- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
Günaydınlar Hanımlarr..Bugün size pratik bir mantı tarifi yazacağım ben çok beğendim..Gerçi ben salataya daha çok benzettim ama tarifinde mantı diyor..Dün akşam üşenmedim girdim mutfağa
Patatesler yıkanıp tencereye konulur ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve kabukları soyulup karıştırma kabına konulur.
Çatalla ezilip üzerine ince doğranmış maydanozlar, tuz, pulbiber ve karabiber eklenip güzelce karıştırılır.
Patatesli karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Ortası çanak şeklinde açılıp servis tabağına dizilir.
Tavuklu harcını hazırlamak için ince doğranan soğan ve biberler sıvı yağ ile kavrulur.
Soğanlar kavrulunca içerisine tavuk ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Üzerine tuz ve karabiber serpiştirilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Patates çanakları tavuklu iç harcıyla doldurulup üzerilerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tavuklu patates mantısı üzerine, kızdırılmış tereyağı ve pul biberli sos dökülür.
Hazırlanan patates mantısı ılık olarak servise sunulur.
- 5 adet ortaboy patates,
- Yarım demet maydanoz,
- Karabiber,
- Tuz.
- Tavuklu iç harcı için
- 2 adet orta boy soğan,
- 2 adet yeşil biber,
- 200 gram ince doğranmış tavuk
- Tuz,
- Karabiber,
- Sıvı yağ.
- 1 kase yoğurt,
- 1 diş sarımsak,
- Tuz.
- Tereyağı,
- Pul biber.
Patatesler yıkanıp tencereye konulur ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve kabukları soyulup karıştırma kabına konulur.
Çatalla ezilip üzerine ince doğranmış maydanozlar, tuz, pulbiber ve karabiber eklenip güzelce karıştırılır.
Patatesli karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Ortası çanak şeklinde açılıp servis tabağına dizilir.
Tavuklu harcını hazırlamak için ince doğranan soğan ve biberler sıvı yağ ile kavrulur.
Soğanlar kavrulunca içerisine tavuk ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Üzerine tuz ve karabiber serpiştirilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Patates çanakları tavuklu iç harcıyla doldurulup üzerilerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tavuklu patates mantısı üzerine, kızdırılmış tereyağı ve pul biberli sos dökülür.
Hazırlanan patates mantısı ılık olarak servise sunulur.
Son düzenleme: