kalbimdeki ağrı

Canangul133

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.239
1.291
83
Herkese merhaba,

Durumumu kısaca anlatayım,

Babaannem, amcam, babam ve abim kısa zaman aralıkları ile kalp krizi ile vefat ettiler.

babamın vefatından sonra tansiyon hastası oldum. tansiyonum o kadar yükseliyorduki ilaç bile fayda etmiyordu bazı zamanlarda, tansiyon nedeniyle 34 haftalık doğum yaptım neyse,

son 2-3 günden beri kalbimde inanılmaz ağrı, sol kolumda ve sırt kısmımda uyuşma vardı, hemen kardiyolojiden randevu aldım gittim. (Devlet hastanesi)

randevulu olmama rağmen, uzun bir sıra bekledikten sonra sıra bana geldi, içeri girdim. şikayetlerimi ve genetik öykümü anlattıktan sonra doktor hanım ultrasyon ile
bakalım dedi,

10-15 saniyelik bir ultrasyon muayesinden sonra, kalple ilgili sorun yok dedi, sigara içiyorsanız bırakın falan dedi, sonra muayene bitti.

ben hiç ikna olmadım, moralim daha çok bozuldu, eşime özel bir hastaneye gidelim ağrım var dedim. oda birşeyin olsaydı doktor görürdü dedi, fakat hala çok ağrım var.

sizinde yorumlarınızı alabilirmiyim.

Çok geçmiş olsun. Yaşadığınız kayıplardan dolayı psikolojik olarak bunu hissediyo olabilirsiniz belki de. İçinizin rahat etmesi için başka bi doktora da görürün bence. Ben babamı kanserden kaybettim uzun süre benzer psikolojiyi yaşadım sürekli mememde ağrı oluyordu kitle var zannedip sık sık ultrason çektirdim şu an antidepresan kullanıyorum iyiyim :)

çok teşekkür ederim.

Geçmiş olsun. Strese bağlı olarakta bunları yaşıyor olabilirsiniz. Farklı bir kardiyoloji uzmanına mutlaka görünün ama ondan önce acile gidin ve ekg ile kan testi yapsınlar kalp krizi olmadığınızdan emin olun. Eğer ağrılarınız geçmezse ve kalbinizde gerçekten bir sıkıntı yoksa fizik tedaviye başlayabilirsiniz ağrılarınız için.

çok tşk ederim. işte hiç tahlil falan istemedi, aslında bende onun için ikna olamıyorum. Ama eşim yoktur birşeyin deyip duruyor.

başka doktora görün canım geçmiş olsun panik atakta olabilir

görürdü değilmi,
Görürdü merak etmeyin. Aynı şekilde memede hiç bişey çıkmayınca tatmin olmayın kalbe de baktırdım ordan gelen bişey mi diye dediğim hiç bişey çıkmadı psikolojikmiş. Ama önce gidin tekrar kan da baktın başka bi doktor da görsün iyice rahat edin sıkıntılarınız devam ederse psikologla görüşün derim.

görürdü değilmi,
Tabi görürdü. Bakın küçük bir ilçede oturuyoruz kardiyoloji doktoru yok burda. arkadaşımın annesi küçük operasyon olacaktı kadın Doğumla alakalı kalp filmi çekmişler kadın doğum doktoru bi kardiyolojiye git demiş. Kardiyolojiye gitti eko çekindi damar tıkanması varmış anjiyo oldu. Bizim küçük ilçede bile kadının kalbinde sorun olduğu anlaşıldı sen kardiyolojiye gitmişsin bi şey olsa sana demez mi ? Sıkma canını bi şeyin yok

Öncelikle başınız sağolsun ve geçmiş olsun.

Ben de tansiyon sebebiyle 35.haftada doğum yaptım. Benim tetikleyici durum coviddi. Çok zor günler geçirdim.

Öncelikle özel bir hastanede takipliydim sonrasında tıp fakültesine ve devlet hastanesine gittim. Sorun kalmadığını söylediler. Kalbimde sıvı birikmiş ve tansiyonumu yükseliyordu.
Ancak ağrım hala oluyor ara ara.
Böyle durumlarda kontrole gidiyorum.

Çok şükür bir sıkıntı olmadığını stresin de ağrıyı tetiklediğini söylüyorlar.

Bu arada doğuma kadar hiç tansiyon problemi yaşamamış biri olarak korkunç yükselen bir tansiyondan sonra şimdi de aşırı düşen tansiyonla cebelleşiyoruz.

2 yıla yaklaşıyor ama tansiyonum hala allak bullak.
Doktorlara güvenip stresimi yönetip, sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.

Allah korusun kalp bu sen sıkıntı var diyorsan kimseyi dinleme git görun.

Allah sabır versin şuanki durumunuz psikolojik de olabilir.Kardiyoloji için bir doktora daha randevu alın hatta Kalp damar hastalıklarına da alın ki damarlarınıza da baksınlar ama bu süreç ile ilgili psikolojik destek mutlaka alın tansiyonunuz ilaçlarla bile düşmüyormuş çünkü fazla stres de tehlikeli ayrıca genlerinizi annenizden alma ihtimaliniz de var siz de kalp krizi geçireceksiniz diye bir şey yok

Merhaba. Benim de babam ve erkek kardeşim kalp krizinden vefat etti. İkisi de sigara içiyordu ve hassas insanlardı. Corona aşısı da insanların hastalıklarını daha da tetikledi. Bence ihmal etmeyin. Özele gidin bir an önce.

Kan pıhtılaşması alabilir hematalalojiye gidebilirsininis kolestrol baktirin genel kan değerleri dahiliyeye gidin o yonlendiriir hematalalojiye birde stresten uzak durun ve başka kardiyolojiye isterseniz gorunun efor ve ekok testi yaptirabilirisniz

Eşiniz durumun farkında değil herhalde siz onu dinlemeyin ve doktora görünün evet piskolojik olabilir ama sürekli ağrı hissetmek bir belirtidir bende de var ayrıca babam kalp şeker hastası defalarca kalp krızı atlattı bir sürü şey ama bende daha sonra kalp sıkışması oldu ritim bozukluğu çıktı koffein kola kahve yasaklandı ve geçti siz mutlaka doktora gidin ve önleminizi alın hamilesiniz başta babanız olmak üzere ve diğer vefat eden akrabalarınız için çok üzgünüm. Sizi çok iyi anlıyorum özellikle kız evlatları babalarına çok düşkün olur baba farklıdır iyi de olsa kötü de olsa gölgesi yeter .. işiklar içinde uyusun acılısın Şuan .. ama hamilesin bir annesin yavrunu düşün sende bir ebeveyn olcaksın o yüzden dik dur

Psikatriye randevu alın
Yaşadıklarınız az şeyler değil
Panik atak geçiriyor olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…