Kalp atışı ile uykudan uyanmak

LarkeTanner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
2.202
2.075
83
34
Merhabalar bugün kendimi yorgun ve tükenmiş hissediyorum açıkçası . Gece birisi ile yoğun bir tartışma yaşadım biraz da stresli bir gün geçirdim. Gece yatağa yattığımda oldukça gergindim. Uyuyabilmek adına nefes egzersizleri falan yaptım zor uykuya daldım . Derken bir saat kadar sonra kulağımda atan bir kalp atışı ile uyandım. Uyandıktan sonra çok daha hızlandı ve yani hakkaten çok aşırı hızlıydı. Hemen doğruldum olduğum yerde bir bardak su içtim uzandım neyse ki geçti. Kısa süreliydi ama beni gerçekten endişelendirdi. Kabus falan da görmedim neden böyle bir şey yaşamış olabilirim. Stres içinde uyumamın bunda etkisi olabilir mi ? Galiba stresimi yönetemiyorum.

Sinirden çarpıntı tutmuş, sakinleştirici bir çay içebilirsin çok sürekli tutarsa. Ama günlük yaşadığın bi olaydan sonra olmuş zaten. Sinir stres panik yapar.

bunu covidden sonra uzun süre yaşadım
şimdilik geçti gibi duruyor
covid geçirdiniz mi
Evet bir ay önce kovid geçirdim ama böyle bir durum ilk kez oldu bugün . Ayaktayken falan oluyor özellikle aşıdan sonra sık sık günlük hayatta çarpıntım oluyordu. Fakat stresim de var ona da bağlıyordum. Ben özellikle gecenin bi yarısı Uyurken uykudan uyandırmasından korktum . Uyurken kalp yavaşlar çünkü.

fikrim yok stres de olabilir
benim covidden sonra oldu ona bağladım belki de başka sebepliydi
ama covidken olmadı mesela daha sonra oldu

Panik atak belirtisi gibi geldi bana da, çarpıntı esnasında tansiyonumuzu takip etmeyi deneyin, normal koşullarda çarpıntı ransşyonu etkilerken panik atak nöbetlerinde tansiyon normaldir. Kalp için bir doktora giderseniz doğru cevabı alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…