• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KalbimEllerinde'nin Diyet Günlüğü

Hayırlı olsun komşum :)
Bende 89 dan 81e indim ramazandan bu yana. ama bir ay salladım. Geçen hafta tekrar başladım. 2 kg daha gitti. bu sabah tartıya çıktım 79 gördüm çok sevindim.
napalım 1 veya 2 gidicek böyle damlaya damlaya göl olur:1:
Bu arada diyette havuç ve patates kullanma canım.

tsk ederim komsum :)
boyun ve yasin kac peki? toplam 10 kilo gitmis sende bravoooo:65: evet not defterime yazdim bile, bundan sonra havuc ve patates yasak:20:

havuc seker ve patates nisasta deposumu:25: Peki hicmi patates yenilmicek diyetde? Not defterime yazacam bunlari tatlim tsk ederim :-*
valla tatlım ben bayramdan sonraki gün kayınvalidemde 5-6 tahta kaşık patates salatası yemiştim. Dayanamadığım için.normalde biz havuclu yaparız kuru soğanlı yaparız.içinede biraz sivri biber. Renk cümbüşü olur. çokda lezzetli olur.
Kayınvaliden patatesleri haşlamış, içine dereotu,maydanoz ve taze soğan doğradı. O şekildede lezzetli oldu. Sonuç? Ertesi gün alınan 700 gr.ama tatlıda yemiştim tabiiiii.
hayırlı olsun komşum :)
bende 89 dan 81e indim ramazandan bu yana. Ama bir ay salladım. Geçen hafta tekrar başladım. 2 kg daha gitti. Bu sabah tartıya çıktım 79 gördüm çok sevindim.
Napalım 1 veya 2 gidicek böyle damlaya damlaya göl olur:1:
Bu arada diyette havuç ve patates kullanma canım.

evet aynı fikirde biri olunca cok rahatlıyorum.kimseye yanlış bişey söylemek istemiyorum çünkü.

kizlar hemen arastirma yaptim ve bunu buldum:4:

Diyette havuç yenilebilir mi?

Havucun diğer sebzelere göre glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme değeri daha fazladır yani çok az miktarda daha fazla şeker içerir diyebiliriz fakat havucun glisemik yükü düşüktür. Yani sizin kan şekerinizi yükseltecek şekilde havuç yemeniz için 1 tencere yani 1 kg havuç yemeniz gerekir. Bu yüzden diyetlerde sebze yemeklerinin içinde ki 3-4 parça havuç veya salataya rendelenen bir miktar havuç sizi şişmanlatmaz. Bu miktarların problemi yoktur. Bu yüzden zayıflarken bol bol havuç tüketebilirsiniz.

aklimin bir kösesine kazidim:41: allahtan az yedim havucu :1:

valla tatlım ben bayramdan sonraki gün kayınvalidemde 5-6 tahta kaşık patates salatası yemiştim. Dayanamadığım için.normalde biz havuclu yaparız kuru soğanlı yaparız.içinede biraz sivri biber. Renk cümbüşü olur. çokda lezzetli olur.
Kayınvaliden patatesleri haşlamış, içine dereotu,maydanoz ve taze soğan doğradı. O şekildede lezzetli oldu. Sonuç? Ertesi gün alınan 700 gr.ama tatlıda yemiştim tabiiiii.

evet aynı fikirde biri olunca cok rahatlıyorum.kimseye yanlış bişey söylemek istemiyorum çünkü.

:31::31: bye bye potato diyorum artik:1: allahtan fazla yememisim:25:

kizlar hemen arastirma yaptim ve bunu buldum:4:

Diyette havuç yenilebilir mi?

Havucun diğer sebzelere göre glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme değeri daha fazladır yani çok az miktarda daha fazla şeker içerir diyebiliriz fakat havucun glisemik yükü düşüktür. Yani sizin kan şekerinizi yükseltecek şekilde havuç yemeniz için 1 tencere yani 1 kg havuç yemeniz gerekir. Bu yüzden diyetlerde sebze yemeklerinin içinde ki 3-4 parça havuç veya salataya rendelenen bir miktar havuç sizi şişmanlatmaz. Bu miktarların problemi yoktur. Bu yüzden zayıflarken bol bol havuç tüketebilirsiniz.

aklimin bir kösesine kazidim:41: allahtan az yedim havucu :1:

Ben patatesi ve havucu çok tükettiğim zaman canım daha çok tatlı çeker nedense :1: tüketin diyorsa tüketebilirsin canım. Bizimkisi bir deneyimdi :)

:31::31: bye bye potato diyorum artik:1: allahtan fazla yememisim:25:

slm canım aramıza hoş geldinn...
umarım sağlıklı şekilde veririz kilocukları:9:

bu arda ben patatese bayılırım....diyetimde de kullanıyorum:44:
daha bugün 2 orta boy patates ile kendime salata yaptm:18:
hafta da 1 kere yesem zararı olmaz herhalde

slm canım aramıza hoş geldinn...
umarım sağlıklı şekilde veririz kilocukları:9:

bu arda ben patatese bayılırım....diyetimde de kullanıyorum:44:
daha bugün 2 orta boy patates ile kendime salata yaptm:18:
hafta da 1 kere yesem zararı olmaz herhalde

tskler tatlim. amin insallah hep beraber veririz :)
aynen bende diyet boyunca bi kac defa yedim patates:26:
allahtan bugün fazla yemedim:25::25: offf patateside cok severimmmm, patates salatasina bayilirim:25:

evet kizlar simdi spor zamani:23: göbisimi strec filmine sardim:1: herkese tavsiye ederim spor yaparken bacak, kollar ve göbise strec filmi baglayin, annenizin streci cok kiymetliyse poset baglayin ve yapistirici bandiyla yapistirin:1: benim annem kiziyor bana streci bitirdin diye ama ne yapiyim mecbur:52:
bu arada 3 haftadir hergun 40 dk yapiyorum ve az önce gözüme carpti: kollarim ve bacaklarim azicik incelmis:21::21:
simdi daha cok hirslandim:64:

tatlım maşallah :nazar:
sabahtan bu yana 4 sayfayı tamamlamışsın görünce ooo dedim okuyacak 4 sayfa çıkmış (malum sabah çıktım gün içinde de giremeyince şimdi herkese girip toparlanmaya çalışıyorum)
öncelikle Türkçe düzeltmeleri yapabilirsin dediğin için sana yardımcı olmaya çalışırım ama bunu kusur aramışım diye düşünme lütfen yanlış anlaşılmasın yani ok?
havuç ve patatese gelince...
minikkim sağ olsun beni onore etmiş ama çok şey bilmiyorum ben de sizin gibi öğrenmeye çalışıyorum yanlışım olursa lütfen siz de beni düzeltin olur mu?
ben de havucu az tüketirim ama tamamen beslenmemden çıkarmıyorum sonuçta çok faydalı bir sebze
ama hem glisemik indeksi yüksek hem de bildiğim kadarıyla sodyum değeri de yüksek (hastane diyetisyeninin verdiği listede az tüketilmeli yazıyordu-ben tuz kullanmıyorum ya o yuzden malum tuzda da sodyum var)
patatesi de yediğimde ekmek yerine sayıyorum 1 orta boy patates=1 dl ekmek şeklinde
ztn diyetisyenler de yasaklamaz sadece ekmek yerine sayar
sen iyi gidiyorsun o yaptığın yemek de iyi bence patatesi az koyarsın ekmeği de az yer dengelersin yani dediğin gibi tam diyet yemeği olmuş
afiyet olsun cnm:56:
sevgiler...

tatlım maşallah :nazar:
sabahtan bu yana 4 sayfayı tamamlamışsın görünce ooo dedim okuyacak 4 sayfa çıkmış (malum sabah çıktım gün içinde de giremeyince şimdi herkese girip toparlanmaya çalışıyorum)
öncelikle Türkçe düzeltmeleri yapabilirsin dediğin için sana yardımcı olmaya çalışırım ama bunu kusur aramışım diye düşünme lütfen yanlış anlaşılmasın yani ok?
havuç ve patatese gelince...
minikkim sağ olsun beni onore etmiş ama çok şey bilmiyorum ben de sizin gibi öğrenmeye çalışıyorum yanlışım olursa lütfen siz de beni düzeltin olur mu?
ben de havucu az tüketirim ama tamamen beslenmemden çıkarmıyorum sonuçta çok faydalı bir sebze
ama hem glisemik indeksi yüksek hem de bildiğim kadarıyla sodyum değeri de yüksek (hastane diyetisyeninin verdiği listede az tüketilmeli yazıyordu-ben tuz kullanmıyorum ya o yuzden malum tuzda da sodyum var)
patatesi de yediğimde ekmek yerine sayıyorum 1 orta boy patates=1 dl ekmek şeklinde
ztn diyetisyenler de yasaklamaz sadece ekmek yerine sayar
sen iyi gidiyorsun o yaptığın yemek de iyi bence patatesi az koyarsın ekmeği de az yer dengelersin yani dediğin gibi tam diyet yemeği olmuş
afiyet olsun cnm:56:
sevgiler...

tskler lilycim. evet sagolsun arkadaslara günlügüm iyi gidiyor:1:
türkcemi düzeltirsen sevinirim tabi tatlim:21: kusur arama gibi görmem asla :20:
evet bencede az yenilmeli havuc ve patatesten, bende bugün allahtan cok yemedim annem sagolsun kücük kücük dogramis :1:
tsk ederim canim :-**

tskler lilycim. evet sagolsun arkadaslara günlügüm iyi gidiyor:1:
türkcemi düzeltirsen sevinirim tabi tatlim:21: kusur arama gibi görmem asla :20:
evet bencede az yenilmeli havuc ve patatesten, bende bugün allahtan cok yemedim annem sagolsun kücük kücük dogramis :1:
tsk ederim canim :-**
rica ederim tatlım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum faydalı olabiliyorsam ne mutlu?
siz de bnm yanlışlarım olursa düzeltin olur mu?

Back