• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalp Krizi mi aman tanrım o da ne yoook canımm daha neler

Tethys

bayanpass:)
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2007
219
0
96
İstanbul
24.09.2006 ..öğleden sonrası .. içimde ani başlayan bir sıkıntı bir huzursuzluk bir telaş hissi.Anne diyorum boğuluyorum açın camları nefes alamıyorum bir yandan da aman tanrım bu da ne soruları kafamda yok canımm ölmek mi daha neler gencim daha ben yaa üstelik oğlum ..oğlum var e daha küçük te yok yok basit bir sıkıntı bu sinirsel büyük ihtimalle ama aması var geçmiyor fazlalaşıyor ne verilen su ne açılan camlar yetmiyor sasniyeler bir asıra dönüşüyor adeta ve hakikatten kitaplarda filmlerde anlatıldığı gibi o gözünüzün önünden geçen hayatınız başlıyor teker teker gözünüzün önünden geçmeye sonrasımı sonrası en çabuk gelen bir araç en yakın hastahane biraz da iyi olur gibiyim ama olmaz doktor bakmalı..giriyorum acile babacan görünümlü amca diyebileceğim bir doktor muayene sonrası bana aman kızım korkacak bir şey yok benim de günde kaç kez göğsüme böyle sıkıntılar geliyor şu sakinleştiriciyi vurayım git eve dinlen..:)tamam diyorum diyorum da daa sı var işte bu sıkıntı her zamankilerden değil işte ben kendimi bilmez miyim?neyse diyorum ve eve geri dönüş ..ailem rahatladı ama ben..hayır hiç rahat değilim sıkıntının şekli içimde bir yerlerde değişiyor ..sevenlerim toplanmış ailem yanımda belli de etmek istemiyorum herkes çok üzüldü ve endişelendi yat diyorum kendime boşuna evham yapma ama işte aması var yatırmıyorLgece saat 03 00bu kez kollarımın içinde başka bir his karınca karınca bir uyuşukluk heh diyorum babam canım babam da bunları yaşadı tabii sessiz diyorum.. kendi kendimle konuşuyorum kalkınn kalkınn beni hemen acile ben kalp krizi geçiriyorum dememle herkes ayakta.. İşte yine araba yine bir hastahane bu kez başka bir acil başka bir doktor ve muayene ama o da ne teşhis aynı hanımefendi diyor daha hem genç hem bayansınız ve ekg niz tertemiz sinirsel bir şey bu bu kez dayanamıyorum bağırıyorum yahu ben bilmez miyim kendimi babam da 42 yaşında öldü benim genetik var ..yok diyor imkansız her şey temiz off ya öleceğim ben biliyorum hem de doktorlar yüzünden pisi pisine ama o da ne aniden süperman gibi genç bir doktor bayan diyor ileride bir laboratuar var çok özel kan tahlilleri yapıyor hemen kanınızı alayım bir gidip baktırın ohh be nihayetJtahlil yapılıyor temiz 2 saatte bir kan yenilenirmiş ben inatçı tabiiJbir daha temiz ama üçüncüsü koşun diyor laborant hemen acile..doktor bakıyor ağzıma bir ilaç doğru yoğun bakım ama ne bakım 1 ay hastahane odaları hemşireler o koku o telaş o korku ömrümden ömür gidiyor ve sonrasında anjio başka bir hastane off ne zormuş şu hastalık o zaman anlıyorum hastaları da duygularını da hayatı da…ve kaçınılmaz son bypass kararı..aa inanamıyorum ameliyat mı ben mi yahu ben tırnağım kopsa korkarım hadi canım yapamam olamaz kalbimi mi açacaklar yok daha nelerrJe açıyorlar sadece kalbimi olsa neyse bacağımı daJüç damar hemen oracıkta değiştiriveriyorlar ..tek gözümü açıyorum önce öldüm mü? aa burası neresi ne kadar sessiz melekler ya melekler neredeJyok melek falan ama yaşayan melekler var tabii ki hemşirelerJ ee ne oldu bittiiJyoo hayır bitmedi asıl o zaman başladı maraton .. L10 gün daha hastane ve ev 3 ay sırtüstü yatmak dayanılmaz vücut ve göğüs ağrıları birleşen göğüs kafesiniz.. aaa çok korkuyorum ya bana yine bir şey olursa Lgünde birkaç kez eve doktor çağırıyorum ödüm patlıyor olmadı 3 kez acile gidiyorum en az..korku korku korku.. tansiyonum da bir düşüyor bir çıkıyor Allah ım ne yapacağım ben nasıl yaşayacağım bundan sonra..ve yaşıyorum çok şükür ailemin evladımın akrabalarımın ve dostlarımın sevgisi ilgisi beni hayata yeniden bağlıyor ve yaşıyorum..arada korku gelmiyor mu? gelmez mi?her sabah o endişe ile kalkıp her gece acabalarla yatıyorum gün içinde koşturmaca anlamıyor insan ama başına o yastık değince üşüşüyor bu korkular ..bunları niye mi yazdım bilmem yazdım işte belki de yüzleşmek kendimle korkularımla ya da paylaşmak birileri ile..bilmiyorum parmaklarım adeta uçuyor klavyede ve ben bu sabah kafamda bu satırlarla uyandım..son söz mü? ne olabilir ki sizce?güvenmeyin kimseye her zaman içinizdeki sesi dinleyin ve o ne diyorsa onu yapın inat edin ve başarın ama her şeyden önemlisi kalbinize taşıyamayacağı yükleri almayın..kalbinize iyi bakın..sağlıcakla kalın..

evet kalp hastalıkları sinsi ilerleyen ve genellikle genetik olan hastalıklar
allah sizi ailenize ve oğlunuza bağışlamış
sağlıklı bi yaşam diliyorum:71:

Çok geçmiş olsun. Gerçekten zor süreçler atlatmışsınız ama iyi ki şüphelenmiş doktorların iyisiniz demesine inanmamışsınız diretmişsiniz. Benimde geçen senelerde böyle nefes daralması ve göğüs sıkışması vardı eşim kaç kere götürecekken hayır gitmekk istemiyorum dedim benim birazda panik atak gibiydi. Daha hiç gitmedim bu aralarda olmuyor ama bir daha olursa gideceğim.

bilinçli bir birey olmana şükret canım ya allah korumuş
Alla sevdiklerine çocuğuna bağışlamış seni
okurken tüylerim diken oldu

Çok geçmiş olsun canım,kendini,yaşadıklarını çok güzel ifade etmişsin.Rabbim seni sevdiklerine bağışlamış.Benimde bir arkadaşımın annesi acil ameliyat oldu,ilk zamanlar çok zorlandı,ama şimdi çok şükür çok iyi.Bu arada mahsuru yoksa yaşını sorabilirmiyim:71:

çok sağolun canlarım...yaşımın tabii ki mahsuru yok:)1971 doğumluyum o zamanlarda 35 yaşlarındaydım..çok şükür şimdi iyiyim Allah kimseye göstermesin..

Back