Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
bugün ki yediklerim ve yiyeceklerimmm...

[1] Koyun-Kuzu Ciğer (yağda) 100 GRAM 232
[2] Çilek 200 gr 74
[3] Semizotu Salatası 2 PORS.(80GR) 40
[4] Yoğurt (tam yağlı) 50 GRAM 34
[5] Bulgur 10 GRAM 37.1
[6] Kıymalı Kapuska 1 PORSİYON 190
[7] yumurta 1 adet 80
[8] Domates 0.5 ADET 7
[9] Zeytin (yeşil) 5 GRAM 7.2
[10] Zeytin (Siyah) 20 GRAM 41.4
[11] Beyaz peynir (Edirne) 50 GRAM 150.5
[12] Uno Denge Light Ekmek 2 1 dilim/22gr 78
Toplam : 971.2 kal.

hala gramlar konusunda endişeliyim ama sanırım en fazla 100-200 oynar kalori o da zaten normal olur.. dediğim gibi spor yapamıorum ama çalıştığım için çokta hareketsiz sayılmamm :KK66:

yarını çok merak ediorum daha çok vermiş olursam inanılmaz motive olacağım

B]

B]

yeşil çay midemi acıtıyor benim
genede içeyim dedim
almaya gittigimde 5.1 yerde çaylarının hazır sallamaları çıkmış aldım
günde 1 veya 2 bardak içiyorum bende
ben de bi ara sallama kullanırdım hani ıhlamur kuşburnu nane felan sallamasını alırdım sonra nereden duydum bilmiyorum aslını kullanmak daha faydalıymış yani artık ıhlamuru aktardan alıyorum sizce farkeder mi ki :26:
Sallama çaylar aslı kadar faydalı mı acaba ???

2 gündür içimde bir umut bir sevinççç
zayıflayacagıma kanaat getirdim
açayip içim kıpır kıprr
bir yandada korkuyorum ayın 26 sında randevum var doktorumla nasıl olcak ne kadar eksik çıkıcam diye
acaba leslie ile yürü mu yapsam 1 mil olanından :KK53:
içimdde spora karşı azcık istek sevgi yokki
görücü üsülü kendinden 30 yaş büyük adamla ewlendirilen kızlar ın duydugu nehreti hissediyorum spora karşı:KK19:

:KK60: :KK60: :KK60: :KK60: ilahi çok güldüm
yaa bi de ben spordan nefret ederim yapamamm yanii çok üzülüorum bu duruma yürüşte yapamam üşürüm ya da terlerimm hiç sevmem ama ip atlasam mı acaba günde şöle 40-50 tane onun bile etkisi olabilir

Arkadaşlar bende spor namına hiç birşey yok geçmiş sayfalara yazmıştım ama kimse sporla ilgilenmedi :KK59:
eliptik bisiklet almıştım bu gün geldi yani sporu sevmeyen ben artık hoşuma gider oldu yavaş yavaş kullanmaya alışıyorum tavsiye de ediyorum vaktiniz yoksa eve bir tane spor aleti almak çok avantaj hani her an elinizin altında :KK28:

arkadaşlar aklıma takılan bir şey var... şimdi o sepeti diye geçen sitede bilgisayar kullanmak bile kalori yaktırır diyo ve ben işim gereği günde 6 saat bilgisayar kullanıorum ve 1 saatte televizyon seyrediorum ve nerdeyse 900 kalori yakıomuşum bence bu doğru değil.. bileniniz var mı???
banada geçen 1 saatlik ew temizligine ne kadarr çook kalori söledi
bencede brraz abartmışlar
yaa bi de ben spordan nefret ederim yapamamm yanii çok üzülüorum bu duruma yürüşte yapamam üşürüm ya da terlerimm hiç sevmem ama ip atlasam mı acaba günde şöle 40-50 tane onun bile etkisi olabilir
ip atlamanın çok faydalı oldugunu biliyorum
bence zararı olmaz kendini yormıcak zorlamıcak şekilde yapabilirsin​

kızlarrrr evde fırından çıkacak olan cevizli-tarçınlı-havuçlu kek var..
1 dilimi kaç kaloridirrrrrrrrrr
yardımmmmmmmm
bi alt msjda çok güzel anlatmış arkadaş
o şeilde içine neyden ne kadar katmıştın şöle kaba taslak hesaplayabilirsin
Ben evde kek yaptığımda içine koyduğum tüm malzemelerin kalorisini hesaplayıp dilim başına bölüyorum, sağlıklı bir hesaplama yöntemi bence :)

Bildiğim tarife göre havuçlu-cevizli kekin malzemeleri

3 su bardağı un (yaklaşık 375 gr) ~ 1365 kalori

3 yumurta ~ 240 kalori

2 su bardağı şeker (370 gr) ~ 1480 kalori

3/4 su bardağı sıvı yağ (150 ml) ~ 696 kalori

1 su bardağı süt (200 ml) ~ 124 kalori

3 havuç ~ 105 kalori

100 gr ceviz ~ 549 kalori

1 tatlı kaşığı tarçın ~ 13 kalori

toplam: 4572 kalori

Keki kaç eşit parçaya bölersem 4572'yi ye o rakama bölüyorum :)
Mesela 20 eşit parça yaparsan her dilim 228-229 kalori olacaktır, 16 eşit dilim yapmayı tercih edersen 285 kalori gibi.

Ben bu yöntemle hesaplıyorum, işine yarar umarım :KK16:

:13:

[2] Çilek 200 gr 74
[5] Bulgur 10 GRAM 37.1
[7] yumurta 1 adet 80
[8] Domates 0.5 ADET 7

hala gramlar konusunda endişeliyim ama sanırım en fazla 100-200 oynar kalori o da zaten normal olur.. dediğim gibi spor yapamıorum ama çalıştığım için çokta hareketsiz sayılmamm :KK66:

20-30 tl arasında mutfak için grm ölçerler
alabilirsin
bir ara ben sinbonun oaldım 20 tl ye ama kullanamadım hoşuma gitmedi
geri vermiştim bende

Son düzenleme:
sabah
3 dilim kepekli ekmek
2 çay kaşığı reçel
60 gr kadar beyaz peynir
8 zeytin
2 ısırık kaşar peyniri
1 salatalık
yarım yumurta

ara
1 portakal

öğlen
haşlama sebze cümbüşü (patlıcan, kabak, kırmızı biber, karnabahar)
1 su bardağı yoğurt
Tavuk kuşbaşı- yazğsız tavada (80 gr tavuk bonfileden)

ara
10 fındık
5 badem
5 erik kurusu
tek şekerli kahve

akşam (daha yemedim)
1 kase mercimek çorbası
5-6 salatalık

ara ( daha yemedim)
meyve salatası

2,5 lt su :KK19:
35 dk yürüyüş :)

slm arkadaşlar,uzun zamandır takip ettiğim ama bi türlü yorum yapmadığım bi siteydi...bende sıkı bi diyete karar verdim bugün ve yaklaşık 2 ay sonra düğünüm var:KK43: ve yaklaşık 8 kiloda fazlam... bugün kalori hesaplamasıyla diyete başladım.sabah yarım saat yürüyüş yaptım hızlı tempoda ve şu ana kadar toplam 450 kalori aldım,sizce bu kadar kilo 2 ayda gider mi???? :KK43:(

Hoş geldin :)

2 ayda 8 kilo demek, haftada 1 kg demek.
Spor eşliğinde imkansız bir rakam değil, bence verebilirsin.
Boy ve kilo durumun nedir?

slm arkadaşlar,uzun zamandır takip ettiğim ama bi türlü yorum yapmadığım bi siteydi...bende sıkı bi diyete karar verdim bugün ve yaklaşık 2 ay sonra düğünüm var:KK43: ve yaklaşık 8 kiloda fazlam... bugün kalori hesaplamasıyla diyete başladım.sabah yarım saat yürüyüş yaptım hızlı tempoda ve şu ana kadar toplam 450 kalori aldım,sizce bu kadar kilo 2 ayda gider mi???? :KK43:(

kızlarr ben dün midemi üşütmüşüm sanırım biraz gecenin bi vakti midemi boşaltıp uyudum o yüzden =( gece boyu da terledim fln sabahta kalkamadım kendime gelip kalkabildiğimde de saat 6 ydı bugün.. annem bulantı önleyici şurup fln verdi gündüz de bi uyandığımda nane limon içmiştim 1 bardak onu hatırlıyorum kalkıncada biraz bezelye yemeği 4-5 çatal patates kızartması 3 yemek kaşığı fln da pilav yedin 4-5 tane de pe5tibör bisküvi yedim ama listede petibörü 1 dilim ekmek diye hesaplattım çünkü öyle bi değişim hatırlıyorum 4 tane petibör 1 dilim ekmeğe eşit diye nane limon u nasıl hesaplatsam bilemedim

[2] Nane 15 GRAM 9.75
[3] Limon Suyu 100 ml 70.00
[4] Bal 0.6 YEMEK KAŞIĞI 42.00
[5] Etli Bezelye 0.6 PORSİYON 171.00
[6] Pirinç Pilavı 0.5 PORSİYON 163.00
[7] Patates Kızartması, Küçük 0.7 ADET 144.20
[8] Ekmek 1 DİLİM 65.00

Toplam : 664.95kal.

merhaba kızlar,

yeni arkadaşlar gelmiş, hoşgelmiş :)

benim bugünki menüm;

sabah;
20 gr peynir, 2 tane zeytin, birkaç dilim domates, 1 yaprak marul, 1,5 dilim beyaz ekmek 250 kkal.

öğle;
4 yemek kaşığı tavuklu patates yemeği, 3 yaprak marul, 1 dilim beyaz ekmek 500 kkal.

ara;
1 mandalina 50 kkal

akşam;
4 yemek kaşığı salata, 1 kase mercimek çorbası, 1 dilim beyaz ekmek 400 kkal.

ara (daha yemedim);
bir avuç çekirdek veya 1 adet mandalina 50 kkal

toplam 1250 kkal.
40 dakika da tempolu yürüdüm.

kızlarr ben dün midemi üşütmüşüm sanırım biraz gecenin bi vakti midemi boşaltıp uyudum o yüzden =( gece boyu da terledim fln sabahta kalkamadım kendime gelip kalkabildiğimde de saat 6 ydı bugün.. annem bulantı önleyici şurup fln verdi gündüz de bi uyandığımda nane limon içmiştim 1 bardak onu hatırlıyorum kalkıncada biraz bezelye yemeği 4-5 çatal patates kızartması 3 yemek kaşığı fln da pilav yedin 4-5 tane de pe5tibör bisküvi yedim ama listede petibörü 1 dilim ekmek diye hesaplattım çünkü öyle bi değişim hatırlıyorum 4 tane petibör 1 dilim ekmeğe eşit diye nane limon u nasıl hesaplatsam bilemedim

[2] Nane 15 GRAM 9.75
[3] Limon Suyu 100 ml 70.00
[4] Bal 0.6 YEMEK KAŞIĞI 42.00
[5] Etli Bezelye 0.6 PORSİYON 171.00
[6] Pirinç Pilavı 0.5 PORSİYON 163.00
[7] Patates Kızartması, Küçük 0.7 ADET 144.20
[8] Ekmek 1 DİLİM 65.00

Toplam : 664.95kal.

canım çok geçmiş olsun. mideyi üsütmek berbat bir şey. istersen toparlanana kadar kendini sıkma yediklerin konusunda. bir de sıcak şeyler yemeye çalış.

sabah
3 dilim kepekli ekmek
2 çay kaşığı reçel
60 gr kadar beyaz peynir
8 zeytin
2 ısırık kaşar peyniri
1 salatalık
yarım yumurta

ara
1 portakal

öğlen
haşlama sebze cümbüşü (patlıcan, kabak, kırmızı biber, karnabahar)
1 su bardağı yoğurt
Tavuk kuşbaşı- yazğsız tavada (80 gr tavuk bonfileden)

ara
10 fındık
5 badem
5 erik kurusu
tek şekerli kahve

akşam (daha yemedim)
1 kase mercimek çorbası
5-6 salatalık

ara ( daha yemedim)
meyve salatası

2,5 lt su :KK19:
35 dk yürüyüş :)

canım tebrik ederim, çok dengeli bir menü. ve en güzeli 2,5 litre su. tebrikler :81:

Nightwinglover canım teşekkür ederim...
keki yardımcımız yaptı ne koyduğunu bilmiyorum ama kek kalıbım küçük
benim yaptığım ölçülerle hesapladım çok saoll...

bugün yediklerim
uno denge light 39
uno denge 117
labne 62
patlıcan musakka 0.5 100.5
kerevizli yoğurt 115
kıymalı biber dolma 1.5 porsiyon 339
kek 562 hesapladım
iğde ilerlen saatte 50 gr 15

toplam 1360 kalori
2.5 litre su ve 2 kupa yeşilçay

600 kalorilik spor yaptım :KK52:
pazartesinden beri yapıyorum çok merak ediyorum ne kadar verdiğimi
ya vermemişsemmm :KK53: çıldırırım hrhalde

[2] Çilek 200 gr 74
[5] Bulgur 10 GRAM 37.1
[7] yumurta 1 adet 80
[8] Domates 0.5 ADET 7

gramlar seni hiç endişelendirmesin canım. bunlar seni endişelendiriyorsa şöyle yap. ben yemekleri kaşıkla ölçüyorum. mesela patlıcan ya da marul salatası gibi hafif şeylerin kaşığına 10 kalori diyorum. pilavlara 70-75 kalori. mantı, patates kızartması, et kızartması gibi şeylerin kaşığına 100 kalori diyorum. onun dışında sebze yemeklerinin kaşığına 50 kalori diyorum en fazla. para harcar gibi düşün. yemeğin içindeki yağ ve karbonhidrat oranına göre arttır kaşığa düşen kalori oranını. çok eğlenceli aslında.

bu arada bir iskambil destesi kadar yağsız tavuk ya da kırmızı et 250 kkal.

Nightwinglover canım teşekkür ederim...
keki yardımcımız yaptı ne koyduğunu bilmiyorum ama kek kalıbım küçük
benim yaptığım ölçülerle hesapladım çok saoll...

bugün yediklerim
uno denge light 39
uno denge 117
labne 62
patlıcan musakka 0.5 100.5
kerevizli yoğurt 115
kıymalı biber dolma 1.5 porsiyon 339
kek 562 hesapladım
iğde ilerlen saatte 50 gr 15

toplam 1360 kalori
2.5 litre su ve 2 kupa yeşilçay

600 kalorilik spor yaptım :KK52:
pazartesinden beri yapıyorum çok merak ediyorum ne kadar verdiğimi
ya vermemişsemmm :KK53: çıldırırım hrhalde

canım vermemiş olman imkansız. regl dönemi falan değilse kesin değişiklik olur. için rahat olsun. bu arada listen çok güzel.

ben kekleri şöyle hesaplıyorum. bir kek kalıbı ortalama 4000 kalorilik malzemeyle doluyor. 15-20 dilim çıktığını düşünürsek dilimi 200-250 kalori eder.

canım çok geçmiş olsun. mideyi üsütmek berbat bir şey. istersen toparlanana kadar kendini sıkma yediklerin konusunda. bir de sıcak şeyler yemeye çalış.

teşekkürler canım ya bende öyle yapmak istiyorum ama şu an bile az az bulantım var yatmadan önce de 1 elma fln anca yerim yiyebilirsem tabi :/ bol bol sıcak çay içmek istiyorum çok susuz kaldım açlıktan ziyade ama annem sıvı çok alırsan daha çok miden bulanır dedi :KK43:

teşekkürler canım ya bende öyle yapmak istiyorum ama şu an bile az az bulantım var yatmadan önce de 1 elma fln anca yerim yiyebilirsem tabi :/ bol bol sıcak çay içmek istiyorum çok susuz kaldım açlıktan ziyade ama annem sıvı çok alırsan daha çok miden bulanır dedi :KK43:

sen tuz da kaybetmişsindir canım. bol bol ayran içebilirsin. az tuzlu. dikkat et kendine. yeniden çok geçmiş olsun.

canım vermemiş olman imkansız. regl dönemi falan değilse kesin değişiklik olur. için rahat olsun. bu arada listen çok güzel.

ben kekleri şöyle hesaplıyorum. bir kek kalıbı ortalama 4000 kalorilik malzemeyle doluyor. 15-20 dilim çıktığını düşünürsek dilimi 200-250 kalori eder.

canımmm benim dilim öyle ince değildi birde koca 2 dilim aldım tabağa
oğlumla beraber götürdük walla :KK60:

ama korktum hemen spor yaptım 600 kaloriyi yaktım :KK9:

canım çok geçmiş olsun..
ağır şeyler yeme hafif şeyler ye..
mideni yorma tatlım....

çok teşekkürler kızlar :) biraz önce haşlanmış yumurta yedim sabah haşlamış annem bana diye protein almadın hiç nerdeyse bari yumurtanı ye dedi bende yedim valla şimdi de uzanıam yine gözümün önü kararıyo açılıyo arada başım da ağrıyo şu an of ya tam da okullar açılcakken :KK43: iyileşmem gerek bi an önce :KK43: neyse ben çıkıyorum şimdi kızlar sizde aman gece açlık krizine fln gireyim dmeiyin :)

X