canım ilk günlerde bu durumu yaşamanız normal bence,kayganlaştırıcılarla deneyin ,eşinde kullansın sende,bir kaç denemede zar esneyebilir,yırtılmadan,
benim mesela yırtılmadı acı hissettim ama yırtılmadı
seninkide kalınmış esneticeksiniz ozaman,yırtılma olmazsa
seni tebrik ediyorum, sorunun başında doktora gitmeyi akıl etmişsiniz. ben vajinismus hastasıydım, zarım da çok kalınmış 2 doktora göründüm aynı şeyi dedi. zar operasyonu geçirdim. hiç de öyle dikiş falan atılmıyor. 5 10 dakikalık bişey ve korkulacak bir operasyon değil. daha yeni evlisiniz. biraz kendi çabalarınızla deneyin. baktınız olmadı operasyon geçiririsin, ne kadar çabuk davranırsanız çözümü okadar kolay oluyor.
benimde zarım çok çokk kalın ama darbeye dayanabilirsem patlayabilecek bir zardı, bizde 4 gün sonra doktora gittik, ilaçlar uyuşturucular vs. böyle zaman geçti tam 4 ayın sonunda oldu, tabii ben bu acıları çeke çeke her seferinde azda olsa kan gele gele iyice soğudum vajinusmus başlangıcı iken şükür ki sorun çözüldü, ama gitmediğim doktor kalmadı tecrübe ile şunu söylebilirim ki özel hastenlerde para alabilmek için hemen bıçak altına yatırmayı teklif ediyorlar ben tamam bıçak altı olsun dediğim zaman eşim hayır dedi, benim tavsiyem mutlaka ama mutlaka tek doktorla yetinmeyin, benim kızlığımda saat hizasında yırtılmalar mevcut iken gözümün içine baka baka yok yavrum sen daha kızsın biz ameliyatla allaım diye yılların tecrübeli(!!!) doktorları çıktı, aman güvenmeden bıçak altına yatmayın eger mecbur iseniz bıçak altına yatın, şifalar diliyorum, kendinizi kasmayın, ilk ilişkide mutlaka acı oluyor, kendinizi eşinizin sevgisine teslim edebilirseniz daha yaşanılabilir hafif bir acı olabilir, vaktide daha fazla geçiktirmeyin ne kadar uzun süre böyle ilşkiye giremeden acı çekerseniz o denli içinde soğuma olur ve ilşkiyi acılarla eşleştirirsiniz, her şey gönlünzce olsun, benim yaşadıgım sıkıntıları yaşamamnız ve bir an önce çözümü bulmanız dileğiyle..:)
hangi ilaçları kullanıyorsun sorabilir miyim?
doktorum bana dikiş atmadığını, kenarlarını yaktığını söyledi nasıl oluyorsa işte. lokal de genel de olabiliyor anestezi. ben çok korktuğum için genel anestezi daha uygun olur dedi.
kenarlarını yakmak mıııo nası bişeyki...off valla sinirlerim bozuldu iyice...peki ayılma süreciniz nasıl oldu..kolay mı ayıldınız?ameliyattan sonra ne kadar süre ilişkiye giremediniz?ağrı sancı oldumu operasyon sonrası?operasyon süreci nasıl işledi?çok soru sordum ama eğer bi dahaki denememizde de olmazsa ameliyat olmaya karar verdim...çünkü çok üzülüyorum bu duruma (
dikiş atmadım yaktım dedi ama neyi kastetti bilmiyorum. ama benim ne öncesinde ne sonrasında farketmediğim bişeydi. dikiş daha zor belkide. ben iğne olmaktan bile korkan insanım ama çok kolay geçti. bi de ilk ilişkide acı ve kan korkusu vardı bende. 10 dakikalık bi operasyon, ameliyat sayılmaz. operasyondan sonra çok rahat uyandım, yarım saat kadar dinlendirdiler. ayaklandım gittim hemen eşimle, ağrı falan olmadı. 10 gün sonra kontrole gittim. yaklaşık 2 hafta ilişki olmayacak dedi operasyondan sonra. kanamayacak artık diye seviniyordum artık. ama ben ciddi bir vajinismus hastasıydım. sen daha baştasın. bu operasyona bile gerek olmaz inşallah sana.
peki bu durumlarda mesela doktor her hangi bir alet ya da ne bileyim yapay p.... ile filan bozamıyorlar mı ? yani illkai cerrahi müdahale mi gerekiyor ?
ne yani, ben de çok sancılanıyorum hatta bazı aylar acile gidiyorum iğne vurdurmak için fakat ne kist ne de başka bi anormal durum var.. acaba benim de mi kalındır ki ?
ayrıca inş eşin ve sen mutlu olursunuz :)
inşallah öyle olur canım...2 hafta iyiymiş ben nette 1 ay ilişki olmaz diye okudum gözüm korktu...
yarın son kez deniycez olmazsa operasyon geçirmeye karar verdim...çünkü dayanamıyorum..hem canım çok yanıyor hem çok üzülüyorum..eşim olana kadar deneriz diyor ama dayanılmaz bi acısı var(
buarada nerde ve kime yaptırdığını öğrenebilirmiyim?ankaradamı yaşıyorsun?
off Allahım neden böyle oldu sanki...
canım dr.öyle bişeyden bahsetmedi ki mantıken de olmaz bence...çünkü aynı şey ha eşimle olmuş ha dr. bozmuş...acı aynı acı olur...zar kalın ve yüksek olduğu için girişi kapatıyor...operasyonda zarı ordan alıp giriş yolunu açıyorlar...inşallah gerek kalmaz ama benim pek ümidim yok(
gözle bakınca bile o kadar kapalı ki...dr.da zaten ben bile zorlandım bakarken açılmıyor dedi(
yeterki bu durum düzelsin yeterki mutsuz olmayalım ben operasyona dünden razıyım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?