• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbim deli gibi atıyor ve Aşırı titreme sorunu.

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Merhabalar, herkese ilk öncelikle Hayırlı Cumalar dilerim. Rabbim gönlünüze göre versin.

Benim sorunum şu; dün bir olay oldu mesela. Birine sinirlendim. Ve elimde telefon, öyle bir zangır zangır titreme moduna geçtim ki,telefona hakim olamıyordum. Ve sırt üstü yattım hemen, çünkü kalbim nerdeyse göğsümden çıkacaktı.
Ama ben bunu anlatamam kesinlikle. O kadar hızlı attı ki, her defasında bu oluyor. Çok hızlı atıyor.
Resmen hissediyorum ve kendimi geriye doğru atma ihtiyacı hissettim.
Zaten gece uykumda da sürekli bir sıçrama, elimde,kolumda tepkimeler oluştu.Bir şey sarsar gibi tepkimelerime uyandım kendi kendimin.

Bu neden böyle ? Kalple ilgili bir sorun da olabilir mi ? Aşırı yoruluyor vücudum. En ufak bir sinirlenmede ama.

Sonra kalbim normal haline dönünce , vücudumda resmen bir el ayak boşalması oluyor, yoruluyorum.

Bu titrememi ve kalp atışıma nasıl söz geçireceğim ? Kalp krizi geçiricem diye korkuyorum çünkü gerçekten yanımda olsanız anlarsınız.
Kalp atışımı duyuyorum resmen ve elimi göğsüme götürüp tutma ihtiyacı hissediyorum çünkü değişik bir şeyler oluyor.
Daha önce bana eko çekildi ben ameliyata girmeden önce ama bir sorun yoktu .
Sinirsel mi, kalple mi ilgili bilemedim.
Fikirlerinizi almak isterim. Benim gibi olan var mı ?
Kriz geçirecek noktaya geliyorum her seferinde, ALLAHtan o eşikten dönüyorum. :26:

kesınlıkle sınırsel bıse..zaman zaman banada oluyor..

Hiç fikrim yok, doktora görünmekte fayda var
Geçmiş olsun

kardiyoloji(kalple ve damarlarla ilgili olabilri) , nöroloji (sinirsel olabilir) ve psikiyatriye (panik atak olabilir) görünürseniz iyi olur...

geçmiş olsun. panik atak geçiriyor olabilirsin. sen yinede bir doktora git

sinirsel,psikolojik olabilir cnm doktora gözük :31:

Doktor en doğrusunu söylecektir tabi ama benim fikrim geçirdiğiniz şey bir panik atak krizi.
Geçmiş olsun ayrıca

Merhabalar, herkese ilk öncelikle Hayırlı Cumalar dilerim. Rabbim gönlünüze göre versin.

Benim sorunum şu; dün bir olay oldu mesela. Birine sinirlendim. Ve elimde telefon, öyle bir zangır zangır titreme moduna geçtim ki,telefona hakim olamıyordum. Ve sırt üstü yattım hemen, çünkü kalbim nerdeyse göğsümden çıkacaktı.
Ama ben bunu anlatamam kesinlikle. O kadar hızlı attı ki, her defasında bu oluyor. Çok hızlı atıyor.
Zaten gece uykumda da sürekli bir sıçrama, elimde,kolumda tepkimeler oluştu.Bir şey sarsar gibi tepkimelerime uyandım kendi kendimin.

Bu neden böyle ? Kalple ilgili bir sorun da olabilir mi ? Aşırı yoruluyor vücudum. En ufak bir sinirlenmede ama.

Sonra kalbim normal haline dönünce , vücudumda resmen bir el ayak boşalması oluyor, yoruluyorum.

Bu titrememi ve kalp atışıma nasıl söz geçireceğim ? Kalp krizi geçiricem diye korkuyorum çünkü gerçekten yanımda olsanız anlarsınız.
Kalp atışımı duyuyorum resmen ve elimi göğsüme götürüp tutma ihtiyacı hissediyorum çünkü değişik bir şeyler oluyor.
Kriz geçirecek noktaya geliyorum her seferinde, ALLAHtan o eşikten dönüyorum. :26:

troit olabilir
anksiyete olabilir
panik atak olabilir
ritm bozukluğu olabilir

ama ne söylenirse söylensin tamamen farazi olur. bir doktora görünün bence
benim kalbim 130 vuruyor, sinirlenince üzülünce elim ayağım boşalıyor halsizleşiyorum
benim ki anksiyete çıktı.

bir başka arkadaşımın yine öyle eli ayağı durmuyor, kalp kütür kütür yerinden çıkacakmış gibi
onun ki troit bezinin fazla çalışmasındanmış meğer

geçen ay da işyerinden biri kalp çarpıntısı yaşadı. 200 atıyormuş kalbi hastaneye kaldırıldı. meğer kalpte atış sağlayan birden fazla sinir varmış ve bir nevi elektrik kontağına sebep oluyormuş

istikamet doktor
geçmiş olsun

Teşekkür ederim arkadaşlar. Geçmiş olsun dilekleriniz için de , yazdıklarınız içinde.

Panik atak olabilir diye düşünüyorum ben de bazen, panik atakta yutkunma sorunu vardı sanki okumuştum bir yerde.
Ben de o da var. Bazen gülerken konuşurken, boynumun sol tarafında sanki bir felç gibi hissislik oluşup, kasılıyor.
Boğazımı acıtıyor. Anlayamadım. Psikolog daha yakın geldi bana .
Bu yutkunma sorunu , daha önce yüz felci geçirdim ve ses tellerinin ordan dolanıyormuş bu sinirler felç geçiren sinirlerim.
Acaba konuşurken, ses tellerimin orda daha önce yüz felcine bağlı bir hasar mı oluştu da böyle oluyor diye düşünüyorum.
Tabi en iyisi doktora danışmaktır. Ben sadece hani benim gibi yaşayan var mı merak ettiğim için açtım konumu, belirtmek istedim :16:

troit olabilir
anksiyete olabilir
panik atak olabilir
ritm bozukluğu olabilir

ama ne söylenirse söylensin tamamen farazi olur. bir doktora görünün bence
benim kalbim 130 vuruyor, sinirlenince üzülünce elim ayağım boşalıyor halsizleşiyorum
benim ki anksiyete çıktı.

bir başka arkadaşımın yine öyle eli ayağı durmuyor, kalp kütür kütür yerinden çıkacakmış gibi
onun ki troit bezinin fazla çalışmasındanmış meğer

geçen ay da işyerinden biri kalp çarpıntısı yaşadı. 200 atıyormuş kalbi hastaneye kaldırıldı. meğer kalpte atış sağlayan birden fazla sinir varmış ve bir nevi elektrik kontağına sebep oluyormuş

istikamet doktor
geçmiş olsun

Çok detaylı yazmışsın ilgimi çekti alıntı yapmak istedim. Benim normalde bile tansiyonum yükselince, ki bu kesinlikle dünkü anımdan daha hafif zamanlarda nabzım 100-112 filan çıkıyor.
Troit im fazla çalışmıyordur bence çünkü zayıf bişey değilim :1:
Ben en iyisi doktora görüneyim dediğin gibi. Peki doktor napacak biliyor musun ?
Yani anksiyete teşhisini nasıl koydu sana ?

Son düzenleme:

Sorchacım :38: Kalp-damar servisinde kontrolden geçmiş biri olarak yorum yazma zorunluluğunda hissettim kendimi. Ritim bozukluğu süphesiyle gitmiştim kontrole. Doktor senin kendi yapın heyecanlı aniden heyecan yapıp kalbin hızlı atabiliyor ya da yavaşlayabiliyor demişti. Ritim bozukluğunu araştırdım biraz senin belirtilerin yok ritim bozukluğunda sadece kalbin atış hızıyla alakalı. Ritim bozukluğu olmadığını düşünüyorum en azından. Ama en azından bende ritim bozukluğu yokmuş. Kendi yapım heyecanlıymış. Bütün aile rahatladık. En azından bir görün derim :17:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorchacım :38: Kalp-damar servisinde kontrolden geçmiş biri olarak yorum yazma zorunluluğunda hissettim kendimi. Ritim bozukluğu süphesiyle gitmiştim kontrolle. Doktor senin kendi yapın heyecanlı aniden heyecan yapıp kalbin hızlı atabiliyor ya da yavaşlayabiliyor demişti. Ritim bozukluğunu araştırdım biraz senin belirtilerin yok ritim bozukluğunda sadece kalbin atış hızıyla alakalı. Ritim bozukluğu olmadığını düşünüyorum en azından. Ama en azından bende ritim bozukluğu yokmuş. Kendi yapım heyecanlıymış. Bütün aile rahatladık. En azından bir görün derim :17:

Panik atak bana çok mantıklı geldi, büyük bir sorun değildir diye düşünüyorum ben de.
Ama dün şok geçirdim kendime.
Bazen de tekliyor sanki durup dururken. Bilemedim ya en iyisi doktor sanırım.
Ben tam kontrolden geçmedim bir kere ekom çekildi o kdr :17:
Sağol canım yorumun için :)

Panik atak bana çok mantıklı geldi, büyük bir sorun değildir diye düşünüyorum ben de.
Ama dün şok geçirdim kendime.
Bazen de tekliyor sanki durup dururken. Bilemedim ya en iyisi doktor sanırım.
Ben tam kontrolden geçmedim bir kere ekom çekildi o kdr :17:
Sağol canım yorumun için :)

Rica ederim. Bende eko ekg çektirmiştim. Allahtan birşey çıkmadı :17:
Sen yine de görünmelisin doktora. :38: İnşallah ciddi birşeyin yoktur :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim. Bende eko ekg çektirmiştim. Allahtan birşey çıkmadı :17:
Sen yine de görünmelisin doktora. :38: İnşallah ciddi birşeyin yoktur :16:

Hiç hissetmiyorum kötü bir şeyim olduğunu kuzum ama amin inşallah :1:
Ben genellikle her şeyde sıyırdığım için güveniyorum şansıma :9:
O yüzden korkmuyorum hiç.
Öptüüüüüüüüm kocaman :54:

Hiç hissetmiyorum kötü bir şeyim olduğunu kuzum ama amin inşallah :1:
Ben genellikle her şeyde sıyırdığım için güveniyorum şansıma :9:
O yüzden korkmuyorum hiç.
Öptüüüüüüüüm kocaman :54:

Korkmaman daha iyi canım :38: Bizde sana güveniyoruz :21:
Bende öptüm :54:

Gecmis olsun öncelikle... Öyle bi durumda en dogrusu yapiyorsunuz, ya oturun yada uzanin, eger bayilma olursa düserken bi zarar görmemek icin...nefes alisverislerinizi kontrole almaya bakin, bir torba alip icine nefes alip vermek sakinlestirir... Kalp ritim bozuklugu olabilir, vucüt bosalmis gibi hissetiriyor dediginiz icin diyorum, bendede öyle oluyor önlemimi almazsam bayila biliyorum... En iyisi tez zamanda doktora görünün...acil sifalar...

Bi ara bende de oluyordu sinirlendigimde yada korktugumda gitmedigim doktor kalmadı sonuc psikolojikmis:21: insaallah onemli birseyin yoktur zaman zaman olur oyle bi doktora
gorunmekte fayda var ayrica b12 eksikligide sebep oluyormus

Son düzenleme:
En ufak bi sinirlenmemde aynı şeyleri bende yaşıyorum. Deli gibi kalp atışı, ellerde uyuşma, nefes alamama, titreme ve bununla birlikte yardım edin diyecek güç bulamıyorum kendimde. Tüm bunlar geçtiğinde olduğum yere yığılıp kalıyorum. Kalple ilgili bi sorun olduğunu düşnümüyorum. Panik atak olabilir mi diye çok araştırma yaptım. Fakat panik atak çok daha ciddi bi hastalık ve krizler çok sık geliyolar. Genellikle de sinirlenme üzülme kavga etme gibi tetikleyicileri olmuyor. Her gün atak geçirenler var panik atakta. Hatta günde bikaç kez:14: Sizin bu krizleriniz ne kadar sıklıkta oluyor

Back
X