SENANCE meraba hoşgeldin.
Ben bişeyler yazarak başlamak istiyorum müsadenizle konuyla ilgili fikirlerinizide bekliyorum merakla...
Geçen hafta içinde denetime girdik.
Denetçi 60 lı yaşlarında kariyerine özel sektörde başlayıp devam ediyor ama ince eleyip sık dokuyan birisi. (sanırım otomotiv sektörü ağırlıklı denetimlere katılmış). Adam taktı sizin aksiyon planınız niye yok neden aksiyon planı yapmıyorsunuz ( yahu ne gerek var diceksin olmuyo) biz en küçük aksama ve uygunsuzlukları bile (8d) D/Ö/F kapsamında ele alıp çözümler üretip önlem alıyoruz. bunları gösteriyorum hayır süreci izlemek için aksiyon planı olacak dedi. Daha önce hiç bir denetçi böle bişey istememişti. Denetimden beri standardı okuyorum tekrar tekrar acaba gerçekten benmi atlıyorum diye ama kaliteci bir çok arkadaşımda benim gibi düşünüyor. Tamam belki olması bize artı katabilir ama bunu eksiklik olarak yorumlamamalıydı diye düşünüyorum.(bu arada bu konuda hata yazmadı ama seneye bakılacak çalışmaları yapın gibi şeyler söledi)
Bu sadece bir konuyla ilgiliydi daha başka şeylerde var ama şimdiden başınızı ağrıtmak istemem...
bende bu sene seminrelerine katıldım ve sertifka aldım ıso ile ilgili ama hiç mi hiç işime yaramıyor neden acaba ? eğer yanlış birşey sorduysam kusura bakmayın ama ....
Arkadaşlar Merhaba,
Bende sizler gibi kalite yöneticisim. 5 yıldır aynı işletmede kalite yöneticisi olarak çalışıyorum. Firmaya 9001 belgesi aldım ( ben işe başladığımda iptal olmuştu ) Sonrasında 16949 aldım( Otomotiv sektörüne hitap eder ve 9001 in üzerinde zorlu bir sistemdir ) ve 14001 aldım. Firmada sorumluluk ve yetkilerim oldukça fazla, kaliteci olarak isteklerim çiğnenmiyor. Fakat gelin görünki ücretimden hiç ama hiç memnun değilim. Maaşım 1500 lerde. Buarada ünv eğitimim işletme. Sizinde bu konudaki görüşlerinizi almak isterim. Direkt aldığınız ücreti söylemek istemeyebilirsiniz ama en azından az yada iyi gibi yorum yapın. Bende böylece abartıyormuyum yoksa gerçekten burda emeğimin maddi karşılığını almıyormuyum bu işi yapan kişilerden sağlıklı görüş almış olurum.
Sağlıcakla kalin, kaliteli günler dilerim :)
bende bu sene seminrelerine katıldım ve sertifka aldım ıso ile ilgili ama hiç mi hiç işime yaramıyor neden acaba ? eğer yanlış birşey sorduysam kusura bakmayın ama ....
Bir kalitecide bnm 9001-16949-14001-18001 sistemleri ile calisyruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?