• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamp meselesi

Ayyy izmirde değil diyeceğim yerler ama Akyaka ve Çubucak harikadır kamp yeri olarak. Biz çok küçükken annemlerle bir kaç kez gitmiştik ikisinin de doğasını severim.. Gerçi Akyakada sinekler beter yer adamı ama yine de doğasına değer
Diğer konularda hiç bir fikrim yok ama kamp yerinde Muğla'da da olsa söyleyeyim dedim belki başka sefer gidersiniz. Hatta kamptan vazgeçerseniz Akayaka'da bungalovlar falan da var kamp alanına yakın.

Bizim komsularimiz gruplarla gidiyorlar.Ayakkabi asiri onemli diyorlar bu konuda.Dağ yuruyusu icin ozel ayakkabilar var onlardan edinin.Zor anlar icin konserve yiyecekler,hazir yiyecekler bulundurun.Fazladan kibrit,cakmak alin bol miktarda.Cira,ates yapmak icin malzemeler bulundurun.Ama bence suan ulkede guvenlik sorunu var yinede cok dikkatli olun.

Heryerde rahat edemeyen bir insan olarak söyleyebilirimki kamp mamp olayları bizim gibi insanlar için hiç keyifli olmuyor tam tersi zehir zemberek oluyor :))) Yenilen yemeğin bulasıkları hazırlaması tuvalet ihtiyacı yatmanın rahatsızlığı.Böyle seyleri yapabilmek için özgür ruh olmak lazım.Çok karakter meselesi yani.Sizde anladığım kadarıyla benim gibisiniz, o yüzden memnun olmicağınızdan emin gibiyim ne yalan söyliyim:)

Aynen öyle..
Konforlu kamp alanı arıyoruz o yüzden. Hani vardır ya bikaç bungalovu, restoranı falan olan ama çadır da kurulabilen yerler, öyle bişeyler işte. Kabak koyu gibi, kelebekler vadisi gibi gibi.

Ayyy izmirde değil diyeceğim yerler ama Akyaka ve Çubucak harikadır kamp yeri olarak. Biz çok küçükken annemlerle bir kaç kez gitmiştik ikisinin de doğasını severim.. Gerçi Akyakada sinekler beter yer adamı ama yine de doğasına değer
Diğer konularda hiç bir fikrim yok ama kamp yerinde Muğla'da da olsa söyleyeyim dedim belki başka sefer gidersiniz. Hatta kamptan vazgeçerseniz Akayaka'da bungalovlar falan da var kamp alanına yakın.

Akyakayı çok severiz zaten. Duydum bikaç kişiden daha. Bir araştırayım ben.

Akyakayı çok severiz zaten. Duydum bikaç kişiden daha. Bir araştırayım ben.

Doğru hatırlıyorsam Yücelen Hotelin bungalovları olacaktı tam konforlu kamp olur. Azmakta tur yapılır, mavi turunda sedir adasına gider yenilerde kite surf de başladı. Bence değerlendirebilirsiniz, ama gece hayatı çok renkli değil hala ama ben çok severim ormanını denizini, doğasını

Selam kızlar, bu aralar derdim kamp meselesi.

Eşimle nisan mayıs ayından itibaren hafta sonları çadırı alıp bi yerlere kaçalım diyoruz. Ama sorun şu ki ikimiz de daha önce bu tip şeyler yapmış insanlar değiliz. Hiç bir bilgimiz tecrübemiz yok bu konuda. Biraz da prens ve prenses modunda takıldığımız için bize uygun olup olmadığına karar veremiyoruz. Bir çok güzel olur yaa diyoruz iki dakka sonra bizim dağda taşta ne işimiz var'a bağlıyoruz. Her neyse..

Şimdi yavaştan kamp malzemelerini toplayalım diyoruz. Aklımızda çadır, mat, uyku tulumları, kamp ocağı ve araba için soğutucu var. Daha önce kamp yapmış, hala yapıyor olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bunların dışında ne alınabilir, beklenmeyen ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz? Başınıza gelen extrem olaylar oldu mu kamp yaparken? Bir de çadır büyük sorun. Üç mevsim çift tenteli bişeyler bakıyoruz ama en iyisi hangisidir. Fiyatlar arasında uçurum olabiliyor anladığım kadarıyla aralarında çok büyük farklar var mıdır?

Bunların dışında izmir civarı gidilecek birkaç kamping bulduk. Ama tavsiyelere bu konularda da ihtiyacımız var tabi ki. Şöyle temiz güzel bol yeşillikli kamp alanları varsa bildiğiniz parmaklarınız klavyeye dokunmaya başlayıversin.

Üç mevsim çadır işinizi görür bence de. Haftasonu gideceğiniz yere araçla gidersiniz diye düşünüyorum, o zaman ağırlık konusunu da dert etmeye gerek kalmaz.
Biz çadır için bir sürü araştırma yapıp en son Decathlon'a bakmaya karar verdik. En önemli kriterimiz kurulum kolaylığı olmuştu azıcık da tembel olduğumuz için :) Kolay kurulum çadırlar var (2 seconds) Quechua marka, onlara bakın bir. Detay olacak ama bence bir ön odası olsun, gece uyurken ayakkabılarla uyumak hoş olmaz zira :) Hem çantayı vs de Oray'a atıp içine böcek girecek endişesi olmadan rahatça uyursunuz.
İçi nefes alsın muhakkak, küçük gözenekli pencereli bir şey de güzel olur. Sonuncusu ama yine de en önemlisi bence, kesinlikle çok pahalı bir şey almayın, bir iki kez kullanıp kenara koyarsanız içiniz acıyabilir :)
Kamp yerleri yazın kımıl kımıl, bir dolu insan, hele bir tatil yerinde porselen takımını getirene bile rastladık. İlkbahar ve sonbahar insan kirliliği olmaması açısından en uygun mevsimler olabilir.
Biz de acayip motive girdik bu işe ama ben kendi adıma çok bayılmamıştım kamp konseptine. Umarım siz seversiniz. İyi tatiller ;)

Biz kamp yapiyoruz esimle ancak kamping alanlarini tercih edecekseniz cok iyi arastirin derim. Oyle hemen karar vermeyin bizim bir defa gittigimiz kamp alaninda resmen cok sıkıldım. Hic kamp gibi olmadi. ( Belkide ben fazla dogayla ic ice olmaktan yanayim bilmiyorum.) Hava durumundan haberdar olun kesinlikle. Bizim cadiri biz rastgele aldik oyle markasina tentesine dikkat etmedik. Halada bilmiyorum ne marka ama bir sorun cikartmadı. Yaninizda bulundurmaniz gerekenler; Lastik tamir kiti, yedek benzin gibi yolda araciniz ihtiyaç duyacağinız şeyleri kesinlikle yaniniza alin burada ayrinti veremeyecegim cunku araba icin ne gerekir bilmiyorum biz motosikletlere göre seyler aldik yanimiza. Yedek kiyafetler kesinlikle olmali. Uyku tulumları vs zaten temel şeyler, battaniye, soguk icecekler ve atistirmaliklar. El feneri, çakmak, simdilik bu kadar aklıma geldi. Biz arabayla seyahat etmedigimizden bagajı oldukça kısmaya calisiyoruz.NOT: Sizinki sanirim yakin civarda haftasonu icin bir planmis ben uzun yol icin, birkac gunluk birsey diye dusundum. Ozaman yedek benzindi, tamir esyalarina filan cok gerek yokmuş.

Üç mevsim çadır işinizi görür bence de. Haftasonu gideceğiniz yere araçla gidersiniz diye düşünüyorum, o zaman ağırlık konusunu da dert etmeye gerek kalmaz.
Biz çadır için bir sürü araştırma yapıp en son Decathlon'a bakmaya karar verdik. En önemli kriterimiz kurulum kolaylığı olmuştu azıcık da tembel olduğumuz için :) Kolay kurulum çadırlar var (2 seconds) Quechua marka, onlara bakın bir. Detay olacak ama bence bir ön odası olsun, gece uyurken ayakkabılarla uyumak hoş olmaz zira :) Hem çantayı vs de Oray'a atıp içine böcek girecek endişesi olmadan rahatça uyursunuz.
İçi nefes alsın muhakkak, küçük gözenekli pencereli bir şey de güzel olur. Sonuncusu ama yine de en önemlisi bence, kesinlikle çok pahalı bir şey almayın, bir iki kez kullanıp kenara koyarsanız içiniz acıyabilir :)
Kamp yerleri yazın kımıl kımıl, bir dolu insan, hele bir tatil yerinde porselen takımını getirene bile rastladık. İlkbahar ve sonbahar insan kirliliği olmaması açısından en uygun mevsimler olabilir.
Biz de acayip motive girdik bu işe ama ben kendi adıma çok bayılmamıştım kamp konseptine. Umarım siz seversiniz. İyi tatiller :KK66:

Sonunda aradığım cevapları veren biri...
Yazın gitmeyi düşünmüyoruz zaten. Baharda başlarız seversek sonbaharda devam ederiz.
Ben motive bile girmiyorum ya bakalım ne olacak.

Decathlona bakalım diyorduk biz de ama emin olamadık. Söylediğin markaya bakacağım. Kolay kurulum olması önemli zaten tecrübesiziz zira. Peki çift tente meselesi var bir de. Yok içi önce kurulanlar yok dışı önce kurulanlar. Bu konuda bilgin var mı? Hiç bişey bilmiyorum ya ben.

Selam kızlar, bu aralar derdim kamp meselesi.

Eşimle nisan mayıs ayından itibaren hafta sonları çadırı alıp bi yerlere kaçalım diyoruz. Ama sorun şu ki ikimiz de daha önce bu tip şeyler yapmış insanlar değiliz. Hiç bir bilgimiz tecrübemiz yok bu konuda. Biraz da prens ve prenses modunda takıldığımız için bize uygun olup olmadığına karar veremiyoruz. Bir çok güzel olur yaa diyoruz iki dakka sonra bizim dağda taşta ne işimiz var'a bağlıyoruz. Her neyse..

Şimdi yavaştan kamp malzemelerini toplayalım diyoruz. Aklımızda çadır, mat, uyku tulumları, kamp ocağı ve araba için soğutucu var. Daha önce kamp yapmış, hala yapıyor olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bunların dışında ne alınabilir, beklenmeyen ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz? Başınıza gelen extrem olaylar oldu mu kamp yaparken? Bir de çadır büyük sorun. Üç mevsim çift tenteli bişeyler bakıyoruz ama en iyisi hangisidir. Fiyatlar arasında uçurum olabiliyor anladığım kadarıyla aralarında çok büyük farklar var mıdır?

Bunların dışında izmir civarı gidilecek birkaç kamping bulduk. Ama tavsiyelere bu konularda da ihtiyacımız var tabi ki. Şöyle temiz güzel bol yeşillikli kamp alanları varsa bildiğiniz parmaklarınız klavyeye dokunmaya başlayıversin.

Üç mevsim çadır düşünüyorsanız yağışlı havalarda da çıkmayı planlıyorsunuz diye tahmin ediyorum, sadece yaz için olsa fazla para vermeyin derdim ancak üç mevsimlerin çoğu size yağışta da yetecek izolasyonu sağlar. Karrimorun 3 mevsimini kullanıyordum, fiyat/performans başarılı.

İki kişi iseniz minimum 3 kişilik çadır alın eşyalar çantalar vs için.

Çadır kesinlikle çift kat olsun, terleme yapması korkunç bir şey. Kesinlikle çift kat diyorum.

Ocağınız tüpü kolay bulunanlardan olsun, kamp mutfak setiniz kaliteli alüminyum olsun.

Matınız şişme olursa çok rahat edersiniz.

Yazlık uyku tutumunu da marka takılmayın derim, kışa girerken eksi derecelere dayanıklı tulumlara bakarsınız. Kış tulumunda Husky tavsiye ederim.

Tarzınızı bilmemekle birlikte en az birer çift trekking bot tavsiye ederim. Jack Wolfskin, Solomon veya Merrell ulaşılabilir fiyatlamalarda oluyor genelde.

İlk yardım çantası çok önemli fakat sık atlanan bir detay. Böcek ilacı, kas gevşetici, yara bandı vs. Küçük ama etkili çözümler.

Kafa lambası da tavsiye ederim, çok kullanışlı.

Şimdiden iyi eğlenceler.

Biz kamp yapiyoruz esimle ancak kamping alanlarini tercih edecekseniz cok iyi arastirin derim. Oyle hemen karar vermeyin bizim bir defa gittigimiz kamp alaninda resmen cok sıkıldım. Hic kamp gibi olmadi. ( Belkide ben fazla dogayla ic ice olmaktan yanayim bilmiyorum.) Hava durumundan haberdar olun kesinlikle. Bizim cadiri biz rastgele aldik oyle markasina tentesine dikkat etmedik. Halada bilmiyorum ne marka ama bir sorun cikartmadı. Yaninizda bulundurmaniz gerekenler; Lastik tamir kiti, yedek benzin gibi yolda araciniz ihtiyaç duyacağinız şeyleri kesinlikle yaniniza alin burada ayrinti veremeyecegim cunku araba icin ne gerekir bilmiyorum biz motosikletlere göre seyler aldik yanimiza. Yedek kiyafetler kesinlikle olmali. Uyku tulumları vs zaten temel şeyler, battaniye, soguk icecekler ve atistirmaliklar. El feneri, çakmak, simdilik bu kadar aklıma geldi. Biz arabayla seyahat etmedigimizden bagajı oldukça kısmaya calisiyoruz.

Arabayla gideceğiz, arabamız da kampa oldukça müsait bir araç. Zaten o yüzden aklımıza düştü sanırım bu iş. Battaniye falan neden gerekli peki? Hiç aklımıza gelmeyen bişey o.

Hah o porselen takımlı teyzeler çubucaktaydı. Önce bir uğrayalım belki kamp atarız demiştik, bildiğiniz 60+ çekirdekli bir ortamla karşılaştık. Televizyonlar, yemek takımları, koltuk.. Hayret etmiştim. Koşa koşa otele geri döndük, bohem bi ortam ararken altın gününe denk geldik alenen :))

Üç mevsim çadır düşünüyorsanız yağışlı havalarda da çıkmayı planlıyorsunuz diye tahmin ediyorum, sadece yaz için olsa fazla para vermeyin derdim ancak üç mevsimlerin çoğu size yağışta da yetecek izolasyonu sağlar. Karrimorun 3 mevsimini kullanıyordum, fiyat/performans başarılı.

İki kişi iseniz minimum 3 kişilik çadır alın eşyalar çantalar vs için.

Çadır kesinlikle çift kat olsun, terleme yapması korkunç bir şey. Kesinlikle çift kat diyorum.

Ocağınız tüpü kolay bulunanlardan olsun, kamp mutfak setiniz kaliteli alüminyum olsun.

Matınız şişme olursa çok rahat edersiniz.

Yazlık uyku tutumunu da marka takılmayın derim, kışa girerken eksi derecelere dayanıklı tulumlara bakarsınız. Kış tulumunda Husky tavsiye ederim.

Tarzınızı bilmemekle birlikte en az birer çift trekking bot tavsiye ederim. Jack Wolfskin, Solomon veya Merrell ulaşılabilir fiyatlamalarda oluyor genelde.

İlk yardım çantası çok önemli fakat sık atlanan bir detay. Böcek ilacı, kas gevşetici, yara bandı vs. Küçük ama etkili çözümler.

Kafa lambası da tavsiye ederim, çok kullanışlı.

Şimdiden iyi eğlenceler.

Bahar aylarında çıkmayı planladığımız için havanın ne yapacağı belli olmaz diye üç mevsim düşündük. Kışın çıkmayı düşünmüyoruz.

Şişme matı ilk kez duydum şimdi onu araştırayım.

Arabayla gideceğiz, arabamız da kampa oldukça müsait bir araç. Zaten o yüzden aklımıza düştü sanırım bu iş. Battaniye falan neden gerekli peki? Hiç aklımıza gelmeyen bişey o.
Haziranda kampa ciktik ve havalarda guzel gidiyordu inanir misiniz yolda yagmurdan tutun, dolu bile yağdı. Asiri soguk oldu. Bizde nasilsa haziran diye ne kalin kiyafet aldik nede ortunmeye kalin bisey ve uzun bir bir yolculuktu cok zor gecti vardigimizdada :D O yuzden her kosulu dusunmek gerek ama dedigim gibi siz farkli bir ile gitmiyormussunuz zaten sadece haftasonu icin cok buyuk suprizler yasamassiniz muhtemelen zaten araciniz varmis. Cok donanima ihtiyaciniz yok. Kendi keyfinize gore birsey ayarlayin zorluk cekmessiniz zaten kamping alaninda bir cok seye ulasabiliyorsunuz.

Haziranda kampa ciktik ve havalarda guzel gidiyordu inanir misiniz yolda yagmurdan tutun, dolu bile yağdı. Asiri soguk oldu. Bizde nasilsa haziran diye ne kalin kiyafet aldik nede ortunmeye kalin bisey ve uzun bir bir yolculuktu cok zor gecti vardigimizdada :KK70: O yuzden her kosulu dusunmek gerek ama dedigim gibi siz farkli bir ile gitmiyormussunuz zaten sadece haftasonu icin cok buyuk suprizler yasamassiniz muhtemelen zaten araciniz varmis. Cok donanima ihtiyaciniz yok. Kendi keyfinize gore birsey ayarlayin zorluk cekmessiniz zaten kamping alaninda bir cok seye ulasabiliyorsunuz.

Siz kampinglerde olmuyorsunuz anladığım kadarıyla. Nasıl seçiyorsunuz konaklayacağınız yeri? Aslında bizim de hedefimiz olabildiğince uzaklaşmak beşeriyetten ama hazır değiliz.

Akyaka'da süper bir kamp alanı var.
Aşığım ben oraya ne olurrrr oraya gidinnnn:KK76::KK76:

Back
X