uğrayacağım.. gidilen gezieln yerlerin resminide ekleyebiliriz, olabilir bencede.. aslında bahardan itibaren eşimle benim isteğim öncelikle yakın yerler olmak üzere, pek keşfedilmemiş, şirin köyler, deniz koyları gibi yerleri dolaşmak, fotoğraflamak..

Selam kızlar, bu aralar derdim kamp meselesi.

Eşimle nisan mayıs ayından itibaren hafta sonları çadırı alıp bi yerlere kaçalım diyoruz. Ama sorun şu ki ikimiz de daha önce bu tip şeyler yapmış insanlar değiliz. Hiç bir bilgimiz tecrübemiz yok bu konuda. Biraz da prens ve prenses modunda takıldığımız için bize uygun olup olmadığına karar veremiyoruz. Bir çok güzel olur yaa diyoruz iki dakka sonra bizim dağda taşta ne işimiz var'a bağlıyoruz. Her neyse..

Şimdi yavaştan kamp malzemelerini toplayalım diyoruz. Aklımızda çadır, mat, uyku tulumları, kamp ocağı ve araba için soğutucu var. Daha önce kamp yapmış, hala yapıyor olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bunların dışında ne alınabilir, beklenmeyen ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz? Başınıza gelen extrem olaylar oldu mu kamp yaparken? Bir de çadır büyük sorun. Üç mevsim çift tenteli bişeyler bakıyoruz ama en iyisi hangisidir. Fiyatlar arasında uçurum olabiliyor anladığım kadarıyla aralarında çok büyük farklar var mıdır?

Bunların dışında izmir civarı gidilecek birkaç kamping bulduk. Ama tavsiyelere bu konularda da ihtiyacımız var tabi ki. Şöyle temiz güzel bol yeşillikli kamp alanları varsa bildiğiniz parmaklarınız klavyeye dokunmaya başlayıversin.
arkadaşlarım izmir de hep kampa giderler eşleriyle.ama onlar kampçıların olduğu alanlara gidiyor diye biliyorum.beni de çok davet ettiler ama açıkçası yani çadırda hiç kalmadım bilemedim,gitmedim.pek öyle bir kamp sevdam da yok yani.kafaya takılan feneri var,küçük tüp dedikleri bişey vardı,bir de araba tel şarjı,soğutucu gibi şeyleri vardı.

Bizde sende 1 2 kez yaparız ama genelde yazın yaparız.
Cuma aksamından gider pazar akşamı dönüş yaparız.
Bu zamana kadar hep deniz bölgesi tercih ettik.

İlk önce kamp alanı olmasına özen gösterin ki wc sıkıntınız olmasın.
Şişme mat demiş bir arkadaş aynı şeymidir bilmiyorum ama bizde geçen sene şişme yatak alma gibi bir hata ettik :)
İki kişi yatınca bildiğin hava kaçırdı çok berbat bir uyku oldu bizim için.
Aslında uyku tulumuna falan da gerek yok pek. (battaniye çok çok rahat:) )
Yiyecek olarak evden poğça falan yapmıştım, peynir zeytin domates açık havada enfesss oluyorr :)

Şahsen doktorum müsade ederse eğer haziran sonu gibi kaçmak istiyorum tekrardan.

ay paraşüt bende istiyorum bu yaz kesinlikle yapacağım.. aaa iki kez gittim fakat tren müzesi olduğunu bilmiyordum mutlaka uğrayacağım.. gidilen gezieln yerlerin resminide ekleyebiliriz, olabilir bencede.. aslında bahardan itibaren eşimle benim isteğim öncelikle yakın yerler olmak üzere, pek keşfedilmemiş, şirin köyler, deniz koyları gibi yerleri dolaşmak, fotoğraflamak..

Ozaman ödemiş bozdağ birgi köyü bi de nazarköy var kemalpaşa da onları tavsiye edeyim size. Nazar köye çok yakın bir köy daha vardı adını unuttum gidince bulursunuz zaten.

Bizde sende 1 2 kez yaparız ama genelde yazın yaparız.
Cuma aksamından gider pazar akşamı dönüş yaparız.
Bu zamana kadar hep deniz bölgesi tercih ettik.

İlk önce kamp alanı olmasına özen gösterin ki wc sıkıntınız olmasın.
Şişme mat demiş bir arkadaş aynı şeymidir bilmiyorum ama bizde geçen sene şişme yatak alma gibi bir hata ettik :)
İki kişi yatınca bildiğin hava kaçırdı çok berbat bir uyku oldu bizim için.
Aslında uyku tulumuna falan da gerek yok pek. (battaniye çok çok rahat:) )
Yiyecek olarak evden poğça falan yapmıştım, peynir zeytin domates açık havada enfesss oluyorr :)

Şahsen doktorum müsade ederse eğer haziran sonu gibi kaçmak istiyorum tekrardan.

Şişme yatağı öğrenci evinde kullanıyordum, gelen her misafir istan ediyordu. Bilirim onun derdini. Üşütüyor bir de nedense.

Ben de geliyem ben de geliyem.
Zaten sen sevmiyormussun. Otur cadirda bebeklerimize bak. Biz de kocamla trekking yapak.

Kampa bebe getirmek yok, onlarla herşey dahile gidilir. Ya da getir kız severiz. Küçük de ele gelmiş olur o zamana kadar. Koklarız biraz.

Ozaman ödemiş bozdağ birgi köyü bi de nazarköy var kemalpaşa da onları tavsiye edeyim size. Nazar köye çok yakın bir köy daha vardı adını unuttum gidince bulursunuz zaten.

Şişme yatağı öğrenci evinde kullanıyordum, gelen her misafir istan ediyordu. Bilirim onun derdini. Üşütüyor bir de nedense.

Kampa bebe getirmek yok, onlarla herşey dahile gidilir. Ya da getir kız severiz. Küçük de ele gelmiş olur o zamana kadar. Koklarız biraz.
doğa sevgim nergizden kemalpasaya tasınmama neden oldu:KK53: nazar koye gıttım şirin bir yer, sevdim.. teşekkür ederim:KK52:

Yok yok öyle değil yemek yenecek yerler olsun yakınlarda ben uğraşamam öyle mangalla kahvaltıyla falan. Bol ağaçlı olmasını da güneşten dolayı istedim zaten. Ağaç altına kurarsak sıcak olmaz diye düşünüyoruz.
Bence kampin en eglenceli kismi yemek mangal cay filan :KK49::KK49::KK49:

Selam kızlar, bu aralar derdim kamp meselesi.

Eşimle nisan mayıs ayından itibaren hafta sonları çadırı alıp bi yerlere kaçalım diyoruz. Ama sorun şu ki ikimiz de daha önce bu tip şeyler yapmış insanlar değiliz. Hiç bir bilgimiz tecrübemiz yok bu konuda. Biraz da prens ve prenses modunda takıldığımız için bize uygun olup olmadığına karar veremiyoruz. Bir çok güzel olur yaa diyoruz iki dakka sonra bizim dağda taşta ne işimiz var'a bağlıyoruz. Her neyse..

Şimdi yavaştan kamp malzemelerini toplayalım diyoruz. Aklımızda çadır, mat, uyku tulumları, kamp ocağı ve araba için soğutucu var. Daha önce kamp yapmış, hala yapıyor olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bunların dışında ne alınabilir, beklenmeyen ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz? Başınıza gelen extrem olaylar oldu mu kamp yaparken? Bir de çadır büyük sorun. Üç mevsim çift tenteli bişeyler bakıyoruz ama en iyisi hangisidir. Fiyatlar arasında uçurum olabiliyor anladığım kadarıyla aralarında çok büyük farklar var mıdır?

Bunların dışında izmir civarı gidilecek birkaç kamping bulduk. Ama tavsiyelere bu konularda da ihtiyacımız var tabi ki. Şöyle temiz güzel bol yeşillikli kamp alanları varsa bildiğiniz parmaklarınız klavyeye dokunmaya başlayıversin.
Ben ve eşim çocuk olana kadar bu şekilde tatil yaptık. Ben eşimden önce de böyleydim. Yani tüm hayatım dört duvar arasında zaten bari tatilde bikaç gün duvara karşı uyanmayayım diye düşünürdüm. Çok keyifli ve özgür bir tatildir çadır tatilleri :) ben bu şekilde tüm Muğla'yı gezip Antalya çıralı olympos gezmiştim. Tavsiyem Likya yolu gezisi yapın. Dura dinlene harika bi gezi olur. Çok kıskandım şimdi seni :KK43: malzemeler için de dechatlon a git orda çeşit çok karşılaştırma fırsatın okur ve aklına gelmeyen ihtiyaçları da görüp alırsın

hiç kamp yapmadım. ama düşündüm bakalım neler gerekebilir. piknik tüpü. çakmak. termos. küçük buzluk. fener. acil durumlar için düdük. aklıma geldikçe yazayım

Ben ve eşim çocuk olana kadar bu şekilde tatil yaptık. Ben eşimden önce de böyleydim. Yani tüm hayatım dört duvar arasında zaten bari tatilde bikaç gün duvara karşı uyanmayayım diye düşünürdüm. Çok keyifli ve özgür bir tatildir çadır tatilleri :) ben bu şekilde tüm Muğla'yı gezip Antalya çıralı olympos gezmiştim. Tavsiyem Likya yolu gezisi yapın. Dura dinlene harika bi gezi olur. Çok kıskandım şimdi seni :KK43: malzemeler için de dechatlon a git orda çeşit çok karşılaştırma fırsatın okur ve aklına gelmeyen ihtiyaçları da görüp alırsın

Yeşekkür ederim, her tavsiyeyi dikkate alıyorum. Değişik bir tecrübe olacak.

Ben kamp yapmadım fakat kampçılarla yan yana kaldım :D Yedigöllerde biz bungolovlardaydık onlar da yanı başımızdaydı. Kesinlikle kamp insanı değilim diyerek dolandım tüm tatil boyunca :D Bende biraz prenses modunda bir tipim, böcekten vsden çok huylanırım. Zaten duş ve tuvalet çok büyük sorun bana göre ortak duşlar filan kullanmak :/ . Tüm gece çok sessizdi ve elektrik yoktu :o
Çok zevkli gözüküyordu gerçekten ama tam tutku işi herkese göre değil bence kamp :)
İyi eglenceler şimdiden

1 kez kamp yaptım. Duşu wc'si temiz olan bir campingti. Hem ağaçlar altında, hem deniz kenarı kumsalda takıldık.
Tavsiyem, çadır alırken fileli kapı pencere bölmelerinin olmasına dikkat edin. Böcük korkusu olmadan havalandırabilirsiniz çadırınızı.
Sağınız solunuz çizilebilir, bepanthol krem bulundurun. Güneş kreminizi unutmayın. Kamp ocağı vs zaten yazmışsınız, girmiyorum. Uyku tulumunuz kışlık olsun. -4, -6 dereceye kadar sıcak tutabilenler var. Hava ne kadar sıcak olursa olsun gece üşürsünüz. Biz mayısın ortasında gitmiştik, arkadaşın tulumu sıfır dereceydi ve gece titriyordu.
Aklıma başka bir şey gelirse yazarım.
Bu arada ne zaman gideceğinize karar verdiniz mi?

Back
X