bebeğinizin kilosu iyiymiş gerçekten maşallah Allah nazarlardan korusun. kilo açısından bilemicem ama bizim doktorumuz 6. aydan sonra başlatmıştı kahvaltıya. ilk olarak sabahları sadece suda bekletilmiş peynir verdim. tabi az başlayıp yavaş yavaş çoğalttım. sonra çeyrek yumurta sarısı karıştırdım peynire. yavaş yavaş yumurtayı artırdım. sonra yavaş yavaş ceviz rendeledim, kayısı ve kuru üzüm haşladım bi kaç tane cici bebe ekledim. artık hergün kahvaltımız bu şekilde. şuan 8,5 aylık oğlum. bende artık ayrı ayrı vermeye başlıcam bakalım yedirebilirsem.
çok bildiğimden değil sadece doktorumuzun söylediklerini aktarıyorum. sebze çorbasına hergün minicik bir kıyma ekle demişti. yavaş yavaş çoğaltıyoduk tabi kıymayı. şuan öğlen çorbanın yanına köfte yapıyorum.sadece kıymayı yağsız tavada kızartıp sıcakken elimle ezip çorbasının yanında yediriyorum. çorbayı iki gün yedirebilirsin demişti ama ben hiç bekletmiyorum her gün taze yapıyorum.
meyveyide unutmamak lazım hergün portakal yada mandalina suyu içirmeye çalışıyorum unutmazsam:)