• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalça çıkıklığı

kumrudeniz

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.429
1.165
333
Selam arkadaşlar,
Çok zorlu geçen bir gebeliğin ardından epidural sezeryan ile doğum yaptım.Bebeğim tam 1 aylık oldu.Önceleri sarılıktı o daha tam geçmeden şimdi PİLİ ASİMETRİSİ teşhisi konuldu.2 gün sonra ultrason çekimi var.Galiba kalça çıkıklığıymış.Bu sorunu yaşayanlar varsa ne olur cevap yazın.İçim acıyor.

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun benim de bebeğim de kalça çıkığı vardı 1 aylıkken çekilen ultrason neticesinde farkedildi en büyük avantajımız da buydu çok erken farkedilmesi .yaklaşık 4 ay boyunca pavlik kemeri denen özel ve çok komplike bi kemer kullandık 15 günde 1 ultrason çekildi ve her defasında sonuçlar iyiye gidiyordu 4 ay sonunda tamamen iyileşmişti kızım .Ama çok zor ve sıkıntılı günler geçirmiştik kemer yüzünden gazını çıkaramıyo ve uyuyamıyordu kolik oldu. bebeğimi tam anlamıyla kucağıma alamıyordum hayatımın en kötü 4 ayını geçirdim sürekli bebeğim de ben de ağlıyoduk Neyseki herşey yoluna girdi kızım şuan çok sağlıklı 1 yaşında yürümeye başladı ama bu durum bana ders oldu herkese muhakkak 1 aylıkken ultrason çektirmesini ısrarla tavsiye ediyorum
Merak etmeyin bebeğinizde bu durumun erken farkedilmiş olmasının büyük faydasını göreceksiniz kalbinizi ferah tutun Rabbim acil şifalar versin...

Canım geçmiş olsun bizim ailede kalça çıkığı irsi maalesef ve bendede var. En son kuzenimin kızında çıktı. şu an 10 aylık falan olması lazım bebeğin ama geçenlerde görüştüğümde halen bacaklarında demir takılı olduğunu ama büyük bir ihtimalle ameliyat olmayacağını söylediler. onlarda farkettiğinde bebek daha 2 aylıktı. zor bir süreç ama geçer inşallah. Keşke benim zamanımda da imkanlar bu kadar iyi olsaydı.

Allahtan sifalar diliyorum öncelikle . Bende 18 gün sonra anne olucam inşallah.
Kalça çıkıginin belirtileri nelerdir ? Nasıl anladınız kalça çıkıgi olduğunu

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun benim de bebeğim de kalça çıkığı vardı 1 aylıkken çekilen ultrason neticesinde farkedildi en büyük avantajımız da buydu çok erken farkedilmesi .yaklaşık 4 ay boyunca pavlik kemeri denen özel ve çok komplike bi kemer kullandık 15 günde 1 ultrason çekildi ve her defasında sonuçlar iyiye gidiyordu 4 ay sonunda tamamen iyileşmişti kızım .Ama çok zor ve sıkıntılı günler geçirmiştik kemer yüzünden gazını çıkaramıyo ve uyuyamıyordu kolik oldu. bebeğimi tam anlamıyla kucağıma alamıyordum hayatımın en kötü 4 ayını geçirdim sürekli bebeğim de ben de ağlıyoduk Neyseki herşey yoluna girdi kızım şuan çok sağlıklı 1 yaşında yürümeye başladı ama bu durum bana ders oldu herkese muhakkak 1 aylıkken ultrason çektirmesini ısrarla tavsiye ediyorum
Merak etmeyin bebeğinizde bu durumun erken farkedilmiş olmasının büyük faydasını göreceksiniz kalbinizi ferah tutun Rabbim acil şifalar versin...

Mrb.İlginize teşekkür ederim.Nete giremedim kaç zamandır.Cevap veremedim kusura bakmayın.Çok şükür çıkık yokmuş<Dr.ultrasonun çekilmesi için gerekçe yazmalıymış ondan öyle yazmış.Nasıl rahatladım anlatamam.Allah kimseye yaşatmasın zor bi durum.Çok şükür atlatmışsınız.Geçmişler ola..

doktorum anlaşılmasının zor olduğunu söylemişti 1 aylıkken ultrason çektirmeniz gerekiyor sakın ihmal etmeyin ne olursa olsun sağlık ihmale gelmez .
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inş...

DR.zaten 1.ay kontrolunde bakıyor.Siz hiç evham yapmayın şimdiden.Sağlıkla,güzellikle çocuğunuzu kucağınıza alırsınız inşallah

Back