• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamp meselesi

Selam kızlar, bu aralar derdim kamp meselesi.

Eşimle nisan mayıs ayından itibaren hafta sonları çadırı alıp bi yerlere kaçalım diyoruz. Ama sorun şu ki ikimiz de daha önce bu tip şeyler yapmış insanlar değiliz. Hiç bir bilgimiz tecrübemiz yok bu konuda. Biraz da prens ve prenses modunda takıldığımız için bize uygun olup olmadığına karar veremiyoruz. Bir çok güzel olur yaa diyoruz iki dakka sonra bizim dağda taşta ne işimiz var'a bağlıyoruz. Her neyse..

Şimdi yavaştan kamp malzemelerini toplayalım diyoruz. Aklımızda çadır, mat, uyku tulumları, kamp ocağı ve araba için soğutucu var. Daha önce kamp yapmış, hala yapıyor olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bunların dışında ne alınabilir, beklenmeyen ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz? Başınıza gelen extrem olaylar oldu mu kamp yaparken? Bir de çadır büyük sorun. Üç mevsim çift tenteli bişeyler bakıyoruz ama en iyisi hangisidir. Fiyatlar arasında uçurum olabiliyor anladığım kadarıyla aralarında çok büyük farklar var mıdır?

Bunların dışında izmir civarı gidilecek birkaç kamping bulduk. Ama tavsiyelere bu konularda da ihtiyacımız var tabi ki. Şöyle temiz güzel bol yeşillikli kamp alanları varsa bildiğiniz parmaklarınız klavyeye dokunmaya başlayıversin.
Sep en önemlisi böcek sokmaları için ilaç. Onu asla unutma. Bir de böcükleri çadırın içinden uzak tutmaya yarayan yine kokusuz ilaçlar var çadıra sıkmak için onlardan alırsınız.
Fazladan battaniye götürün, mutlaka. Feneri unutmayın, mutlaka yedekli olsun. İkinize birer tane.
Aklıma geldikçe yazarım.

Sep en önemlisi böcek sokmaları için ilaç. Onu asla unutma. Bir de böcükleri çadırın içinden uzak tutmaya yarayan yine kokusuz ilaçlar var çadıra sıkmak için onlardan alırsınız.
Fazladan battaniye götürün, mutlaka. Feneri unutmayın, mutlaka yedekli olsun. İkinize birer tane.
Aklıma geldikçe yazarım.

Böcükler önemli tabi...
Hiç bir böcekten korkmam ama o ağustos böceği var ya beni benden alıyor.

Sonunda aradığım cevapları veren biri...
Yazın gitmeyi düşünmüyoruz zaten. Baharda başlarız seversek sonbaharda devam ederiz.
Ben motive bile girmiyorum ya bakalım ne olacak.

Decathlona bakalım diyorduk biz de ama emin olamadık. Söylediğin markaya bakacağım. Kolay kurulum olması önemli zaten tecrübesiziz zira. Peki çift tente meselesi var bir de. Yok içi önce kurulanlar yok dışı önce kurulanlar. Bu konuda bilgin var mı? Hiç bişey bilmiyorum ya ben.

Piyasadaki çadırların çoğu çift tente galiba zaten. Çift kat çadır da otomatik kurulabilir, en azından biz öyle olan bir tane tercih ettik. Sizin dediğiniz gibi bir model bakmadık biz, iki kat manuel kurulum neymiş yahu?
Siz tente olayına takılmayın bence özetle, zaten genel olarak öyle çadırlar. Fiyata bakın, kullanım alanına bakın (klostrofobik bi durum yaratmadın tatilde:), 3 mevsim yeter (diğerleri şu aşamada gereksiz olur, north face segmenti markalara meyletmeyin yeter. 300-500 TL bandında fıstık gibi, konforlu bi çadır bulursunuz rahat rahat.

Siz kampinglerde olmuyorsunuz anladığım kadarıyla. Nasıl seçiyorsunuz konaklayacağınız yeri? Aslında bizim de hedefimiz olabildiğince uzaklaşmak beşeriyetten ama hazır değiliz.
Bizde baslarda kampinglerde kaldik tabi sevmedim ama anlattigim hikayedeki gibi magdur oldukca neye hazirlanman gerektigini anliyorsun. Biz rastgele seciyoruz haritayi acip yada aratiyoruz hatta yola cikip rastgele cadiri attigimizda oldu.Cok asiri planci yapimiz yok. Ama eger boyle bagimsiz kamp yapacaksaniz yaninizda kendinizi korumak adina birseyler olmadan yapmayin diyorum ben. En önemli konu bu, boş olmayın.

Bizde baslarda kampinglerde kaldik tabi sevmedim ama anlattigim hikayedeki gibi magdur oldukca neye hazirlanman gerektigini anliyorsun. Biz rastgele seciyoruz haritayi acip yada aratiyoruz hatta yola cikip rastgele cadiri attigimizda oldu.Cok asiri planci yapimiz yok. Ama eger boyle bagimsiz kamp yapacaksaniz yaninizda kendinizi korumak adina birseyler olmadan yapmayin diyorum ben. En önemli konu bu, boş olmayın.

Yok ilk o konuyu hallettik zaten.. Ne olur ne olmaz..

Plansız tatile çıktığımız çok oldu ama genelde otel konaklamalı. Şimdi plansız çıkabilir miyim bilmiyorum.
Zaten öyle tatil yapma gibi bir şey yok kafamızda. Bi gece kafa dinleme kaçamakları.

Uff hayalimdeki tatil anlayışı :) Yalnız içimdeki gıcık sosyeteyi bi türlü susturamıyorum.
Siz nasıl boş olmuyorsunuz, silah vs mi taşıyorsunuz güvenlik için?

Uff hayalimdeki tatil anlayışı :) Yalnız içimdeki gıcık sosyeteyi bi türlü susturamıyorum.
Siz nasıl boş olmuyorsunuz, silah vs mi taşıyorsunuz güvenlik için?

O sosyete çok fena dimi. İşte bende de var ondan bi tane. Sürekli çene yapıyor alttan alttan senin neyine çadır diye..

Yok ilk o konuyu hallettik zaten.. Ne olur ne olmaz..

Plansız tatile çıktığımız çok oldu ama genelde otel konaklamalı. Şimdi plansız çıkabilir miyim bilmiyorum.
Zaten öyle tatil yapma gibi bir şey yok kafamızda. Bi gece kafa dinleme kaçamakları.
Bence temel ihtiyaclari, cadir, uyku malzemeleri, yiyecek vs aldiktan sonra cok fazla plana donanima gerek yok cok uzak biyeri, uzun sureli bir kamp degil zaten. Bence plansizda olsa magdur duruma duseceginizi sanmiyorum. :) Plansiz olur

Bahar aylarında çıkmayı planladığımız için havanın ne yapacağı belli olmaz diye üç mevsim düşündük. Kışın çıkmayı düşünmüyoruz.

Şişme matı ilk kez duydum şimdi onu araştırayım.

Diğer yorumlarınızı okuyunca bendeki kamp konseptinin daha dağcılık ağırlıklı olması nedeniyle fikirlerimin de ona yönelik olduğunu fark ettim, siz insan içinde ve medeniyet sınırları dahilinde olmayı tercih edeceksiniz anladığım kadarıyla.
Araçla olacaksanız ve sadece tek gecelik kamplar düşünüyorsanız kamp ocağı ve kamp mutfak seti gereksiz olabilir, her şey bir kamp alanından diğerine kadar sırtta taşınırken her gram değerli oluyor ancak siz atarsınız küçük tüp, oh mis :)
Çadır için kubbe şekilli, önce dış kat kurulan ve kesişen iki pole bulunan tipleri tavsiye ederim. Ben kendi çadırımı tek başıma 10dk altında kurabiliyordum. Ama siz uygun fiyata biraz daha karmaşık bir şey bulursanız bence kaçırmayın zira anladığım kadarıyla çok yoğun kullanmayacaksınız.

Diğer yorumlarınızı okuyunca bendeki kamp konseptinin daha dağcılık ağırlıklı olması nedeniyle fikirlerimin de ona yönelik olduğunu fark ettim, siz insan içinde ve medeniyet sınırları dahilinde olmayı tercih edeceksiniz anladığım kadarıyla.
Araçla olacaksanız ve sadece tek gecelik kamplar düşünüyorsanız kamp ocağı ve kamp mutfak seti gereksiz olabilir, her şey bir kamp alanından diğerine kadar sırtta taşınırken her gram değerli oluyor ancak siz atarsınız küçük tüp, oh mis :)
Çadır için kubbe şekilli, önce dış kat kurulan ve kesişen iki pole bulunan tipleri tavsiye ederim. Ben kendi çadırımı tek başıma 10dk altında kurabiliyordum. Ama siz uygun fiyata biraz daha karmaşık bir şey bulursanız bence kaçırmayın zira anladığım kadarıyla çok yoğun kullanmayacaksınız.

Yok yok öyle dağcılıkla falan çok ilgimiz yok. Öyle olsa grupla falan takılmak lazım zaten. Tek gecelik işten güçten biraz uzaklaştıracak, kafa dinleyeceğimiz bi şeyler.
İlk etapta dediğimgibi hiç tecrübemiz olmadığı için biraz kamp alanlarında takılırız. Sonrasında becerebileceğimize inandığımızda daha farklı şeyler yapmayı düşünüyoruz.

Ek: yukarıda arkadaş tek seferde kurulanlardan bahsetmiş çadır konusunda. Siz iki katın ayrı ayrı kurulduğu modellerden bahsediyorsunuz. İkisi arasındaki fark ya da artısı eksisi nedir acaba?

Bence hiç çadır almayın. Kampinglerde hazır kurulu çadırlar oluyor genelde. Duş için sıcak su, sabah akşam yemekte dahil oluyor. Ufak bir sırt çantası alıp çıkmak yetiyor 3-4 günlük tatil için. Haftasonu için gidiş geliş sıkıntı olur belki ama Kabak taraflarını seviyorum ben. Hem baktınız çadırda yapamadınız bunglovlara geçersiniz.

Çok da eğlenceli olur :KK45:biz öğrencilikte dandik bir çadırı denizin kenarına kurmuştuk, mat uyku tulumu falan yoktu zemin felaketti. Ona tamam dayanırız derken bir araba yanaştı 3 sarhoş çıktı geldi :KK34: ne yapıyorsunuz burda ,evli misiniz, kimden izin aldınız çadır kurdunuz vs bütün keyfimizin içine etmişlerdi. Onları yolladı arkadaşım alttan alıp özür dileyerek!!!! Ve sonra apar topar taksi bulup geri döndük. Öncelik güvenlik o nedenle ama kamping de böyle bir sorun yaşamazsınız sanırım.

Işık kaynağı, Ateş, yiyecek içecek, çakı aklınıza zaten gelmiştir.

Bence hiç çadır almayın. Kampinglerde hazır kurulu çadırlar oluyor genelde. Duş için sıcak su, sabah akşam yemekte dahil oluyor. Ufak bir sırt çantası alıp çıkmak yetiyor 3-4 günlük tatil için. Haftasonu için gidiş geliş sıkıntı olur belki ama Kabak taraflarını seviyorum ben. Hem baktınız çadırda yapamadınız bunglovlara geçersiniz.

Yok öyle herkesin kaldığı çadırlarda kalmak istemiyoruz. Bir de zamanla kampinglerden uzaklaşacağız muhtemelen.
Kabak koyunu bir ben sevmedim heralde. Ya da kaldığımız tesis kötüydü bilemedim.

Ya ne çadırı sep heryerlerine bişeyler batacak yatarken oynaşırken :27: ama ben kamp yapmak isteseydim şöyle göy kenarı olsun isterdim ne güzel ama ayı falan gelirmiki balık avlamaya :KK70: benim en sevdiğim herşey dahil oteller çokmu üşengecim ne :KK70:

Ya ne çadırı sep heryerlerine bişeyler batacak yatarken oynaşırken :KK53: ama ben kamp yapmak isteseydim şöyle göy kenarı olsun isterdim ne güzel ama ayı falan gelirmiki balık avlamaya :KK70: benim en sevdiğim herşey dahil oteller çokmu üşengecim ne :KK70:

Herşey dahiller benim de vazgeçilmezim cicim.
Buna tatil olarak bakmıyoruz zaten. Bir gececik kaçamakcık.

Haftasonu icin o cadir kurulurmu vakit kalmaz hemen kurulanlarda ince diye biliyorum genelde.
Tavsiye olarakta su bidonu katlanir masa sandalye mutfak esyalari tup.

Selam kızlar, bu aralar derdim kamp meselesi.

Eşimle nisan mayıs ayından itibaren hafta sonları çadırı alıp bi yerlere kaçalım diyoruz. Ama sorun şu ki ikimiz de daha önce bu tip şeyler yapmış insanlar değiliz. Hiç bir bilgimiz tecrübemiz yok bu konuda. Biraz da prens ve prenses modunda takıldığımız için bize uygun olup olmadığına karar veremiyoruz. Bir çok güzel olur yaa diyoruz iki dakka sonra bizim dağda taşta ne işimiz var'a bağlıyoruz. Her neyse..

Şimdi yavaştan kamp malzemelerini toplayalım diyoruz. Aklımızda çadır, mat, uyku tulumları, kamp ocağı ve araba için soğutucu var. Daha önce kamp yapmış, hala yapıyor olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bunların dışında ne alınabilir, beklenmeyen ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz? Başınıza gelen extrem olaylar oldu mu kamp yaparken? Bir de çadır büyük sorun. Üç mevsim çift tenteli bişeyler bakıyoruz ama en iyisi hangisidir. Fiyatlar arasında uçurum olabiliyor anladığım kadarıyla aralarında çok büyük farklar var mıdır?

Bunların dışında izmir civarı gidilecek birkaç kamping bulduk. Ama tavsiyelere bu konularda da ihtiyacımız var tabi ki. Şöyle temiz güzel bol yeşillikli kamp alanları varsa bildiğiniz parmaklarınız klavyeye dokunmaya başlayıversin.
Esim ve arkadaslari hobi olarak avcilik yapiyorlar. Bir gol kenarinda klubeleri var.
Ben esimle 3 gunlugune gittim. Ama ikimizde de birer tufek vardi. Silahiniz olmadan issiz yerlerde kamp yapmayin derim hele de kamp yapanlar arasinda kadin olunca ne yapacagi belli olmaz yurdum okuzunun pusuya bile yatarlar valla
Edit: Bizim klubenin etrafini yaban domuzlari sarmisti sabah kalktigimizda ates ederek kacirdik. Yani dogada karsiniza neyin cikacagi belli olmuyor

Back
X