gecmis olsun ..yaptirmadigin yer kalmamis masallah bacim..kolay mi bu islemlerki hepsi bi anda yapiliyor?? tuyler diken diken oldu bende okuyunca simdi..kalcayi dolgunlastirmak icin yaptirdin sanirim. spor vs yaptin mi? yoksa gerek gormedin mi?
Sevgili Tontriko sorularını atlamamak için boş vaktimin olduğu zamana erteledim cevaplamayı. Senin de okumak için boş vakte ihtiyacın olucak sanırım :)
Ben bu işlemleri olmam gerektiği konusunda çok kararlı olduğum için, hepsini bir ameliyatla olmak istedim. Hatta meme dikleştirmeyi de bu ameliyata dahil etmek istedim ama doktorum zorlanabileceğimi söyleyerek 5 hafta sonra hala istiyor olursam yapacağını söyledi ve erteledi.
Bana yazılan cevaplardan da göreceğin üzere, diğer bazı üyeler yalnızca karın bölgesine liposuction yaptırdığı halde dren sızıntıları ile uğraşırken, ben hem karın bölgesi liposuction hem de endoskopik karın germe yaptırdığım halde bana hiç dren takılmadı. Doğru doktor, doğru teknik belki benim şansım. Bir de güçlü biriyim galiba.
Neredeyse hep normal kilodaydım ama hiç bir zaman fiziğim konusunda kendine güvenebilen biri olmadım. Sonra zayıfladım, nasılsa popom küçük, bari diğer gereksiz bölgelerimdeki yağlar da gitsin belki daha iyi görünürüm dedim. 47 kiloya indim. Belim inceldi derken memelerim ve popom hepten yok oldu.
O dönem benimle sevgili olmak isteyen biri vardı. Bundan 2-3 sene önce, benden birkaç yaş büyük. O kadar ilgiliydi ki. Dar kesim bir pantolon giymiştim. Bi’ fazlalığım yoktu. (Popomun ve memelerimin olmaması dışında bi‘ eksiklik de yoktu vücut şeklimde.)
Yanımızdan geçen bi’ kız dedi ki, “A ne güzel bu pantolon.” Ben de kıza teşekkür ettim yüzümdeki gülümseme ile kız gidince ona döndüm. Bana dedi ki; “Bence güzel falan değil inanma öyle her iltifata. Çok dar.”
Ben kıskandığını zannettim çok dar diyince. Bol giymemi söyleyecek falan sandım gülümseyerek ona bakmaya devam ettim.
Ve sonra o konuşmasına devam etti.
“Şu halde metrobüse bile binsen bir tane adam ikinci kez dönüp de bakmaz kalçana. Sen istediğini giymekte özgürsün bu vücutla. Bi adam senin vücudunda nereye bakabilir ki? Ye biraz kilo al. Benim ayrıldığım kız arkadaşım 19 yaşındaydı, onun bile senden daha kadındı vücudu, kalçası...”
Ben onun sözlerini komik bulmuş gibi gülerek hatta ara ara sözlerinin saçmalığına şaşırmış gibi bakarak devam ettim dinlemeye ve o sustuğunda havalı bi’ şekilde “Ben zayıf olmayı seviyorum ve kilomu korumak için diyet yapıyorum.” Dedim.
Zannediyordu ki, kilo alsam kalçam büyüyecek. Halbuki kilo aldığımda kalçam 1 büyüyorsa göbeğim 3 büyüyordu. Belim çok kalınlaşıyordu.
Bazı insanlar çok patavatsız olabiliyor yada ben hassasım bilmiyorum. Tüm bunları söyledikten sonra bile o kadar peşimde döndü ki... Evlenmek istediğini söyledi daha sonra. Ve ben bu söylediklerini sebep göstermeden, başka bahane uydurup onu engelledim her yerden. Daha sevgili bile olmadan bu kadar rahat konuşabilen biri, sevgili olsak neler söyler, ne kıyaslamalara giderdi kim bilir?
Neyse, onun bu sözlerinden sonra vücudumu şekillendirmek için fitnessa kaydolmaya karar verdim. 6 aylık üyelik oluşturdum ve düzenli gittim haftada 3-4 gün. Spor sonraları kendimi iyi hissediyordum enerji olarak ama vücudumda hiç bir fark hissetmiyor, aynada hiç bir fark göremiyordum.
Sonra reformer pilatese kaydoldum 6 ay da pilatese gittim. Pilatesten sonra vücudumda fark oldu. Belki de öncesinde fitness yaptığım için bir fark sağlamıştır bilemiyorum.
Spordan gördüğüm fayda; cildim daha sıkı oldu. Squat sayesinde de popom biraz sert oldu ama yine küçüktü ve bununla birlikte üst ön bacağım da şişmişti. Bir yeri düzelticem derken bir başka yerim bozuluyordu.
O kadar çok kadın ve erkek söyledi ki kalçamın küçük olduğunu...
Sonra ben, bu kadar spor yaptım, artık daha şekilli kilo alırım düşüncesiyle yeniden kilo almaya karar verdim. Kilo aldım yeniden ama yine şekilsiz kilo alıyordum. Ve kendimi böyle kötü gördükçe yemesi eğlenceli ama kendi zararlı abur cubur varsa yedim, makyaj yapmayı bıraktım. Sağlıklı beslenme rutinimi bıraktım. Market kasalarında lolipoplar var ya, onlardan bile yedim. Vücuduma; madem böylesin al o zaman! Der gibi davrandım.
Ailemi ikna edemiyordum bu ameliyata. Bol kıyafetler giymeye başladım. Kendini beğenmeyen birine dönüştüm ve ben kendimi beğenmedikçe var olan ışığım da eksildi tabii ve en sonunda annem kabullendi bu ameliyatı istediğimi.
Annemle birlikte, Ahmet bey ile görüşmeye giderken çok mutlu ve kararlıydım.. Kadınlar kulubünde O’na ameliyat olan kadınların vücutlarını, dolayısıyla O’nun estetik bakışını görmüştüm. Başka hiç bir doktorun, bir kadın vücudunu o kadar sanat eseri gibi bir bütün olarak sonuçlandırdığını ben görmedim.
Görüştüğümüzde beni o kadar can kulağıyla dinledi ki. Gerçekten ne istediğimi önemsediğini hissettim. Enerjisi çok yüksekti. (Her zaman öyleydi.) Ben memeyi de aynı ameliyatla istedim ama O hayır dedi. Ama benim o ana kadar farkına varmadığım bir başka ameliyat önerdi.
Ben karnıma liposuction istemiştim ama Ahmet bey, liposuctionun tek başına beni mutlu etmeyeceğini, karın kasımda ayrılma olduğunu ve bu kası birleştirmezse hala bir miktar göbeğim var gibi görüneceğimi söyledi. Böyle karar verdim endoskopik karın germe de yaptırmaya.
Zayıf olduğum dönemde bile yan yattığımda göbeğim yana sarkıyordu. Biraz yemek yesem hemen şişiyordu. Ben zannediyordum ki ben zayıfken bile göbeğim var. Oysa bunlar, karın kasımda ayrılma olduğu için oluyormuş, bu yüzden karnım, midem zayıf olduğum halde katlanıyormuş, bilmiyordum. Genellikle gebelik sonrasında oluyormuş karın kasında ayrılma. Ben hiç gebelik yaşamadığım halde vardı bende. Hatta kilo alıp vermemle bile ilgili değildi bu, ben 15 yaşındayken de böyleydi karnım. Sadece ben nedenini bilmiyordum. Bu yüzden sindirim sistemimde sorun olduğunu düşünüp doktora gitmeyi düşündüğüm olmuştu hatta.
İyi ki o ameliyatı da önerdi doktorum. Çünkü sonradan araştırdığıma göre, gebelik öncesindeki dönemde karın kasının birleştirilmesi için yapılan bu ameliyat, gebelikte oluşabilecek sarkmaları da önlüyormuş. Bir nevi vücudunu korumak isteyenler için gebelik öncesi ön hazırlık gibi bir şey.
...ve doktorum o kadar sihirli değnek etkisi yapmış ki vücudumda. Göbek deliğimden yapmış endoskopik karın germeyi. Ve en düşük belli iç çamaşırdan bile görünmeyecek kadar aşağıda kalem çiziği gibi ince 1 cm bile olmayan 2 iz...
Ne dren ne başka bir zorluk yaşamadan atlattım çok şükür. İşte böyle benim serüvenim :)
Allah her kadına kendini iyi hissedeceği vücudu nasip etsin İnşAllah.
Evet canim ayni doktor degil farkli doktor :) bana takildi ameliyattan 4 gun sonra cikarildi ve hergun sabah aksam masaj yapmam gerekiyormus . Drenin ciktigi yerler hala delik masaj yapilirken sivilar geliyor .
Canım... İnşallah sonucu gönlüne göre olur. İyileşme geçici bi süreç, geçer...