Kizlar oyle diyorsunuz ama ben gittim doktora 5.5 haftalikken, ekranda hareket eden birsey gosteriyorlar kalp olarak. bende dinlemem mumkun mu diye sormustum (alet ses dinlenebilecek bir aletti). ultrason uzmani bayan bana, sesi dinlemek icin guclu dalgalar kullanildigini, bir zararinin olduguna dair simdiye kadar bir calisma yapilmadigini ama zarari 100% yoktur diyede bir calisma olmadigini soyledi. gercekten gerekmiyorsa hani kucucuk te olsa bebegi riske atmanin bir mantigi olmadigini soylemisti. ABD de yasiyorum inanin ultrason hakkinda bilgi verip imzanizi attiriyorlar sizi ultrasona sokmadan once. daha sonraki zamanlarda da bebegin kalbi steteskopa (ins. dogru yazmisimdir) bir alet baglamak suretiyle anne karnindan dinleniyormus yani medikal acidan gereklilik yoksa aman sirf bebegi gorelim diye ultrasona bile sokmuyorlar burda ki birakin o aletle sesi dinlemeyi. sadece 3 defa giriyorsun ultrasona toplam (bir terslik yoksa) bir ilk gittiginde, ikinci down sendromu ense sanirim olcumu icin (13 hafta gibi). son olarakta 19-20. hafta da beyin ve omrilikte sorun var mi yok mu diye ayrintili ultrason, onda da sana cinsiyeti soyluyorlar. hepsi bu kadar. kabul ediyorum bebegin hareketlerini gormek, elini kolunu, gerilmesini gormek mest ediyor insani ama bilim alaninda calisan biri olarak, bana da gerek yoksa, zarari ispatlanmamista olsa, 100% guvenlidir diye ispati olmaya birseyle bebislerimize mudahele edilmesi herbir kontrolde mantiksiz geliyor. sanki Turkiyedeki doktorlar (kesinlikle buradakilerden cok daha iyi olduklarini dusunuyorum bu arada) ultrason kullanma meselesini azicik abartiyorlar