Kakao'dan tarifler...

Günaydınlar Hanımlarr..:KK36::KK36:Bugün size pratik bir mantı tarifi yazacağım ben çok beğendim..Gerçi ben salataya daha çok benzettim ama tarifinde mantı diyor..:kk77::kk77:Dün akşam üşenmedim girdim mutfağa
  • 5 adet ortaboy patates,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Karabiber,
  • Tuz.

• Tavuklu iç harcı için
  • 2 adet orta boy soğan,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 200 gram ince doğranmış tavuk
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Sıvı yağ.
Yoğurt sosu için;
  • 1 kase yoğurt,
  • 1 diş sarımsak,
  • Tuz.
Üzeri için;
  • Tereyağı,
  • Pul biber.
Tavuklu Patates Mantısı Yapılışı
Patatesler yıkanıp tencereye konulur ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve kabukları soyulup karıştırma kabına konulur.
Çatalla ezilip üzerine ince doğranmış maydanozlar, tuz, pulbiber ve karabiber eklenip güzelce karıştırılır.
Patatesli karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Ortası çanak şeklinde açılıp servis tabağına dizilir.
Tavuklu harcını hazırlamak için ince doğranan soğan ve biberler sıvı yağ ile kavrulur.
Soğanlar kavrulunca içerisine tavuk ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Üzerine tuz ve karabiber serpiştirilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Patates çanakları tavuklu iç harcıyla doldurulup üzerilerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tavuklu patates mantısı üzerine, kızdırılmış tereyağı ve pul biberli sos dökülür.

Hazırlanan patates mantısı ılık olarak servise sunulur.
2015-11-25-580.jpg

IMG_20151125_202004.jpg

IMG_20151125_202021.jpg

Son düzenleme:
Ve hazır mutfağa girmişken pratik mozaik pastada yapayım dedimm.. bide ciddi rejimdeyim haaa...:KK53::KK53:
3 Malzemeli mozaik Tarifi..:KK22::KK22::KK22:
  • 200 ml krema
  • 200 gr çikolata
  • 1 paket petibör bisküvi

Kremayı ısıtıp ocaktan alın. Parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Daha sonra iri şekilde kırdığınız bisküvileri ekleyip hepsini karıştırın. Slikon kalıplara veya kağıt bardaklara paylaştırın. Buzlukta 1-2 saat bekletin. Daha sonra slikon kalıpları dışa doğru kıvırarak, kağıt bardak kullandıysanız, yırtarak kalıplardan çıkarın. Ister dondurmayla, ister kremsanti veya çikolata sosuyla isterseniz benim gibi, beyaz çikolata gezdirerek servis edin.

Not: Kullanmak istediğiniz çikolata çeşidi arzunuza kalmış. Ister bitter, ister sütlü isterseniz de karışık kullanabilirsiniz. Deneyecek olanlara simdiden Afiyet Olsun :):KK76::KK76::KK76:
IMG_20151125_224300.jpg

IMG_20151125_225006.jpg

Kakao; kremali bezelye garniturlu tavuk parcalariyla firinda yapilan .uzeri kaşarlı tarifi biliyormusun :KK54:
bildiğim bu tarif var canımm..:KK22::KK22:

Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı doğranmış tavuk eti

2 su bardağı bezelye

1 dal biberiye

5 diş sarımsak

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Zencefil

Pul biber

Taze kekik

100 gram krema
  1. Yağı döküm tencereye veya başka bir tencereye koyalım.
  2. 5 diş sarımsağı bütün halde ezip ekleyelim.
  3. Biberiyemizi ortadan ikiye kırıp ekleyelim, mis gibi kokusu çıkınca küçük doğranmış tavukları ekleyelim.
  4. Zencefil, taze çekilmiş karabiber, , taze kekik, pul biber ve tuz ekleyip yüksek ateşte kavuralım.
  5. 2 su bardağı kadar bezelyeyi de ekleyip biraz sıcak su dökelim ve kapağını kapatıp ocağın altını kısalım.Borcama dökelim 170 derecede 30 dakika pişirelim
  6. Kapatmaya yakin 100 gram kremayı ekleyip, hafifçe karıştırıpve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim.. 3 dakika dakika sonra fırından alabiliriz.

7. ben burada 500 gram tavuk parçaları kullanıyorum birde taze çekilmiş karabiber her zaman bulamadığımdan normal karabiber kullanıyorum lacivertim..:KK60:

bildiğim bu tarif var canımm..:KK22::KK22:

Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı doğranmış tavuk eti

2 su bardağı bezelye

1 dal biberiye

5 diş sarımsak

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Zencefil

Pul biber

Taze kekik

100 gram krema
  1. Yağı döküm tencereye veya başka bir tencereye koyalım.
  2. 5 diş sarımsağı bütün halde ezip ekleyelim.
  3. Biberiyemizi ortadan ikiye kırıp ekleyelim, mis gibi kokusu çıkınca küçük doğranmış tavukları ekleyelim.
  4. Zencefil, taze çekilmiş karabiber, , taze kekik, pul biber ve tuz ekleyip yüksek ateşte kavuralım.
  5. 2 su bardağı kadar bezelyeyi de ekleyip biraz sıcak su dökelim ve kapağını kapatıp ocağın altını kısalım.Borcama dökelim 170 derecede 30 dakika pişirelim
  6. Kapatmaya yakin 100 gram kremayı ekleyip, hafifçe karıştırıp 3 dakika dakika sonrafırından alabiliriz.
  7. ben burada 500 gram tavuk parçaları kullanıyorum birde taze çekilmiş karabiber her zaman bulamadığımdan normal karabiber kullanıyorum lacivertim..:KK60:
:KK19:Tesekkur ederim .en kısa zamanda yapıciyym .
Daha kahvaltı etmedim ..
Bütün yaptiklarin çok fena :KK43:
Ekrana gireceğim.:KK73::KK72:

:KK19:Tesekkur ederim .en kısa zamanda yapıciyym .
Daha kahvaltı etmedim ..
Bütün yaptiklarin çok fena :KK43:
Ekrana gireceğim.:KK73::KK72:
Teşekkür ederim:KK60: yap canım güzel bir tarif yanındada prinç pilavı oh misss.:kk77:..Kahvaltın için afiyet olsunn canımm .. biz işyeri olarak feci diyetteyizz şu an yeşil çay iciyorum :KK50:
IMG_20151126_100741.jpg

Canımmmmm hoşgeldin:KK60:seviyorum nevrestem mutfağıı işten çıkıyorum iş stresini mutfakta atıyorum.. böyle değişik,, değişik şeyler yapayım istiyorumm.. durduramıyorum napcam kendimi bilmemm..:eek::eek:
Ne güzel yapıyorsun canım sayende gözümüz gönlümüz açılıyor:KK60:
Bende senin gibiyim mutfakta uğraşmak kafamı dağıtıyor:KK66:

Günaydınlarr..:KK68::KK68:Yapmak istediğim bir tarifti ve yaptımm:KK49::KK49::KK49:

Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tarifi
Malzemeler :
  • Keki için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Islatmak için:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1-1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr labne peyniri
  • Üzeri İçin:
  • Kakao
Hazırlanışı :
Derin bir kaba 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyip, mikser ile 3-4 dakika çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip, mikser ile çırpın.
Diğer yandan tart kalıbını tereyağı ya da margarin ile iyice yağlayın. Kalıbın tabanını hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek karışımını tart kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.
Derin bir tencere içine 2,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı dolusu un ve 1 çay bardağı toz şekeri koyup, iyice çırpın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın. İçine 1 paket vanilya ve 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, karıştırın. Ardından ılımaya bırakın. Krema ılıdıktan sonra içine 100 gr labne peyniri ekleyip, çırpıcı ile iyice karıştırın. Labne peynirini koymadan önce mutlaka suyunu süzün.
Diğer yandan bir kaba 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı nescafe ve 1-1,5 yemek kaşığı toz şekeri koyup, karıştırın. Soğuyan keki tart kalıbından servis tabağına yavaşça çıkarın. Hazırladığınız nescafeli karışımı kekin ortasına ve kenar kısımlarına kaşık yardımı ile gezdirerek, ıslatın.
Hazırladığınız kremayı tart kekin orta kısmına döküp, spatula yardımı ile düzeltin. Tiramisu tart pastayı buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra üzerine bolca kakao serpiştirin.:KK49::KK49::KK49::KK49:
IMG_20151127_220337.jpg

IMG_20151127_220844.jpg

IMG_20151127_220855.jpg

Kayınvalidem yapardı Keşkeği..ve severek yerdim.. Dün kendim yapmak istedim ve yapıp kayınvalidemleride yemeğe çağırdım :KK76::KK76: güzel bir lezzet.
Malzemeler..
3 su bardağı buğdayı akşamdan ıslatın, Ertesi gün kalkın (ben baget kullandım)5 tane bageti düdüklüde takriben 35 dakika pişirdim.. ve tavuk suyunu süzdüm.. öte yandan akşamdan ıslattığım buğdayı ovalayarak kabuklarını çıkardım,düdüklüye koydum4 parmak geçecek kadar tavuk suyundan koydum ve pişirdim.Altını iyice kısın takriben 1 saat 20 dakika pişirdim.. didiklediğim tavukları içine attım biraz daha ocağın üstünde tamamen suyunu çekene kadar pişirdim göz kararı tuzunu attım. ve ocaktan alıp ( ben işin kolayına kaçtım)BLENDIRDAN sakin,sakin geçirerek ezdimezerken dolu,,dolu bir su bardağı süt ile ezdim ve sonuçç..
IMG_20151129_193443.jpg

IMG_20151129_193503.jpg

Kayınvalidem yapardı Keşkeği..ve severek yerdim.. Dün kendim yapmak istedim ve yapıp kayınvalidemleride yemeğe çağırdım :KK76::KK76: güzel bir lezzet.
Malzemeler..
3 su bardağı buğdayı akşamdan ıslatın, Ertesi gün kalkın (ben baget kullandım)5 tane bageti düdüklüde takriben 35 dakika pişirdim.. ve tavuk suyunu süzdüm.. öte yandan akşamdan ıslattığım buğdayı ovalayarak kabuklarını çıkardım,düdüklüye koydum4 parmak geçecek kadar tavuk suyundan koydum ve pişirdim.Altını iyice kısın takriben 1 saat 20 dakika pişirdim.. didiklediğim tavukları içine attım biraz daha ocağın üstünde tamamen suyunu çekene kadar pişirdim göz kararı tuzunu attım. ve ocaktan alıp ( ben işin kolayına kaçtım)BLENDIRDAN sakin,sakin geçirerek ezdimezerken dolu,,dolu bir su bardağı süt ile ezdim ve sonuçç..
Eki Görüntüle 1703095
Eki Görüntüle 1703096
tatlım ellerine sağlık bende dün senin keşkeğin bu versiyonunu yedim küpe koyup
fırına vermişlerdi eşimin yöresi böyle yapıyor
enfesti seninkide çok güzel görünüyor ellerine sağlıkkk
2014-0728-Merzifon-Bayram-Sabah%C4%B1-ve-Ke%C5%9Fkek-012.jpg

keskek_nasil_yapilir_keskek_tarifi_pratik_yemek_tarifleri_h122466.jpg

tatlım ellerine sağlık bende dün senin keşkeğin bu versiyonunu yedim küpe koyup
fırına vermişlerdi eşimin yöresi böyle yapıyor
enfesti seninkide çok güzel görünüyor ellerine sağlıkkk
2014-0728-Merzifon-Bayram-Sabah%C4%B1-ve-Ke%C5%9Fkek-012.jpg

keskek_nasil_yapilir_keskek_tarifi_pratik_yemek_tarifleri_h122466.jpg
Ben keşkeği hep duymuştum ve evlenince kayınvalidemlerde yedim.. tavuk ile yapıyor onlar çok sevdim bende bir yapayım dedim tavuk kullandım bende çok lezzetli bir yemek çeşidi ..ama şöylede bir araştırıncada meleğim.. aslında et ile yapılan dahada lezzetli oluyormuş evde etlerim var kurbandan bir dahakine o şekil yapacağım..

Ben keşkeği hep duymuştum ve evlenince kayınvalidemlerde yedim.. tavuk ile yapıyor onlar çok sevdim bende bir yapayım dedim tavuk kullandım bende çok lezzetli bir yemek çeşidi ..ama şöylede bir araştırıncada meleğim.. aslında et ile yapılan dahada lezzetli oluyormuş evde etlerim var kurbandan bir dahakine o şekil yapacağım..
AYNEN canım eşim amasyalı onlar bir gece evvelden tereyagı ile kupe kırmızı etle koyup
veriyorlar sabah alıyorlar.
sabah büyük bir tahta kaşıkla özüyorlar.
üzerine salça tereyağ yapılıyor
bende kırmızı etçiyim canım onu daha çok seviyorum.
tatlım alumınyum keşkek tenceresi var ondada yapabilirsin
ama düdüklüde dibi tutmuyorsa devam :)

X