• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalın Kızlık Zarı ve Operasyonu Hakkında

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
2.679
12
66
43
Ankara
merhaba

ben 4 günlük evliyim...ama eşimle ilişkiye giremiyoruz...ilk denememizde dayanılmaz bir acı hissettim ve geri çekildim...tekrar tekrar denedik olmadı...tarifsiz bir acı yaşıyordum...sonunda dün eşim dr.a gitmeyi önerdi..jinekoloğa gittik ve gözle zar muayenesi oldum...dr.eğer psikolojikse zaten muayene bile etmeme izin vermezsin itersin beni dedi...sonuç olarak muayenede bi sorun yaşamadım..gayet rahatsın dedi dr...ama zara baktğında çok kalın ve yüksekte olduğunu söyledi...acı duymamın sebebi buymuş...

uyuşturucu,kayganlaştırıcı ve beni rahatlatıcı ilaç verdi..bunlarla bikaç gün deneyin olmazsa cerrahi müdahale gerekecek dedi...:(( genel anestezi ile zarı ortadan kaldırıyorlarmış,sonra dikiş atılıyormuş...çok üzüldüm...dr.ilk sizin başınıza gelmiyor,böyle bir çok insan var dedi ama ben "neden ben " diye sorup duruyorum kendime....

dün ilaçları kullanarak denedik ilk zamanlara göre daha rahattı ama yinede olmuyor...zar kalın olduğu için bozulmuyor...eşim ameliyat taraftarı değil,biraz daha deneyelim böyle ilaçlarla diyor ama ben o kadar üzülüyorumki ameliyatı olmaya bile razıyım..yeterki bu sorundan kurtulalım:((

içinizde kalın kızlık zarı olan bundan dolayı sorun yaşayan,bahsettiğim operasyonu geçiren var mı?
fikirlerinizi,deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum...

canım ilk günlerde bu durumu yaşamanız normal bence,kayganlaştırıcılarla deneyin ,eşinde kullansın sende,bir kaç denemede zar esneyebilir,yırtılmadan,
benim mesela yırtılmadı acı hissettim ama yırtılmadı
seninkide kalınmış esneticeksiniz ozaman,yırtılma olmazsa

seni tebrik ediyorum, sorunun başında doktora gitmeyi akıl etmişsiniz. ben vajinismus hastasıydım, zarım da çok kalınmış 2 doktora göründüm aynı şeyi dedi. zar operasyonu geçirdim. hiç de öyle dikiş falan atılmıyor. 5 10 dakikalık bişey ve korkulacak bir operasyon değil. daha yeni evlisiniz. biraz kendi çabalarınızla deneyin. baktınız olmadı operasyon geçiririsin, ne kadar çabuk davranırsanız çözümü okadar kolay oluyor.

benimde zarım çok çokk kalın ama darbeye dayanabilirsem patlayabilecek bir zardı, bizde 4 gün sonra doktora gittik, ilaçlar uyuşturucular vs. böyle zaman geçti tam 4 ayın sonunda oldu, tabii ben bu acıları çeke çeke her seferinde azda olsa kan gele gele iyice soğudum vajinusmus başlangıcı iken şükür ki sorun çözüldü, ama gitmediğim doktor kalmadı tecrübe ile şunu söylebilirim ki özel hastenlerde para alabilmek için hemen bıçak altına yatırmayı teklif ediyorlar ben tamam bıçak altı olsun dediğim zaman eşim hayır dedi, benim tavsiyem mutlaka ama mutlaka tek doktorla yetinmeyin, benim kızlığımda saat hizasında yırtılmalar mevcut iken gözümün içine baka baka yok yavrum sen daha kızsın biz ameliyatla allaım diye yılların tecrübeli(!!!) doktorları çıktı, aman güvenmeden bıçak altına yatmayın eger mecbur iseniz bıçak altına yatın, şifalar diliyorum, kendinizi kasmayın, ilk ilişkide mutlaka acı oluyor, kendinizi eşinizin sevgisine teslim edebilirseniz daha yaşanılabilir hafif bir acı olabilir, vaktide daha fazla geçiktirmeyin ne kadar uzun süre böyle ilşkiye giremeden acı çekerseniz o denli içinde soğuma olur ve ilşkiyi acılarla eşleştirirsiniz, her şey gönlünzce olsun, benim yaşadıgım sıkıntıları yaşamamnız ve bir an önce çözümü bulmanız dileğiyle..:)

canım ilk günlerde bu durumu yaşamanız normal bence,kayganlaştırıcılarla deneyin ,eşinde kullansın sende,bir kaç denemede zar esneyebilir,yırtılmadan,
benim mesela yırtılmadı acı hissettim ama yırtılmadı
seninkide kalınmış esneticeksiniz ozaman,yırtılma olmazsa

dün gittik dr.a ilk defa..ve dün akşam ilaçlarla ilk denemeydi...ikimizde kullanıyoruz...uyuştucu olanı sadece ben kullanıyorm...esneme olmasın yırtılsın istiyorum ben:((inanın çok sinir bozucu...ben eşimden daha çok istiyorum olmasını...o derece yani..esneye esneye belki bi yerden sonra yırtılır diye düşünüyoruz ,inşallah tabi...ama hiç olmadı operasyona razıyım...ne eşime ne kendime eziyet etmek istemiyorum çünkü...

cevabınız için çok teşekkürler...

seni tebrik ediyorum, sorunun başında doktora gitmeyi akıl etmişsiniz. ben vajinismus hastasıydım, zarım da çok kalınmış 2 doktora göründüm aynı şeyi dedi. zar operasyonu geçirdim. hiç de öyle dikiş falan atılmıyor. 5 10 dakikalık bişey ve korkulacak bir operasyon değil. daha yeni evlisiniz. biraz kendi çabalarınızla deneyin. baktınız olmadı operasyon geçiririsin, ne kadar çabuk davranırsanız çözümü okadar kolay oluyor.

teşekkür ederim....
eşim dr.a gitmeyi teklif eden oldu..belki ben biraz daha beklerdim...ama sağolsun hemen götürdü ve sorunu hemen öğrenmiş olduk...
gittiğimiz dr.bayandı..doçent bi bayan...aslına bakarsanız biz çok memnun kaldık kendisinden..çünkü direk operasyon olmalısın şeklinde yaklaşmadı..ilaçları verdi böyle deneyin dedi..olmazsa son aşamada operasyon yaparız dedi...
dikiş atılmıyor demişsiniz ama atıldığını söyledi dr...hatta ben de basit bişey gibi düşünüp lokal anestezi olmaz mı dedim,olmaz genel anestezi olmalı dedi...biraz da ben hassas,stresli heyecanlı bi yapıdayım,kendiside bunu farketti belkide ondan genel anestezi dedi...

dediğiniz gibi kendi çabalarımızla deniycez bi süre ama eğer bu konu bizi yıpratmaya başlarsa operasyona razıyım...çünkü en büyük korkum yıpranmamız ve başka boyutlara gelmesi:(

benimde zarım çok çokk kalın ama darbeye dayanabilirsem patlayabilecek bir zardı, bizde 4 gün sonra doktora gittik, ilaçlar uyuşturucular vs. böyle zaman geçti tam 4 ayın sonunda oldu, tabii ben bu acıları çeke çeke her seferinde azda olsa kan gele gele iyice soğudum vajinusmus başlangıcı iken şükür ki sorun çözüldü, ama gitmediğim doktor kalmadı tecrübe ile şunu söylebilirim ki özel hastenlerde para alabilmek için hemen bıçak altına yatırmayı teklif ediyorlar ben tamam bıçak altı olsun dediğim zaman eşim hayır dedi, benim tavsiyem mutlaka ama mutlaka tek doktorla yetinmeyin, benim kızlığımda saat hizasında yırtılmalar mevcut iken gözümün içine baka baka yok yavrum sen daha kızsın biz ameliyatla allaım diye yılların tecrübeli(!!!) doktorları çıktı, aman güvenmeden bıçak altına yatmayın eger mecbur iseniz bıçak altına yatın, şifalar diliyorum, kendinizi kasmayın, ilk ilişkide mutlaka acı oluyor, kendinizi eşinizin sevgisine teslim edebilirseniz daha yaşanılabilir hafif bir acı olabilir, vaktide daha fazla geçiktirmeyin ne kadar uzun süre böyle ilşkiye giremeden acı çekerseniz o denli içinde soğuma olur ve ilşkiyi acılarla eşleştirirsiniz, her şey gönlünzce olsun, benim yaşadıgım sıkıntıları yaşamamnız ve bir an önce çözümü bulmanız dileğiyle..:)

çok teşekkür ederim cevabınız için...elimden geleni yapıyorum..kendimi kasmıyorum...ama o acıyı hissettiğim an bütün cesaretim kaçıyor:(

siz de yaşamışsınız tahmin edersiniz...dayanılmaz bi acı...

diğer bi korkuma da siz değinmişsiniz...acı çekmekten dolayı cinsellikten soğuma..yine acı çekicem diye ilişkiden kaçma...umarım bunları yaşamam...bunun içinde kendimi zorlıuyorum....inşallah doğal yolla bu sorunu atlatırız tek dileğim bu....kendi acım ve eşime istemeden yaşattığım stres,sıkıntı beni çok üzüyor....o da ben acı çektiim için üzülüyor...:((Allahım yardımcımız olsun inşallah...hiç aklıma gelmezdi böyle bişey yaşayacağım....

hangi ilaçları kullanıyorsun sorabilir miyim?

canım senindemi aynı sorunun var?
bana dr.kayganlaştırıcı olarak lubricant jel (aslında ıslaklık problemi yok ama daha kolaylaştırmak için)
uyuşturucu olarak anestol verdi..bir de benim heyecanımı stresimi yatıştırmak için dideral verdi..

anestol pek etki etmedi...evet ilk günlere göre daha rahattı ama yine acı duydum..acı bi miktar olacak tabi ama bu dayanılabilir bi acı değil:(

eşim bugün başka b uyuşturucu araştırdı bulduk dr.u arayıp sordu ,daha etkili olabileceğini söylemiş..bu akşam onu deniycez Xylocaine Pump Spray...bu hem sprey olduğu için daha etkili olabilir diye düşünüyoruz...diğeri krem şeklindeydi ve uygulaması zor oluyodu...

doktorum bana dikiş atmadığını, kenarlarını yaktığını söyledi nasıl oluyorsa işte. lokal de genel de olabiliyor anestezi. ben çok korktuğum için genel anestezi daha uygun olur dedi.

doktorum bana dikiş atmadığını, kenarlarını yaktığını söyledi nasıl oluyorsa işte. lokal de genel de olabiliyor anestezi. ben çok korktuğum için genel anestezi daha uygun olur dedi.

kenarlarını yakmak mııı:53: o nası bişeyki...off valla sinirlerim bozuldu iyice...peki ayılma süreciniz nasıl oldu..kolay mı ayıldınız?ameliyattan sonra ne kadar süre ilişkiye giremediniz?ağrı sancı oldumu operasyon sonrası?operasyon süreci nasıl işledi?çok soru sordum ama eğer bi dahaki denememizde de olmazsa ameliyat olmaya karar verdim...çünkü çok üzülüyorum bu duruma:((

kenarlarını yakmak mııı:53: o nası bişeyki...off valla sinirlerim bozuldu iyice...peki ayılma süreciniz nasıl oldu..kolay mı ayıldınız?ameliyattan sonra ne kadar süre ilişkiye giremediniz?ağrı sancı oldumu operasyon sonrası?operasyon süreci nasıl işledi?çok soru sordum ama eğer bi dahaki denememizde de olmazsa ameliyat olmaya karar verdim...çünkü çok üzülüyorum bu duruma:((

dikiş atmadım yaktım dedi ama neyi kastetti bilmiyorum. ama benim ne öncesinde ne sonrasında farketmediğim bişeydi. dikiş daha zor belkide. ben iğne olmaktan bile korkan insanım ama çok kolay geçti. bi de ilk ilişkide acı ve kan korkusu vardı bende. 10 dakikalık bi operasyon, ameliyat sayılmaz. operasyondan sonra çok rahat uyandım, yarım saat kadar dinlendirdiler. ayaklandım gittim hemen eşimle, ağrı falan olmadı. 10 gün sonra kontrole gittim. yaklaşık 2 hafta ilişki olmayacak dedi operasyondan sonra. kanamayacak artık diye seviniyordum artık. ama ben ciddi bir vajinismus hastasıydım. sen daha baştasın. bu operasyona bile gerek olmaz inşallah sana.

Son düzenleme:
peki bu durumlarda mesela doktor her hangi bir alet ya da ne bileyim yapay p.... ile filan bozamıyorlar mı ? yani illkai cerrahi müdahale mi gerekiyor ?

dikiş atmadım yaktım dedi ama neyi kastetti bilmiyorum. ama benim ne öncesinde ne sonrasında farketmediğim bişeydi. dikiş daha zor belkide. ben iğne olmaktan bile korkan insanım ama çok kolay geçti. bi de ilk ilişkide acı ve kan korkusu vardı bende. 10 dakikalık bi operasyon, ameliyat sayılmaz. operasyondan sonra çok rahat uyandım, yarım saat kadar dinlendirdiler. ayaklandım gittim hemen eşimle, ağrı falan olmadı. 10 gün sonra kontrole gittim. yaklaşık 2 hafta ilişki olmayacak dedi operasyondan sonra. kanamayacak artık diye seviniyordum artık. ama ben ciddi bir vajinismus hastasıydım. sen daha baştasın. bu operasyona bile gerek olmaz inşallah sana.

inşallah öyle olur canım...2 hafta iyiymiş ben nette 1 ay ilişki olmaz diye okudum gözüm korktu...
yarın son kez deniycez olmazsa operasyon geçirmeye karar verdim...çünkü dayanamıyorum..hem canım çok yanıyor hem çok üzülüyorum..eşim olana kadar deneriz diyor ama dayanılmaz bi acısı var:((

buarada nerde ve kime yaptırdığını öğrenebilirmiyim?ankaradamı yaşıyorsun?
off Allahım neden böyle oldu sanki...:59:

peki bu durumlarda mesela doktor her hangi bir alet ya da ne bileyim yapay p.... ile filan bozamıyorlar mı ? yani illkai cerrahi müdahale mi gerekiyor ?

canım dr.öyle bişeyden bahsetmedi ki mantıken de olmaz bence...çünkü aynı şey ha eşimle olmuş ha dr. bozmuş...acı aynı acı olur...zar kalın ve yüksek olduğu için girişi kapatıyor...operasyonda zarı ordan alıp giriş yolunu açıyorlar...inşallah gerek kalmaz ama benim pek ümidim yok:((
gözle bakınca bile o kadar kapalı ki...dr.da zaten ben bile zorlandım bakarken açılmıyor dedi:((

yeterki bu durum düzelsin yeterki mutsuz olmayalım ben operasyona dünden razıyım....

ankarada değilim ne yazıkki. ankarada lina kadın sağlığını çok öneriyorlar git istersen doktorları çok iyiymiş ve paragöz değilmiş

Son düzenleme:
dr.da bunu sormuştu..ilk adet görmeye başladığım zamanlar ortaokulda fln çok sancılanırdım..bağıra bağıra ağladığımı bilirim..ama sonradan azaldı o sancılar...yine oluyo tabi ama herkesin olduğu kadar...

senin dediğin sanırım kızlık zarında hiç delik olmayan yani kapalı olanlar...benimki öyle değil de sadece kalın ve yüksekte...

:53: ne yani, ben de çok sancılanıyorum hatta bazı aylar acile gidiyorum iğne vurdurmak için fakat ne kist ne de başka bi anormal durum var.. acaba benim de mi kalındır ki ?

ayrıca inş eşin ve sen mutlu olursunuz :)

:53: ne yani, ben de çok sancılanıyorum hatta bazı aylar acile gidiyorum iğne vurdurmak için fakat ne kist ne de başka bi anormal durum var.. acaba benim de mi kalındır ki ?

ayrıca inş eşin ve sen mutlu olursunuz :)

olabilir canım...eğer kist gibi bişey yoksa kızlık zarın küçük delikli olabilir,kalın olabilir..bunu ancak muayene ile öğrenebilirsin

güzel dileğin için teşekkürler ayrıca:)

inşallah öyle olur canım...2 hafta iyiymiş ben nette 1 ay ilişki olmaz diye okudum gözüm korktu...
yarın son kez deniycez olmazsa operasyon geçirmeye karar verdim...çünkü dayanamıyorum..hem canım çok yanıyor hem çok üzülüyorum..eşim olana kadar deneriz diyor ama dayanılmaz bi acısı var:((

buarada nerde ve kime yaptırdığını öğrenebilirmiyim?ankaradamı yaşıyorsun?
off Allahım neden böyle oldu sanki...:59:

canım dr.öyle bişeyden bahsetmedi ki mantıken de olmaz bence...çünkü aynı şey ha eşimle olmuş ha dr. bozmuş...acı aynı acı olur...zar kalın ve yüksek olduğu için girişi kapatıyor...operasyonda zarı ordan alıp giriş yolunu açıyorlar...inşallah gerek kalmaz ama benim pek ümidim yok:((
gözle bakınca bile o kadar kapalı ki...dr.da zaten ben bile zorlandım bakarken açılmıyor dedi:((

yeterki bu durum düzelsin yeterki mutsuz olmayalım ben operasyona dünden razıyım....

anladım zaten bilğim olduğundan değil mantık yürütttüm :( üzüldüm inşallah çok komplike bir şey atlatmadan aşarsın ve bizle paylaşırsın.. şimdiden geçmiş olsun

ben yıllar önce yaşadım kızlık zarı kalın ilişkiyi mümkün kılmıyo doktora gittim uyutup kalın parçayı aldı uyandığımda çok acı hissetmiyodum bukonuda evde canınızı yaktırmayın eşinizi alın gidin uygulayın yoksa pisikolocide bozuluyo biran önce doktor yardımı alın küçük bi işlem canınız yanmaz bendede dik
iş vardı dikişler kendi düştü acı yok korkmayın

canım bence hiç beklemeden operasyonunu ol isteyerek yatmazsan o masaya zorla yatmak zorunda kalırsın bendede aynı problem vardı zorlarken zorlarken aşırı kanamadan hastanede açtım gözlerimi sen çok şanslısın en azından durumu ve ne yapman gerektiğini biliyosun benim ilk gece olmuştu ve aşırı kanamam oldu seni korkutmamak için ayrıntıya girmiyorum
kızma ama eşin biraz egosal davranıyo olabilir ben değil operasyon bozcak bizim hatunu falan diye :37:
sen onu dinleme yoksa benim eşim gibi hastane odasında 2 gözü 2 çeşme kendini şuçlar
sağlıklı bi ömür dilerim tatlım..

Son düzenleme:
Arkadaşım tarifin benim yaşadıklarıma o kadar uyuyor ki... bir aylık evliyim ben de, ve aynı sorunları yaşıyorum, hala da yaşıyorum. ve eşim ısrarla doktora gitmek istemiyor, o operasyon için onu razı edemiyorum. ilk ilişkimizde anladım böyle bir durum olduğunu ama biz bunu halledebiliriz diyor başka birşey demiyor... psikolojim bozuldu artık. ilk günlere göre daha rahatım ama zar bozulmuyor sanki, anlayamıyorum bu kadar derinde nasıl olabilir. çünkü bir işaret parmağı boyunda girebiliyor vajinaya. acaba seninde böyle mi? kızlık zarı bu kadar derinde olabilir mi?

Back