Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
kızlar bugün tam bir ay oldu kalori saymaya başlayalı..reglim tamamen bitmedi,baskül de 58.500 gösteriyor :KK43: 57.700den sonra niye böyle oldu anlamadım,kalorimden hiç şaşmadım halbuki..neyse,totalde 3.5 kilo vermiş sayıyorum bir ayda..gayet güzel..ayynen devam..başarılar hepimize..bakalım 2. ay ne olcak?

bu sabah 57.600 çıktım demek ki regl bitince net kilom belli oldu :)..devam..

Selam kızlar bana da yardıcı olur musunuz? bende 164 cm 56.3 kiloyum ve yanlarımla popişim büyük deneyimlerinizden faydalanmak isterim cidden çok azimli yazılar var hepsini tebrik ediyorum darısı başımıza:)
slm kızlar beni de aranıza alııınnn :KK54:
164 boy 56,2 kiloydum aslında normal kilo olarak görünsede ben memnun değilim yanlardan simitler, önden göbek fırlıyor ve üst bacaklarım çok kalın 50 kiloyken kendimi daha iyi hissediyordum.
önce dukan diyetine başladım 4 gün atakla 1 kilo verdim ama gribe yakalanınca portakal suyu falan içtim o yüzden diyet bozuldu malum dukanda meyve yok verdiğimi geri aldım bende madem başladım bari devamını getireyim dedim yediklerime dikkat ederken bu diyet aklıma yattı 5 gündür sizi uzaktan takip ediyorum ve leslie 3 mil yapıyorum 54.8 oldum menülerimi paylaşıp sizden de destek alarak inş istediğim kiloya inicem.hepinize az kalorili günleeerrr :KK52:

Selam kızlar bana da yardıcı olur musunuz? bende 164 cm 56.3 kiloyum ve yanlarımla popişim büyük deneyimlerinizden faydalanmak isterim cidden çok azimli yazılar var hepsini tebrik ediyorum darısı başımıza:)

canım hoşgeldin..kalori sepeti diye bir site var..oraya boy kilo günlük hareket durumunu yazarsan sana günlük bir kalori ihtiyaç rakamı verecektir.1700-2000 gibi..bu değerin 500 cal. düşüğünü kendine limit olarak belirleyebilirsin,yediğin herşeyin adını sisteme yazarsan o sana sınıra yaklaştın yemek artık :) diye uyarı veriyor zaten....ama bence senin diyetlik bir durumun yok,kilon boyuna çook uygun..basen için işe yarayacak bir egzersiz buldum ben forumdan..http://www.kadinlarkulubu.com/spor-...bek-eritme-bel-sekillenirme-icin-birebir.html

diye bir link vermiş arkadaş, burdaki get your sexy back diye başlayan egzersiz kalçaya faydalı..ben karın için olanları yapıyordum,bu çok eğlenceli diye buna da başladım..bu abla çok sevimli zaten,her dediğini yapası geliyor insanın :) ben 1 haftadır yapıyorum ufak ufak toparlanma başladı..

:KK3: çok mutlu oldum teşekkür ederim canım ama işte simit kısmına oturuyo ne giysem ve arkadaşlar popişin büyük diye dalga gecince moralim bozuldu o yüzden sizlerden yardım almak istedim imrendim azminize ve cesaretinize:nazar:
canım hoşgeldin..kalori sepeti diye bir site var..oraya boy kilo günlük hareket durumunu yazarsan sana günlük bir kalori ihtiyaç rakamı verecektir.1700-2000 gibi..bu değerin 500 cal. düşüğünü kendine limit olarak belirleyebilirsin,yediğin herşeyin adını sisteme yazarsan o sana sınıra yaklaştın yemek artık :) diye uyarı veriyor zaten....ama bence senin diyetlik bir durumun yok,kilon boyuna çook uygun..basen için işe yarayacak bir egzersiz buldum ben forumdan..http://www.kadinlarkulubu.com/spor-...bek-eritme-bel-sekillenirme-icin-birebir.html

diye bir link vermiş arkadaş, burdaki get your sexy back diye başlayan egzersiz kalçaya faydalı..ben karın için olanları yapıyordum,bu çok eğlenceli diye buna da başladım..bu abla çok sevimli zaten,her dediğini yapası geliyor insanın :) ben 1 haftadır yapıyorum ufak ufak toparlanma başladı..

[1] soda (250ml) 1 büyük bardak 0
[2] Tarhana Çorbası 1 KASE 290
[3] Dost Yoğurt 50 GRAM 39.7
[4] havuç 1 adet 26
[5] Patates (haşlanmış) 2 ADET 200
[6] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[7] cappy karışık meyve nektarı 1 100ml 47.8
[8] activia çilekli 1 adet 120
[9] Mihaliç Peyniri 15 gram 52.2
[10] Ezine peyniri 20 GRAM 56
[11] Zeytinyağı 1.5 Y.KAŞIK 20.1
[12] Şeker (küp) 1 ADET 19.5
[13] Çay 1 ADET 5
[14] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[15] Kuru Kayısı (gün kurusu) 3 ADET 87
Toplam : 1128.3 kal.

:KK3: ilk sayım günüm ve hiç açlık hissetmedim yuppiiii:KK3:

[1]Yeşil Zeytin 3 adet 21
[2]Uno Light Ekmek1 DİLİM 48
[3]İp Atlamak (70 atlama/dak)1 dak 9.120
[4]Merdiven Çıkmak 5 dak 41.9435
[5]Nescafe 3`ü 1 arada 1 PAKET 78
[6]Küçük Ekmek 1 ADET 168
[7]Yürümek (Asfalt)20 dak 90.08
[8]Beyaz Peynir 30 GRAM 75
[9]Turşu100 GRAM 10
[10]Salçalı Makarna1 PORSİYON 337
[11]Ezogelin Çorbası 1 PORSİYON 140
[12]Zeytin (Siyah) 2 GRAM 4.14
[13]Zeytin (Siyah) 3 GRAM 6.21
[14]Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[15]Domates 1 ADET 14
[16)Elma 2 ADET 120
[17]Nescafe 3`ü 1 arada 1 PAKET 78
Toplam :
969.2059 kal.

Selam arkadaşlar, bir aydır kalori sayıyorum 3,50 kilo verdim. Günlük 1300'ü geçmedim, düzenli spor yapmadım. Inşallah bu ayda bi 3 kilo verirsem ilk hedefime ulaşacağım :)

[1]Nescafe 3`ü 1 arada 1 PAKET 78
[2]Sütaş Ayran 1 200 ml 76
[3]Prinç Pilavı (Yarım porsiyon)0.5 1/2 porsiyon 81.5
[4Tavuk Izgara 50 GRAM 66
[5]Akçaabat Köfte 1 ADET(20 GR) 80:KK56:
[6]Yoğurt (tam yağlı) 200 GRAM 136
[7]Yürümek (Asfalt) 40 dak 180.16
[8]Merdiven Çıkmak 5 dak 41.9435
[9]Ekmek1 DİLİM 65
[10]Şeker (küp)2 ADET 39
[11]Çay1 ADET 5
[12]Sütaş Muz Aromalı Süt 0.2 LİTRE 122
[13]Zeytin (Siyah) 5 GRAM 10.35
[14]TAMEK-fruit mix 100 ml 47
[15]Kaşarlı Tost 2 ADET 528
Toplam :1111.7465 kal

Kızlar merhaba bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum 21 yaşındayım 1.60 boyunda ve 59 kiloyum yaklaşık 1 sene önce 70 kiloydum çeşitli diyetler bazende spor yaparak 11 kiloyu 1 senede verdim aslında çok abartı bir görünümüm yok ama malum kış ayları çoğu kadın gibi benide şişirdi :) Birde o kadar kiloyu verdikten sonra aldığım 1-2 kilo bile bende takıntı haline gelmeye başladı hedefim 52 kiloya düşmek.Üniversite öğrencisiyim ancak ikinci öğretimde okuyorum bu yüzden yemek saatlerim farklı uzun bir süredir burda yazdıklarınıza bakarak çok fazla üzerine düşmesemde kendimce kalori kontrolünü sağlamaya çalışıyordum.1hafta önce ipleri sıkı tutup bu kiloları yaza kadar vermeye kesin karar verdim.Kalori sepetine bilgilerimi girdim ve günlük 1069 kalorilik bir sonuç çıktı karşıma.1 haftadır buna uygun olarak besleniyorum hatta an itibariyle bir haftada aldığım kalorilerin toplamı 7050.Hareketli olmaya dikkat ediyorum telefonuma adımsayar uygulaması bile yükledim kalorilerle iyice kafayı bozdum :) ancak tartıya çıktığımda bir değişim göremedim.bunun sebebi ne olabilir?1 hafta bir sonuç almak için erken bir süre mi?Malesef ders saatlerim gereği öğünlerimi çok aksatıyorum yemek yiyecek vaktim çoğu zaman olmuyor ve gece 10dan sonra akşam yemeğimi yiyebiliyorum genelde salata ve sebze yemekleri gibi hafif şeyler tercih ediyorum acaba o saatten sonra yememin kilo veremememde etkisi var mı?Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim :)

Kızlar merhaba bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum 21 yaşındayım 1.60 boyunda ve 59 kiloyum yaklaşık 1 sene önce 70 kiloydum çeşitli diyetler bazende spor yaparak 11 kiloyu 1 senede verdim aslında çok abartı bir görünümüm yok ama malum kış ayları çoğu kadın gibi benide şişirdi :) Birde o kadar kiloyu verdikten sonra aldığım 1-2 kilo bile bende takıntı haline gelmeye başladı hedefim 52 kiloya düşmek.Üniversite öğrencisiyim ancak ikinci öğretimde okuyorum bu yüzden yemek saatlerim farklı uzun bir süredir burda yazdıklarınıza bakarak çok fazla üzerine düşmesemde kendimce kalori kontrolünü sağlamaya çalışıyordum.1hafta önce ipleri sıkı tutup bu kiloları yaza kadar vermeye kesin karar verdim.Kalori sepetine bilgilerimi girdim ve günlük 1069 kalorilik bir sonuç çıktı karşıma.1 haftadır buna uygun olarak besleniyorum hatta an itibariyle bir haftada aldığım kalorilerin toplamı 7050.Hareketli olmaya dikkat ediyorum telefonuma adımsayar uygulaması bile yükledim kalorilerle iyice kafayı bozdum :) ancak tartıya çıktığımda bir değişim göremedim.bunun sebebi ne olabilir?1 hafta bir sonuç almak için erken bir süre mi?Malesef ders saatlerim gereği öğünlerimi çok aksatıyorum yemek yiyecek vaktim çoğu zaman olmuyor ve gece 10dan sonra akşam yemeğimi yiyebiliyorum genelde salata ve sebze yemekleri gibi hafif şeyler tercih ediyorum acaba o saatten sonra yememin kilo veremememde etkisi var mı?Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim :)

Tamamen aynı durumlardayız diyebilirim :) Okul olarak da öyle, kilo olarak da ama bence 1 haftada hemen bi sonuç beklememelisin. Zaten çok kilolu olmayınca hemen 3er 5er verilmiyo benim gördüğüm kadarıyla. Ben de yemekhanesinden her türlü yönteme kadar denedim 7den sonra bişeyler yememek için ve 1 ay önce 60la başladım, daha yeni 58.5 olmuş :KK17:

Kişiden kişiye kilo verme süresi değişiyo tabii ama saat 10dan sonra yemek de verememenin en büyük sebeplerinden bence :)

Tamamen aynı durumlardayız diyebilirim :) Okul olarak da öyle, kilo olarak da ama bence 1 haftada hemen bi sonuç beklememelisin. Zaten çok kilolu olmayınca hemen 3er 5er verilmiyo benim gördüğüm kadarıyla. Ben de yemekhanesinden her türlü yönteme kadar denedim 7den sonra bişeyler yememek için ve 1 ay önce 60la başladım, daha yeni 58.5 olmuş :KK17:

Kişiden kişiye kilo verme süresi değişiyo tabii ama saat 10dan sonra yemek de verememenin en büyük sebeplerinden bence :)

Malesef farkındayım ama değiştirebilmemin imkanı yok :KK43: Bu arada yalnız olmadığıma çok sevindim :) Bakalım bir hafta daha geçsin belki değişim başlar :)

Malesef farkındayım ama değiştirebilmemin imkanı yok :KK43: Bu arada yalnız olmadığıma çok sevindim :) Bakalım bir hafta daha geçsin belki değişim başlar :)

Evet bilirim yemek konununda zor bi durum ikinci öğretim olmak :/ Ama yine de hafif şeyler yiyorum diyosun o da güzel :) kahvaltıyı sıkı yapıp akşam az yemekle ve kalori saymakla mutlaka bişeyler değişir, tabii bi de abur cubur varsa onları çıkararak :) Kolay gelsin hepimize :KK6:

bende ikinci öğretimim kızlar ve öğlen saatlerinde kahvaltı yapıyorum bide akşam yiyorum ama tabi kpss öğrencisi olduğum için haftasonları değişiyo ve gece yemelerimi 3 gündür kaldırabildim gerçekten en çok o zorluyo napcaz biz ya:KK43:

Bende yeni katıldım aslında kilom cok fazla degil ama karın bölgem yağlı biraz bu yüzden rahatsızim aslında adetle de ilgili olabilir uzun süredir adet olamadım doktora gittim ilaç verdi onu da daha kullanamadım kilo aldırıyor diyorlar mecbur içeceğim ama yoksa olacağı yok:KK43: her neyse bende bu konuyu yaklaşık bir haftadır takip ediyorum ve kalorilerimi sayıyorum bugun dogum gunüm olduğu icin biraz mahvettim ama yarın toparlarım insallah:/ bugun yediklerim:
Sabah kepek ekmegine beyaz peyniri domatesli tost
Öğlen activia kayisili
Ara nescafe 2 si 1 arada bir parça biter çikolata
Aksam iki karış ispanakli kol böreği:KK43: burda mahvettim iste sonra da pogaca yedim ama az baya ucundan:KK66:
Aksama tatlı yapıyorlar biskuvili sutlu falan umarım dayanabilir ve yemem:KK43: sizce nasıl lütfen yorum yapar mısınız bugun dogumgunu bir kere dedim yedim yarın toparlarım ama…

2013-03-20 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Ispanaklı Börek 0.7 PORSİYON 560
[2] Ev Poğaçası 0.4 ADET 40
[3] Bitter Çikolata 1 PARÇA(kare) 27.5
[4] Nescafe 2 si 1 arada 1 ADET 60
[5] Kepek Ekmeğe Domatesli-Beyaz Peynirli Tost 1 adet 167
[6] Domates 1 ADET 14
[7] Activia Kuru Kayısılı 1 adet 104.7
Toplam : 973.2 kal.
Birde iki karış kadar ispanakli borek yedim sizce kaç porsiyondur bir porsiyon900 kalori falan çıktı bu kadar değildir diye düşündüm umarım yanlış dusunmemisimdir ne dersiniz? :KK43:(

Son düzenleme:
merhaba kızlar, öncelikle herkese kolay gelsin, buradaki çoğu diyeti takip ediyorum diyebilirim. Bende her türlü diyeti denedim sonra kendimce bir diyet uydurdum. Açıkcası iştahımı kapatmak için her şeyi yaptım diyebilirim. Ekmeği kestim, günü haşlamayla geçiriyorum ama mesleğim gereği nöbet tuttuğumda o an çıkan yemekleri yiyorum ama tatillerimde oldukca az ve sık yiyorum mevye yada salata ağırlıklı besleniyorum, mesela bir kacamak yaptıysam ertesi güne kesinlikle daha az yiyorum aa kaçamak yaptım diye de diyeti bırakmıyorum ki eskiden hemen bırakır normal yemek yemeğe donerdim. Daha spora başlamadım 2 hafta sonra başlıcam nasipse. Bu şekilde porsiyon azaltarak az ve sık yiyerek kilo verilebileceğini düşünüyorum. Umarım bu konuda herkes başaralı olur bakalım..

Bence aksam yemen en kotusu eğer yapabiliyorsan saat yedi gibi okuldayken yiyebiliyorsan ye ya da altıdan önce ye ben öyle yapıyorum saat altıya kadar yiyorum altıdan sonra yememeye çalışıyorum ara sıra kacamaklarim oluyor tabi de yeşil caya başladım onu iciyorum ve erken yatmaya çalışıyorum çünkü yediden sonra yemeyin diyorlar ve hele saat 9 dan sonra yediktiklerin asla sindirilmiyormus sabaha kadar midende kalıyormuş sabaha kadar da çürüyormuş bu yüzden en iyisi onceden yemek

merhaba kızlar, öncelikle herkese kolay gelsin, buradaki çoğu diyeti takip ediyorum diyebilirim. Bende her türlü diyeti denedim sonra kendimce bir diyet uydurdum. Açıkcası iştahımı kapatmak için her şeyi yaptım diyebilirim. Ekmeği kestim, günü haşlamayla geçiriyorum ama mesleğim gereği nöbet tuttuğumda o an çıkan yemekleri yiyorum ama tatillerimde oldukca az ve sık yiyorum mevye yada salata ağırlıklı besleniyorum, mesela bir kacamak yaptıysam ertesi güne kesinlikle daha az yiyorum aa kaçamak yaptım diye de diyeti bırakmıyorum ki eskiden hemen bırakır normal yemek yemeğe donerdim. Daha spora başlamadım 2 hafta sonra başlıcam nasipse. Bu şekilde porsiyon azaltarak az ve sık yiyerek kilo verilebileceğini düşünüyorum. Umarım bu konuda herkes başaralı olur bakalım..

Ekmegi bırakmayı nasıl becerebildin ya ben kepek ekmege başladım da dort dilim yedim mesela dün cok geldi o da ne yapsambilmiyorum ekmezsiz de doymuyorum sabah erken kahvaltı yapıyorum baya 6-7 arası sonra 12 ye kadar baya acıkıyorum öğlende okulda yemek kısıtlı ya tost ya da doner falan yiyeceğim onlarda cok kalorili kısacası kafam baya karışık:S

Merhaba. Ben de kalori hesabı yaparak kilo vermeye çalışıyorum. Herkese selam :)

Bence aksam yemen en kotusu eğer yapabiliyorsan saat yedi gibi okuldayken yiyebiliyorsan ye ya da altıdan önce ye ben öyle yapıyorum saat altıya kadar yiyorum altıdan sonra yememeye çalışıyorum ara sıra kacamaklarim oluyor tabi de yeşil caya başladım onu iciyorum ve erken yatmaya çalışıyorum çünkü yediden sonra yemeyin diyorlar ve hele saat 9 dan sonra yediktiklerin asla sindirilmiyormus sabaha kadar midende kalıyormuş sabaha kadar da çürüyormuş bu yüzden en iyisi onceden yemek

Katılıyorum ben de 7yi pek geçirmemek için aralarda yiyorum. Diğer türlü eve gelince akşamın geç saatinde yeniyo ve tok uyumuş oluyosun. Haliyle kilo da verilmiyo o zaman çok fazla. Ne kadar erken yenirse o kadar iyi yani, tabii gece de kaçamak yapmamak lazım, o biraz zorlasa da :KK30:

X