Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418

6 yemek kaşığı makarna - 250 cal

4 adet bisküvi - 170 cal

Kahve (özel) - 120 cal

Yoğurt - 200 cal

1 fincan kahve - 20 cal

1 muz - 120 cal

Salatalık - 20 cal

1 dilimden biraz fazla ekmek - 100 cal

Çorba - 250 cal

2 parça çikolata - 75 cal

1 adet portakal - 50 cal (daha yemedim)

toplam: 1375 cal

2 kupa bitki çayı, 2 lt su.

75 dk yürüyüş, 40 dk dans yapıldı. :KK55:
tek kelimeyle süpersin canım.. bravo müthiş..
spor süper :KK19: kaloride öyle:KK16:

4 adet bisküvi - 170 cal

Kahve (özel) - 120 cal

Yoğurt - 200 cal

1 fincan kahve - 20 cal

1 muz - 120 cal

Salatalık - 20 cal

Çorba - 250 cal

hm süpermiş bu dans filan menü de harika daha ne olsun :KK1:

03/02/2011 Perşembe

Sabah

2 dilim ekmek+40 gr peynir+ 5 yeşil zeytin+domates+1 yeşil biber+yeşil çay

Ara

3 kepekli form bisküvi+1 kuru kayısı

Öğle

1 tavuk dürüm+1 bardak ayran

Ara

1 küçük elma+1 üçgen peynir

Ara

10 fındık+8 badem

Akşam

4 kaşık pilav+8 kaşık nohut yemeği+salata

Toplam: 1500 kalori civarı

Spor: 30 dakika yürüyüş

Son düzenleme:
3 gundur diyete başladım..yani diyet dediysem herseyden yemek ama az az..
bu konu cok dikkatimi çekti yarın buna başlayacagım..
ama şu günlük kalorimi hesapladım 2340 gibi bi rakam cıktı
sizce kaç kaloriyle başlamalıyım
birdee hanii günlük ne yyediginizi yazıyormssunuz hanii ve kaç kalor ioldugunu öğreniyormussunuz
o siteyi bana msj olarak atarsanız cok sevinirim

4 adet bisküvi - 170 cal

Kahve (özel) - 120 cal

Yoğurt - 200 cal

1 fincan kahve - 20 cal

1 muz - 120 cal

Salatalık - 20 cal

Çorba - 250 cal

vuvvv spor harika bağyan tebrikler :KK19:

birdee hanii günlük ne yyediginizi yazıyormssunuz hanii ve kaç kalor ioldugunu öğreniyormussunuz

kalorisepeti.com canım bu siteden yapablirsin..
ben 1000 i geçmiyorum canım ama 1300 kadar yolun var.. ama 1300 ü geçme derim ben :)
başarılar
hoş geldin bu arada
:KK16:

merhabalar...
gunluk yasamınızı ıdame ettırmek ıcın gereklı kalorınız 2300 ise kalorınızden en fazla 500 eksıltmenızı onerırım...

kalorisepeti.com canım bu siteden yapablirsin..
ben 1000 i geçmiyorum canım ama 1300 kadar yolun var.. ama 1300 ü geçme derim ben :)
başarılar
hoş geldin bu arada
:KK16:

teşekkür ederim..1300 le başlıyım ben ilk hafta o zaman öbür haftada 1000 birden çok düşürmiyim o zaman vermek istediğim kilo baya bi fazla oldugu için duraklarsaa daha fazla dusurmem gerekebilir galiba değilmii..
bu arada 82 kiloyum 63 kiloydum 1 sene içinde aldım bu kadar kloyu boyum 1.70
olmam gereken kilo 58 ama 63 kende iyiydim yani kötü durmuyordu gzeldi..
sende 82 kiloymuşsun bu metotlamı verdin kiloyu ve ne kadar sürede verdin..
benim hamile kalma gibi bir durumumda var su onumde ki 3 ay cok onemli eger bu surede hamıle falan kalırsam 10 kilo vermem gerkli eger kalmazsan dahada fazla 20 kilo ay nasıl bu kadar kilo aldım anlam veremiyorum canım ya..yardım edin banaaaaaaaa :KK50:

merhabalar...
gunluk yasamınızı ıdame ettırmek ıcın gereklı kalorınız 2300 ise kalorınızden en fazla 500 eksıltmenızı onerırım...
ayy canım çok değilmii yaaa :26: ben 1000 kaloriyle bile çok yavaş veriyorummm
teşekkür ederim..1300 le başlıyım ben ilk hafta o zaman öbür haftada 1000 birden çok düşürmiyim o zaman vermek istediğim kilo baya bi fazla oldugu için duraklarsaa daha fazla dusurmem gerekebilir galiba değilmii..
benim hamile kalma gibi bir durumumda var su onumde ki 3 ay cok onemli eger bu surede hamıle falan kalırsam 10 kilo vermem gerkli eger kalmazsan dahada fazla 20 kilo ay nasıl bu kadar kilo aldım anlam veremiyorum canım ya..yardım edin banaaaaaaaa :KK50:

cacnım ağustosun sonunda başladım dyete ogünden beri yapıyorum.. sağlıklı besleniyorum herşeyden az sık yiyorm işte.. yürüyüş ve plates yapıyorum(platese yeni başlladım toparlanmak için) öyle yani aslında daha fazla verrdim ama arada şok diyet hatalarım ve kaçamaklarım oldu ondan böyle 60lı kilolardayım daha

merhabalar...

cacnım ağustosun sonunda başladım dyete ogünden beri yapıyorum.. sağlıklı besleniyorum herşeyden az sık yiyorm işte.. yürüyüş ve plates yapıyorum(platese yeni başlladım toparlanmak için) öyle yani aslında daha fazla verrdim ama arada şok diyet hatalarım ve kaçamaklarım oldu ondan böyle 60lı kilolardayım daha

ben o zaman ikisinin ortası 1500 le başlıyorum bu hafta bir hafta böyle uygularım öbür hafta 1300 sonrra duruma bakarak azaltırım artık bugün hesapladımda 1520 yaptı rejimde olduugm halde birde demekki fazlaymıs aslında hala :S neyse ya bu hafta 1500 artık..
sen iyi vermişsin bence aynen devam et :KK66: bebek düşünmüyor olsam bende uzun surelı dusunurdum senin gibii..ama su andaa zamanım az gibi bakalım..

gizemcim bak sen de 16 kılo vermıssın
1000 kalorı ıle yavas vermenın nedenı artık bu tempoya alıstı bunyen daha da dusuremezsın
ve vucudunun alması gereken kalorı mıktarı da dustu

ben 80 kılo ıken dıyetısyen 1800 kalorılık dıyet vermıstı bana ustelık benım boyum da 167
ve ben 1800 kalorı ıle bıle haftada bır kılo verdım
dıyecegım o kı elbette bır uzmandan yardım alsa daha ıyı ama 2300lerden 1300 e dusmek pek sağlıklı gelmedı bana
sonra bunyesı buna alısır ve daha da dusurecek kalorsı de kalmadagı ıcın kılo vermsı yavaslayacak arkadasın
hep dıyorum ama az cok bılır kısı oldum
30 kılo verdım az mı kuzum :82:

Hoş geldin Denizin Kızı :)

Okuduğum kadarıyla 1 yılda 19 kilo almışsın :KK31:

Çok hızlı bir kilo alımı olmuş ama canını sıkmamalısın, kilo dediğin alındığı gibi de verilir :)

Diyetisyenler ilk etapta, yani diyete yeni başlarken 500-800 kalori arası azaltma yapılmasını öneriyor.

Şu an alman gereken kalori 2300 ise 1500-1800 kalorilik bir diyetle başlayıp zamanla kalori limitini düşürebilirsin. 1500 kalorilik bir diyet yapsan bile bu şok bir diyet olmaz, yapabilirsin, diyetisyenler genelde hastanın seçimine bırakıyor bunu, ben 600 kalori düşürmüştüm çok önceleri. Bazı günler yemeyi abarttığında sporu fazla yaparsın ya da bir günlük kalorini azaltıp dengelersin canım.

Kalori hesaplama konusunda başta biraz zorlanabilirsin, sen hesaplamayı pratik haline getirene kadar biz sana yardımcı oluruz :KK16:

Özellikle bu bölüme kesinlikle katılıyorum canım.

Diyet yapan kişinin kilosu ideal kiloya ne kadar yakın olursa olsun, vermesi gereken kilo ne kadar az olursa olsun 1000 en alt limittir, diyetisyen en en düşük liste olarak 1000 kalorilik listeyi sunuyor ama daha aşağısı yok. Kademe kademe azaltmak gerekiyor. Ben çk daha yüksek kilolarda 2000'lik ve 1800'lük diyetler de yaptım ve kilo da verdim. Arada kalori düşürmeye karşı değilim, bazen gerekiyor ama sürekli halde düşük kalori almak sakıncalı.

1000 kalorı ıle yavas vermenın nedenı artık bu tempoya alıstı bunyen daha da dusuremezsın

ben 80 kılo ıken dıyetısyen 1800 kalorılık dıyet vermıstı bana ustelık benım boyum da 167
dıyecegım o kı elbette bır uzmandan yardım alsa daha ıyı ama 2300lerden 1300 e dusmek pek sağlıklı gelmedı bana
sonra bunyesı buna alısır ve daha da dusurecek kalorsı de kalmadagı ıcın kılo vermsı yavaslayacak arkadasın

canım çok sağol yazdıkların için haklsıın :)

Menüne ilk baktığımda kalori görememiştim, şimdi kalori ve spor eklendikten sonra her şey netleşti :)

Liste de spor da çok güzel canım :KK16:

Form bisküvilerin bir tanesinin kalorisi ne kadar?

Ben pek yemediğim için bilmiyorum ama denemek istiyorum :)

En önemli soru da lezzetli mi ??? :KK1:

03/02/2011 Perşembe

Sabah

2 dilim ekmek+40 gr peynir+ 5 yeşil zeytin+domates+1 yeşil biber+yeşil çay

Ara

3 kepekli form bisküvi+1 kuru kayısı

Öğle

1 tavuk dürüm+1 bardak ayran

Ara

1 küçük elma+1 üçgen peynir

Ara

10 fındık+8 badem

Akşam

4 kaşık pilav+8 kaşık nohut yemeği+salata

Toplam: 1500 kalori civarı

Spor: 30 dakika yürüyüş

bende katılıyorum kesinlikle o yüzden dedim zaten yavaş azaltim diyee sebebi buydu demekki doğru dusunmusum sonraa bunye alısınca naparım zor olur tabi sağolun bayanlar hepinize cok teşekkürler..
bir senede aldım dediğime bakmayın ilk 6 ayda 15 kilosunu coktan almıştım
hatta tiroit falanmı var diye düşünüp tahlil falan yaptırdım ama yok cıkmadı öyle birşey ne sebep oldu bilmiyorum böyle..hamile bile kalsam bi süree buna uymalıyım 3 ay falan bari yoksaa nası lolur halim..sürekli bunu düşünüyorum şu andaa kilo kilo kilooooooooo
öf yaaaa ben nerdeyse bir bucuk sene vajinismus belası ile ugrastım zaten kılo almamın sebebınıde buna baglıyorum..daha onu tam atlatmısken sımdıde bu....
umarım vajinismusu yendıgım gibi kilolarımıda yenerimmm..
desteklerinizi bekliyorum..ve yardımım dokunurda benimde size faydam olursa cok sevinirim..

selam kızlar :)

sizce bir top-biraz soslu ama sosu puding olan profiterolun kalorisi ne kadardır?

günlük bildirim yapıcam da :)

Siteden 1 porsiyon profiterolün kalorisine baktım 290 diyor.

1 porsiyonda aşağı yukarı 4-5 top profiterol oluyor.

Seninkinin pudingli olduğunu düşünürsek 1 top 50-60 kaloridir bence :)

Eğer bir yanlışım varsa diğer hanımlar düzeltsin lütfen çünkü ben de tahmini bir hesaplama yaptım, emin değilim :KK61:

selam kızlar :)

sizce bir top-biraz soslu ama sosu puding olan profiterolun kalorisi ne kadardır?

günlük bildirim yapıcam da :)

X