SENANCE meraba hoşgeldin.
Ben bişeyler yazarak başlamak istiyorum müsadenizle konuyla ilgili fikirlerinizide bekliyorum merakla...
Geçen hafta içinde denetime girdik.
Denetçi 60 lı yaşlarında kariyerine özel sektörde başlayıp devam ediyor ama ince eleyip sık dokuyan birisi. (sanırım otomotiv sektörü ağırlıklı denetimlere katılmış). Adam taktı sizin aksiyon planınız niye yok neden aksiyon planı yapmıyorsunuz ( yahu ne gerek var diceksin olmuyo) biz en küçük aksama ve uygunsuzlukları bile (8d) D/Ö/F kapsamında ele alıp çözümler üretip önlem alıyoruz. bunları gösteriyorum hayır süreci izlemek için aksiyon planı olacak dedi. Daha önce hiç bir denetçi böle bişey istememişti. Denetimden beri standardı okuyorum tekrar tekrar acaba gerçekten benmi atlıyorum diye ama kaliteci bir çok arkadaşımda benim gibi düşünüyor. Tamam belki olması bize artı katabilir ama bunu eksiklik olarak yorumlamamalıydı diye düşünüyorum.(bu arada bu konuda hata yazmadı ama seneye bakılacak çalışmaları yapın gibi şeyler söledi)
Bu sadece bir konuyla ilgiliydi daha başka şeylerde var ama şimdiden başınızı ağrıtmak istemem...
aksiyon planını size bir daha sorarsa denetçi standartın hangi maddesine dayanarak bunu istediğini sorun. standart nerde sizden aksiyon planı oluşturmanızı istiyormuş. maddeyi göstersin o maddeye göre uygunsuzluğunu yazsın sizde gerekli düzeltmeleri yaparsınız ( bu arada standart sizden bir aksiyon planı oluşturmanızı istemez)