Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
canım mesela benim 1992 kalori almam gerekiyormuş gün içinde
sence ne kadar azaltarak başlamalıyım
sen deneyimlisin diye sormak istedim
ya da bugün ip atladım diyelim onu da düşebilir miyim 1992 den

1992 günlük kalori ihtiyacın mı yoksa bazal metabolizma hızın mı?
Bence en sağlıkl yöntem bazal metabolizma hızını hesaplayıp üzerine günlük hareketin sayesinde harcadıklarını da ekledikten sonra hesap yapmak.
Mesela bazal metabolizma hızın 1700, günlük hareketinle de 800 kalori harcıyorsan 2500 cal gidiyor demektir.
Bu durumda ortalama kalorini 1200 dolaylarında tutarsan hafta 1.3 kg vermen beklenir ama vücuttaki suya beraber 2 kg verirsin. 1000 ve 1200 altına düşmemekte fayda var ama ben bazen çok kısa bir zaman uygulamak şartıyla 1000 altına düşüyorum. :78:

canım mesela benim 1992 kalori almam gerekiyormuş gün içinde
sence ne kadar azaltarak başlamalıyım
sen deneyimlisin diye sormak istedim
ya da bugün ip atladım diyelim onu da düşebilir miyim 1992 den

genelde kalori diyetinde 500 kalori indirilio tatlım bende günlük kalorim 1904 kalori ama en fazla 1300 aldım buzamana kadar:KK17:

Son düzenleme:
ya valla çoğu kişi ölye dio ama ben tam tersine ağzımda sakız varken acıktığımı hissetmiyorum sigaradaki dudak tiryakiliği misali :KK70: o böreklerr kaç kalori kızaammm haberin var mı senin?? :KK70: en yağlı şeylerden biri börek sende az değilmişsin hani bak bugün hemen hemen aynı durumdayız o zaman :KK70: nese ki artık gün içinde dengelicezzz elimiz mahkumm annem de akşama yağlama yapıomuşş öle dedi biraz öncee anne dedimmmm sakın gösterme bana onları bak atarım kendimi balkondan :KK70: :KK70:

Yok bea öyle yağları süzülen börek değil tabikiiii .. kuru kuru yaptırdım diyet böreği :KK60: Allahım kıvıramıyorum :KK60:
Atlama kıs balkondan :KK1:mutfağa girmek yasak walla adım atmıyorum ah şu misafirler yok mu onları at balkondan ...:26:

genelde kalori diyetinde 500 kalori indirilio tatlım bende günlük kalorim 1904 kalori ama en fazla 1300 aldım buzamana kadar:KK17:

Evet sevgilim_ benim in dediği gibi diyetisyene gittiğinde ilk aşamada %30'luk bir kalori kısıtlamasına gidiliyor. Mesela 2000 kalori gerekiyorsa ilk başta 600 kalori kısmak ya da 1500 kalori gerekiyorsa 450 kalori kısmak gibi. Ama ben buna uyuyor muyum? Hayır :KK1: Ben 800, 1200, 1400,1000 vs değişiyor gününe göre :KK52:

Evet sevgilim_ benim in dediği gibi diyetisyene gittiğinde ilk aşamada %30'luk bir kalori kısıtlamasına gidiliyor. Mesela 2000 kalori gerekiyorsa ilk başta 600 kalori kısmak ya da 1500 kalori gerekiyorsa 450 kalori kısmak gibi. Ama ben buna uyuyor muyum? Hayır :KK1: Ben 800, 1200, 1400,1000 vs değişiyor gününe göre :KK52:

evt tatlım doğru sölüüosunnn valla bide biz her perşembe bi bizde bide yengemlerde özel yemek yiycez her hafta birimizde bu hafta bizdeyiz haşhaşlı revani yapmayı düşünüorum mesela haftada birgün kaçamak yapıcam yanii inş fazla kaçırmadan yapıcam öle karar aldım:KK52: dediğin gibi hergün aynı kalorilerde kalınmıo malesef:KK9:

revaninin kalorisi 100gr 236 kaloriymiş bende yemekten önce yerim üstünede bir bardak yeşil çay iki bardakda su içerim sorada yemek yerim az karnım şişer zaten herhalde:KK9:

kızlar sora görüşürüz ben namazımı kılmaya gidiorum şimdi sorada yürüyüşe gidicem inş hoşçakalınnnn:KK61::KK16:

benim bugünkü kahvaltım

yarım ekmek :kk77: : 300 kalori
1/4 kibrit kutusu peynir: 40
3 tatlı kaşığı kadar zeytinezmesi: 200
2 domates : 28
1 bardak 2 şekerli çay : 34

602 yani

doğru mu hesapladım acaba?

Son düzenleme:
revaninin kalorisi 100gr 236 kaloriymiş bende yemekten önce yerim üstünede bir bardak yeşil çay iki bardakda su içerim sorada yemek yerim az karnım şişer zaten herhalde:KK9:

Revaninin ortalama kalorisidir o :)
Evde yaparken ne kadar şekerli yaparsan o kadar artar kalorisi :KK52:
Tabii az şekerli yaparsan da ona göre azalır :)
Ben evde kek yaparken kekin içine koyduğum malzemelerin kalorisi toplayorum. Sonra keki kaç parçaya bölersem toplam kaloriyi de o kadar bölüyorum :KK1: Toplam 400 kaloriyse , 20 parçaya bölmüşsem her biri 20 kalori gibi. Daha güvenilir geliyor bana :KK66:

benim bugünkü kahvaltım

602 yani

zeytinezmesi 30gr felan olsa 100 kalori filan yapıo tatlım:KK16:

Ben evde kek yaparken kekin içine koyduğum malzemelerin kalorisi toplayorum. Sonra keki kaç parçaya bölersem toplam kaloriyi de o kadar bölüyorum :KK1: Toplam 400 kaloriyse , 20 parçaya bölmüşsem her biri 20 kalori gibi. Daha güvenilir geliyor bana :KK66:

Süpermiş bende denicem.

bende esmer şekerle yaparım tatlım güzel olur beyaz şekerle ortalama aynı ama esmer şekerin zayıflatma özelliği var beyazın şişmanlatma off off ne karışık işler:90:

benim bugünkü kahvaltım

602 yani

Zeytin ezmesinin kalorisini çok fazla hesaplamışsın.
3 tatlı kaşığı zeytin ezmesinin 200 kalori olması mümkün değil.
Diğer kaloriler doğru ama zeytin ezmesinin üzerindeki kalori değerlerine bakıp bizi de bilgilendirir misin?
100 gramında kaç kalori varmış?

Zeytin ezmesinin kalorisini çok fazla hesaplamışsın.
3 tatlı kaşığı zeytin ezmesinin 200 kalori olması mümkün değil.
Diğer kaloriler doğru ama zeytin ezmesinin üzerindeki kalori değerlerine bakıp bizi de bilgilendirir misin?
100 gramında kaç kalori varmış?

25 gr 82 kaloriymiş
yani 100 gr 328 kalori

25 gr 82 kaloriymiş
yani 100 gr 328 kalori

3 tatlı kaşığı zeytin ezmesi en fazla 30 gramdır. Bu durumda 30 gr 98 kaloriye denk geliyor senin verdiğin rakamlara göre. Düz hesap 100 kalori diyelim :KK16:

Kahvaltıda 190 kaloriye denk gelecek şekilde tuzlu kurabiye yedim ve 1 tane 2 şekerli çay içtim.

190 + 40 = 230 kalori :118:

Benim kahvaltım malum pazar diye arttı :KK30:
Havuçlu patates salatası 126
3 dilim börek (ama wallahi büyük ve yağlı değil:KK17: ) 350
2 bardak da çay içtim şekersiz çayı kalorisiz sayıyoruz demi (yani inşallah)

Ara öğün olarak
yarım kivi 17
yarım muz 50
toplam 543
Akşama kadar sadece haşlama patates düşünüyorum börekler sağolsun :KK19:

Son düzenleme:
bende tutmuş ilaclarla zayıflamayı düşünüyorum atrık bende bu yolu denesem daha ii olur galiba biber hapı kullanıyordum korka korka :85: ama napıım dogum yapalı 3 ay oldu sezeryanlı yaptım bide 12 kilo fazlam var :KK59: kayınvaldemler hep dalga geciyor bide su tüketim sorunum var günde en fazla 2 bardak su içebiliyorm offf ben böle kalıcam galiba valla pskolojim bozuldu kıslarr:KK59::KK14::KK50:

X