• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KALİTESİZ YUMURTA İLE 4.TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM

umutluu2

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2023
7
8
6
32
Kızlar Merhaba,

Son tüp bebek tedavisinde Aret Kamar'a gittik. 75 ıu gonall-f ve klomen ile 5 tane 3.gün embrıyosu elde etti,2 si transfer oldu , tutmadı.

Biz de kalan embrıyoların tutacagına ınanmadığımızı ve başka bir tedaviye başlamak istediğimizi söyledik. Sadece klomen ile yumurta toplayacağını belirtti.

Sadece klomen ile hamile kalan,5.gün embriyosu görenlerya da kalitesiz yumurta ile çareler bulanlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Sıfırdan tedavi olacaksanız
Kızlar Merhaba,

Son tüp bebek tedavisinde Aret Kamar'a gittik. 75 ıu gonall-f ve klomen ile 5 tane 3.gün embrıyosu elde etti,2 si transfer oldu , tutmadı.

Biz de kalan embrıyoların tutacagına ınanmadığımızı ve başka bir tedaviye başlamak istediğimizi söyledik. Sadece klomen ile yumurta toplayacağını belirtti.

Sadece klomen ile hamile kalan,5.gün embriyosu görenlerya da kalitesiz yumurta ile çareler bulanlar deneyimlerini paylaşabilir mi?
sıfırdan tedavi olacaksanız neden aynı doktor farklı bir merkez deneyin

Sıfırdan tedavi olacaksanız

sıfırdan tedavi olacaksanız neden aynı doktor farklı bir merkez deneyin
Önceki 2 tüp bebek tedavimi Sedat Kadanalı ve Ulun Uluğ da yaptırmıştım,olmayınca 3.deneme için Aret Beye gelmıstım. Her tedavide doktor değiştirmek de yordu bu seferlik Aret bey ile 2.kez deneyelim dedik.

Sizin dediğiniz gibi de düşündük ama Aret bey sadece klomenle deneyelım diyince sonucta farklı bir yol denemıs oluruz dedik.

Kalitesiz yumurta olduğu için hem ulun uluğ hemde aret kamar ,kolay tüp bebek sahibi olamayacağımı,çok deneme yapmam gerektiğini söylediler. Öyle olunca da devamlı doktor değiştirmek de mantıklı gelmedi

Benimde yumurtalarım kalitesiz ilk tedavimde 20 yumurtadan 2 tane kaldi 3.güne. son tedavimde 5.güne 1 tane geldi ve bu doktorum sperm kaynaklı olabilecegini söylüyor sorunun sperm mi yumurta mi oldugunu nasil anlayabiliriz

Benimde yumurtalarım kalitesiz ilk tedavimde 20 yumurtadan 2 tane kaldi 3.güne. son tedavimde 5.güne 1 tane geldi ve bu doktorum sperm kaynaklı olabilecegini söylüyor sorunun sperm mi yumurta mi oldugunu nasil anlayabiliriz
Hangi doktorda tedaviniz devam ediyor? Bana Ulun Uluğ ve Aret Kamar kalitesiz yumurta var demişti. Meryem Kürek Eken ile de bir kez öngörüşme yapmıştık.Eşimden sprem dna ve farklı birkaç genetik test de istemişti. Anlamak için genetik konuda şşüphe duyan bir doktor bulup onunla görüşmek gerekli.

Sebep bulamayan doktor yumurtaya suç atıp sıyrılıyor oh ne ala

Ben ilk tedavimi irenbede gordum yumurtalarin kotu demisti doktor simdi devlet hastanesinde tedavi goruyorum takviyeler kullandim beslenmemi duzenledim elimden geleni yaptim hala ayni degisen bisey olmadi aslinda bende sperm dnasina baktirmak istiyorum bunu hic bir doktor istemedi ben burda okudugumla ögrendim

Doktorlar kılıf uydurmak için, ya yummurtan kalitesizdi zaten, yada embriyonun genetiği bozuk diyorlar.

Az yumurta olunca klomenle buyutuldugunu birinden daha duymuştum.

Ben ilk tedavimi irenbede gordum yumurtalarin kotu demisti doktor simdi devlet hastanesinde tedavi goruyorum takviyeler kullandim beslenmemi duzenledim elimden geleni yaptim hala ayni degisen bisey olmadi aslinda bende sperm dnasina baktirmak istiyorum bunu hic bir doktor istemedi ben burda okudugumla ögrendim
Eğer gerçekten tek sorun yumurta da ise yapılabilecek çok şey kalmıyor.
glutensiz ve laktozsuz bir akdeniz diyeti,kaliteli multıvıtamın,q10,folik asit,omega asit,hareketli yaşam,kaliteli uyku ile yumurta kalitesini bir miktar artırabilirsiniz.bunları en az 90-120 gün eksiksiz yapıp ondan sonra tüp bebek yaptırmak lazımmış.siz bugün bunları yapmaya baslasanız yumurtalara etkisi o kadar sürüyormus. tabi sigara,alkol,paketlı gıda gibi yapay herseyden uzak durmak gerekıyor.tüp bebeğe hazırlık süreciyle ilgili özel diyetisyenler ve yaşam koçları da var.Onları da araştırmanızı öneririm. Hemen hemen aynı şeyi söyleyecekler.

glutensiz ve laktozsuz bir akdeniz diyeti,kaliteli multıvıtamın,q10,folik asit,omega asit,hareketli yaşam,kaliteli uyku ile yumurta kalitesini bir miktar artırabilirsiniz.bunları en az 90-120 gün eksiksiz yapıp ondan sonra tüp bebek yaptırmak lazımmış.siz bugün bunları yapmaya baslasanız yumurtalara etkisi o kadar sürüyormus. tabi sigara,alkol,paketlı gıda gibi yapay herseyden uzak durmak gerekıyor.tüp bebeğe hazırlık süreciyle ilgili özel diyetisyenler ve yaşam koçları da var.Onları da araştırmanızı öneririm. Hemen hemen aynı şeyi söyleyecekler.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şuan orta kalite 2 embriyom var onları deneyeceğiz embriyolog umutsuz pek olumlu konusmadi ama imha etmek istemedim eger olmazsa hazirlanip yaptırıcam insallah olur da biter artık bu sürec benimde 4.denemem olacak

Önceki 2 tüp bebek tedavimi Sedat Kadanalı ve Ulun Uluğ da yaptırmıştım,olmayınca 3.deneme için Aret Beye gelmıstım. Her tedavide doktor değiştirmek de yordu bu seferlik Aret bey ile 2.kez deneyelim dedik.

Sizin dediğiniz gibi de düşündük ama Aret bey sadece klomenle deneyelım diyince sonucta farklı bir yol denemıs oluruz dedik.

Kalitesiz yumurta olduğu için hem ulun uluğ hemde aret kamar ,kolay tüp bebek sahibi olamayacağımı,çok deneme yapmam gerektiğini söylediler. Öyle olunca da devamlı doktor değiştirmek de mantıklı gelmedi
Amh değeriniz kaçtı

Yani evet yorar haklısınız ama şahsi düşüncem her labrotuar ve embriyolog bir olmaz koşullar ve tecrübeler çok farklı bence farklı denenmemiş her yeni doktor hastaya bi umuttur bizler tüp bebek hastayız gezeriz neresi iyiyse orayı deneriz şöyle ki şişli memoriel , cem çelik , bahçeci bunlar labrotuar açısından güzel yerler acele karar vermeyin bence kendinize bedeninize biraz zaman verin araştırın içinize sinen yerle çalışın daha geride embriyonuzda varmış gittiğiniz merkeze taşırsınız onlarıda değerlendirirler yaşınız kaçtı bu arada

Son düzenleme:
Kızlar Merhaba,

Ay bu konu tam benlik bende doktor aret kamara gitmeyi planlıyordum iğnenin ohss yan etkisindn korktuğum için femara yada klomen ile büyütüp sağlıklı ama az yumurta toplamamız mümkün demişti kendisi. Böyle yaptıranlar varsa yorumları heycanla bekliyorum aslında klomen hiç iyi ilaç değil daha doğrusu kalitesiz yumurta büyütüyo sonra diğer yumurtalar sönüyor femara ile yaptırma şansınız varsa takip edin dicem ama doktorunda bi bildiği vardır diye umuyorum bu söylediğim kalitesiz yumurta büyütme olayı da pko da oluyor ben çok kullandım klomen ondan biliyorum...

Ay bu konu tam benlik bende doktor aret kamara gitmeyi planlıyordum iğnenin ohss yan etkisindn korktuğum için femara yada klomen ile büyütüp sağlıklı ama az yumurta toplamamız mümkün demişti kendisi. Böyle yaptıranlar varsa yorumları heycanla bekliyorum aslında klomen hiç iyi ilaç değil daha doğrusu kalitesiz yumurta büyütüyo sonra diğer yumurtalar sönüyor femara ile yaptırma şansınız varsa takip edin dicem ama doktorunda bi bildiği vardır diye umuyorum bu söylediğim kalitesiz yumurta büyütme olayı da pko da oluyor ben çok kullandım klomen ondan biliyorum...
Aret kamarda klomenle tedavi oldum grade2 2 embrıyom oluştu
Ikısıde transfer edıldı tutmadı malesef

Klomenin genel anlamda başarılı bi ilaç oldugunu dusunmuorum
Normal jinokoloji doktorumla yumurta takıbı yapmıstık tüp bebek oncesı
1 defa klomenle denemıstık 2 yumurta buyumustu
1defa femara ıle denemıstık o da tutmadı ama cok daha fazla yunurtam olusmustu
En azından tüp bebek ıcın fazla yumurta gerekıo

Aret kamarda klomenle tedavi oldum grade2 2 embrıyom oluştu
Ikısıde transfer edıldı tutmadı malesef
Klomen çok kullandım başarısız bir ilaç olduğunun okadar farkındayım ki onunla hamile kalan çok nadir kadınlar var şans yani.. femarayla aslında denemek lazım siz de pko varmı peki ? Bende var da o yüzden merak ettim

Kızlar Merhaba,

Amh kaç acaba? Ben de Aret kamar ile tedavi olacağım. Muhtemelen bende de ignesiz ilerler diye düşünüyorum. Çünkü düşük benim amh. Sadece hapla tedavi olup tutan da var forumda.

Doktor için çok iyi diyorlar benim çevremde iki kişi ona gidip ilk denemede hamile kaldı.

Ben pcos hastayım şuan 2.tüp bebek tedavimdeyim

Benim bu gün Aret kamarda transferim olacaktı ama iptal ettim eşim hastanede yatıyor diye. Eşimde bu gün taburcu oldu ama doktor zaten izin vermezdi yola çıkmaya geçen aylarda iki defa hormonlar yüzünden iptal oldu bu ayda hersey yolundaydi ama hesapta olmayan şeyler çıktı.

Back