Kaliteciler

aksiyon planını size bir daha sorarsa denetçi standartın hangi maddesine dayanarak bunu istediğini sorun. standart nerde sizden aksiyon planı oluşturmanızı istiyormuş. maddeyi göstersin o maddeye göre uygunsuzluğunu yazsın sizde gerekli düzeltmeleri yaparsınız ( bu arada standart sizden bir aksiyon planı oluşturmanızı istemez)

merhaba hanımlar,,

bende kımyagerım ve unıv.de kendımı kalıte konusunda yetıstırmeye calıstım gonullu olarak ıkı fabrıkada staj yaptım kalıte kontrol ve arge dep.da

okuldan mezun oldugum zaman cok mücadele ettim ve 1,5yıl sonunda bır fabrıkada kalıte guvence muhendısı olarak çalışmaya başladım.

ama maalesef fabrıka benı alanda çalıştırmaya basladı ve hiç düşündüğüm gibi kendımı gelıstıremedım. gecen hafta ısımden uzulerek istifa ettim şefim gitmemi istemse de o fabrıkada kendımı gelsıtıremeyecegıme ınandıgım ıcın kabul etmedım.

şimdi kpss sınavlarına hazırlanıyorum , ama kalıte gerçekten zevklıdır tadı damagımda kaldı desem yerıdır a.s

selam kaliteci yokmu diye okuyunca hemen cevaplayayım istedim,
bende yaklaşık 8 yıldır kalite sistemleri üzerine çalışıyorum.
gıda mühendisiyim.

mrh ben 15 senedir kalite kont. üzerine özel bir sektörde proses elamanı olarak çalışıyorum.

bende bu sene seminrelerine katıldım ve sertifka aldım ıso ile ilgili ama hiç mi hiç işime yaramıyor neden acaba ? eğer yanlış birşey sorduysam kusura bakmayın ama ....

Merhaba kızlar ,
bende bi fabrikada kalite yönetim sistemleri temsilcisiyim.
aslında 3 belgeyi yönetiyorum zor ama güzel. ıso 14001 çevre sistemi, ıso 9001 kalite ve HACCP duydunuzmu bu sistemleri?
haccp gıda üzerine.
bizim fabrika biraz larç. yani çalışanlara laf anlatmak zor. pc başındakiler ( müdürler ) bile üztelrine düşen görevleri yapmıyor. denetime bir ay kala sıkıştırıyorum mecburen. eğitim vermek çok güç bide ekonomik kriz mahfetti. millet parasını alamıyo. bide eğitime mi gircez diyo haklılar sizlerde işiniz üzerinde sıkıntı yaşayan varmı? böyle sorunlar olunca insan işindede soğuyor

benımde ıso üzerine sertifikalarım var bı kaç firmada ıso hazırladım ve takıbını yaptım ama kalıte işinde en guzelı danışmanlık yapmak ama tabı o da zor ama yapan yapıyor bende çok yapmak istiyorum ama galiba bıraz tanıdık fılan lazım

Merhaba bende yaklaşık 1 yıldır Elektrik firmasında kalite yönetim temsilcisi olarak çalışıyorum.
İSO 9001 VE MID Belgelerini yönetiyorum.
Hep soruyorum kendime daha iyi nasıl kaliteci olunur.
Tabi bu sorunun cevabını kalite tercübesi olan arkadaşlardan ve zamandan alacağız

Arkadaşlar Merhaba,

Bende sizler gibi kalite yöneticisim. 5 yıldır aynı işletmede kalite yöneticisi olarak çalışıyorum. Firmaya 9001 belgesi aldım ( ben işe başladığımda iptal olmuştu ) Sonrasında 16949 aldım( Otomotiv sektörüne hitap eder ve 9001 in üzerinde zorlu bir sistemdir ) ve 14001 aldım. Firmada sorumluluk ve yetkilerim oldukça fazla, kaliteci olarak isteklerim çiğnenmiyor. Fakat gelin görünki ücretimden hiç ama hiç memnun değilim. Maaşım 1500 lerde. Buarada ünv eğitimim işletme. Sizinde bu konudaki görüşlerinizi almak isterim. Direkt aldığınız ücreti söylemek istemeyebilirsiniz ama en azından az yada iyi gibi yorum yapın. Bende böylece abartıyormuyum yoksa gerçekten burda emeğimin maddi karşılığını almıyormuyum bu işi yapan kişilerden sağlıklı görüş almış olurum.

Sağlıcakla kalin, kaliteli günler dilerim :)

Bence 5 yıldır kalite işi yapan ve birden fazla kalite sistemi yürüten biri için aldığın ücret az derim. Bu benim görüşüm. Ama bu alanda ingilizce çok önemli. Dili geliştirdikten sonra çok daha iyi yerlerde iyi maaşa iş bulabilirsin.

bi de hangi şehir olduğunu yazsaymışsınız iyi olurmuş istanbul ise tabi çok az. izmirde maalesef maaşlar biraz daha düşük. ben kaliteci değilim ama yakından biliyorum medikal sektörde kalite danışmalığı da yaptım sizin 16949 muadili bizde 13485 var biz bunun üstüne 10993 için çalışma yapmıştık. ben aylık 1400 almıştım ama -kalite yönetmedim sadece 10993 için danışmanlık hizmeti verdim. kalite yöneten arkadaşın iş yükü benden çok daha fazlaydı bu durumda daha fazla da alıyordur diye düşünüyorum. ankaradayız bu arada bizde izmirle istanbulun arasında maaşlar.

Gebze- Kocaeli canım yani sanayi bölgesindeyim. Buralarda ücretler oldukça iyi aslında ama bana kısmet olmadı:) Bu arada hala aynı işteyim, burdan emekli olucam galiba

kolay gelsin canım
biz bayanlar pek sesimizi çıkarttıp hak talep edemediğimizden de olabilir
erkek olsa senin yerinde yılsonunda zam alamazsa pazarlık yapıyor olurdu ya da düşünürdü en azından
uzun zamandır ordaymışsın çıksan kıdemi yakarsın Allah sabır versin ne deyim

Merhabalar,

Ben şu an bir havacılık firmasında Kalite Müdürü olarak görev yapıyorum. ISO 9001 &ISO 14001 ve OHSAS 18001 Baş denetçisiyim. Aslında kimyagerim. Benim kalite serüvenim biraz enteresan oldu. Üniversitede iken HACCP, OHSAS, ISO 14001 ve OHSAS 18001 bilgilendirme eğitimlerini alımıştım. Mezun olduktan sonra bir fabrikada Ar-ge'de işe başladım. Fabrika entegre sistem kurmaya karar verdi. Benim kalite eğitimlerim olduğu için sorumlu olarak beni atadılar ve bir kalite danışmanı ile anlaştılar. 1 sene danışman ile çalıştık ve sistemleri kurduk. Ondan çok şey öğrendim. Daha sonra kariyerim hep kalite sistemleri üzerinden devam etti. Üniversitede aldığım eğitimlerden hiç birşey anlamamıştım. O maddelerin uygulamalarını gördükçe insanın kafasında bazı şeyler şekilleniyor.

bende bu sene seminrelerine katıldım ve sertifka aldım ıso ile ilgili ama hiç mi hiç işime yaramıyor neden acaba ? eğer yanlış birşey sorduysam kusura bakmayın ama ....

Sırası ile İso 9001 kys iç tetkikçi eğitimi ,sonrasıda ıso 9001 baş denetçi eğitime katılıp sertifikanı alıp stajını tamamlarsan senin için daha yararlı olur.

Son düzenleme:
Bir kalitecide bnm 9001-16949-14001-18001 sistemleri ile calisyruz

:)Anladığım kadarıyla sadece iso,otomotiv,çevre ve ohsas sistemleri ile çalışıyorsunuz.gıda ile ilgili bir çalışmanız yok 2200,ıfs,brc gibi.
hangi firmadasın merak ettim valla

Gida ile hic ilgimiz yok canim
calistigim firmayi burdan soylemiim
ama bnde standart bir kalitecinin ne kadar aldigini merak ediyorumkalite muduru deil kalitw muhendsi veya calisani bnm biraz dusuk galibada.asdfgh87 sen ne is yapiorsun cnm

Tatlım ben de burdan söylemeyim :)

İzmir içinde kalite çalışanları 1500 alıyor ,denetçiler 1500 ,muayne gözetim kontrol yapanlar ise 1750 civarı .Tabi bu şirketten şirkete değişiyor bence.
Kalite mühendislerinin ne kadar aldığını bilemiyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…