Mutfak Püf Noktaları kalamar nasıl yapılır :((

nar

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2008
1.895
7
ilk defa kalamar tava yapıcam bir kaç tarif buldum fakat yeterli değil .. benim elimde donmuş bütün şekilde kalamarlar var. buzlukta duruyor yarın sabah çıkarıp akşam yapmayı düşünüyorum sodaya yatırıldığını duydum ama tam bi tarif bilmiyorum amrifetli hanımlardan yardım bekliyorum :enbuyukkk:

şu hazır markanın dondurulmusuysa bekletmene gerek yok ama eger balıkcıdan fln alınmaysa 1 gece birada bekletiorum ben ben çalışırken otelde öyle yaparlardı ama sen kızartma deilde sote gibi yapacaksın sanırım

kızartacaksan sodaya yatırmana gerek yok kı tuzlu su yeterlı ,

mısır ununa bulayıp bol kızgın yaga da attın mı süper oluyor valla aklinialirimsmile

şu hazır markanın dondurulmusuysa bekletmene gerek yok ama eger balıkcıdan fln alınmaysa 1 gece birada bekletiorum ben ben çalışırken otelde öyle yaparlardı ama sen kızartma deilde sote gibi yapacaksın sanırım
ewt hazır dondurulmuş kızartma istedi eşim .. sonra onu yumurtaya bulayıp fritözde kızartcam heralde .. tava derken ben hep ararken karşıma tava diye çıktı ay ilk defa yapcam ilk defa yiycem cahilmiyim neyimm:KK43::-)bbo:

kızartacaksan sodaya yatırmana gerek yok kı tuzlu su yeterlı ,

mısır ununa bulayıp bol kızgın yaga da attın mı süper oluyor valla aklinialirimsmile
sağolun valla peki şimdi buzluktan aşağıya indireyim sabahmı tuzlu suya yatırayım kafamçokkarıştı

ya o hemen cozuluyor zaten aksamdan koymana gerek yok suya az tuz atarsın ,zaten cıkıyor buzu ıcınden ..yumurtaya fılan bulama ha guzel olmaz hıc

canım buzluktan indirmene gerek yok onlar zaten hazırlanmıs oluyor yarın yarım şişe sodayla galeta ununu karıstır hafifte tuz o karısıma batır cıkar kızart ben böyle yapıyorum missss

:dance:
ya o hemen cozuluyor zaten aksamdan koymana gerek yok suya az tuz atarsın ,zaten cıkıyor buzu ıcınden ..yumurtaya fılan bulama ha guzel olmaz hıc

canım buzluktan indirmene gerek yok onlar zaten hazırlanmıs oluyor yarın yarım şişe sodayla galeta ununu karıstır hafifte tuz o karısıma batır cıkar kızart ben böyle yapıyorum missss
:dance::dance:teşekkürler yapcaz artık bişiler yarın :içelim:

Canım resimlerini eklermisin uzun zamandır merak ettiğim bir tarif cokacimcoook

bende bir kez denedim web ten tarif alıpta ama hiçte istediğim gibi olmadı,dışarda yemek çok daha iyi,inşlh seninkiler güzel olur kolay gelsin arkadaşım..

Kalamarlar çözüldükten sonra 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı şeker ekle üzerine. 1 adet limonun suyunu da sık. Bu karışım köpürecek, kalamarları elinle iyice ovalayacaksın. Karışımı iyice yedireceksin, sonra buzdolabına koyacaksın. Zamanın varsa sabahtan soslayıp akşama kadar bekletmek daha iyi oluyor. Sonrasında ise sostan alıp sadece beyaz unla unlayacaksın.(Yumurtalı pek hoş olmuyor bence) Asıl önemli olan kızartma kısmında, bol yağda sıcak kıvamdayken çok çıtır olmadan kızartacaksın ve bekletmeden servis yapacaksın.. Tabi bunun yanında sosu olmazsa olmaz, sossuz lastik gibi gelebilir.. Tarator sos ya da en basitinden ketçap mayonez karışımı idealdir.. Afiyet olsun..

arkadasın aldıgı hazır zaten dondurulmus hani şu meşhur markanın

arkadasın aldıgı hazır zaten dondurulmus hani şu meşhur markanın

Canım benim için mi yazdın bu bilgiyi emin olamadım ama donmuş ya da taze de olsa da bu işlemlerden geçiyor.. Donmuş olunca soslanmış ya da işlemden geçmiş anlamında olmuyor, bu sos kalamarı yumuşatmak ve lezzetllendirmek için yapılıyor.. Başkası için yazdıysan da sazanlığıma ver :p

yok senin için yazmıstım bende turizm mezunuyum cnım donmus olunca sodalı galeta unlu karısıma batır kızart o kadar soslaman için fln ugrasma aynı lezzeti alacaksın ben öyle yapıyorum

Kalamarlar çözüldükten sonra 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı şeker ekle üzerine. 1 adet limonun suyunu da sık. Bu karışım köpürecek, kalamarları elinle iyice ovalayacaksın. Karışımı iyice yedireceksin, sonra buzdolabına koyacaksın. Zamanın varsa sabahtan soslayıp akşama kadar bekletmek daha iyi oluyor. Sonrasında ise sostan alıp sadece beyaz unla unlayacaksın.(Yumurtalı pek hoş olmuyor bence) Asıl önemli olan kızartma kısmında, bol yağda sıcak kıvamdayken çok çıtır olmadan kızartacaksın ve bekletmeden servis yapacaksın.. Tabi bunun yanında sosu olmazsa olmaz, sossuz lastik gibi gelebilir.. Tarator sos ya da en basitinden ketçap mayonez karışımı idealdir.. Afiyet olsun..

Balıkçı bana bu tarifi vermiştii
denedim hoş olduu

X