Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaslar merhaba,
Ben de 2 gun once kizlik zarim kalin oldugu icin bir operasyon gecirdim. Operasyonumu saygin bey yapti. Genel anestezinin verilmesi operasyon ve ayilmam yarim saat surdu. Su an icin hersey yolunda otururken cok az zorlaniyorum birkac damla da pembemsi kan geliyor. Dikisleri goz operasyonunda kullanilan ince dikis ipleri ve kendiliginden eriyormus.
8 aylik evliyim surekli deneriz olur diyorduk ama fizyolojik olarak mumkun olmayinca operasyonda karar kildik. Saygin Bey'in psikolojik destegi olmasa asla basaramazdim.
Tabii esimin anlayis ve destegini asla inkar edemem. Evliligimiz icin yapmam gereken bir seydi, umarim sonrasi da cok iyi gider.
Doktor 1 ay sonra gelip vajinismus tedavisine devam edip birkac haftada
Cozumleyeceginizi soyledi.
Erken teshis cok onemli, hic zaman kaybetmeyip doktor muayenesine gidin derim.
Sorusu olan arkadaslara elimden geldigince yardimci olmak isterim. Surecimle ilgili zaman buldukca yazacagim neticeleri.
Ameliyatten sonra parmakla esnetme yapmak gerekiyormu??ben yıllar önce yaşadım kızlık zarı kalın ilişkiyi mümkün kılmıyo doktora gittim uyutup kalın parçayı aldı uyandığımda çok acı hissetmiyodum bukonuda evde canınızı yaktırmayın eşinizi alın gidin uygulayın yoksa pisikolocide bozuluyo biran önce doktor yardımı alın küçük bi işlem canınız yanmaz bendede dik
iş vardı dikişler kendi düştü acı yok korkmayın
Merhaba! Birsey sorucamArkadaşlar merhaba. bende septalı kalın kızlık zarı vardı.dün ameliyat oldum özel kadın sağlığı merkezinde. şu an evde uzanarak dinleniyorum.özgethewoman'ın söylediği gibi toplamda yarım saat-40 dk sürdü. 1000 tl verdim. oturunca hafif ağrı ve ara ara pembemsi kanama oluyor bacaklarımı açığımda. ameliyattan çıkığımda batma ve sızı şeklinde biraz ağrı hissettim. ameliyattan 1.5 saat sonra dr geldi ve tamponu çıkardı az bi sızı oldu. dr vajinamın dar olduğunu 2 parmağını soktuğunu söyledi ameliyat esnasında, cinsel ilişki yaptıkça açılcağını söyledi , 20 gün sonra tamamen iyileşiceğini söyledi o zaman deneme yapıcaz ve size aktarıcağım. ertelemeyin, korkmayın ve dra gidin.
Ameliyattan sonra parmakla esnetmek gerekiyor mi?dikiş atmadım yaktım dedi ama neyi kastetti bilmiyorum. ama benim ne öncesinde ne sonrasında farketmediğim bişeydi. dikiş daha zor belkide. ben iğne olmaktan bile korkan insanım ama çok kolay geçti. bi de ilk ilişkide acı ve kan korkusu vardı bende. 10 dakikalık bi operasyon, ameliyat sayılmaz. operasyondan sonra çok rahat uyandım, yarım saat kadar dinlendirdiler. ayaklandım gittim hemen eşimle, ağrı falan olmadı. 10 gün sonra kontrole gittim. yaklaşık 2 hafta ilişki olmayacak dedi operasyondan sonra. kanamayacak artık diye seviniyordum artık. ama ben ciddi bir vajinismus hastasıydım. sen daha baştasın. bu operasyona bile gerek olmaz inşallah sana.
Merhaba canim, uzun zaman once bunu yazmissin ama ben yeni goruyorum. Merak ettim sorunun çözüldü mü? Bide nasil atlattin? Umarim bu mesajimi gorur ve cevaplarsin cok merak ettim cunku ayni sorun bendede var malesef tek farkimiz ben iliskiye girebiliyorum. 4 yillik evliliyim ve ilk gecemde kan gelmedi (bakire oldugum halde) ve o gunden itibaren bu zamana kadar iliskimiz cok zor oluyordu ve aciyordu. Taki doktorua gidene kadar. Cocuk sahibi olmak istiyoruz ama muayyene olamiyordum vajinusmus oldugum icin. Doktor beni vajina kaslarim icin fizyoterapiye yönlendirdi. 2 aydir gidiyorum ve inanilmaz memnunum! Ve bendede olan kalin zarimi gevşetip yavas yavas genisletiyor. Her fizik tedavim sonunda eve gittigimde tuvalete girdigimde (işemek icin) biraz yanma ve kagit pecetede az kan geliyordu. Bu iyiye işaret demekki zarim inceliyor ve gittikce yirtiliyor. Bu sebebten dolayi cocuk sahibi olamiyorduk, insallar onumuzdeki zamanda (tamamen bittikten sonra tedavim) bebegimiz olacak allah nasip ederse allah herkese acil sifalar versinmerhaba
ben 4 günlük evliyim...ama eşimle ilişkiye giremiyoruz...ilk denememizde dayanılmaz bir acı hissettim ve geri çekildim...tekrar tekrar denedik olmadı...tarifsiz bir acı yaşıyordum...sonunda dün eşim dr.a gitmeyi önerdi..jinekoloğa gittik ve gözle zar muayenesi oldum...dr.eğer psikolojikse zaten muayene bile etmeme izin vermezsin itersin beni dedi...sonuç olarak muayenede bi sorun yaşamadım..gayet rahatsın dedi dr...ama zara baktğında çok kalın ve yüksekte olduğunu söyledi...acı duymamın sebebi buymuş...
uyuşturucu,kayganlaştırıcı ve beni rahatlatıcı ilaç verdi..bunlarla bikaç gün deneyin olmazsa cerrahi müdahale gerekecek dedi...( genel anestezi ile zarı ortadan kaldırıyorlarmış,sonra dikiş atılıyormuş...çok üzüldüm...dr.ilk sizin başınıza gelmiyor,böyle bir çok insan var dedi ama ben "neden ben " diye sorup duruyorum kendime....
dün ilaçları kullanarak denedik ilk zamanlara göre daha rahattı ama yinede olmuyor...zar kalın olduğu için bozulmuyor...eşim ameliyat taraftarı değil,biraz daha deneyelim böyle ilaçlarla diyor ama ben o kadar üzülüyorumki ameliyatı olmaya bile razıyım..yeterki bu sorundan kurtulalım(
içinizde kalın kızlık zarı olan bundan dolayı sorun yaşayan,bahsettiğim operasyonu geçiren var mı?
fikirlerinizi,deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum...
Ben yardımcı olabilirim nerede oturuyorsunuzmerhaba arkadaşlar, benim de bu operasyonu geçirmem gerekiyor. lokal anestezi ile yaptırmak istiyorum içinizde hiç böyle yaptıran oldu mu?
ve özel sağlık sigortam var acaba karşılıyor mu bilen var mı, fiyatlar hakkında bilgisi olan yazarsa da çok sevinirim. lütfen yardımcı olunn![]()
Ben operasyondan 1 hafta sonra ilişkiye girmeye başlamıştım doktorum girebilirsiniz demiştidikiş atmadım yaktım dedi ama neyi kastetti bilmiyorum. ama benim ne öncesinde ne sonrasında farketmediğim bişeydi. dikiş daha zor belkide. ben iğne olmaktan bile korkan insanım ama çok kolay geçti. bi de ilk ilişkide acı ve kan korkusu vardı bende. 10 dakikalık bi operasyon, ameliyat sayılmaz. operasyondan sonra çok rahat uyandım, yarım saat kadar dinlendirdiler. ayaklandım gittim hemen eşimle, ağrı falan olmadı. 10 gün sonra kontrole gittim. yaklaşık 2 hafta ilişki olmayacak dedi operasyondan sonra. kanamayacak artık diye seviniyordum artık. ama ben ciddi bir vajinismus hastasıydım. sen daha baştasın. bu operasyona bile gerek olmaz inşallah sana.
istanbulda oturuyorum. asıl lokal anesteziyi merak ediyorum açıkcası çünkü böyle bir sansım varken genel anestezi almak da pek istemiyorum. ve fiyat da değişiyor sanırımBen yardımcı olabilirim nerede oturuyorsunuz
Lokal anesteziyi önermem çünkü ufak bir operasyon için saatlerce bacaklarınızı hareket ettiremeyeceksinizistanbulda oturuyorum. asıl lokal anesteziyi merak ediyorum açıkcası çünkü böyle bir sansım varken genel anestezi almak da pek istemiyorum. ve fiyat da değişiyor sanırım
doğru diyorsunuz hiç böyle düşünmemiştim. ayıptır sorması siz ne kadara yaptırmıştınız. çünkü çok pahalıysa bi süre para biriktirmem gerekecek. 750 lira diye 0okudum bir kaç yorumdaLokal anesteziyi önermem çünkü ufak bir operasyon için saatlerce bacaklarınızı hareket ettiremeyeceksiniz
Genel anestezide en ufak dozdan veriyorlar narkozu toplam 10 dk filan uyuyorsunuz ve evet iyi araştırmanız lazım fiyatlar çok değişiyor
ben 650 tl'ye yaptırmıştım, İzmir'de yaptırdım ve buraya gelme imkanınız var ise doktorumu kesinlikle öneririm kendisi başhekim çünküdoğru diyorsunuz hiç böyle düşünmemiştim. ayıptır sorması siz ne kadara yaptırmıştınız. çünkü çok pahalıysa bi süre para biriktirmem gerekecek. 750 lira diye 0okudum bir kaç yorumda