Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaşlar pilates için zamanı olmayanlara önerewbileceğim bi hareket var. düz bir duvarın karşısında geçip ayaklarınızı omuz hizasında açıyorsunuz. ellerinizi göğüs hizasında duvara yaslayıp duvarı itmeye çalışıyorsunuz ve bir yandanda göğsünüzü duvara yakınlaştırıyorsunuz. tabi duvarla aranızda çok vesafe olmayacak iterken dirsekler bükülecek ve omuzlarınız arkaya doğru esniicek. bir nevi ayakta şınav çekmek gibi. bunu 15-20 kere yapıyoruz. otomatik olarak dik yürüdüğünüzü fark edeceksiniz.ve bu hareketi sürekli olarak yaparsanız kambur durduğunuzda omurlarınız sinyal vercek yani acımaya baslıcak yerimseniben umarım anlatabilmişimdir :1rolleyes:
arkadaşlar pilates için zamanı olmayanlara önerewbileceğim bi hareket var. düz bir duvarın karşısında geçip ayaklarınızı omuz hizasında açıyorsunuz. ellerinizi göğüs hizasında duvara yaslayıp duvarı itmeye çalışıyorsunuz ve bir yandanda göğsünüzü duvara yakınlaştırıyorsunuz. tabi duvarla aranızda çok vesafe olmayacak iterken dirsekler bükülecek ve omuzlarınız arkaya doğru esniicek. bir nevi ayakta şınav çekmek gibi. bunu 15-20 kere yapıyoruz. otomatik olarak dik yürüdüğünüzü fark edeceksiniz.ve bu hareketi sürekli olarak yaparsanız kambur durduğunuzda omurlarınız sinyal vercek yani acımaya baslıcak yerimseniben umarım anlatabilmişimdir :1rolleyes:
bak şimdi............. gece gece güldürdün beniŞeniz
merhaba ben 42 oğlum 17 yaşında aynı sorunu yaşıyorduk. bizde kambur durmaya başlamıştık hele ben hiç düzeleceğime inanmadan eve plates öğreticili vcd si aldım .bu arada oğlumu ortopedi uzmanına götürdüm sırt korselerini tavsiye etmiyorlar 3 dr a sordum çünkü sırt kaslarının çalışmasını önlüyormuş.sonra ikimizde plates yapmaya başladık .şimdi kendi duruşuma inanamıorum doktorun tavsiyesi ters mekik çekin demişti her akşam tv izlerken halı üzerinde ters mekik ve masa duruşu yapıyoruz .sırtımız düzeldi:)))
canım cd leri var. ben de onlardan öğrendim. ayrıca youtube ve google da arama yaparsan pilates görüntülerine ulaşabilirsin. bir de tv8 de sabahları pilates programı var. umarım işine yarar.