Bilmem. Dediğim gibi sizin özelinize bir yorum yapmadım. Bunları söyleyebilmem için sizi tanıyor olmam gerekir. Burda yapmanız gereken benimki de dahil gelen yorumlardan ders çıkarmak olmalı. Zira hiç birimiz yazdığınızdan fazlasını bilmiyoruz ve bazı durumlarda tahmin yürüterek ya da genelleyerek yorum yazıyoruz.
Üç kriterinize gelirsek.
Elektrik dediğimiz şey nedir? İlk görüşte hissettiğimiz olumlu şeyler. Peki bir insanla iki saat oturarak, üç beş sohbet ederek anlayabilir miyiz ne olduğunu? Bence hayır. Yani elektrik büyük oranda dış görünüşe endekslidir. Bu da demek oluyor ki elektrik almadığınız adamları ilk etapta iyi ya da kötü, kaliteli ya da adi olup olmamasına bakmadan eliyorsunuz.
Sağlam bir duruştan kasıt nedir tam olarak anlamadım, anladığım kadarıyla yorum yapayım. Karakterli olacak, yalan söylemeyecek, flört ederken dahi başka insanlara gözü kaymayacak, çelişkili konuşmayacak falan filan. Flört konusu hariç diğerlerinin anlaşılması için oldukça uzun bir zamana ihtiyaç var. Bu zamanı karşınızdakine tanıyorsanız ne ala, doğru yoldasınız. Ama tanımıyorsanız yine belki iyi bir adamı elemiş oluyorsunuz.
Zehir gibi zeka... zeka o kadar ucu açık bir kavram ki, neresinden tutup yorumlayayım bilemedim. Siz o zehir gibi zekaya sahip adamların beklentilerini karşılayabilecek misiniz peki? Ya da şöyle sorayım, zeka bir kalite kriteri olabilir mi? Bir kuzenim var mesela, evlenememekten şikayetçi. Pek zeki bir adam sayılmaz bence. Eğitim hayatı kötü gitti, aldığı kararlar gülünç denecek derecede yanlış. Çok okumaz, kültürlü bir adam değil. Ama dünyanın en iyi en naif insanı. Her buluşmada hayatındaki kadına bir kucak çiçekle giden, romantik, sevgisini gösteren bir adam. En büyük dileği bir aileye ve bir kız çocuğuna sahip olmak. Şahane de baba olur. Kriterlerinize uygun değil ama kaliteli bir adam. Anlatmak istediğim bu. Zaten dediğim gibi şahsınıza değil ortaya yorum yaptım. Dünyadaki bütün erkekler kötü değil, sadece kriterlerinize uygun olmadığı için iyi adamları gözden kaçırıyorsunuz dedim.